icon

Môže 7-mesačné dieťa volať mamu?

katka533
25. júl 2022

Neviem, či mi šibe, ale moj syn, čochvíľa 7 mesačný hovorí mama, baba a nejaké ešte dvojslabiky, pár. Ale ja som ho cielene učila mama, stále keď bol pri mne a ja keď ho položím niekde ,alebo pri iných situáciách, tak on kričí mama,mama a pozerá na mňa, kým ho nezdvihnem. Keď je si mnou, to nehovori. Aj keď je u niekeho na rukách a chce spať,alebo podobne vyhľadáva ma pohľadom a kričí mama. Je to možné, či nie?

dzulli1980
25. júl 2022

Samozrejme, že je to možné, nič divné na tom nie je ... každé dieťa je jedinečné, niektoré začne skoro rozprávať, iné chodiť, niektorému narastú zavčasu zuby atď.
@katka533

jjanulienka
25. júl 2022

Áno aj moj od pol roka hlavne keď plakala hovoril mama 😅

kkovacovak
25. júl 2022

@katka533 samozrejme že áno. Deti vedia koho volať. Hlavne keď sa im niečo nezdá

katka533
autor
25. júl 2022

Lebo vsak vsade citam, ze az omnoho neskor, ze by sa to fakt mohol naucit, to sa mi nezdalo 😄

floren
25. júl 2022

@katka533 susedia mala v roku a pol kecali o sto šesť, čiže je to možné

poslednepogo
25. júl 2022
iwesska
25. júl 2022

Deti v tomto veku bezne vykrikuju slabiky a kedze rozne sa im tazko vyslovuju,opakuju to iste. Ma-ma-ma,ba-ba,bu-bu,ga-ga ide najjednoduchsie, takze to je odpoved na tvoju otazku. Vola ta tak,lebo nic ine este povedat nevie. Ja som uz videla cca 2-mesacne babo,kt.povedali "I love you" a ono pozeralo na otca a svojou zvatlaninou to akoze zopakovalo. Samozrejme,ze to nepovedalo,len to tak akoze znelo.

zuzki1
25. júl 2022

Susedin syn od roka vo vetách rozprával , to som ešte fakt predtým nevidela ale existuje to 😊

banalu
25. júl 2022

Aj moja to robila. Mamamamama a nenenenenenene dookola ked ma stratila z dohladu, alebo sa nudila. Teraza 9 a uz dlho nebolo mama alebo nene 🤷🏻‍♀️

elizabet173
25. júl 2022

@katka533 nešibe ti, je to bežné, ale rýchlo ho začni učiť tata, najmä v noci je to fajn 😉

danka56
25. júl 2022

Moja mladšia tiež ako malinka, keď bola nespokojná neplakala ale kričala mama. A Niekedy to bolo fakt tak zrozumiteľne, že rodinní známi si mysleli,že kričí na mňa strašia trojročná. Ako dovŕšila jeden rok, prestala tak kričať, začala používať hlasivky na poriadny plač. Teraz ma rok a deväť mesiacov a jedine co povie je ma, ta, ba, ham, jaj, ja, au, jeeej.

andreatytler
26. júl 2022

@katka533 To nie je este cielena rec. Iba blabotanie. Robi to preto aby uputal tvoju pozornost a preto na teba pozera. Ale este si nespojil ze ty si mama a ze to slovo "ma-ma" oznacuje mamu. Po case to prestane pouzivat a potom zase zacne a vtedy uz cielene.

mogaa
26. júl 2022

@katka533 rovnako by mohol hovoriť baba alebo dede...7 .mesačné ešte nerozumie významu slov, ale volať ťa môže, rovnako ako dieťa volá mamu plačom🙂

jaskolka
26. júl 2022

Skôr to je také "blabotanie". Keď opakuje mamamamama, tak to nie je cielená reč, aj keď sú výnimky, že skutočne veľmi skoro dieťa sa naučí takto rozprávať.
Syn tiež tak pri placi vyrazal "mam-maamm," a nasahoval ruky, ale nebrala som to ako že vola na mňa, jednoducho chcel, aby ho niekto vzal.
Vyslovene cielene "mama" pri mne v kuchyni povedal okolo roka

kacena4
26. júl 2022

deti v 7 mesiacoch vyslovuju slabiky, najma perotvorne, vydychove, ale to neznamena ze je tam umysel povedat slovo a chapat ho, dieta najprv musi zacat pouzivat gesta nasledne citoslovcia hav, pa, mnau... ktore maju vyznam a az potom zacne hovorit spojene slabiky s vyznamom, t.j. v tomto veku este dieta nie je schopne komunikovat s porozumenim, je to odborne nezamerna komunikacia

obleckozaecko
26. júl 2022

@katka533 Ja mam 5m a zacina mamam - tiez jej opakujem zakladne slova - celkovo vela jej rozpravam. Takze, je to urcite mozne.

katka533
autor
26. júl 2022

Ďakujem, viem, ze nerozumie ,ze ma ma zavolat. Len stale, ked bol pri mne, ked som ho kojila, tak som mu hovorila mama, ze si to mozno spojil, ze ked je pri mne. Keď kričí mama, vyslovene pozera len na mna, aj ked ho vezme niekto iny, nepomoze. Mimo to hovori aj ine slabiky

nui_concept
Odpoveď bola odstránená
isis234
25. aug 2022

@elizabet173 100 bodov😉

krrisstina
Autor odpoveď zmazal