icon

Manželka mi zakazuje s 2-ročnou dcérou navštevovať rodičov

brano85
2. jan 2021

Ahojte,

Ako je to u Vás?

Mne MANŽELKA MIZAKAZUJE BEZ MANŽELKINEJ PRÍTOMNOSTI NAVŠTEVOVAŤ MOJICH RODIČOV/dôchodcov s MOJOU DCÉRKOU a ich vnučkou, alebo iba vonku kočíkať s nimi bez jej prítomnosti 24mesačnú dcérou. /bývajú cca 200m od nás no nemôžem sa u nich s dcérkou zastaviť ak s nami nie je manželka a tak isto by bol oheň na streche ak by som ich náhodou stretol na ulici a dovolil podotýkam za mojej prítomnosti kočíkať babke nedajbože išiel rodičom s dcérou.

DOVOD PRECO SA NEMOZEM STÝKAŤ s mojimi rodičmi za prítomnosti dcéry? Moji rodičia jej PONÚKALI viac krát PAPAŤ to čo mne a môjmu bratovi keď sme boli malý. KAKAOVÝ miláčik, KAKAVO piť, a viac krát jej ponúkali KRUPIČNÚ kašu z čoho jej bolo 2x vracala keď sme doma skúšali, + babka sa o ňu boji a manželka nesúhlasí aby ju stále dohliadla a držala za ruku aby nespadla + že jej neustále niečo núka keď povie, že si neprosí – ako babky veď možno poznáte a pre toto mám ako otec zakázane sa čo len zastaviť tam s dcérkou u mojich rodičov?

ČO SI MYSLÍTE AKCEPTOVALI BY STE AKO RODIČ, ŽE VÁM PARTNER ZAKÁžE SA STRETÁVAŤ S VAŠIMI RIDIčMI ZA PRITOMNOSTI SVOJHO DIEŤAŤA, to sa nebavíme o tom že by som ho tam nechal a odišiel preč ani náhodou! - pre hore uvedené dôvody mám zakázané sa stretnúť ja a moja dcéra so starými rodičmi, ktoré sa mi zdajú banálne na to aby bránila aby sme sa stretávali so starými rodičmi bez manželkinho dohľadu- ponižujúce mi to pripadá. /pripomeniem, že od cca 1-2 mesiaca som dcérku prebaľoval staral som sa o ňu aj doma ju kŕmim väčšinou doma iba toto tato, takže nie som otec ktorú dcéru vidím 1 deň týždenne, že ak príde k starým rodičom, že ich nechám aby jej ponúkli hoc čo, že neviem čo môže jesť také dieťa. No manželka, že si nevšimnem a dajú je jesť niečo s čím ona nesúhlasí takže mám zakázané stretávať s rodičmi za prítomnosti dcérky ak tam nie je ona prítomná s nami. Pri tom dcérka babku a dedka ľúbi a teší sa tam a ja sa viem o ňu postarať, tak ma to ponižuje, že mi manželka zakazuje ísť s dcérkou za vlastnými rodičmi bez jej prítomnosti, čo je to za dôveru a vzťah? / vychovali 2 deti a 10 rokov na prázdniny tam nosil brat svoje deti / tiež sa švagriná sťažovala, že babka chlapcov neustále otravovala bola otravná, že ich stále ponúkala s jednom to je fakt /

Ale kvôli ho uvedenému aby som nemal nárok ako otec dieťaťa navštíviť svojich rodičov za prítomnosti mojej 2ročnej dcérky
Hádame sa kvôli tomu ponižujeme ma, myslím že som zodpovedný otec no nemám nárok ísť s dcérou k mojím rodičom.... Zdá sa mi to prehnané...

Ďakujem za Vás názor pohľad,

stanislavicenka
2. jan 2021

@mogaa to su nazory. 2 rocne dieta nema mieru, na to ma rodica, ktory ho usmerni.
Ano, svokra vychovala svoje deti, v inej dobe. Su nove poznatky, vo vsetkom, a zatvarat pred tym oci, a tvarit sa, ved aj my sme to jedli, a sme tu🤦je ako pustat si zilou, lebo sa to tiez kedysi robilo

taga
2. jan 2021

Ked sa da, v sobotu muzovi nabalim obe deti a idu ku svokrovcom. Nie vzdy idem aj ja, niekedy si chcem oddychnut, v klude porobit atd.. nie vsetko, co zjedia u svokrovcov by som im dala aj ja, ale nezabije ich to, nie su to ziadne extremy a ani mna nezabije prizmurit oci.. tiez raz budem babka (dufam) a tiez sa asi dovtedy zmeni standard tojo, co je teraz 'dobre'na 'zle'
Avsak, moje deti maju akusi zazracnu regulacnu schopnost, ze ked maju dost, tak maju dost. Starsi povie 'uz mam plne brusko' a nikto ho nasilu nenuti jest viac. Alebo odidu od stola a koniec. Najest sa vedia aj sami poriadne, no vedia si aj povedat, kedy dost.
Pories si, aby tvoji rodicia respektovali, co moze a nemoze mala jest a zene povedz, ze jej buzeracia nie je na mieste. Ked teda chce, nech ide stale na kontrolu s vami, ale zakazovat ti navstevy s malou su cez ciaru

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
natalala
2. jan 2021

@brano85 tvoji rodicia nerespektuju tvoju zenu a ako chce vychovavat a co davat a nedavat jej dietatu jest, preco by ona mala respektovat ich. Ak by si nebol chmulo kt nepovie mamicke nie a zena by sa vedela na teba spolahnut, ze nebudes robit veci poza jej chrbat ako tvoji rodicia, urcite by ti nezakazovala chodit tam s dietatom.

rainee
2. jan 2021

Všetko je o kompromisoch. Pokiaľ nebudú tvoje dieťa dzgat kravinami, budú rešpektovať vás ako rodičov a vedia naňho dohliadnut, tak nevidím dôvod tam dieťa nepustat. Ja mam žiaľ takých svokrovcov, že by som tam malé deti nemohla nechať. Jednak by im dali kľudne aj tu klobásu s kofolou, nechali hrať na balkóne samé, behať popri vriacej polievke na sporáku atď. Absolútne neschopní zodpovednosti. Chodili sme tam na 99% spolu a moja návšteva vyzerala tak ze som behala okolo deti a dávala pozor kým oni s mužom debatovali. Vrcholné ma to nebavilo, takže tam chodím 5x za rok. Ale oni celkovo nemajú záujem o nás ani vnúčatá, nie to sa im venovať alebo hrať, či vziať na prechádzku,ale to je už o inom.

mmoni89
2. jan 2021

@tulipanicek
@dkethe baby ale čítajte poriadne ked idete dávať rady,píše ze jeho svokra dala malej Pepsi nie jeho mama

mmoni89
2. jan 2021

Prehana to isto.tiez sme riešili rôzne stravovacie problémy a navyky ale teda toto by som nikdy mužovi nezakazala a teda nakoniec som bola veľmi vďačná svokre keď sa mi starala o syna 1,5rocneho keď som bola v nemocnici v druhom tehotenstve. Treba si to vydiskutovat určite

basska_b
2. jan 2021

Čiže žena nechce ísť k svokrovcom, asi jej to tam dosť lezie na nervy... ale ani teba tam nechce pustiť s malou? Teoreticky právo na to nemá, prakticky samozrejme je to podľa nej všetko. Samozrejme, jej rodičia sú svätí a môžu dávať dieťaťu aj Pepsi. To tak je vždy. Môj muž to mal presne takto s ex manželkou. Pomaly, ale isto to viedlo k rozvodu, samozrejme boli tam aj iné dôvody. Vy rozvedeni nie ste, že?

17alexis
2. jan 2021

Tvojej žene zjavne záleží na stravovaní dieťaťa, čo je pochopiteľné. Asi žiadnej normálnej matke by to nebolo jedno. Keby tvoja žena videla, že si na jej strane a si ochotný a schopný na dcéru a svoju matku dohľadnúť, určite by nezakazovala. Keď vidím moju svokru ako kočíkuje jedno zo svojich vnúčat, tak ti môžem povedať, že tiež ju nebudem nechávať samu s mojimi deťmi, ak nejaké budem mať. Nepozrie sa, či ide auto, proste si zrazu zmyslí, že ide na druhú stranu cesty mimo prechodu, decko dvakrát skoro vysypala s kočíkom do priekopy, zlomilo sa koliesko na kočíku a ona veselo šla ďalej s tromi kolieskami, decku od 6mes núkala pelendreky, ale múdra je ako rádio. Nezastávam sa tvojej ženy lebo aj ty si rodič vášho dieťaťa, nie iba ona, ale nečudujem sa jej konaniu. Sama raz podobná, žiaľ, budem.

martakar
2. jan 2021

A ty si už hodil s mamčou reč, nech sa krotí? Lebo mne by toto vadilo tiež a fest. Ani nie tak ten Termix, lebo každý môže mať na to iný pohľad, ale celkovo nerešpektovanie tvojej ženy. Z tohto to vyzerá, že tvoja mama si skrátka ide svoje, až tvojej žene rupli nervy.

lucia147852
2. jan 2021

Tak očividne ti žena neverí a podľa toho čo si pisal mám pocit že aj má dôvod. Predpokladám že ako väčšina chlapov svojej mame nepovieš ani bu ani mu keď vašu dveru pchá čímkoľvek ju napadne. V tomto prípade bymi tiež vadilo takéto stretávanie. Pretože, vždy by bolo malej buď zle alebo by mi týždne trvalo vrátiť ju na stravu na akú som ju nastavila. To si nevieš mame povedať aby nepchala do malej to čo si tvoja manželka neželá? Ak to tvoja matka nevie pochopiť iné riešenie ani neexistuje

nika11103
2. jan 2021

Hahah to čo tu niektoré dávate ? Extrémy totálne vy tu vypisujete jak keby babky len čakali vo dverách na svoje vnúčence a tlačili im tóny čokolády nutelly palaciniek do hlavy kým im to nebude vychádzať ušami ? Jasne že je iný extrém ak je dieťa napríklad alergické na čokoládu, ako tu spomínala jedna kocka, a že by mu babka davala kilo čokolády na privítanie . To nie . Ale ak dá babka vnúčatku čokoládový jogurt pripadne keksik ? To kde sme čo tu vy matky na tie svokry dávate ? Naozaj sila ... bože aká som ja rada za svoju uzasnu dokonalú svokru ktorá vnúčatá nerozmanava ale ani im nedava na obed kapustu s brokolicou . Veď vnúčatá sa predsa na pobyt u babičky tešia a spomienky in ostanú ... ach svokricka moja milujem vás a ďakujem že ste normálna babička ❤️

nika11103
2. jan 2021

A ešte dodatok k môjmu komentáru , ako sa vy tu vyjadrujete na svoje svokry , “povedz jej nech sa krotí, ani bu ani mu , a podobne veci ? Krásne to vystihla pupavka, mali by ste si z nej brat ohromný priklad, presne moje slova . A podotýkam, že moj manžel je VŽDY na mojej strane ak sa náhodou niečo stane, nejako nevhodne sa vyjadríme zastane sa mna, nesťažuje sa svojej mame na mna a takisto svokra je so mnou môžem povedať s kľudným vedomím spokojná a mame krásny a pokojný kamarátsky vzťah. Ak by sa niečo stalo v noci jej môžem zavolat a je ochotná pomôcť, bývam s drahým sami ale ak by dme museli ísť k nim, okamžite by dme sli lebo práve svokra vytvára krásne rodinne teplo domova . Ženy dopriala by som to aj Vám , alw asi treba začať najprv od seba ;)

mmoni89
2. jan 2021

@nika11103 krasne napísané, ja s tebou súhlasím ❤

nela6
2. jan 2021

@brano85 preco v prvom rade nerespektuju, co chcu rodicia dietata? ved to je uz len jej obranna reakcia, mne tiez vadilo ked davali detom co som nechcela, pretoze nepoznali pozadie, ze ledva je dieta rozjedene a idu ho ucit na sladke, sladke je proste ako droga, to je fakt, nie vymysel matiek, nehovorim ze sladke nedam, ale krasne som najprv deti naucila vsekto jest a tak mohli dostat maskrty, im to ani nechyba ked to nemaju, ked prisiel cas dovolila som...a naucila mat aj mieru, krasne to funguje, a tak isto mi ich pokrmili hocicim a potom revoty a zvracania...ved ste ludia, mali ste sa pekne dohodnut, a tak ci tak respektovat co chcu rodicia v prvom rade...

nela6
2. jan 2021

@nika11103 ale to s tymi sladkostami je ok, ja tiez nechavam stare mami davat sladkosti, ale az odkedy to prislo vhodne, ze uz deti pekne papali, tak sme spokojne obe strany, na zaciatok som vysvetlila nech robia polievocky, masko, ryza, zelenina, babky boli spokojne ze vedia co im chuti...a ked prisiel cas, tak sup, dajte maskrtu kludne....ale respektovat to, co chcem ja ako matka

lenka9g
2. jan 2021

Svojej mame dovolí nech je dá colu, tvojej nedovolí ani krupicu. Dupni si. Mne by nikto nezakazal stretávať sa s rodičmi

nika11103
2. jan 2021

@nela6 tak to je už asi o nastavení a o fungovaní rodiny a vzťahu svokra syn nevesta . My sme nikdy nemuseli svokre špecifikovať, čo dať vnúčatám čo nie, vyplynulo to prirodzene z našich rozhovor keďže ich často navštevujete a stretávame sa, ale očividne to tu veľa žien take vzťahy nemá ani mat nebude, ak nezačnú so sebou niečo robiť. Čo si tu čítam ďakujem bohu za moju svokru, s ktorou sme kamarátky a veľakrát poohovarame zasmejeme sa nad jej synom (mojim muzom) , pritom však stále majú spolu pekný vzťah muž aj ona , no , od čítania týchto príspevkov si to a ju ešte viac budem vážiť 😊❤️

lucia147852
2. jan 2021

@nika11103 ja so svojou svokrou problém nemám. Moja aj ked nemusí od malička sa má pýta čo mala môže a nemôže. Ešte z obchodu mi vila čo môže kúpiť. Ako bábätko mala dcéra alergie, preto sa pýta ešte podnes deň. Ale áno, predstav si, že existuju aj take svokry. Čo mama povie, nedávajte mu to, mal dosť, v noci mi bude zle. A svokra hneď ako odíde nevesta do druhej izby malému pchá plne hrste so slovami:” daj si, kým mama nevidí.” A otec dieťaťa lrn stojí a civi bez slova. Čo sa v noci stane? Malému je zle, boli ho brucho, vracia. Kto s ním je hore. Tá strašná nevesta. A keď sa ti toto stane 5x už máš fakt toho plne zuby. Toto je príklad z rodiny. A svokra ani po 6 rokoch nevie pochopiť, že dieťaťu niektoré potraviny nerobia dobre a nemá mu ich dávať. Tu čítame len jeden pohľad. Urazeného muža. Úprimne pochybujem, že jeho žena to takto rieši pre jeden jogurt.

nika11103
2. jan 2021

@lucia147852 ale to je ptoom zas o nastavení vzťahu žena muž 😂 a keď je taký muž že len civi keď svokra vytiahne práve tie oriešky čo zaručene ublizia dieťaťu čo naschval išla kúpiť aby urobila starosti neveste (😂😂😂) tsk potom takého muža by som nechcela .... napríklad svokra v úplných začiatkoch oslovovala moju svagrinu “domina” ona sa vola Dominika v rodine majú tuším sesternicu Dominiku a nijak inak jak domina jej nikdo nepovedal sama si tak hovorí ale nemysleli to v zlom ani ona na mna ) len jej sa to strašne nepáčilo prišlo jej to škaredé 😂 a jej drahý (svokrin další syn )ju zakazdym napravil či si to nevie zapamätať a dodnes jej už tak nikdy nepovedala . takze tak, keď je muž tlk a nevie sa ozvať , takého by som tiež nechcela .tak je . Ale osobne tomu aj tak neverím že robía svokry az takéto naschvaly , to len matky chorobne upnute na svoje deti si domýšľajú 🙂))

whatever1
2. jan 2021

@brano85 tvoja žena nedôveruje ani tebe ani tvojej mame. A môžte si za to sami. Tu nejde o kakavko ale o to že ju nerešpektuje v jej prítomnosti, tak sa ani nečudujem že sa bojí, čo by robila keby tam nebola. Ja si neviem predstaviť že by som niekomu robila takto naprieky a dávala dieťaťu jedlo ktoré "nesmie". Čo z toho tvoja mama má? Asi len dobrý pocit že si spravila po svojom. A keď si chce robiť po svojom za každú cenu, tak nech sa ale nečuduje, že jej nevesta nedôveruje. Čo sa týka teba, predpokladam ze na návštevách si ticho a je ti jedno čo sa deje. Možno by bolo dobré ak by ste so zenou stáli pri sebe, zhodli sa na jasnych pravidlách ohľadom dieťaťa, co môže a čo nie a dodržiavali to. Na návšteve u vašich ju vždy predbehni a mamu upozorni ty, keď sa niečo deje. Keď žena uvidí ako dávas pozor a že ti na tom ozaj záleží aby boli vaše pravidlá dodržiavane, tak si po case tu dôveru získas. A to že tvoja mama už deti vychovala nezamena že má právo si robiť čo chce...

leskovael
2. jan 2021

Chápem manželku že jej to vadi, to babičkovské prepchávanie vadí takmer každej jednej, ty si tam nato, aby si povedal mama toto nie a rázne, nech to rešpektuje! Povieš to? Vieš sa v tomto smere postaviť za ženu?? Evidentne nie keď ti neverí.. Treba si nastaviť jasne pravidlá a dodržiavať ich. Ale áno, žena preháňa a nieje normálne zakazovať mužovi ísť na návštevu k rodičom aj dieťaťom.. veď jej zakáž aj ty chodiť s dcérou k jej rodičom, možno sa o chvíľu uvedomí..

queen_mary
Odpoveď bola odstránená
nika11103
2. jan 2021

Ty si to tu napísala v skratke hha ostatne tá teraz ukameňujú

nika11103
2. jan 2021

@nika11103 to malo byt pre queenmary ;)))

angel200
2. jan 2021

@whatever1 Suhlasim s tebou!

angel200
2. jan 2021

@lune Oni mi robia naschval a vidni to , ohovaraju ma kade chodia, mozu plakat kolko chcu, co chceli , to maju ...malu neuvidia vobec , dlhu dobu.

nela6
2. jan 2021

@queen_mary ty ju poznáš? vieš ako je to z jej uhla. pohladu?

nikkix
2. jan 2021

@brano85 podľa mňa tvojej žene prepína.... prepáč ale inak sa to povedať nedá...babky to nemyslia zle...občas spravi preslap moja mama, občas svokra...ale tak nebudem z toho robit takú koubojku. A aby hentak tvoja vyvadzala, fakt nie je na mieste. Veď jej neponúkla drogy, liejy, akohol, tak čo ....ona ešte sama zistí aké je to super mať niekoho kto pomôže, postráži, keď nastúpi do prace

nela6
2. jan 2021

@nikkix odhliadnuc od toho, co konkretne jej vadi, zanudni na jedlo... co je super na tom, ze nerespektuje to, co chce vlastny rodič pre dieta a bude robit opacne?