Máte doma nadané dvojročné dieťa?
Rada by som si popisala s mamickami nadanych 2 -3 rocnych deti. Mam nadpriemerne inteligentnu dceru. Najde sa niekto?
@jolinka Pozerala som si tvoju galeriu... pekne kresby...
Ale pri tejto som sa zarazila
https://www.modrykonik.sk/blog/jolinka/album/ga...
Presne tak kresli postavu aj moja dcera, este aj tie ruky tucne 😎
tak načo to tu stále kontroluješ???? a vieš čo, budem ti tykať, tak ako všetkým, tak ako si aj ty začala, len potom, keď si zistila, že ti to tu všetko nepritakáva, začala si urážať a vykať! normálne som ti poradila, čo by si mohla robiť, ale ty len stále to svoje dookola presviedčaš nás tu, že toto a toto si nepovedala a popritom to tu je čierne na bielom... ani by mi nenapadlo napísať čosi iné, ale ty stále melieš dookola
choď so svojim dieťaťom do psychologickej poradne a tam ti povedia, či je iné a čo s ním, aby sa ti doma nenudilo...... čo čakáš???? že sa dvojročné dieťa bude hrať stále samo??
a ešte jedna vec.... takmer všetko, čo si napísala, že tvoj syn ovláda je mechanicky naučené, nie výsledok logického uvažovania
@ewka0012 v prvom prispevku som Ti poradila dost cinnosti, ktore sa daju robit s malymi detmi doma ... mnohe z nich podporuju prave rozvoj jemnej motoriky ... napisala si mi, ze to by Tvojho syna nebavilo, tak som Ti radila dalej ... a nahodou som si vsimla, co si odpisala @bubelko ohladom pamati, tak som si dovolila podotknut, ze sa mylis ... nemyslela som to v zlom, ale Ty si to pochopila ako rypanie 😕 a spustila si lavu o ubohych rypackach a urazani ... hmm ... len je otazne, kto koho urazil 😕 ... este som sa Ti snazila vysvetlit, ze zbytocne za tym hladas to, co nie je, ale Ty si si dalej mlela svoje ... priznavam, zhruba od 16-tej strany mi Tvoje prispevky pripadali az komicke a rozosmiali ma ... tipujem, ze nie som jedina ... pritom Ty si sa pri ich pisani asi neusmievala ... keby si sa sustavne nevracala vo svojich prispevkoch k tym "ubohym vyryvackam" tak sa tu mohli preberat cinnosti vhodne pre sikovne deti ... takto si sa iba strapnila ... naozaj sa ukludni a v klude si precitaj tuto temu od 15-tej strany, uvidis, ze Ta nikto neurazil, ale naopak, Ty si tu pourazala dost zien a este sa tvaris ako obet 😕
@zuzkaanicka komlex Velkeho Muftiho?
@zuzkaanicka pisem ze ja uz sa nevyjadrujem s takymito zenami nemam o com,a jasne ze som sa bavila na vas ktore ste tu rypali,co myslis ze som doma rozbijala steny,ci nervacila?ani nahodou
@ewka0012 s akymi zenami? 😉 ... nemala by som sa nahodou urazit? 😅 ... trochu sebareflexie by Ti neuskodilo 😉
@zuzkaanicka už si tykáte? 😀
@katasa ja som si nepovykala 😕 😀 ... a druha strana tyka ... tak co sa budem one 😀
@zuzkaanicka ja len, že sa maminke nepáčilo, že jej niekto tyká a ona just začala vykať a už zas tyká 😉
@katasa to bude mozno preto, lebo je uplne kludna, ked nam odpisuje 😀
@demo citala si vsetko? ... nikto tu nelyncuje 😉
uz som sa ani nechcela zapojit do tejto debaty...ale predsa 😉 😉 😉
Na margo toho ...ze tu pride niekto s POCITOM, ze ma nadane ci mimoriadne inteligentne 2 rocne dieta {zdoraznujem slovo POCIT 😅 😉 😉 😉 } a opat ma POCIT...ze druhi mu mudre dieta zavidia a potrebuju ho za to zlycovat ci vyryvat . 😒 😒
Treba uvazovat triezvo a so sedliackym rozumom. ... a to sa tyka tak hodnotenia vlasneho dietata aj hodnotenia pisateliek na koniku 😉 😉 😉 😉
Este raz opakujem...ja mam POCIT, ze na akekolvek hodnotenia intelektu ci nadania dietata v dvoch rokoch je PRISKORO. dieta si rozvijajme, ak nam ho chvalia tesme sa ...ale nic viac.
v tomto veku je uplne bezne rozptyl vo vyvoji plus minus jeden rok...takze mame vedla seba 2rocne deti co zacinaju blabotat prve slova, s plienkami, spravajuce sa ako rocne deti.... a takisto 2 rocne deti...na urovni 3 rocnych..rozpravajuce v celych vetach, rozumovy vyvoj dopredu, poznaju cisla, abecedu, anglicke slovicka, znacky aut, mena dinosaurov a ktovie co este...
Prejde par rokov...a tie rozdiely co sa nam zdali obrovske a nase dieta sa nam oproti rovesnikom videlo velmi mudre alebo naopak zaostavajuce..podla toho ci sme "vyfasovali" dieta s rychlym alebo pomalsim vyvojom , velmi zalezi aj na rozvoji CNS...proste tieto rozdiely sa vekom vyrovnaju a stratia.
A tie deti co aj po par rokoch...vytrvaju vo svojom rychlom vyvoji, su nadalej dychtive po novych vedomostiach a daleko popredu pred rovesnikmi, pripadne vynikajuce v nejakom umeleckom smere...tie uz potom mozme nazvat nadanymi ci napriemerne inteligentnymi. 😉 😉 😉 🙂 🙂
a samozrejme deti ktore nadalej zaostavaju a noznice sa roztvaraju a vedia a dokazu menej ako rovesnici kazdym rokom...tie uz mozme nazvat zaostavajucimi ci s ment. poruchou atd. 😢
Idealne je to po rokoch potvrdit si to odbornikmi a nie sa prezentovat na koniku. 😉 😉 😅 😅
a este sa vyjadrim k NUDENIU sa deti.
Mne vzdy pride podozrive ak niekto prezentuje NUDU dietata a to ze nevydrzi pri cinnostiach ako jeden zo znakov mimoriadnej inteligencie 😒 😒 ... To vsetko je mytus este z nedavnych cias ked sa nedoporucovalo pred skolou ucit citat a pisat aby sa dieta v skole "nenudilo",,,a mnohi rodicia tak prezentovali svoje deti ako nudiace sa...tych chceli povedat ze vedia VSETKO a su extra mudre.. 😝 😝 😝
Toto vsak nie je typicke pre skutocne inteligentne deti...nadane mudre dieta prave naopak je dychtive vediec viac a viac a dnesna doba ma nepreberne mnostvo knih, poznatkov z internetu, interaktivnych a rozvijajucih hier a hraciek...ktore sa daju aj pozicat ci prekupit lacnejsie ak nie su peniazky...takze nie je dovod na nudu, nehovoriac o sirokej ponuke aktivit a kruzkov ktore kedysi neboli...
takze nie je dovod pre nudu.
Ak tu raz pride nejaka matka, ci otec...porozpravat o svojom zvedavom dychtivom dietati, ktore nachadza a vyzaduje stale nove vedomosti a cinnosti, ze v niektorych cinnostiach vynika .. tak .ja jej NAOZAJ UVERIM...ze jej dieta je s velkou pravdepodobnostou JE nadane a mimoriadne inteligentne...ak jeho vyvoj bude napredovat tymto smerom.. 😉 😉 🙂 🙂 😅 😅
vykam tykam tykas onikam,mozem napisat cokolvek a budete rypat,hnusne zakomplexovane zatrpknute zeny,viete co ,radsej sa nezapojim uz do ziadnej debaty na fore,budem sa venovat synovi ako viem,podla instinktov a intuicie a od takych ako vy si urcite nenecham radit,my sme asi ina inteligencna aj pohybova skupina 😀
@zuzkaanicka vidim ze nie som jedina do koho tu rypete
@jolinka tu je to celkom dobre spisane 😉
http://www.nadanedeti.cz/pro-rodice-typicke-pro...
@zuzkaanicka ANO, velmi dobry popis nadanych deti, diki za link 🙂 🙂
@jolinka myslim, ze mnohe z toho si tu uz predtym napisala 😉
@zuzkaanicka ale o nude tam zmienka nebola , hm? 😉
@jolinka nie, ja som to sem uz myslim niekedy davno pisala ... nadane dieta sa nenudi a nenudi sa ani jeho rodic, lebo to dieta mu zvycajne neda vydychnut ... to ma neustalu potrebu zhanat nove informacie, nieco tvorit, nieco nove sa naucit 😉
@jolinka
@zuzkaanicka ale zas nudit sa moze ak rodic nevie naplnit jeho potreby-nie kazdy rodic to zvlada,ma na to energiu,rozhlad,ci len chcenie.
Tiez su caste pripady deti co sa nudia v skole,potom vyrusuju su s nimi problemy.... a po psych.testoch sa ukaze ze je to pre ich nadpriemerne IQ a ucitel nezvolil spravny pristu k dietatu.
Aj to je pomerne caste. Takze zas ta nuda nie je az taka blbost.
@zuzkaanicka tak si mi teraz pripomenula mojho bratranca, on mal tri roky ja okolo 18, a dali mi ho na par tyzdnov na starost a som bola uplne ohucana, on chcel VSETKO vediet, retazovite PRECO a preco??? az ku jadru veci, mal spustu technickych vedomosti o lietadlach, strojoch a tak.... ja ho nechcem vyslovene nejako kategorizovat, ale invecny a inteligentny ostal aj neskor a uz je aj dospely. 😉
@kaja73
iste ale je NUda a nuda.
Ked sa dieta nudi preto ze su nenaplnene jeho potreby je jedna vec...
druha vec je ak niekto povie, ze dietatu sa nukaju podnety a ono odmieta, prip. ho zaujmu len na kratko...toto nie je nuda z prilisnej inteligencie, skor co ja viem, nemoznost si vybrat? alebo je ten podnet prilis narocny na jeho chapanie...
Nuda moze byt aj z prilisnych narokov rodica a okolia...prepodnetovane dieta si radsej zvoli rezignaciu a odmieta vsetky podnety.

na tejto fotke hore, na ceruzku nadstavec je kriklavo ruzovy, vidno kusok...