Nahota pred deťmi
takuto temu som tu nenasla a dufam, ze za jej zalozenie nebudem zatratena 🙂
k vytvoreniu temy ma nakopla znama, ma dieta vo veku mojej dcery. Rozpravali sme sa o vychove a ona sa strasne pohorsovala nad tym, ze by dieta malo vidiet nahe telo mamy alebo otca. Prislo mi to zvlastne.... ked som bola dieta, u nas nahota nikdy nebola tabu. Jasne, ze sme sa nepromenadovali nahi cielene, ale bolo pre mna normalne vidiet mamu, alebo otca.
casto sa sprchujem spolocne s dcerkou, spolu sa obliekame.... nezda sa mi to divne. podla mna je dolezite, aby dieta vedelo, ako vyzera dospely clovek nahy...
aky je vas nazor?
@aduskatt ty planuješ s deťmi chodiť na nudaplaže, kde si starí chlapi opekaju svej klobasky.. fuu tak to je pre mna už iný hardcor 😅
A takto kym to dieťa tak nevnima do tych 4 rokov... Ale max po piatich rokoch, ked už dieťa samotne pociťuje hanbu tak to by som určite pred detmi nechodila naha.
A čo pišete. že nahota je normalne a prirodzena. Tak ja napriek tomu chcem aby moje dieťa malo určite automaticke hranice slušnosti. A teda aby sa zamyšlalo pred kym sa vyzlieka a neukazovala sa pred kadekym. Bez hanby su podla mna tie tanečnice čo sa vrtia hole okolo tyče. A teda určite chcem aby moje dieťa malo hanbu a aby vedelo že jej či jeho nahe telo je len pre jeho partnera.
@bodka13 pekne ked porozprava kamosom v skoke a maminej zarastenj suske a ocovom ovisnutom pindulovi. a nebud naivna ze sa o tom 12r. deti nerozpravaju. U nas vyrabaju kluce do zamkov a v kupelni to pouzivame aby nemuseli vbehnut. Preco myslis ze vycuvaju z izby asi dosli nato sami ze to neni normalne aby rodicia boli pre dnimi nahy a citia sa trapne.
@vejula ty vidis niekde, ze som pisala, ze mam v plane tam ist?nevkladaj mi do ust slova, ktore som nepovedala🙂............... ja som len povedala, ze nudaplaze rovno mozu zavriet, ked by malo byt trestne, aby dieta videlo naheho rodica......Na nudaplazi som nikdy nebola, ani nemam v plaNE TAM IST.......
@anw Ke Tvemu prispevku:
@anw Aha a este jedna pekna historka. Moja sestra ked mala 2 roky (dnes ma 32) porozpravala celej rodine ze nas ocko ma stale nakakane medzi nohami. To potom co sa pred nou poprechadzal v slipoch. Sa rehoceme na tom dodnes.
Dnes o 15:14 • 1 dieťa • Odpovedz • Páči sa mi to • •
MUJ nazor - k takoveto situaci, kterou jsi napsala dochazi, kdyz dite zije v prilisnem TABU 😉
popisujes to jako VTIP, ale vtip to neni, to je smutna realita..
ps.s. ke Tvemu 1.prispevku se nebudu prilis vyjadrovat nez tak, ze "proc a kdy tu sedim, kam a co pisu" je jen moje vec...nemusis mne cist, muzes mne preskocit.. 😉nereagovat ale nemela bys provokovat (tak zni pravidla)
pokud mas problem, vyuzij Ip..😉
PC je zaroven mou soucasti prace, tudiz se nemuzu zvednout kdy se mi zachce😉
Ženy pekne sa to tu zvrtlo na nudapláže 🙂 To čo vás vôbec napadlo dávať do súvisu??? Veď
@happy8051 sa tu pýtala najma na mamku ocka prípadne súrodenca a nie na hromadné masy holúšov 😀 A čo sa mňa týka myslím si že nahota nie je ako nahota pre malé deti si myslím že je príjemné byť s mamkou koža na kožu objímanie sa a tak... Je to prirodzené a možno aj dôleźité, možnosť byť pri mamke čo najbližšie a myslím si že ani nahota ocka nie je na škodu pokiaľ je dieťa malé a nevidí na tom nič nechutné... A čo sa nudapláží týka neodsudzujem tých ktorí tam chodia ale ja si myslím že jediný muž ktorý ma má vidieť nahú je môj 🙂
@anw
ja jsem zamestnavatel 😀 😀 😀 😀 (OSVC-prekladatel, tlumocnik, fejetonar, kronikar..casopisy i noviny cerna kronika...)
a tudiz ma prace je PSANI..ale toho sis uz urcite vsimla..ze "nepisu jen tak" 😉
a timto koncim, jsme mimo tema..jestli chces pokracovat tak bud do Ip nebo pojd se se mnou projit na plaz (jdu pro deti)😉
Preco nenechate jedna druhu vyjadrit svoj nazor??????
Niekto nahotu berie ako prirodzenu... niekto to "nevedomky" prehana....niekto je "nevedomky" prilis cudny (to C je bez makcena) 😉
Taka @vejula a @anw maju trochu iny nazor od ostatnych a uz je ohen na streche....
U nas je nahota prirodzena.....jasne, u kazdeho je prirodzena...ked sa ides sprchovat, co by nie?
Moj manzel sa prestal promenadovat nahy po dome, ked dcerka zacala vnimat a rozlisovat urcite casti tela...
So synom aj s dcerou sa sprchoval (ked to bolo nutne) do cc. 2,5 roka.
Ja som sa sprchovala so synom do cc. 5 rokov a s dcerou sa asi mozeme sprchovat stale....kedze sme zeny. ALe nerobim to casto, elbo deti sprchujem vacsinou vecer a seba rano...
Naha po dome nechodim, len preto, lebo mi je to neprijemne.....v spodnom pradle chodime stale a asi budeme po cely zivot... to je uplne normalne...ako keby sme mali plavky
Moj muz prebehne nahy zo sprchy do izby v pohode, ale uz si "pipika" zahali.
Ja mam zupan- vzdy! A milujem teplucke bavlnene zupany.... 🙂 Ale ked sa obliekam a pride syn, alebo dcera, tak sa nesnazim nic zahalit...doobliekam sa a hotovo. Pohoda.
V izbach sa nezamykame, lebo deti uz su naucene neotvarat dvere, nechaju nas v pohode osprchovat.
Kedze mame dceru a syna, tak uz ich musime trosku regulovat, lebo syn sa zacina zaujimat castami zenskeho tela, takze napr. spolocne kupanie sa u nas skoncilo pred rokom.
Osobne by som vsak muzovi nedovolila sediet v obyvacke, ci za stolom nahy. Nejaka minutova nahota je OK, ale aby clovek po sprche behal nahy cosi popri tom robil- jedol, cital, pozeral telku, to by som pred detmi urcite nerobila. ( Mozno tak do 2-och rokov, ale viac nie).
A myslim, ze matkine prsia a nahota je trosku ina, ako otcova nahota.
@elzu uplne normalne. Moji rodičia sa predomnou nikdy neprechadzali nahí, svoje telo som normalne prijala take ake je. Ale samozrejme intimitu som brala ako niečo posvatne, niečo čo sa proste neukazuje(čo je podla mna spravne) Podla mna dieťa nepotrebuje vidieť tatinove ani mamine prirodzenie aby sa normalne vyvyjalo. S bratmi som sa kupavala, ale neskôr v gaťkach to si pamatam, lebo aj ja som sa pred nimi hanbila aj oni predomnou... Podla mna je prirodzene uchovavanie intimity pred okolim normalne. Nemala som žiaden problem s prijatim vlastneho tela ani so sexualnou orientaciou či ako si to nazvala 😀
@diiid 😕 nerozumiem ...môžeš mi vysvetliť tvoju reakciu na môj príspevok ?
tu je,aby som ti ho pripomenula :
"...my sme sa s chalanmi nekúpavali nahí,ale nahota nie je tabu....pri vpáde do kúpeľne mne alebo manželovi nerobíme žiadnu paniku,nezamykáme sa ,po sprchovaní nahá síce neutekám do spálne pre oblečenie ale tak niekoho možno "pohoršuje" aj pochod v osuške emoticon ...prezliekame sa pri nich v pohode ,ale teraz už ako sú starší tak ak sa chcú niečo opýtať a náhodou sa prezliekam sami vycúvajú z izby....na všetky otázky im odpovedáme pravdivo a primerane k ich veku emoticon
Dnes o 15:19 • 2 deti • Odpovedz • Pošli IP • "
@anw téma nie je o práci @irriss a či o tom jej zamestnávateľ vie 😉
rozoberaju sa tu nudaplaze, u nas dost "cudzia" vec. Ale co take rimske kupele, ci sauny napriklad? Tam je zakazane nosit plavky z hygienickych dovodov. Casto chodime do prahy do Aquapalace a je uplne bezne, ze ideme vecer pooddychovat do kupelov a saunoveho sveta. Vsetci tam chodia nahi (pripadne zabaleni v plachtach, ako im je pohodlnejsie). A som velmi spokojna, lebo som si vsimla, ze moj syn necumi na hole baby, neobzera ich, normalne s nimi komunikuje tvarou v tvar, uplne prirodzene. A inak chodi tam kooopec deti, maju aj vlastnu saunu v tvare pernikovej chalupky 😀, v pohode sa sprchuju, ci kupu v rimskom bazene a nic sa nedeje.
Mojho otca som tiez nevidela chodit nahehom po dome....mamu hocikedy...

@anw ale ved tuto temu si neotvarala ty, ako tak pozeram? potom nerozumiem tej poznamke 😲