icon

Moje 7 mesačné dieťa má 12 kg

peage996
16. mar 2015

Ahojte, moje 7mesacne dieta ma 12kg a 75cm, chcela by som vediet,ci sa tu najde maminka,ktora ma/mala tiez takeho velkaca doma.....maly papa 2x denne-rano a vecer UM, a 3x denne prikrm cca 180-190g...tyzdenne pribera 150-200g a niekde som citala,ze po prvom polroku by uz mali deticky priberat iba tyzdenne do 150g....maly sa pretaca, lezie sice iba po laktoch zatial, ale pohybuje sa cely den, niekedy ja za nim nestiham.......dakujem za kazdy jeden prispevok 🙂 😉 a este podotykam,ze porodnu vahu mal 4220g 🙂

leyah
16. mar 2015

@peage996 no veľký on veľmi nie je, ja mám chudého drobca 🙂 a máš pravdu, je v pohybe snáď od narodenia

tinacho
16. mar 2015

@peage996 no my máme doma tiež snehuliačika. má 6mes. a váži 9,2kg. Nejak ju neprekrmujem, stravu sa snažím robiť len doma,občas keď nestíham alebo niekam ideme siaham po kupovaných, ale tie malá nemusí takže skoro vôbec nedávame. Papá mi 5x denne, zatiaľ len 2 príkrmy a 3 mlieka /každé jedlo cca 120ml/ a koľkokrát nechá lebo nechce.....neviem kde robím chybu. Ale ako tu dievčatá píšu, zažila som 2 netere ktoré sme naháňali s lyžičkou aby niečo zjedli a tiež to nie je bohvie čo...... 😝

lennkka17
16. mar 2015

moj maly ma 15 mesiacov a 11 kg 🙂 ale on zas nie je velky papkač. myslím, že ked mu chutí tak mu netreba odopierať. ja som mala do 12 mesiacov problem daco do maleho dostat ine ako materske mlieko. ved chodí normálne na prehliadky ku detskemu doktorovi, tak ked daco nebude ok s vahou tak ta urcite upozorní. zas si nemyslim ze by bolo dobre mu davat menej jest ako ziada, lebo by bol hladny a aj nervozny z toho. ked mu chuti tak nech papa 🙂

katrinka8
16. mar 2015

@peage996 - no, keď mu chutí, tak je dobre 😉 Určite by Ti pediatrička povedala, že niečo nie je OK. Mne dcérka do roka a pol odmietala jesť všetko okrem MM - čo jedlo, to boj u nás. Kto nezažil, nepochopí, keď mi ročné dieťa zjedlo 2 lyžičky príkrmu a viac ani mäkké f. Zaťala zuby a bolo. Synček papá vcelku normálne, tak so to užívam 🙂

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
katkalubkova
16. mar 2015

@peage996 myslim, ze je to asi fakt dedicne, ked pises, ze tvoj manzel mal v tom veku 15 kil 😕 😕 😕
Celkovo je dost vacsi, teda vahovo, dlzka sa mi zda v poriadku. Ja mam 21 mesacneho a ma 13 kil cca a podla mna je akurat a naje sa riadne.
On prestane priberat, alebo menej priberat, ked zacne stvornohovat, chodit, ale kym sa rozchodi, to este potrva. Mne az vtedy deti zacali stat s vahou, tak trosicku radsej opatrne, ked Ti zacne chodit okolo 12mesiacov, niektore aj neskor sa rozchodia, je to este dost dlha doba, aby skutocne moc nepribral.

peage996
autor
16. mar 2015

@katrinka8 nas to robil na zaciatku prikrmovania, ja som si myslela ze ma picne, plakal a plakala som aj ja,ze tento reku v zivote normalne jest lyzickou nebude, nic mu nezachutilo, iba mrkva a hokaido,a tym to haslo....a hľa teraz 😀 zjedol by aj mna aj manzela keby mohol 😀

peage996
autor
16. mar 2015

@katkalubkova tak uz len verit v to,ze bude liezt ☹

lencika1
16. mar 2015

No moj ma 3 roky 3m a 13 kg 😀 😀 😀
Ale nejde o to.. urcite by som nedavala celu stravu tak malemu dietatu kupovanu UM, prikrmy a este aj vyzivy.
Mlieko OK ak nekojis no co mu mas dat ? Ale vyzivu by som urobila doma, ja som uz davala aj cerstve ovocie, mrkvu.. nemal alergie nic. A prikrmy som mu pripravovala takisto doma.. snazila som sa pozhanat bio masko aj bio zeleninku na trhu od babiek 🙂 stravu som mu kupovala len ak sme niekde isli alebo prikrm napr. s kralicim alebo jahnacim maskom kedze take nepripravujem.
Urcite v tom maju ale prsty aj geny ked mal manzel taku vahu 😕 😕 😕
O stravovani by som sa asi poradila aj s pediatrickou...

katkalubkova
16. mar 2015

@peage996 ked sa zacne pohybovat, uz nebude tak priberat

katkalubkova
16. mar 2015

@peage996 prepac, nejako som nepostrehla, davas UM, presnidavku, kase a nevaris mu doma polievky, napr. ryzovu s mrkvou a podobne? To by mohol jest a nepribral by tak, zemiacik, cuketku a po tyzdni az dvoch menit to a pozorovat ci mu to sedi, od 8mesiacov sa moze uz masko. A cajik pije?

peage996
autor
16. mar 2015

@lencika1
@katkalubkova zeleninku aj masko mu pripravujem jedine doma !!! ked vyzivky, tak iba ovocne...

lubiduch
16. mar 2015

@peage996 pises ze davas len kupovame vyzivy (zeleninove aj ovocne). Jednak takmer kazda jedna obsahuje ryzovu muku (necuduj sa ze ti dieta pribera), ma dostavat zeleninu a ovocie a chuda k tomu dostava bielu ryzu (vysoky glykemicky index, ciste karbohydraty). Dalsia vec ze tie kupovane vyzivy su sterilizovane ak sa nemylim, cim tvoje dieta prichadza o velku cast vitaminov a zivin ktore by malo dostat.
Takze sup k sporaku mrkvu a cukinu zvladne uvarit kazdy. Jablko osupat a nastruhat (ak neje kusky tak rozmixovat). Jest podla sezony idealne v bio kvalite. Nic ine tvoje dieta nepotrebuje. Ak uz ma zavedeny lepok, tak na veceru na zasytenie uvarit kasu (nie kupovanu instantnu), uvar ovsemu,spaldovu,pohankovu (pohanku moj maly nechcel,tie ostatne mu velmi chutili).
Ja by som na tie poharikove vyzivy a instatne vyrobky normalne dala zo zakona napisat ze sa nimi nema nahradzat cerstva plnohodnotna strava, ze sa pouzivaju "na cesty" a nie kazdodenne....

peage996
autor
16. mar 2015

@lubiduch ani jednym slovom som nenapisala,ze davam iba a len kupovane, tak si precitaj prispevky najskor....kupovane davam jedine ovocne vyzivky !!!! zvladam varit vsetko, aj zeleninu aj masko, vyvar, bezvajecne cestoviny pre neho....

lencika1
16. mar 2015

@peage996 Neviem no porad sa bud s pediatrickou alebo vyckaj kym sa zacne trochu sam hybat. Jasne ze dieta nenechas hladovat ..
Podla mna je teda dost tazky ale je mi jasne ze kazde dieta je ine a ma inu preddispoziciu atd. Pripadne ak mas moznost skusit nejake plavanie..

lubiduch
16. mar 2015

@peage996 prepac necitala som vsetko ja som to tak z nejakeho prispevku pochopila. Ale stale plati co pisem ze takmer vsetky obsahuju ryzovu muku. Jedine co nie sa mi zda ze su sunarek a 100%frucht z DM. Kedze sme vela cestovali tiez aom musela sem tam riesit poharikove vyzivy tak som to dost sledovala?naco pchat do dietatata naviac prisavky ked netreba...

peage996
autor
16. mar 2015

@lubiduch netvrdim,ze stojim pri sporaku kazdy den, vacsinou si robim vacsie zasoby, davam do poharikov a do mraznicky....ovocne vyzivky davam kvoli tomu,ze su aj take prichute ktore ako ovocie u nas velmi tazko kupit....len som chcela aby vsetko ochutnal :-/

katarina1984
16. mar 2015

Nasa ma 15 mesiacov 74,5 cm a 8350 g (porodna vaha 2830 g) 😀 taka rezanka a to mi zjes takmer secko ....ale zase poznam chlapceka,ktory bude mat teraz dva roky a ma 22 kg....kazde dieta je ine

siska53
16. mar 2015

@peage996 moja bude mat 3r. A ma 12kg a 92,5cm 🙂)
Ale pozri,tvoj je aj dost dlhy,ako sa zacne hybat,tak bude aj menej priberat a vytiahne sa. Za predpokladu,ze ho budes zdravo stravovat a ze nema napr.pomalsi metabolizmus. Necitala som vsetko,mozno to ma dedicne,treba sa popytat na to,ake ste vy ci vasi surodenci boli babatka. A aku mate vy telesnu konstrukciu. Moj starsi jedol rad a dost a vlastne doteraz zvykne doat jedavat a ako babo bol tak normalne zaokruhleny a teraz sa mi zda taky skor chudy. Ma 115cm a 18,2kg.. No on ma asi metabolizmus po dedovi. Ten tak vela je a je chudy.
No poznam pripad,ze jedna nasa suseda bola uz ako babo tucna (ale tu prekrmovali,vraj zjedla aj 10milacikov,co uz asi prehnali to cislo) a ona z toho nevyrastla. Stale bola a je taka tucna. No tam asi nedbali na stravovacie navyky,hoci jej brat bol vzdy chudy..

janifer
16. mar 2015

Myslim ze ak to doktorka neriesi tak je to ok.
My vobec nedavame kupovane vyzivy, ani ich nechce jest. Ved jablcko, hruska a banan je v obchode aj teraz nie? Aj ked toho zje malo su v tom vitaminy aspon nejake. A kase instantne su k dostaniu aj cisto obilne, nemliecne. Nech si zvyka na normalnu chut, uz je dost stary na to aby mal vsade "kojenecke mlieko". Teraz uz je k dostaniu aj pohankova, kukuricna, ryzova, kukuricno psenova instantna kasa ... Skus pozriet v bio obchodoch alebo aj v coop jednote mavaju/ vedia objednat.
Nas mladas ma v 7 mes. 10.5kg a 74cm, tiez je tatko vysoky, kojim ho dost casto aj v noci kazde 2-3 hod, cez den ranajky, obed, vecera, dakedy olovrant, +predtym ponuknem mlieko odo mna. Dakedy je tak napratany ze si nevie odgrgnut a potom z toho dostane stikutku. Na veceru mava napriklad kukuricnu kasu s jablckom, alebo kukuricno-pohankovu s hraskom, mrkvou a zemiakom a k tomu kvapku oleja dobreho, alebo na ranajky banan 3cm, 2caj.lyz.avokado a k tomu ovsena kasa instantna. Prikrmovat sme zacli od 5,5 mesiaca, maso asi od 6,5 mes.

sense
17. mar 2015

@peage996 skus robit domace....tie kupovane vacsinou obsahuju cukor a su zahustovane ryzovou muckou alebo kadecim....ak chces kupovane pozeraj vzadu zlozenie...najlepsie co sa zlozenia tyka ma alnatura a babylove z dm

sense
17. mar 2015

@katrinka8 ja viem ze ovocie obsahuje cukor a prave preto pokial kupovane pozerat aby nebol este pridavany, ono aj zelenina obsahuje cukor taka mrkva, o zemiaku ako sacharide nehovoriac, ale je rozdiel ked das dietatu doma nastruhane jablko, kt. sice obsahuje cukor, a rozdiel ked das kupovanu vyzivu kt. okrem jablka obsahuje aj pridany cukor, plus je zahustena ryzovou mukou....ja som mojej kupila asi par vyziv cisto ovocnych podla zlozenia aj to len v zime aby nejedla len jablka a hrusky kedze z bananu zvracala inak bola len na domacej strave.....

sense
17. mar 2015

@katrinka8 klikla som len na hipp, ten az taky cisty nie je kedze obsahuje ryzovu krupicu....tkaze treba citat len zlozenie .....lebo podla noriem ano je to v pohode ale taku presnidavku mozes urobit aj doma a bez pridanej ryzovej krupice, a ostatnych veci ozaj cisto len ovocie....

peage996
autor
17. mar 2015

maminky myslite,ze z toho by tak priberal?

vejula
17. mar 2015

detičky sa nedaju porovnavať. Moja SA NARODILA ťažšia od tvojho (4260g) a 12kg mala v dvoch rokoch 🙂 Ale ona je dojčená, takže neviem zhodnotiť či tvoj papa vela či malo, kedže ja som toto nikdy nemerala.

sense
17. mar 2015

@lubiduch vsetky palce hore

sense
17. mar 2015

@peage996 to ti nikto nepovie ci je to len z toho , ale pravdepodobnost tam je kedze ryza ma vysoky glykemicky index ....zasyti na kratku dobu a potom pride opat hlad...ale nemusi to byt zrovna tvoj pripad, moja bola na umelom mlieku a vylucne domacej strave okrem tych par presnidaviek v zime pri kt. bolo naozaj kontrolovane zlozenie, neskor som kupovala mrazene ovocie a robila tak, popr. miesala ovocie so zeleninou....a tiez dost rychlo rastla a priberala a to moja sa narodila z vahou 2700g , a do osmeho mesiaca pribrala kazdy mesiac kilo.....

a to nejedavala ani piskoty, ani kukuricne chrumky ani rozky nic....akurat ked jej zacali ist zuby tak dostavala korku na zuzlanie ale z razneho chleba dodnes okrem razneho nezje ziaden iny, ani zemle, biely chlieb, vianocku, piskoty, kekse , domace kolace , dzem vobec nic....

lalia123
17. mar 2015

@peage996 urcite zohrava svoje aj genetika, mame suseda, co ma dva roky a ma 105 cm (otec je basketbalista a ma 205cm 😉 ) a nasa mala je sice rovnako stara, na svoj vek tiez vysoka, ale ma len 94cm...co uz v takom veku je teda riadny rozdiel. Ale ak ma Tvoj maly velky apetit, tak si daj pozor na to, co mu davas. Urcite skus davat co najviac suroveho ovocia - ci uz sama pomixujes, popucis, alebo ako to dokaze v tomto veku spapkat. Pretoze aj ta vysoka vaha mu moze potom branit v pohybe. A dievcata maju pravdu, ze ovocne vyzivy kupovane v obchode su zahustovane mukou -vacsinou ryzovou. A naozaj nie je vyziva ako vyziva...

Na druhej strane, ked si predstavim, ze okolo roka nasa mala nechcela takmer vobec jest, bola bledunka, kruhy pod ocami, co by som ja za to dala, aby sa riadne a z chuti najedla...

Hlavne, ze je maly zdravy. A doktorka Ti na to nieco vravela?

magnes
17. mar 2015

ahoj 🙂 nezvyknem prispievat ale nedalo mi 🙂 ja si myslim, ze ked je zdravotne v poriadku, a nema ziadne tazkosti, tak to vobec netreba rozoberat, presne ako pisu baby predo mnou, treba sa tesit, ze mu chuti a ze sa zaujima o stolovanie a veci okolo toho. Mne tiez vsetci radili, odtucnovat, a hento davaj a tamto nedavaj, isto z toho je taky, atd..Uz sa mi aj zunovalo kazdemu vysvetlovat, ze ved on je "velke babo", netabulkovy /narodil sa s 4700g a 54cm/. Teraz ma 5,5 roka, 29kg, oblecenie kupujem 128-134, nema na sebe ani gram tuku, 2xtyzdenne trenuje futbal, je pevny a zdravy chalan. A historia sa opakuje pri druhom potomkovi, ma 17mesiacov a 17kg!No zabijem sa?Nedam mu jest??Porodna vaha 4620g a 54cm. Zje vsetko co nezje jeho, a na zadku neobsedi ani chvilu. Je to zdrava, neposedna gulicka a to je najviac. Aj Tebe zelam aby bol syncek nadalej zdravy a stastny, a kila vybeha, uvidis 🙂

peage996
autor
17. mar 2015

@magnes dakujem krasne za prispevok 🙂 nech chlapci rastu do krasy a nech maju nadalej pevne zdravicko 🙂