icon

Máte aj vy priliš aktívne 18 mesačné dieťa?

nikusssik
19. sep 2014

Ahojte, len a zaujíma , či je tu niekto, kto má doma dieťa, ktoré vkuse behá...moja malá, keď ju vypustím z kočíka, tak vkuse behom...ona nechodí, ona lieta...šprintom....nikdy nejde popri mne pomaly...jedine za ruku, ale to ju moc nebaví...a s tým behom súvisí, že často spadne...síce sa to lepší, ale ešte sa jej to stane a má 18 mesiacov...niekedy som z oho nešťastná, keď vidím matky, ktorých detičky sa od nich ani nepohnú a pekne s rozumom kráčaju...a moja len behom behom behom...máte to niekto podobné?

bianca
19. sep 2014

moja ked ide pomaly tak spadne.Kocik sme odlozili ked mala cca rok a pol

levma
19. sep 2014

bud rada, mas sikovne a mudre dietatko, co chce skumat svet. ked z nej budes zufala a unavena, pripomen si kolke mamicky by rady nahanali svoje dietatko a nemozu, preto napr. ma nejake postihnutie alebo ani ziadne nemaju :( je to unavne mat take zive dieta, ale podla mna to je prejav, ze ma zaujem o svet a vsetko ju zaujima a vsetko chce vediet a vidiet a hlavne rychlo a hned 🙂

danieli
19. sep 2014

To iste, on nezačal chodiť, ale prvé kroky bol prvý beh a je to dodnes, naše najčastejšie slovo je pomalyyy, za ruku chodiť ani omylom, ja sam odmala, uz ma tri a nič sa nezmenilo, ma len viac rozumceku, tak občas počká svoju ledva stihajucu matku 😉

mychaella
19. sep 2014

my detto, nasa asi ani chodit nevie 😀 bud lieta, alebo skace, poskakuje, ked ma stat na mieste, tak aspon skace...namiesto rozpravania vrieska, keby sme ju nahodou nepoculi...ale ja som rada, ze je taka...mne sa to paci... 😵

sisaha
19. sep 2014

tak ale to si potom aj ty stale v pohybe...tvoja postava musi byt perfektna 😝

lucy125
19. sep 2014

U nas je maly v kuse v pohybe aj pri jedle,vonku nechodi ale lieta,za ruku niečo nemožne u nas.Robi stojky,kotrmelce,beha,skače,cviči 😝

siska53
19. sep 2014

Ano,syn bol presne ten typ..ako sa naucil v11m chodit,tak vlastne nechodil,skor behal. A to doteraz je velmi aktivny,hoci uz aj vydrzi dlhsie sa venovat nejakej cinnosti-kreslit,hra s autami,citanie,ale aj t sa vlastne stale hybe. To je normalne. Dcerka je trosku pokojnejsia,vidim rozdiel. On jedine este pri knizkach vydrzal velmi dlho,to sme citavali aj polhodinu,inak vkuse v pohybe. Ale cital nastojaka.
Lenze..my s muzom sme tiez boli take deti..tak malu knedlicku asi ocakavat nemozem. 🙂

Ano,je to narocnejsie,ked su velmi rychli vobec daco ustrazit,no aspon sa nenudime.ze?

lenka_21
19. sep 2014

Vitaj v klube EXPERT 😀 🙂
Mam 2 deticky (skoro v tom istom veku - rozdiel 5 mesiacov - to druhe je adoptovane ak by ma tu opat niekto z niecoho obvinoval ) a paci sa mi oznacenie, ktore pouzili moji znamy...ze vraj oni dostali dieta vo verzii pre zaciatocnikov (papka, spinka, poslucha...a pod).
V mojom pripade mam jedno dietatko pre zaciatocnikov a to druhe pre expertov. Mala vsetko na povel, za rucicku a pod., maly presne to co opisujes - ma svoju hlavu, svoje tempo a vzdy ide kde chce on. Ked uz nevie co, tak beha po dome dookola 😀, chodza je tiez zbytocna vec ked sa da behat a pod.
Kedze som energicky typ tak mi to vobec nevadi, ak musim ist s nimi obidvoma niekde pouzivam voditko (ja to volam obojok 😀 😀 😀 ... Chapem, ze to dokaze byt unavne, ale radsej energicke a zdrave ako kludne a chore....

vevinaaa
19. sep 2014

Tak nasi drobci su obaja zive stvorenia, dcerka ma 4rocky, vie ist pri mne aj v klude, no nie vzdy 🙂 zase na mieste nevydrzi a aspon poskakuje 🙂 a syncek ma 2roky, ten kludnu chodzu nepozna, tak vsade len behom, kolko krat ho chcem chytit za rucku ale nemozem len nasilu, najradsej by vsade chodil sam a svojim tempom 🙂 je tiez neposedny, mala aspon pri jedeni je na mieste aj ked vymysla ruckami.. ale maly beha a tak papa. Je to fuska nakrmit ho 🙂 ale aj sranda 🙂 najradsej mam ked ho nahanam po celom obchode lebo je umenie s nim nakupovat, ked je mimo kocara, v ktorom ma tiez problem vydrzat aspon chvilu 🙂

el6
19. sep 2014

aj moja starsia bola presne ako pises.. doteraz mi neda ruku, len na vyslovny prikaz, a lieta neustale... je hyperaktivna..

cica869
20. sep 2014

o mojej tiez ani nehovorim...cely tyzden je chora berie ATB a aj tak ma energie kopec, nechapem odkial ju ma....neze by kludne oddychovala, ale lieta beha 😀 vcera cez den spala pol hodku a do 9tej pomaly behala lietala

liebling98
20. sep 2014

Každé dieťa je iné. Môj prvý syn je ako píše lenka_21 dieťa pre začiatočníkov - ako bábätko úplne bez problémov, väčší vždy pekne za ručičku, poslušný. Druhorodený je pravý opak, ak je ešte nejaká kategória nad Expert, prosím zaradiť. Stále uteká hore dole, alebo len tak dookola, vylezie hocikde. Manžel tvrdí, že nemá nainštalovaný pud sebazáchovy. Aký bude tretí exemplár, to uvidíme o pár mesiacov, zatiaľ mi príde ako kombinácia prvých dvoch.
Buď rada, že Tvoje dieťatko je zdravé a životaschopné. Je to náročné, to viem, ale časom sa to zlepší, keď bude rozumnejšie.

babulka82
20. sep 2014

podla mna dieta ktore nebeha,neskače a neliepa sa nieje dietatom 😀 aj mne to občas vadi ale potom sa opytam sama seba čo by som chcela aby robili? počuvali ma na slovo,sedeli pol dna pri TV bez jedinej otazky,pekne sa hrali? take deti neexistuju a ani by som take nechcela. Ano je to naročne stale davat pozor ,momentalne to mam doma ma to 16 mesiacov a všade sa driape jak mala opička 😀 vonku ma v puse všetko okrem jedla od kamienkov ,špakov atd. fujjj 😠 Ale čo už ,ved raz vyrastu a aj nam bude luto .

zuzi_33
20. sep 2014

U nas to iste 😉 Starsi syn /4 roky/ bol vzdy ukazkove dieta - dal ruku a pekne isiel na prechadzku, ked som ho zavolala, tak hned prisiel.... Zato mladsi /2 roky/ je male "tornado" 😀 odkedy zacal chodit, tak len behom. Dat ruku nehrozi. Som rada, ze ho ako tak este udrzim v kociari, lebo ked niekam potrebujem ist, tak s nim sa neda - zasadne uteka inym smerom. Potom uz len nasilu ho musim tahat, alebo dat do kociara. Aj ked sme vonku, tak kym si neobehne zopar krat sidlisko, tak nema klud 🙂 potom sa na chvilocku zastavi napr. na piesku, ale toho som sa dockala asi len pred mesiacom. Dovtedy len utekal, utekal, utekal...... a v pripade ze boli mlaky od dazda, tak zaparkoval tam az kym nebol na kompletku mokry 😀 Takze urcite nie si sama 😉

mirka1508
21. sep 2014

Ahoj ja mam doma dcerku ma 4 roky a syn ma 14 mesiacou a ty su stale v pohybe..ked sme obedovali nikdy nesedeli zjedli lyzicku a uz ich nebolo a ked uz zjedli prisli pre dalsie . dcerka od kedy chodi do skolky tak uz tolko nebeha ale zas ma ine maniere..ale da sa to.

sense
21. sep 2014

moja ma 17 mes. a je ako tvoje len s tym ze nepada (zacala chodit dost skoro) ale ja ju neopisujem ako prilis aktivnu ale ze miluje zivot a vsetko ju zaujima a vsetko spoznava.... a preto sa vzdy ponahla aby jej nic nove neuslo... 😉 kocik cudzie slovo pre nu odkedy vie chodit sama.....

tanickaskorokubikova
21. sep 2014

No môj má len 11 a ešte nechodí ale pravdupovediac ani si neviem predstaviť čo potom nastane.... momentálne to vyzerá takto....stotina sekundy a je niekde vylezený,ja neviem čo z neho bude ale dokáže vyliezť asi úplne všade, občas mám pocit že mi o chvíľu vylezie aj na holú stenu 😀 😀 😀

silviamoravcova
28. sep 2014

Nedá mi nepodeliť sa s vami maminky so skvelou knižkou Cvičia všetky zvieratka. Síce sa v knižke píše že je určená až od 2 rokov, ale ja som veľmi využívala knižku na cvičenie. Aj doma, vonku a dokonca aj v čakárni u lekára. Sú tam nielen cviky celého tela, ale aj cviky - hry s prstami, rukami čo mi vyhovovalo hlavne keď som potrebovala malého zabaviť. Vrelo odporúčam všetkým mamičkám. Ja na knižku nedám dopustiť, pekne ilustrovaná, milé vtipné básničky a malý ju zbožňuje. A...cvičí celá rodina hehe 😉