icon

Mám veľmi živé dieťa

lady511
13. júl 2014

Ahojte,,,baby ja už nevládzem,,dnes to akosi na mna dolahlo,naša mala je velmi akčná (2r 8m),,hocikam ideme všade je zlá,,neposlucha,,kričí na mna,,odvráva mi ☹ mám pocit že to nezvladam,,je jedno dke sme,,na nákupe alebo v detskom kutiku medzi rovesníkmi,,nikde sa dlho nevie zahrat,,detom berie hračky,,robí im zle,,stále len musím na nu ziapat a dat jej po riti,,všade beha kam nemože,,ked si konečne sadnem napr ked sme na pešej zone ujde mi naschval aby som ju nechytila ,,snažíms a jej robit program,,akorát doma je vcelku normálna,,ale vonku chodit treba ale vravím už som z toho zničená,,,dnes sme boli na návšteve (u kamarátky) stále ju len bila,,naschval všetko hádzala na zem,,poháre,, všetky topánky rozhádzala,,no nemala som ani 5 min klud a to sme tam boli asi 2 hodiny,,stále len napomínat,,,potrebovala soms a naozaj vykecat 😒

mimajo
17. júl 2014

prajem kazdej matke to najlepsie nech si vychovava svoje dieta ako chce a uzna za dobre. Ja som si precitala viacere prispevky - no ak by moje dieta niekde vylozilo spinave topanky na stenu, alebo bilo moju kamaratku - tak by som sa urcite hanbila to napisat, resp. by to nikdy nemohlo tak daleko dojst. Odpovedam az teraz a lucim sa, kedze som bola ulozit moje dieta (je mi dolezitejsie ako mk) a kedze uz spi,ako sa patri na jeho vek, mame spolocny vecer s manzelom a ziadnu chut na nejake hadky alebo internet

zdenocka
17. júl 2014

@mimajo, hadam sa ani nikdy nedozijes 🙂 . Nikdy nevies, coho sa od deti dozit mozes 🙂. Kazdej je nam prednejsie dieta ako mk 😉.
@lady511, ja co sa tyka hraciek, tak poziciat nemusi, respuktujem rozhodnutie deti, mozno im na tej hracke tak zalezi, ze ju pozicat nechcu. Ine je, ked pozicat nechcu a chcu si poziciat. tak to poviem nie, ani ty si nepozical, nepozicia Ti ani ine dieta, smola 😝 , alebo si vysvetlia medzi sebou 🙂 .

lady511
autor
17. júl 2014

@mimajo dieta skuša,,skuša čo si može a nemože dovolit,,ako daleko može zajst...a čo by si urobila na mojom mieste,,JAJ PREPAC TVOJE DIETA BY TO NEUROBILO...ti prajem aby ta tvoje deti nikdy neprekvapili 😉

siska53
17. júl 2014

@lady511 starsi ma 4r.a4m.,mladsia 2r.a3 mesiace.

lady511
autor
17. júl 2014

@mimajo tesíce žien tu pridávaju príspevky ake su nedokonale,,alebo ake su nedokonalé ich deti a to ich robí LUDMI!!!!!to si zapametaj!!!ako nikdy by som si nedovolila napísat niečo také mamičke ktorá sa chce na koníku vyžalovat..počut rady od mamičiek ktoré MAJU TAKéTO STAROSTI S DEDICKAMI...to akoby som neplodnej matke ..ktorá sa potrebuje vyžalovat..ktorá potrebuje nájst utechu a milé slovo napísala že "haha vy nemožete mat deti a ja ho mam" toto je uplne bezcharakterne...ako reaguješ,,,ja som samozrejme odišla od kamarátky ked sa mala takto predvádzala...a že by si sa hanbila to napísat?...akože je mi luto že su tu takéto mamičky..naozaj..je mi z toho zle!!!že človek tu nenajde utechu..a neviem prečo by som a mala hanbit...je tu stovky žien s roznymi problémami....ALE MAS PRAVDU SKODA SEM PRISPIEVAT KED SU TU TAKE OSOBY AKO TY!! 🙄

lady511
autor
17. júl 2014

@siska53 tak aj moja ked bude mat 4 roky si možno vypýta..ale uznaj že dieta čo ma 2r a 8m to ešte nevie.. 😉

siska53
17. júl 2014

@zdenocka
@lady511
Moje deti su tiez temperamentne- maly na skolaku predvcerom po prechadzke este zabehol s prestavkami kratkymi spolu 4kolecka! Dcerka "zabehla" 2.
Tiez su neustale v pohybe a treba nieco riesit,lebo ich stale len vychovavame..
A kedze mam nacitanych niekolko knih,mnohe rady z nich aj uplatnene v praxi,tak ked dakto ziada radu,dovolim si ju poskytnut.
Ak vseobecne napise,radu naposem vseobecnu. Ak ma konkretnu otazku a ja konkretnu skusenost ci uz odskusanu alebo aspon nacitanu,napisem.
Okrem vlastnych dvoch deti mam skusenosti aj ako au-pair a babysitterka plus oduceny rok v skole,kedze mam pedagogicke vzdelanie (sice pre 2.a3.stupen,ale mam).aj ked uz neucim 14rokov,ten rok bol pre mna tiez celkom poucny.
A aby ste teda nepovedali,poviem dnesne zazitky. Boli sme na viacerych miestach. V cestovke daco dovybavovat. Deti tam sedeli,rozpravali sme sa,ukazovali a opisovali obrazky.maly si vzal pit,mala chcela tiez,len nechcela zo svojej flasky,ale z tej na vyhodenie,ktora bola prazdna. Zacala revat. Ukazala som jej,ze flasa je prazdna,ak chce pit,napije s azo svojej. Nic.tak som jej povedala,ze kedze reve,musime ist von. Aj sme sli,ked sa trosku utisila,sli sme dnu a pokracovali v predoslom-obrazky,rozoravanie sa(ona vela nevie,ale syn).
Celu prechadzku v meste,teda takmer deti chodili i behali,tesili sa z volnosti. Sli sme na kavu. Dcerka zacala hadzat kamienky,co tam maju ako ozdobu o zem. Kedze neprestala,sla do kocika a bola tam cely cas az do opustenia kaviarne. To bol jej trest.
Aby si zapamatala,ze to nesmie robit. Syn jej v tom este zabranoval,aj sme ho za to pochvalili.
Robime to tak,ze ho aj pred rodinou(I malu) chvalime za dobre a to zle spominamr,ked nemozu pocut.

P. S. Syn mal 1.fazu vzdoru od 20-24m, to sz hadzal o zem a aj polhodku plakaval. Ako sme to riesili,som tu uz pisala.(alebo v teme o hysterickom dietati,uz neviem). 2.faza horsia zacala od 3a tristvrte roku,uz ustupuje.
Ale stale to nie je take kztastrofalne,ako to tu daktore popisuju,takze si myslim,ze na neho ideme spravne a bude to len lepsie. Jasne,puberta to bude ina kapitola. Uvidime.
Ja som bola temperamentne dieta,tiez sil rada behala,vesala sa vsade,raz som im v priori vbehla pod vesiaky a hrala sa s nimi na nahanacku a rae sa hodila o zem. To som dostala na zadok a viac som to nespravila. Muz bol tiez zive dieta.

A pre mna su deti do takych cca 7-8r. Bud vychovavane alebo nevychovavane. Az potom vravim o vychovanom ci nevychovanom dietati.
No skoncila som a idem sa chopit zehlicky.

siska53
17. júl 2014

@lady511 ale uz musi pochopit,ze nie je nie. Ja neustupujem malej. Ked,tak vynimocne,aby si nezvykla. Zacinam od mala. Jasne.ze si zanervacia,my to uz vieme ovladat.ony nie. Mjasne,ze vyvedu aj nezbedy,ale ide o to,ci je to akceptovatelne,ak nie,musia sa naucit,ze to nesmu. Dakedy to nepochopia hned,ale casim ano,len musime byt vytrvalejsi,nez oni.

mariannkkaa
17. júl 2014

my mame doma cerstvo 3 rocneho synceka a tiez mam pocit ze je dost zivy. sam sa dlho nezahra, stale potrebuje asistenciu a ked mu nevenujeme pozornost vtedy ked chce, tak zacne vystrajat. ja osobne mam vsak taku skusenost, ze ked som pokojna ja, upokoji sa aj on. ked na neho len pokrikujem, toto nerob, chod tam atd. tak neposlucha. ale ked pridem k nemu, cupnem si aby som mu hladela do oci a s pokojom mu to poviem tak posluchne. samozrejme, casto sa mu "vyhrazam" trestom, ale takym primeranym. je to umenie, tiez mi chvilu trvalo pochopit, aky trest ma zmysel a aky nie. dieta v tomto veku potrebuje dostat trest hned, nepochopi, ze ked neurobi toto tak vecer nebudu rozpravky. a snazime sa nebit ho ako trest, na zadok dostane len velmi vynimocne, ked sa neda vymysliet nic ine. vacsinou mu vezmem hracku s ktorou robi zle, vypnem rozpravku ktoru pozera alebo nieco podobne. samozrejme, vzdy ho predtym varujem, aby dostal moznost vybrat si. ked neposluchne a dostane trest tak sa vycsinou velmi zlosti, niekedy sa aj hadze o zem, ale ja ho ignorujem, aby pochopil, ze taketo spravanie je neakceptovatelne. niekedy, ked som z toho jeho zurenia zuriva uz aj ja, mu poviem, nech sa ide vyzurit do izby a potom ked sa upokoji, moze prist a mozeme sa dohodnut. takze ked sa zacne hadzat o zem niekedy uz aj sam odbehne do izby zavrie sa tam a pride o chvilu. dolezite je v trestoch vytrvat a stat si za svojim. hlavne sa nevyhrazat dietatu trestom ktory nemozete splnit. ked ste s nim napriklad v zoo a neplanujete odist, nevyhrazajte sa, ze ak nebude posluchat odidete, ked viete ze aj tak neodidete. rodicia si takto sami znizuju autoritu u svojich deti. a u nas plati este pocitanie ak neposluchne po upozorneni. uz sa naucil, ze ked zacnem pocitat, pocitam do troch a ak neposluchne pride trest. pri jedna sa tvari ze je hluchy, pri dva sa na mna uskrnie a pri tri uz bezi ku mne. nemam to z vlastnej hlavy, je to z "knihy o rodicovstve" a mozem potvrdit ze u nas sa to osvedcilo. a mimo toho treba dieta vela obijimat a hovorit mu ze ho lubime, ja mam skusenost ze laska premoze vsetko. ked som k malemu mila a snazim sa vzit do jeho koze, vzdy viem najst riesenie aby sme boli obaja spokojni. niekedy je pre dieta pocit ze je milovane ovela vychovnejsi ako tresty 😉

siska53
17. júl 2014

@zdenocka
@lady511
A s tymi kamienkami,nabuduce jej planujem ukazat, co s nimi moze robit-radit si ich vedla seba.ak by bol napriek tomu pokus o hadzanie,skonci opat v kociku.

siska53
17. júl 2014

@mariannkkaa perfektne!

siska53
17. júl 2014

@lady511 a prepac,napises,ze si nevies rady s malou,ze obdivujes tie,co maju viac deti a zrazu pises inzerat,ze opatris ine dieta.
Tak sa necuduj reakciam.
Asi to s tou malou nebolo az take zle a mala si len zly den ci obdobie.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
siska53
18. júl 2014

@fidka79 ja sa usilujem o to iste...a viem,ze ked mal maly najvacsi vzdor (20-24m.) by som si uevite ziadne dieta nezobrala strazit. Najskor sme to potrebovali vyriesit. Dodrziavat uecite pravidla a hranice plus cakat,aby to preslo a ono to preslo. Len on mal len to,ze sa hadzal o zem a vedel dlhsie plakat. Tot vsjo.

lady511
autor
18. júl 2014

@fidka79 zlynčuje?...ty sa pozeráš čo vobec píšeš?. píšeš o mojom dietati akoby ine deti chcela ukamenovat...tu je škoda vobec niečo napísat,,a teda vobec nieje rozdiel porovnávat pretože,,ona to napísala akoVYSMECH!! ..to že moje dieta nezobrali do školky a to je problém matiek na celom Slovensku,,,takže to s tou školkou bolo uplne mimo témy teda uplne odveci,,my sme si vyskušali strážit už dávnejšie..a išlo nám to super..pretože sa snažím s dcerkou vela komunikovat..davat jej najavo čo smie a nesmiet..ale dieta v takomto veku skuša...a ty mi radšej už nepíš a nereaguj na moje príspevky lebo čo príspevok to utok na moje príspevky a teda na mna... 🤐

lady511
autor
18. júl 2014

Dobre mamičky,,,končím tuto debatu,,,lebo sa aj tak nikam nedopracujeme,,ked som zakladala tuto temu mala som asi naozaj zlý den..a mala teda asi taktiež,,,ved sme predsa na MK kde si chceme pomáhat,neosočovat sa,,priatelit a pomáhat si,,každá máme iné detičky,,živé aj menej živé,,také ktoré posluchaju viac iné menej,,ale tak hádam sa budeme k sebe správat ako ludia 😉

anavi85
18. júl 2014

@lady511 každý má niektoré dni lepšie a iné horšie. Ber to tak. Tiež sme boli deti a vyparatili kadečo. Ja mám dvoch synov a niekedy s nimi šijú všetci čerti a inokedy neviem, že ich mám. Keď sú neposlušní, tak sa nadýchnem, v duchu si poviem, že ani ja som nebola iná a že zajtra bude lepšie. Mám svoje pravidlá,zásady, snažím sa ich vychovať dobre a myslím, že to robí každý normálny rodič.
P.S. myslím, že chcela u tej kamarátky len pozornosť 🙂

katarinamarkova
18. júl 2014

@siska53 @fidka78 @slavka1307
A dosť! - Pamela Druckerman - uzasna kniha, odporucam 🙂
autorka tam spomina casto aj tzv. deti - malych kralov, narcisov.
a nejde v nej o to vychovat dieta, ktore poslucha na slovo ako pes- ako som tu niekde citala...ide v nej o to ako prirodzene bez stresu vychovat - prirodzené zdravé sebavedomé živé ale slušné dieťa, ktoré sa v spoločnosti nestratí.
kinhy o vychove vacsinou obsahuju par uzitocnych rad a mnoho rad, ktore nepomozu, lebo skutocne je kazde dieta ine. Toto je ale skor kniha o zivotnom postoji k materstvu, o tom ze zena po porode neprestava byt manzelkou, zenou, osobou....... napisana super zabavnym sposobom, aspon ja som sa pri nej mnoho naucila, par veci si utvrdila a konecne som prisla na to, preco moj prvorodeny bol v noci kazde dve hodky hore tak do pol roka a potom tak ci tak nespal poriadne a moje baby spali uz v porodnici cca 8 hod v noci - samozrejme nie vzdy sa podarilo 🙂 a prespavaju celu noc dodnes.
K tejto knihe som sa dostala tak, ze sa ma par mamiciek pytalo ci vychovne metody mam z tejto knihy...moja reakcia bola vzdy: z akej knihy? ake metody? ziadne konkretne metody nemam spolieham sa na srdce a zdravy rozum.....bola som potom tak zvedava ze som si ju kupila 🙂
- neviem uz ktora z vas to pisala, ale aj program Pestunka da mnoho zaujimavych rad

lady511
autor
18. júl 2014

@anavi85 tak pozornosti mala až až..ale je to možné...tak kamarátka nemá deti..ale malu zbožnuje..vela sa s nou hrá,,rozpráva,,kadečo robia spolu,,vymyšlaju,,tancuju,,ja som tam šla aj troška poklebetit ale hlave koli malej lebo viem že kamoška ju ma velmi rada a mala sa stále pýta ,,kedy pojdeme zase,,ma tam aj vela hračiek,,svoje oblubene pastelky na hranie,,chvílu bola velm zlatá,,spievali si,,hrali sa,,potom zase vyvádzala..preto nechápem takéto strihy že chvílu je užasne dobrá,,a potom strih chvílu zlá a po par minutach je zase sadučka ako med,,

siska53
18. júl 2014

@katarinamarkova jqa ju mam,aj som ju citala..a i ine knizky. 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
siska53
18. júl 2014

@fidka79 vidim,ze postupujeme rovnako. 🙂 moj maly ju uz sal upozorni,ze daco nesmie,vedieme ho k tomu,lebo inak by sa k nej pridal,takto sa citi dolezity a velky. 🙂 nie ze by on tiez nevyparatil,ale ved je dieta,nemoze byt len dobrucky,o tom detstvo nie je,je aj o vymyslaniach,len ustriehnut hranicu,aby to,co je naozaj zle ci nebezpecne nerobil a v tom posluchol.
To chce trpezlivost a hranice a nepopustit,ono to casom pominie..ale keby to naozaj bolo zle,tak netreba vahat a poradit sa s odbornikom. Ja osobne v tom nevidim ani problem,ani hanbu.

siska53
18. júl 2014

@katarinamarkova pestunku som pozeravala ,este ked som nemala deti. 🙂 ale aj teraz,ked ju tusim vlani opakovali. A na nete je Supernanny po anglicky i z toho sa da,hlavne kto dobre ovlada jazyk.
A nechapem,ked ma dakto vazny problem,ze naozaj nevie,ako na extremne zive dieta,preco sa neporadi s odbornikom?
Ale komu niet rady,tomu niet pomoci 🙂.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
siska53
18. júl 2014

@fidka79 tak super,my este s niektorymi vecami bojujeme,syn ma 4 a obcas ma take tahy,ze capnem ta...a tak,ale riesime,chytim ruky,nesmies...hadzanie riesime tak,ze vec ide hore,ucim ho,ked sa nastve sa ventilovat inak,malej tiez tu vec hned vezem a nedam,nech reve,ale nedostane to. Radsej vydrzim rev,ved sa utisi. Ale ustupovat jej nebudem.
A vonku dvakrat daco skusil na ine deti,mal smolu. Raz mal asi 16m.,ked sotil asi rocne dietatko,tak sme sa ospraveslnili,jeho vyhresila a sli prec odtial. A ked nechce dake deti pustit na preliezku,to spravil asi 3x este ked bol maly a kebyze to vytiahne zas,tak siel prec odtial on. Ked jeho nechceli pustit,hoc tam i bolo miesto,tak som tym cudzim aspon povedala,ze ihrisko je pre vsetkych a miesto tam je. Kebyze je obsadene,musi cakat.
Kedze uz sme zoparkrat odisli z ihriska,ked nepocuvol,teraz staci otazka,ci ideme domov a vie,ze ma prestat (mame tam mini basketbalove kose a deti sa na to skusaju vesat (nielen moj,aj cudzie,tak hned krik byva kvoli tomu), a vysvetlenia.
Ja totiz davam vzdy este jednu sancu. Upozornim raz,potom smola,myslim trosku vaznejsie veci a ak by spravil to,co jemu kamos-piesok do oci,tak po pomoci s osetrenim by siel domov.