icon

Môžem chodiť za rúčky so 6,5 mesačným synom?

erika_lukasko
24. sep 2012

Baby mam otazku... Maly zacina chodit v choditku... Tak by som chcela vediet od kedy ho mozem nechavat chodit uz aj za rucky... Ma len 6 a pol mesiaca... Ma uz dostatocne vyvinute klby na ruckach? Mozem s nim uz chodit za rucky ci este chvilu pockat?

Strana
z3
abika26
25. sep 2012

@erika_lukasko je to na rozhodniti kazdeho rodica,ale osobne som to nerobila ani by som to pri dalsom neurobila.v takom veku treba podporovat aby bolo babo na brusko,aby sa zacalo plazit,stvornozkovat,stavat,chodit okolo nabytku a az ked toto vsetko zvladne tak vtedy mozno obcas za ruky.ale ani to nie je potrebne lebo dieta najlepsie vie kedy je na co pripravene.moj nazor,nezabite ma 🙂

ajca123
25. sep 2012

@nikolet_89 asi zle čitaš,ja som pisala o moji sestre.. Ona má zle vyvinutu chrbticu proste jedna časť tela je vyšší a druha nižší.. A ide to vidiet..
A ja som meurazila,nenadavala som jej...
Neboj ja si hlavu buchat nebudem 🙂... Som matka troch synov a na vše sama s mužom a som šťastná...
Choditka by mali zakázať,to je moj názor..
A vy dve ma nevytočite,lebo ani mojim deťom sa to nedarí 😉

ajca123
25. sep 2012

@abika26 me uz zabili 😉...

alenka600
25. sep 2012

@ajca123 chapes, tu nie je zaujem o "primitivne clanky" ktore hovoria to, co mamicka nechce pocut....

kaja73
25. sep 2012

@erika_lukasko starsi syn-sa sam postavil ako 6m a 2 tyzdne-uplne sam- chytenim sa v postielke.
Od 7m chcel stale len chodit a chodit-tak som mu davala ruky a chodili sme.
Od 9m chodil uplne sam ,od 9 a pol sa sam aj postavil-bez pridrziavanie sa-to pritom este nelozil-on nikdy nelozil. Prvy krat akoze lozil hadam ako 12m-on sa proste radsej vzdy postavil a presiel,ked aj pol metra,ale presiel.
Neviem ci to bolo tymto,ale pred rokom sme mu zistili deformitu hrudnika-ako 12 rocnemu ☹ -musi cvicit,spevnovat hrudny kos. Nemozem tvrdit ze to bolo ty vcasnych chodenim,alebo rychlym rastom v puberte,ci vysedavanim za PC,ci hranim tenisu 😒 -ozaj neviem,ale viem isto ze druheho syna /mame ho 11 rokov po starsom synovi /som za ruky nevodila,dokonca som ho brzdila vo vstavani na nohy a velmi som sa snazila aby lozil-ale moc to nerobil ani on 😲 . Sam zacal chodit tyzden pred 1 rokom,ale aspon nebudem mat vycitky, ze som ho vodila za ruky a mozno mu sposobila neskorsie problemy s chbticou,hrudnikom....
Ono su ozaj deti co lozit nechcu a hned idu na nohy,ale kym to nevedia same,tak nech chodia len okolo nabytku a same sa ho drzia-ruky nie,ani choditko-to je moj dnesny nazor.

ajca123
25. sep 2012

@alenka600 hej???? Tak nech nedava hlúpe otázky... A ja nie som primitivna. Len normálne ľudsky odpovedam.. A je tu viac žien čo hovoria že to nie je zdrave pre tak male dieťa...

alenka600
25. sep 2012

@ajca123 🙂

nice202
25. sep 2012

nechapem naco sa tu rozculujete. nie je to vase dieta a ked si matka vedome nici zdravie svojho dietata, je to len a len jej vec. kazdy, kto ma trosku rozumu si tieto veci ohladom vyvoja, stavby a pevnosti tela a klbov samozrejme nastuduje. Vie, ze to nie je spravne. robili sa dlhodobe /niekolko rocne/ vyskumi ohladom choditiek a umelych sedov deti. Zaver samozrejme vacsina normalne zmyslajucich zien a matiek pozna.

ajca123
25. sep 2012

@nice202 krásne povedane.... A súhlasím... Ja som jej povedala svoj názor a hned ma odsuzuji, čo uz 🙂.. Každá sme ina a mame svoje vychovne metódy... Ja som nechcela urazit,len nech sa mamička zamysli nad tým či je to vôbec pre tak male dieťa zdrave.. A aj preto som napísala že mi je ľúto jejiho syna...

erika_lukasko
autor
25. sep 2012

@kaja73 dakujem... nieco podobne som si predstavovala, ze mi tu budu zeny pisat... VLASTNE nazory a skusenosti... beriem na vedomie a porozmyslam o tom...

tic_tac22
26. sep 2012

baby viem ze kazda ma tu ini nazor ako a kedy mozeme babo drzat za rucky ak chce ist ja len napisem tolko kazde dieta je ine niektore sa skor nauci sedet druhe ist po stvornosky,kazde dieta je s inim dokonale ,tak erika s lukaskom musia vediet kedy je mali pripraveni ist tak aby ho jeho mamina mohla drzat za ruky ak sa jej spusti skor tak chodit tak ho nemoze drzat v postielke ked len po 2mint. snim prejde par krokou nic sa mu nestane a erika uvidi kedy vladze jej sincek ist a kedy nie s mojej strani je to vsetko a zbitocne sa tu kazda mamicka povadi len treba napisat to ako bolo s vasim babetko a to hadanie nema smisel dakujem 🙂

janulienkazv
26. sep 2012

@erika_lukasko no teda a nechcete ho dat rovno bicyklovat,vsak je to veeelmi a veeelmi skoro

elzu
26. sep 2012

@erika_lukasko NE! Páteř, kolena, ramena ještě nejsou zpevněny natolik, aby bez následků zvládaly tíhu tělíčka a otřesy vznikající při krocích.. Ještě máte čas, miniálně dokud se sám nezačne stavět u nábytku čo ho obcházet...

mirka1308
29. sep 2012

@erika_lukasko jééj tak to je tvoj malinký pevné bábatko 🙂 my sa len pretáčame a s pomocou sa posadíme, ale nemá pevný chrbátik, tak ho nedávam nasilu sedieť. Vačšinou sme v takej húpačke, kde tak polo leží a polo sedí, tam sa aj kŕmime. Skúšala som ho postaviť, že čo urobí, ale ešte nevie načo má nožičky, tak to už neskúšam. Zrejme to chce čas... 😉 Aj v kočíku mu dám len takú polohu, aby nepadal do strán, ale nie nadlho, lebo sa šmýka dole 😀 Keď začne loziť, určite sa bude aj stavať na nožky a zrejme nebudeme používať chodítko, nakoľko máme 1-izbový byt, to by sa moc nenachodil 😀 😀

Strana
z3