Moje 7 mesačné dieťa má 12 kg
Ahojte, moje 7mesacne dieta ma 12kg a 75cm, chcela by som vediet,ci sa tu najde maminka,ktora ma/mala tiez takeho velkaca doma.....maly papa 2x denne-rano a vecer UM, a 3x denne prikrm cca 180-190g...tyzdenne pribera 150-200g a niekde som citala,ze po prvom polroku by uz mali deticky priberat iba tyzdenne do 150g....maly sa pretaca, lezie sice iba po laktoch zatial, ale pohybuje sa cely den, niekedy ja za nim nestiham.......dakujem za kazdy jeden prispevok 🙂 😉 a este podotykam,ze porodnu vahu mal 4220g 🙂
No mne sa zdá,že ho trošku prekrmujes,moja v tom veku jedla ešte 3x umelé mlieko,normálne plnú dávku,iba na obed jedla 250g prikrm,a potom medzi tým len zobnut nejaku piskotku alebo banan, takže podľa mňa trošku striedmosti by neuškodilo,to je môj názor.
@veronika1402 takze jeden prikrm by som mala nahradit este plnou davkou UM? na desiatu ma ovocnu vyzivku, na obed ma zeleninovo-masovy prikrm a na olovrant bud zas ovocie alebo mliecnu/nemliecnu kasicku
@peage996 no ja nehovorím,že to tak musí byť,ale asi by som to skúsila,ja som 3 plnohodnotne prikrmy zacala dávať až od roka,do nejakých 9 mes.som davala dva,ale základ bol UM,a mala tabulkove miery🙂 detská lekárka čo na to?
@peage996 ovocnu vyzivu robis doma alebo kupovanu, ak kupujes pozeraj zlozenie aby tam nebol cukor....vsimla som si na slovensku niektore vyzivy maju vpredu na obale bez pridaneho cukru ale ked pozries vzadu zlozenie je tam napisany cukor, takisto neprisladzaj vyzivy ani kase doma, a este by som odporucila varit kase doma z obilnin ako instante kupovane....
@veronika1402 no je z neho hotova, cmangaju ho aj so sestrickou dokopy na kazdej poradni, inak je zdravucky, ziadne problemy nemal od narodenia....detska lekarka bere do uvahy aj to,ze maly mal aj porodnu vahu dost vysoku a jeho tatko mal v rovnakom veku uz 15kg....tak mozno aj nieco zdedil...dakujem za nazor 🙂
moj prvy syn bol tiez velke dieta, ale nepamatam si kolko vazil v 7dmich mesiacoch /mozno 10kg?/.. v roku sa zastavil a mal 12kg, to viem naisto, porodnu vahu mal ale nizsiu takmer o kilo.. on bol ale cisto kojeny, nad cim sa kazdy pozastavoval, lebo kojene deti vraj take velke nie su.. no moj bol a co.. 😀
bol aj dost pomaly v hrubej motorike, stvornozkovat zacal az okolo 12tich mesiacov a chodit v 16tich, podla neurologa /boli sme u neho, lebo prestal v 5tich mesiacoch dvihat hlavicku na brusku/ to bolo aj vdaka silnej novorodeneckej zltacke..
no v kazdom pripade akonahle sa zacal hybat, vaha ostavala na rovnakom cisle a on iba rastol.. teraz ma tri 15kg a 104cm - cize je vysoky a chudy - vsetko mu je siroke a kratke..
naopak dcera - ta mala porodnu vahu o 10g vyssiu ako tvoj syncek, priberala malo - v malom veku bola vacsia, ale potom si drzala rovnaku vahu a iba rastla.. teraz ma 16m a 10kg..
takze podla mna sa mu vaha pohybom ustali.. urcite to, ze je teraz vacsi neznamena, ze v buducnosti bude mat nadvahu - teda za predpokladu ze bude mat pestru stravu a vela pohybu..
kazde dieta je ine, hlavne aby bolo zdrave 😉
No tak to bude asi genetika,keď je zdravý,všetko ok,naša je zase chuducka po oboch rodičoch🙂
Jedalnicek by si mala konzultovať s pediatrickou na poradni a nie tu na konovi. Aka si vysoká ty a aky je vysoký jeho otec, starí rodicia + váha rodičov a starých rodičov
@peage996 ja som niekde čítala, že dieťa do roka by malo strojnásobiť svoju pôrodnu váhu. A prosím nerieš takéto veci. Keby si len vedela ako som sa ja natrápila s dcérkou keď sme začali s príkrmami, nič nechcela atď. Buď rada že mu chutí. Začne chodiť a ešte schudne.
Syn mal na konci 7mes 9kg (pôrodnú vahu mal 3900g) a dcéra 7,5kg (pôrodnú váhu mala 3280).
Nerieš, pokiaľ sa ti v noci nebudí, nerieš. Je z neho jedno spokojné dieťatko. 🙂
@peage996 ovko su najhorsie - obsahuju cukor, tie by som rozhodne kvoli zdraviu dietatka nekupovala. neviem ako hamanek. treba citat to zlozenie. viem, ze su cenovo prijatelnejsie ako alnatura alebo hipp, ale pozor na ten cukor. to je jed.
@ivetlo papa krasne, priam ukazkovo, on je taky maly jedak, aj po nas kuka ked papame a pijeme, este pritom aj mlaska ustockami 😀 v noci sa nebudi, vecer o pol 9 po UM zaspava sam v postielke a vstava rano o 6-7 na mliecko 🙂 uprimne, na rukach by som ho asi tazko uspavala, to by som nezvladla ☹ uspavali sme ho na rukach asi tak 3 tyzdne po porode a uz vtedy sme mali dost.....teraz zacina byt taky zivy, vsade sa dokmase, dotiahne, vsetko ho zaujima....pomaly zacina dvihat uz aj brusko, tak sa hadam dostane aj na kolena a bude stvornozkovat....mno suma sumarom, ma co dvihat moj maly, 12kg telicko...
@alexanotbad to naozaj???? a niekto tu na MK spominal,ze ma z priameho zdroja info,ze vo vyzivke Ovko su same zdrave veci a ziadne cukry...tak teda fajn...budem sledovat zlozenie, dakujem 🙂
@peage996 vôbec sa tým netráp môj malý mal v 6. mesiacoch 12kg a papal skoro každé 2 hodiny či bol deň alebo noc UM a keď mal rok tak mal 15kg a sa zastavil a teraz má 21. mesiacov a má 16 kg takže podľa mňa úplne v pohode a to sme chodili aj na baby plávanie... jednoducho každé dieťa iné a nemôžeš ho posudzovať podľa tabuliek čo niekto napíše... keď začne behať tak to vybehá
@peage996 Veď to je úplne krásne že tak spinká a hýbe sa. On nie je ani lenivý. 🙂 Proste si nerob hlavu.
Určite chodíte na pravidelné prehliadky k pediatrovi a ten by si určite všimol ak by sa mu niečo nezdalo. Nestrachuj sa.
Napr náš malý, tak toho náš detský dr veľmi rád vidí. On je taký žiláň. Taký hustý a už aj ako deco bol.
A ak to máte aj v génoch tak určite nerieš. 🙂
@peage996 ja som ich prave kvoli tomu nikdy nekupovala. brat mi hovoril, ze oni len tie davali malej, ze su najlepsie. ale ja si zvyknem citat zlozenie veci, ktore kupujem detom. skus si to pozerat a budes prekvapena niekedy ake "zdrave" veci davame detom. rovnako aj tie kase destke - cukor. aj hippky dokonca.
najlepsie je, ked urobis ovocie na pare a len rozmixujes. ja som takto robila vyzivy. mala som taky skvely stroj od Aventu, ktory bol parak aj mixer zaroven. super vec .
my mame 1,5roka a 9,100 😀
budte rada,ze vam papka,tisko zavidim,nase nechce nic aani za svet
@peage996 Ahoj 🙂 moj má 10 kíl 75 cm a 5 a pol mesiaca. Stravuje sa podobne teda ten olovrant výživa obed zeleninka. Narodil sa 4450 g a 55 cm. Takže nejak podobne sme na tom . prekrúca sa , posúva sa po zemi za chvílu je na druhom konci izby ale tiež len tak že sa ťahá 🙂 ja sa snažím nedávať mu velmi sladké ked vyrastie bude horšie mu odopierať čo ho teraz naučím.
@peage996 - ahoj, podľa mňa nie je moc ťažký, keď vezmeš do úvahy, že má aj dosť veľkú výšku. To má výšku cca ako ročné dieťa. Čiže zrejme je aj dosť vysoký.
Moje deti boli (synček ešte je) dojčené, čiže s príkrmami sme začali po ukončenom 6. mesiaci. Čiže v siedmom mesiaci sme začínali pomaly s prídakom mäsa k zelenine. O mesiac sme pridávali druhý príkrm, ovocný - doobeda. Potom opäť o mesiac vari večernú kašu a potom druhý poobedný príkrm - a to dávame biely smotanový jogurt. Ja som príkrmy deťom zavádzala vždy po cca mesiaci postupne.
Ale viem, že pri detičkách na UM sa postupuje trochu inak, resp, zavádzajú sa príkrmy skôr, nie?
Na cukor v príkrmoch pozor, existujú ozaj aj bez pridaného cukru. @sense - ak sú bez pridaného cukru, to neznamená, že neobsahujú cukor, ktorý je v ovocí prirodzene. Napr. mám tu teraz Hamánek Happyfruit 100% ovoce bez pridaného cukru, s marhuľami a broskyňami a zloženie je tuto popísaný:
http://www.hamanek.cz/produkty/ovocne-presnidav... Čiže cukry sú len prirodzené cukry z ovocia.
Hami m tiež bez cukru pridaného: https://www.hravo-zdravo.sk/produkt/hami-ovocny...
Takisto Hipp: http://www.hipp.sk/prikrmy/produkty/ovocie/ovoc...
Ale je pravda, že zase moji mali obaja v roku zjesť tú veľkú fľašku ovocného príkrmu, 190g. Resp. synček v roku zjedol celú, dcérka nie.
oj, čo by som ja za to dala, kebyže má 12 kg môj dvojročný 😉
veru tvoj chlapcek je aj vysoky, moj mal 75cm v jednom roku a 10kg. tiez sa narodil 4230g ale nemu sa priberanie spomalilo tak po pol roku a v roku mal tych 10kg, teraz ma zase trocha objemovku a ma 13kg v 20 mesiacoch, ale on ma 86cm, tvoj bude asi vyssi.
@alexanotbad dakujem, posnazim sa viac domaceho, mas pravdu....
@olivka26 u ans aj moja sestra mala taku paradnu vahu ako polrocna a potom neskor sme ju traja nahovarali, aby si vobec k stolu sadla a nie to, aby nieco zjedla...nasledovali vitaminy, Martankovia, B12 a teraz ma 11 a tiez toho vela nezje....ale nohy a ruky ma vsade mam ten pocit...strasne je vysoka
@gabinka279 no mame to doma velmi-velmi podobne ako citam 😀
@katrinka8 ja som zial dojcila iba mesiac, malemu iba MM nestacilo, vycucal ma totalne a plakal dalej od hladu.... ☹ s prikrmami sme zacali po 4.mesiaci...teraz davam 5x tyzdenne zeleninovo-masovy prikrm na obed a 2x do tyzdna zeleninu so zltkom....Hamanek vyzivky mame tiez vsetky tie 100%happyfruit, teraz som sa bola pozriet....tak ak aj, budem kupovat iba tie...maju dobru, prijatelnu cenu, kupujem ich na feedo.sk....6ks za nejakych 4,50 ked je akcia za 3,90....no ten nas zbucha 190g vyzivku az sa zaprasi za nou, a este sa zalizuje a cumaka do sklenicky ci tam uz nie je...viem,ze to nie je na smiech, ale on je taky podareny niekedy 😀 nemozem z neho...tolko papat a tak rad papat som este dieta nevidela....

moja mala v 7 mesiaci 10kil, a papala omnoho viac resp jedla 5x 180-200 ml mlieka plus 2 prikrmy ale porodna vaha bola aj vyrazne nizsia teraz ma 22 mesiacov a nema ani 14kg a meria 96 cm.....nie kazde dieta je tabulkove....