icon

Môžem chodiť za rúčky so 6,5 mesačným synom?

erika_lukasko
24. sep 2012

Baby mam otazku... Maly zacina chodit v choditku... Tak by som chcela vediet od kedy ho mozem nechavat chodit uz aj za rucky... Ma len 6 a pol mesiaca... Ma uz dostatocne vyvinute klby na ruckach? Mozem s nim uz chodit za rucky ci este chvilu pockat?

ivanka.7
24. sep 2012

@natas4 zas tolko by som sa nesmiala na 5-mesacnom stvornozkujucom dietati, nasa je uz vyse mesiaca na styroch, hoci este nelezie vyslovene (akoze ruka-koleno-ruka-koleno)... a predpokladam, ze rozhodne nie je najsikovnejsia na svete, takze si viem predstavit aj dieta, co v 5 mesiacoch moze liezt

Ale obecne samozrejme suhlasim s tym, ze kym sa dieta samo nepostavi, tak ho nema zmysel tahat chodit... a za ruky uz vobec nie.

natas4
24. sep 2012

@ivanka.7 ja pokladam za stvornozkovanie, ked sa dieta pohybuje dopredu striedanim kolien a ruk 😉 to ked je dieta na styroch a hupe sa dopredu a dozadu nie je stvornozkovanie...hupanie dietata na styroch je samozrejme mozne v 5 mesiacoch a aj ja poznam take deti, ale urcite nie klasicke stvornozkovanie

ivanka.7
24. sep 2012

@natas4 nikde som nenapisala ze povazujem za stvornozkovanie hupanie sa na styroch; a stale si myslim, ze vyslovit vetu "urcite nie klasicke stvornozkovanie" je dost odvazne, pretoze ako to kazdy den vidime, deti maju z tabuliek jednu velku srandu; moze to byt rarita, ale nemusi to byt nemozne

natas4
24. sep 2012

@ivanka.7 ale jasne, ze niektore dieta zacne same sediet v 6 mesiaci, ine v 7 mesiaci 😉 ale tiez urcite neexistuje dieta co by sa v 3 mesiacoch same posadilo 😉 jednoducho mne pride, ze dieta, ktore v 5 mesiacoch stvornozkuje po byte ako utopia 😉

indira
24. sep 2012

velmy skoro zacalo nie ,,,,ale je to kazdej mamickine rozhodnutie ,,,,moja iba pred 2 dnami zacalala ma pomali 11 mes aj to ju nechavam iba par minut ,,,,,,,,drzat za rucky je este skoro moja prva dcerka zacala dost neskoro chodit ked mala 1 rok aj nieco sme ju drzali za rucky ,,,,, 🙂

rainbow0508
25. sep 2012

Moj osobny nazor je, ze nie...kym sa pevne sam nestavia na nozky, netreba ho vodit za rucky. Nejde ani tak o klby na ruckach, ale o neprimeranu zataz chrbtice. Drobec ma este cas...ked sa sam prvy krat pevne dvihne na nozky, potom mozes pomaly zacat skusat za rucky. Nas maly len tyzden skusa stavanie sa na nozicky a samam vidim, ze za rucky je to tiez pre neho este dost narocne...

anjelicek26
25. sep 2012

@ivanka.7 - taka @ajca123 by vedela rozpravat, kedy vie taky krpec stvornozkovat, myslim, ze jej Risko je ukazkove vsetky tabulky predbiehajuce bambino 😀 😀

anjelicek26
25. sep 2012

No a k teme.. kazde dieta je ine, aj ked co pise zakladatelka, tak jej maly si ani sam nesadne, ani sam nekrockuje. Takze vodenie za ruciky predbieha jeho moznosti. Najprv treba zvladnut jedno, potom to dalsie. Dietatu nic neujde, aj ked ho to bavi. Klbiky su podporovane svalstvom, ktore sa skutocne cvici stylom milion krat sa postavim a milion krat spadnem, kym to bude fungovat. Z vlastnej skusenosti - motoricky dve odlisne deti - mala v 7 mesiacoch obchadzala nabytok - maly sa v tom veku este len zacal pretacat ;) Ani jednomu som nepomahala, ziadne choditka, vodenie za rucicky... a obidvaja! Zacali chodit par dni pred prvymi narodeninami, syncek dokonca par dni skor. Nic im neutecie a ked dieta zacne chodit, uz sa ako mama nezastavis 😅 Treba to nechat na dieta, su deti, co behaju aj 8 mesacne, ale zvladli to SAME.. Ziadne pomocky nie su potrebne, ci ruka, ci choditko, oboje je kontraproduktivne.

erika_lukasko
autor
25. sep 2012

@natas4 preco sa smejes, ze od 5 mesiacov jej stvornozkuje? aj moj od 5 mesiacov je na 4roch... sice nepreklada nozky, ale poskakuje do predu... a co sa tyka sedenia, tak moj sa sice sam velmi neposadi, ale ked ho dam sadnut, tak pekne sedi bez opierania, aj na zemi...

didulka85
25. sep 2012

@erika_lukasko kym si nevie sadnut sam, tak by nemal poznat co je to sed. To je dalsi neprirodzeny zasah do jeho vyvinu. Este na to nie je pripraveny.
Mas xy clankov o vyvoji dietata. Ale v ziadnom nemas napisane, ze choditka su dobre, ze sa ma chodit s dietatom za ruky, ze sa ma dieta davat do sedu, kym si same nesadne. A sed nie je to, ked si sadne cez brucho, alebo ked ho do sedu vytiahnes ty.

nikolet_89
25. sep 2012

@natas4 smej sa kolko chces a verit mi nemusis.... 😝

abbie
25. sep 2012

si robis srandu hadam? samozrejme, ze nie!

luciferkax
25. sep 2012

To čo je za blbá otázka? NIEEEE

xenicka13
25. sep 2012

tiez si myslim ze ked som si posadila 6 mesacne deti do lona, neznamenalo, ze deti vedeli sediet, deti si musia sadnut ssmostatne a tak isto sa postavit

kalifa28
25. sep 2012

@natas4 ani ja by som sa moc nesmiala, osobne poznám dieta ( nie moje) ktoré si to v piatich mesiacoch prášilo po štyroch jedna radost... devätmesačné chodilo, jedenástmesačne aj po schodoch.... hmmm.. najdu sa aj pohybovo extremne zdatné... a myslím, že je to v poriadku...

erika_lukasko
autor
25. sep 2012

@didulka85 to, ze to v ziadnom clanku neodporucaju, este nemusi znamenat,, ze to nejak skodi... ja osobne som este nepocula, ze by sa nejakemu dietatu kvolu choditku pokrivila chrbtica alebo nieco podobne... a uz ked sme pri tych clankoch, tak aj cumle sa vo vsetkych clankoch kritizuju... a co teraz? mam nechat maleho revat? a uprimne, kolke z vas davaju detom cumle? alebo flasky sa krituzuju... a ked nemam mlieko, mam ho nechat hladovat? a podobne... vy sa vsetky riadite tym, co sa odporuca v clankoch? ja sa neriadim tym, co si precitam, ale podla seba... ked vidim, ze je maly pevny, ma silne nozky, tak ho kludne necham stat alebo ho dam do choditka... ja nehovorim, su aj deti, ktore nemaju este pevne vyvinute svaly a podobne... ale ked vidim, ze to zvladne, tak nie je o com... ja som len chcela vediet o tych ruckach... a hlavne VASE SKUSENOSTI, nie co sa pise... to si viem najst aj sama...

didulka85
25. sep 2012

@erika_lukasko moja tetka je rehabilitacna pre deticky. O tych vykriveniach sposobenych choditkami, podopieranim do sedu a dalsimi chybami vie rozpravat hodiny. Ak sa to aj neprejavi hned, tak vo vyssom veku urcite.

natas4
25. sep 2012

@kalifa28 to, ze 9mesacne dieta chodi nie je rarita..ale aby 5mesacne dieta regulerne stvornozkovalo po byte??? Sorry jednoducho neverim...5mesacne dieta moze byt na styroch, moze sa pohupovat dopredu, dozadu, mozno sa mu podari nejakym sposobom sa par x posunut vpred, ale nebeha po byte

anjelicek26
25. sep 2012

@erika-lukasko - prepac ale tu skusenost pokrivenej chrbtice u dietata ti nikto neda. toto su veci, co cloveka trapia v dospelosti, problem s bedrovymi klbami, krize, platnicky. nie je to len choditkom isteze, ale jedno k druhemu, k tretiemu. pokial je dieta v mojej opatere, snazim sa to robit co najlepsie. a ak je tvoj maly skutocne tak sikovny ako pises, tak to zvladne sam, na co mu chces silou mocou pomahat?

kalifa28
25. sep 2012

@natas4 máš pravdu, nebehá po byte, behá po dome, po záhrade a všade, kde ju napadne... mne netrhá žily, že neveríš, je mi to totálne jedno, len píšem, že také poznám a na vlastne oči som ho videla štvornožkovat.... to je všetko. pekný den.

nikolet_89
25. sep 2012

neviem naco riesime @natas4 ci veri, alebo neveri jej vec...my co sme sa s takymi detmi stretli vieme, ze je to mozne, a ze mozno 1 z 10 deti to dokaze a hotovo predmetom otazky bolo nieco ine 🙂

ajca123
25. sep 2012

@erika_lukasko sory ale 6,5 mesačne dieťa vôbec nepatrí do choditka... Ved tu ide o to aby sa mu spevnila chrbtica... Čo chces mat dieťa mrzaka... Ked ti začne same dieťa sedieť a lozit v tedy daj dieťa do choditka... Sory ale lutuje tvoje dieťa...
Moj maly začal lozit ked mal 5,5 mesiaca. Sedieť začal nez mal 7mesiacov .. A postaviť sa vie tiez tak,ale ja všetko nechávam na ňom.. On musi robit tie pokroky a nie ty... Nas uz aj vie stat bez drzania... A to má 8mesiacov a 15dni... Nechaj ho nech sa uči sám... Náš krpcek sa narodil po termíne a aj tak s hroznyma mierami ☹ a v 23nam povedali že maly má možno Trizomiu a ine reči... Ale sme tu a všetkých rovesnikov predbehol,je to náš veľký CHLAP a bojovník

@anjelicek26 ďakujem ty si bola jediná čo ma v tedy ukludnovala v najhorsom 🙂

erika_lukasko
autor
25. sep 2012

@ajca123 ako mozes povedat, ze lutujes moje dieta?!?!?! absolutne nevies nic o mne ani o mojom synovi a ides mi tu take pisat?! toto ma teda fakt urazilo a poriadne vytocilo! clovek sa tu ani nemoze na nieco spytat, lebo je hned zla matka a riesia sa tu veci mimo otazky! mam dost! rieste si to tote vase primitivne clanky a tabulky aj nadalej, uz ma vas nazor absolutne nezaujima! len kopirujete, co dakto napise na nete! majte sa pekne!

ajca123
25. sep 2012

@erika_lukasko nikdy necitam kto čo tu napíše,ja si poviem svoj názor.. A Ja nechodim podle nejakých posratych tabuľkách.. Moja Segra je živý príklad toho preco nedavat deti do choditka.. Dobre a nemusíte sa hned urazat za pravdu,pravda boli že???
Uvidíte ako si možno budete buchat hlavu o stenu...
A ja nie som nejaká prvorodicka mám tri krásne deti..

gubcikova
25. sep 2012

@nikolet_89 tak ale to že je na 4 nieje štvornožkovanie.@natas dobre napísala.štvornožkovanie je ked dieťa prekladá ruku nohu.to aj ja by som mohla napísať že moja dcérka vie štvornožkovať od 5mes a to len stála na 4roch.od 6,mes začala krásne štvornožkovať po byte.a syn sa najprv plazil tým že zdvihol riť a šúchal hlavu,potom loziť tým že bol na 4 rozhúpal sa a hodil šípku a od 6,5mes šla už ruka noha,ruka noha

nikolet_89
25. sep 2012

@gubcikova prepac, ale kto povedal, ze iba stala na 4-och ? ja neviem co vy tu stale riesite...asi viem co moje dieta dokaze a co nie...

nikolet_89
25. sep 2012

@erika_lukasko nevsimaj si ich, a nedaj sa vytocit...mna uz tolko krat vytocili, tieto tabulkove mamicky a neviem co...ty vies najlepsie, ber si z toho, len to, co tebe vyhovuje a pokladas za spravne

nikolet_89
25. sep 2012

@ajca123 prepac dietata tvojej sestri mi je luto, ale to neznamena, ze teraz vsetky deti v choditkach budu mat problemy...a mozno si budeme trieskat hlavu o stenu, ale je to nas problem...a ty si mozno budes trieskat tiez, pretoze nieco co je podla teba spravne spravne nieje, ale taky je zivot...

nikolet_89
25. sep 2012

@ajca123 a prepac, ale ako jej mozes napisat, ze ti je luto jej syna ? mozno si lepsia a skusenejsia matka ako ona, ale aj keby to tak bolo tak si nemozes dovolit nieco taketo napisat, nechcem ta urazit, ale toto si prehnala, jak vacsina ludi na tomto fore...starajte sa o seba a radte podla seba, ci negativne, alebo pozitivne, ale urazanie a podobne veci si nechajte pre svojich kamaratov a manzelov

katrin20
25. sep 2012

Ja malu do choditka nedavam ale musim povedat ze ju nechavam sediet. Myslim ze je jednoduche nieco komentovat ak maju maminky pokojne dietatko ktore si kludne lezi a hra sa. Ja to stastie nemam. Mala je neskutocne ziva. Lezat nebude ani za nic. Ked ju dam lahnut tak je vreskot ako keby ju rezali a na brusku ani nehovorim - nechce byt od narodenia. Nepaci sa jej vo vajicku ani v lehatku.... Len na ruky a asi v pred 3 tyzdnami zistila ze sa da sediet a teraz uz lezat nebude ani tolko ako predtym. Kociar sme museli vymenit za sportovy lebo sa aj tak sama podadi a v sportovom ma aspon oporu v podobe operadla. Ako by tie mudre maminky vysli s takym dietatom? Mam ju nechat vrieskat po leziacky????? Jednoducho kazde dieta je ine. A tiez nazory sa roznia. Jedna detska lekarka odporuci papat biely jogurt po ukoncenom 6 mesiaci ina az po 9... a tak je to vo vsetkom.