icon

Nahota pred deťmi

happy8051
9. máj 2012

takuto temu som tu nenasla a dufam, ze za jej zalozenie nebudem zatratena 🙂

k vytvoreniu temy ma nakopla znama, ma dieta vo veku mojej dcery. Rozpravali sme sa o vychove a ona sa strasne pohorsovala nad tym, ze by dieta malo vidiet nahe telo mamy alebo otca. Prislo mi to zvlastne.... ked som bola dieta, u nas nahota nikdy nebola tabu. Jasne, ze sme sa nepromenadovali nahi cielene, ale bolo pre mna normalne vidiet mamu, alebo otca.

casto sa sprchujem spolocne s dcerkou, spolu sa obliekame.... nezda sa mi to divne. podla mna je dolezite, aby dieta vedelo, ako vyzera dospely clovek nahy...

aky je vas nazor?

minewka
9. máj 2012

@ciusinka vďaka za odpoveď, rada by som napísala, že chápem, ale nechápem... 😅 neviem sa vcítiť do pocitu, že sa niekto hanbí alebo mu je to nepríjemné - za svoje telo pred rodičom, či súrodencom alebo deťmi.

ciusinka
9. máj 2012

@minewka V poriadku, tak ako ja sa neviem vcitit do pocitu, ze niekomu nevadi, ked ho vidia nahu rodicia, surodenci, pripadne aj cudzi ludia niekde v saune..Kazdy sme proste iny a ja za to nikoho neodsudzujem ani nikomu neberiem jeho nazor..

luciferkax
9. máj 2012

U nás doma rodiča nikdy nechodili nahý :D teda otec bez trička, ale viac som nikdy nevidela :D ked sa prezliekali, zatvárali dvere. Mne to prišlo čudné 🙂 my sa pred svojilmi deťmi normálne prezliekame, spávame celý rok nahý, teda deti majú pyžamko, ale my nie :D mne sa zdá pyžamo nepohodlné a vadí mi, Deťom to čudné nepríde. staršiemu synčekovi sme vysvetlili pár vecí, ako napr. dotyky niektorých častí tela, a že sa nesmie vyzliekať, ked ho to pýta niekto cudzí. Viac nerieim, nechápem, prečo by som sa mala doma skrývať, pred manželom a vlastnými deťmi?

tosomja
9. máj 2012

@minewka je to môj názor, moje rozhodnutie...ako som písala, nebudem sa vyhýbať odpovediam na otázky, ale pokiaľ nerozpráva a aj tak poriadne nepochopí podstatu rozdielov medzi ženou a mužom, tak jej nebudem vtlkať do hlavy niečo...

Budem rada, ak sa naučí základným veciam, ako správne jesť, pýtať sa na wc, obliekať sa a až potom príde na rad otázka sexuality.

zuzanockamt
9. máj 2012

@tosomja toto si neviem predstavit ani co si napisala ... vsak jej normalne poviem, co to je a tym to konci, lebo ked nebudes reagovat alebo sa este nedajboze tvarit divne, tak nadobudne dojem, ze to fakt divne je ... moj muz bezne rano aj vecer chodi v slipoch, aj v lete obcas, ked je moc teplo, mne to vobec nevadi a bezne som v kupelni, ked sa sprchuje, dokonca mame spojenu kupelnu s WC-kom, tak sa uz stalo, ze som bol aj na Wc-ku, snad mi mechur neroztrhne kvoli tomu, ze on trci vo vani polhodinu 😀 a naopak to tiez funguje

strapco13
9. máj 2012

zaujimava tema 🙂
je rozdiel vidiet rodica naheho, ked prebieha z kupelne do izby, ci sa prezlieka a je ine sa vyslovene producirovat nahaty pred puberatlnymi detmi...to su diametralne rozdiely ktore kazdy zdravy clovek podla mna chape
pubertalne dieta sa hanbi, potrebuje sa vyrovnat so svojimi zmenami a potrebuje sukromie a ma narok aby ho rodicia nerusili..ale aj vtedy ma vediet ze to nahota tela je nieco normalne a prirodzene, ze sa nema za seba hanbit, aby to nevyustilo do nejakeho komplexu menejcennosti..ale netreba to ani prehanat ani sa zamykat ani sa vytrcat
ale co sa tyka batoliat ..tak tam to nevedie k ziadnej traume ak dieta vidi rodica naheho, len im to primerane veku treba vysvetlit ze chlapci maju pipikov a dievcatka pisulku

ja sa s demi nekupem..nie ze sa hanbim ale dcerka sa kupe v malej vanicke este a syn sa tak lubi hrat vo vode, ze by som mu iba zaberala miesto..ale zas ked som sa minule kupala tak zrazu maly dobehol nahaty a vliezol mi tam 😀 😀 aj v lete sa sprchoval s tatom
ked sme si doniesli malu a videl ju prvykrat holu hned zistil, ze je "ina" tak som u to vysvetlila ze on e chlapcek a ona dievcatko

mozno tym ze otec bol lekar a vnimal telo take ake je tak u nas nahota nebola tabu ale ani sme sa neproducirovali zbytocne, ale nemala som problem umyvat si zuby ked som bola iba v nohavickach a otec sa vedla sprchoval, viem ze jedine pri menzese mi vadilo ked mi nahodou niekto vliezol do kupelky

opalujem sa rada aj hore bez..ale nie pri bazene, len na plazi, nerobi mi to problem, dokonca a j mamu, ktora bola v rodine ta hanblivejsia som presvedcila ze tak jej bude lepsie 😀 ..ale vzdy pockala az sa vyzlecem ja
ale na nudaplaz by som nesla ..dolnu cast odhalujem iba manzelovi a obcas gynekologovi
ale hore.nehovorim v bezne dni sa samozrejme zahalujem..ale aky je rozdiel na plazi ked ma niekto len pasiky miesto plaviek a ked som hore bez?

kedze dojcim tandemovo..moje prsniky videl uz kde kto 😀 a netrapi ma to, lebo dojcenie proste nechapem ako akt , ale je to pre mna nieco prirodzene a odmietam sa kvoli tomu schovat niekam do kutov, kabinok a pod
a ked som dojcila teraz u babky, tak jej vyse 90r stary frajer si doniesol fotak, ze ake to je krasne

manzel pochadza z veriacej rodiny, ale ani oni nie su v tomto neviem ako konzervativny...nepremavaju sa sice nahi, ani sa neprezliekaju pred sebou, ale je u nich normalne ze chodia rodicom umyt chrbat , jednoducho si rodicia zo zdravotnych dovodov chrbat sami neumyju , tak co maju chodit spinavi??? a je uplne jedno kto komu ide umyt chrbat

po porode dcerky mam krasne fotky so svagrom, manzelovym bratom, studuje za knaza ..na jednom prsniku mam malu a vtedy sa starsi nedojcil ale kedze prvykrat videl malu, potreboval prsnik na opokojnie..no tak mam odhalenu fotku so svagrom..a nikto sa nad tym z rodiny nepohorsoval, nezastavoval, v podstate sme si to vsimli az pri prezerani fotiek a usmiali sme sa nad tym

a doma..kedze su deti male tak neriesim prezliekam sa pred nimi, aj manzel, maly mi podava veci..jasne ze ak na nich uvidim, ze uz potrebuju sukromie, alebo budem citit, ze uz sa necitia dobre, tak sa prezleciem v kuplke a nepojdem nahata pre veci..ale ak ma vymaknu v kuplke, nebudem z toho robit tragediu

gretocka
9. máj 2012

ahojte, vidim, ze nazory sa tu poriadne roznia 🙂
takze za mojho detstva to fungovalo u nas doma takto: v kupelni sme sa nezamykali, ale bolo prirodzene, ze pokial sme nepotrebovali, tak sme si tam navzajom nelozili, ak ano, tak len umyt ruky po WC. Ked sa tatino kupal, pamatam si, ze ked som strcila do dveri hlavu, ci mozem, decentne si prelozil nohu cez nohu a tym padom som nevidela nic 🙂 taktiez prezliekal sa za zatvorenymi dverami. Boli sme doma dve segry, takze ocino bol mensina 🙂 A tak ako sme respektovali my jeho sukromie, respektoval aj on nase. Nespominam si, ze by som mala nejaku traumu z toho, ze neviem ako vyzera holy chlap 🙂
Teraz v nasej rodinke - kedze mam synceka to funguje tak, ze spolu sa nekupeme ani nesprchujeme. Ale ked sa rano prezliekam v spalni z pyzama, neriesim ze ma na chvilu vidi nahu. Manzel vstava skorej, takze toho rano naheho povacsinou nevidim ani ja 🙂
Model, ktory sa pestoval u nas doma cca fungoval aj v manzelovej rodine a tak sa zhodujeme v tom, ze urcite nie je dobre puritanstvo, ale zas ani neodvovodnene presusanie sa po byte nahi nam nepride ako vhodne.
Kombinacia nahy otec a dcera mi pride ako najnevhodnejsia a tiez komplet naha matka a syn sa mi nezda moc zdrave....
A co sa tyka nahoty vramci partnerstva, tak s tym nemam ziadny problem, Ved mame spolu uz skoro dve deti 🙂🙂🙂

merikac
9. máj 2012

@happy8051 nahotou ako takou sme sa doma nikdy nezaoberali. Mame 16 rocneho syna, s ktorym som sa kupavala- naha ( myslim, tak maximalne do 4-5 rokov) potom akosi uplne prirodzene uz nebolo potrebne sa snim kupat. Ked nahodou prisiel do izby ked som sa prezliekala, nesiahla som po prvej veci ktoru by som sa zakryla,(to by mu bolo asi viac divne a potom by sa na mna sustredil a obzeral si ma) ale normalne som sa doobliekala. Ak vosiel do kupelne ked som sa samam sprchovala, rychlo som reagovala na to co potrebuje, alebo som ho poslala von, nech pocka kym sa dosprchujem,,,,,,detto rak reagoval moj manzel. Postupne cim bol starsi, prirodzene pochopil, ze ked sa sprchujeme,prezliekame ma vyckat. Ak teraz nahodou vtrhne do miestnosti, tak sa nejako instinktivne otocim chrbtom a on tiez, ale neuteka z izby. Ak nahodou v kupelni nemam uterak a je doma len on, nemam problem ho ohlasit, nech mi ho donesie.( ak si predstavujete, ze vojde a pozera na mna a okukuje ma, tak sa mylite 😉 ) - plati to aj opacne ked je v ruchu adamovom on. Myslim, ze to, ze nas obcas zazrel nahych nezanechalo na nom vobec ziadne stopy, je z neho rozumny chalan, ktory si z nahoty nikdy nerobil posmech ak zazrel nieco v TV. Keby som sa s nim nahodou ocitla v jednej kabinke, nemame sa problem prezliect pri sebe- s tym, ze sa otocime chrbtom. Moju skoro 2 rocnu dceru vediem k rovnakemu postoju k nahote, aby jej, ked uvidi niekde nahe telo nevypadli oci z jamjek, ze co to vidi,,,,,ale aj aby mala v sebe aj trochu studu a nebol z nej vdaka nasej vychove exibicionista, proste nech nahe, ci obnazene telo berie ako nieco prirodzene v situaciach v ktorych ma- ako u lekara, na kupalisku,,,,,,,,, no na druhej strane, nech vie, ze su situacie, ked je vhodnejsie nahotu skryt 😉

strapco13
9. máj 2012

a mam znamu..velmi hanbliva, aj cela rodina, skryvaju sa, v zivote nemala vacsi vystrih ako po krcnu jamku a aj v horucom lete nosi kratke rukavy, na kupalisko nechodia, dieta mala az po 35
ked jej dcera mala cca 12 rokov som sa jej pytala ci uz malu pripravila na to, ze moze dostat menzes...no ten sokovany pohlad co na mna hodila, ze o tom sa predsa s detmi nerozprava ..ale na otazku ze a kto to ma teda dietatu vysvetlit mi nevedela nic povedat
no a jej dcera v 18r tehotna s prvym chalanom ktreho spoznala na jej prvej dikoteke, lebo dovtedu ju rodicia nikam nepustili, mama je na praskoch ze ako sa to mohlo stat
proste privela vsetkeho skodi..nech uz je to z akejkolvek stranky..ani zbytocne sa producirovat /zbytocne myslim ked to komukolek inemu z rodiny uz vadi/ ale ani zatajocvat a robit z toho nieco tajomne...lebo zakazane ovocie najviac chuti

a druha znama sa mi priznala ze prve muzske prirodzenie ktore drzala v ruke bolo jej otca..presne ten sokovany vyraz som na nu hodila aky mate teraz aj vy 😀 😀 😀 ale so smiechom mi hned povedla, ze si to ona nepamata, ze este bola strasne mala..len ze vosla k rodicom do kupelne ako male dieta a otec v dlhsom tricku, len kusok mu trcal a ona na to ze jej zvoncek a chytila a urobila bim-bam 😀 😀 , vraj dlho otec nosil aspon slipy doma potom
a ze vobec z toho nemaju traumu, ma perfektny vztah s otcom a toto je vraj ich oblubena rodinna historka

proste dieta neberie nahotu ako nieco neprirodzene a je na nas rodicoch ako mu to prezentujeme, ci sa od nas nauci ze nahota je normalna vec, ale ma svoje hranice

gretocka
9. máj 2012

a tiez suhlasim s tym, ze dojcenie na verejnosti mi pride uplne v pohode, ja som dojcila vsade mozne, ked sa dalo, tak som sa vo vacsej spolocnosti aspon otocila trochu bokom, aj to viac kvoli tym ludom, aby ich to neprivadzalo do rozpakov. Tiez sa mi stalo, ze som raz dojcila na chodbe na lavicke, siel okolo taky starsi pan, dal sa so mnou do reci a az po chvili hovori: "Jej, prepacte, ja som si ani nevsimol, ze dojcite, je uzasne, ako decentne to dokazete. 🙂"

jabadaba
9. máj 2012

@ciusinka tak som Ta mozno zle pochopila, potom sorry. 😉

minewka
9. máj 2012

@gretocka vidíš..to je zaujímavá poznámka - že otec bol v menšine.

Ja mám 3 bratov plus otec... 😀 čiže 4ria chlapi - a ženy len ja a mama.

Tak možno aj pre to nemám problém nahota dievča vs. chlapec (muž/žena)

petkave
9. máj 2012

V tejto pokročilej nočnej hodine vás už nevládzem čítať všetky, ale čo-to sa mi podarilo a poviem vám, už len predstava, ako leziem k malému do vane natiahnutá v dvojdielnych plavkách ma rozosmiala. Alebo keď si predstavím môjho muža, ktorý si dá bermudy, vlezie s dieťaťom do vane a pri vyliezaní na tých bermudách vyvlečie von aj polku vody 😀 😀 😀 😀 😀 No dobre, pobavila som sa, idem spať. Brú nôcku. 😵

strapco13
9. máj 2012

@merikac vystizne si to napisala 😉
presne v rodine ak uvidi niekto druheho tak ako sme boli stvoreni tak to nema byt pohorsujuce ani nieco co by malo byt nejako pozdvihovne..proste nema sa tomu prikladat ani prilis negativny vyznam ani prilis pozitivny
dcery by mali vediet, ze je normalne ist ku gynekologovi a nehanbit sa, ze ich vidi nejaki lekar aj vyzlecenych
a chlapci detto zas urolog ..ked sa clovek hanbi vyzliect pred lekarom, moze to velmi negativne ovplyvnit jeho zdravie
proste od mallicka vyperstovat v deietati pocit, ze sa nema za co habit, ze je prirodzene byt holy, ale ze to ma urcite hranice
a nudisti..ty tiez nechodia holi po ulici..len na svojich plazach, cize aj oni respektuju pravidla v spolocnosti
aj ked si myslim ze holy clovek vzbudzuje ovela menej fantazie ako niekto v sexi obleceni..a hlavne co sa tyka chlapov...kym nestoja, tak nestoja za vela 😅 😀 😀 😀

minewka
9. máj 2012

@strapco13 tak s tým výstrihom - je rovnaká aj moja švagrinka. Bola som s ňou nakupovať nejaké oblečko, chcela poradiť...a skoro som odpadla, keď mi povedala, že triko na nej má hrozne veľký výstrih, že sa cíti neprístojne...výstrih ako bežné klasické bavlnené triko - okrúhly, nie včko.. 😅 😅 😅

baramborka
9. máj 2012

ja poviem iba jednu vec 🙂 nahota je prirodzená, v dobe kamennej si ludia vymysleli že tú prirodzenosť zakryjú neakými kožami zo zvierat a tak nastalo oblečenie 🙂 je to podla mna prirodzené a normálne, taký sme a taký budeme nahý sme prišli na svet ♥

strapco13
9. máj 2012

@petkave raz som sa sla kupat v plavkach s malym do vane a raz som bola dole bez ked mi maly vliezol do vane..ovela viac bol zvedavy ked som mala plavky

strapco13
9. máj 2012

mozno je to tym ze som lekar, ze sa na to divam inak a aj moji kolegovci
ale u nas nie je problem, ze poprosim sestricku aby mi pri operacii napravila ramienko od podprdy ak mi padne, kedze mam ruky sterilne, nemozem si to sama, rovnako som mojmu sefovi zdvihla padnute gate, lebo tie sterilne operacne mali take chabe snury ze sa proste pocas operacie rozpadli, ta som mu ich lepila paskou kolo tela..a rozhodne s nim nic nemam, len som bola po ruke, mne ked sa to stalo, tak mi ich oblepila sestricka co bola volna :D..
a podobnych pribehov je viac a nikto za tym nic nehlada...lebo to nevnimame so sexualnym podtonom...lebo je velky rozdiel nahota a sex

viera27
9. máj 2012

Jaaj, este mi zisla na um zabavna historka o vnimani nahoty. Naposledy ked sme boli v rimskych kupeloch, tak si lezime so segrou nahe vo virivke. A dosla manzelka marosa kramara. Tiez zhodila plachtu, vhupla k nam do virivky a dobre zrelaxovala. No a tym chcem povedat, ze ake je zaujimave uz vnimanie zvyknuteho cloveka. Vobec netusim ake ma prsia, ci sa holi a podobne veci, to si tam clovek vobec nevsima. Ale ako spravne baby sme hned zaregistrovali, ze nemala vobec ziadnu pedikuru a patricne sme ju za to ohovorili 😀 😀 😀. Takze asi tam cumia ludia v "nahatych" zonach 😀

strapco13
9. máj 2012

@gretocka hm..ja neviem decentne dojcit..tandem sa decentne neda, hlavne ked ma maly potrebu nieco mi pritom povedat, ci ukazat ..ale jedno dieta to clovek amni nezisti ze zena dojci

ale toto je odbocenie od temy

proste mam pocit ze to ze sa niekto hanbi , ze ho vidi vlastne dieta batola vyzlecene, nie je uplne OK, podla mna sa netreba hanbit ani pred pubertakom, ved ked uz ma vymakol, tak nejaka scena z toho by bola ovela trapnejsia, nehovorim, ze budem nahata chodit pred synom v puberte, alebo mu liezt do vani ked bude mat 15r..ale zas aby som umierala od hanby prebehnut hola 5 metrov do izby ak si zabudnem nohavicky, to zas je diven..podla mna

digysa
9. máj 2012

@minewka Ja nechapem, preco TY nechapes cloveka, ako je @ciusinka, ze si nezela, aby ho brat/sestra/mama/otec videli nahych? Co je na tom take nepochopitelne???
Ty si myslis, ze iba rodina, ktora sa medzi sebou nehanbi a mozu chodit nahi jeden pred druhym, je bezpecna rodina a ta skutocna-najlepsia zo vsetkych?

Wow...to je ale blbost 😀

Ja som sa pred mamou prestala prezliekat a byt naha dost skoro, aj pred sestrou (co o nej nemozem tvrdit, ta to robi stale) ale skutocne som si nemyslela, ze moja sestra chce mat so mnou sex...

Nechapem, ako mozes toto aj napisat....ze sexualny podton...
Vies co znamena slovo : NEPRIJEMNE? Cloveku je tolko veci neprijemnych a tazko sa vysvetluje PRECO?

Aj tebe je urcite cosi neprijemne.......len to mozno nie je nahota.
Preco ju nemozes pochopit? Kde je napisane, ze tvoj "liberalny" zivotny styl, co sa ludskej nahoty tyka, je ten pravy-makovy??? Mozno pre teba..... 😒

digysa
9. máj 2012

@jabadaba Suhlasim s tebou, co sa toho spravana a medializacie sexu tyka.

Ludia su rozni.... tvoj syn ma jeden rok. Ked bude mat 8 rokov a jedneho dna ti povie: "mama, prosim ta, oblec si nieco"...tak to neurobis? Ja urcite. Je mu to neprijemne, tak to vlastnemu dietatu robit nebudem.

Zatial tento problem nemam.

Koncim...uz som toho dost popisala.....niekomu to vadi, niekomu nie.... Podla mna, ak sa bavime o veku malych deti...tak niekedy ani nie je mozne "nebyt nahy" pri takom kolobehu.... Tiez boli casy, ze som musela mat dvere na zachode alebo v kupelni otvorene, inak by decka plakali...proste "cudnost' musela ist bokom.

minewka
10. máj 2012

@digysa daj si pohov láskavo a odbavuj si svoje moralizmy na niekom inom. Našťastie je @ciusinka normálna inteligentná žena a pochopila - že môj príspevok bol slušný, nerýpavý a áno, priznávam, že niečo neviem pochopiť a neviem sa do niečoho vcítiť - na rozdiel od Vášho superženstva. A slušne som sa poďakovala za jej príspevok.

..cmuk, cmuk 😵

PS: a ešte mi povedz nejakú rozprávočku o tom, ako a čo som napísala...a veeeeeeeeeeeľmi budem rada, keď do rána hodíš príspevok kde píšem:

"ze iba rodina, ktora sa medzi sebou nehanbi a mozu chodit nahi jeden pred druhym, je bezpecna rodina a ta skutocna-najlepsia zo vsetkych?"

PS2: Predstav si tú nespravodlivosť sveta - viem, čo znamená slovko "nepríjemné"..dokonca aj keĎ to napíšeš ešte väčšími písmenami, stále to budem vedieť .

matso
10. máj 2012

@mataharyy tak to je strasna story... 😲 ale to by ma ani nenapadlo jej to zdovodnit takym sposobom. Normalne jej to vysvetlim, aj ked ona to este vo svojich 2,5 rokoch urcitne nebude chapat. Len jej to bude divne asi.

vejula
10. máj 2012

@mataharyy samozrejme že pred malymi deťmi to je hluposť. Ale myslim, že tie deti pridu do veku, kedy im samym bude neprijemne vidieť rodičov nahych. Isto si už aj budu davať pozor aby mame či otcovi nevbehavali do kupelne ked su nahí. Preto si myslim, že vtedy by už bolo velmi necitlive a nevhodne vystavovať deti takymto pohladom a dajme tomu prezliekať sa pred nimi, či prechadzať sa nahý. Ale podla niektorych prispevkov, je to problem toho dieťaťa, že mu vzdi pohlad na nahych rodičov. Oni proste nahí po byte chodiť budu bez ohladu na to čako to vnimaju ich deti. TEda nie podla niektorych ale podla jendej konkretnej osôbky 😅

sladkasue
10. máj 2012

@happy8051 priklanam sa k tvojmu nazoru🙂 tiez sa niekedy spolocne kupeme a to mam doma chalana 🙂
@anw nechapem, co je perverzne, ked sa dcera kupe s otcom, alebo syn s mamou...

myslim, ze ako zvykneme deti od malicka, taky postoj k tomu zaujmu aj v puberte a dospelosti!

a na margo vsetkych, co pisali vyssie... stale este kojim svojho (teraz 21 mesacneho) syna: tak neviem, ako ma nema vidiet, ked soska z mojho prska 😎
asi ste tu divne baby - co ja viem?! mne to dojde UPLNE normalne. samozrejme, nechodime doma nahi... ale okupat sa a pod...

ina tema by bola nudizmus - ale ani to neodsudujem!

exupery
10. máj 2012

Pride mi strasne zvlastne tvarit sa pred vlastnym dietatom,ze nahota neexistuje,ved ako jeho rodic som priam povinna mu vysvetlit,ze existuje muz a zena,v com sa odlisuju,ake maju znaky a ako to najlepsie dietatu vysvetlit,nez nazornou ukazkou a hravou formou?Preco sa skyrvat pred dietatom,ked ono sa pred nami nemusi?Myslim,ze je spravne tak ako svoje dieta ucime jest,chodit na nocnik,obliekat sa ,spravat sa k inym ci uz k ludom ci k zvieratam,mame mu vysvetlit ako je to s ludskym telom,ako sa robia deti,a pod.
Moja mala to vie odkedy sa zacala zaujimat,vie ze dievcatka maju susurku a chlapci pipicka,ze ona prisla z bruska maminky a ze sa to stalo,ked sme sa s tatinkom lubili,nebudem jej predsa nakecavat,ze ju priniesol bocian 🙂 A rozprava to vsade...ze co maju chlapci a co dievcatka,vie ze aj zvieratka sa delia na chlapcov a dievcatka a ze doma mame dievcatko-psicka 😉
Zavse ked lezime vo vani,ci na gauci tak mi pozrie na prsia pohladi a povie,ze aj ona je dievcatko lebo ma ceciky ale mama ma velke a ona male,a ze tatinko ma pipicka a pozrie mu do treniek a smeje sa 🙂
Nebudem jej klamat a hanbit sa pred nou,ona sama pride casom nato,ze jej to je neprijemne,hamblivost pride vekom.A nechcem aby ju tieto dovelzite veci ucili decka v skolke,skole,ci pred bytovkou 😒

vejula
10. máj 2012

@minewka
@digysa to o tej byzpečnej rodine napisala asi ako reakciu na tuto tvoju poznamku : pre mňa t normálne nie je. Rodina má byť bezpečná jednotka, kde sa každý má cítiť uvoľnene, bez strachu...Zamykanie sa pre mňa nie je prejav bezpečia.

@sladkasue tvoje dieťa je ešte maličke. Môj ma 25 mesiacov a tiež ho ešte dojčim. JE to rozdiel ako keby si mala vytasiť prsia pred dospievajucim chlapcom.... JA si myslim že by mu to mohlo byť neprijemne, kedže začina vnimať tieto veci ako niečo priťažlive a na druhej strane mama je proste akoby posvatna v tomto smere. Môže sa to v nom podla mna pobiť a myslim že by z toho nemal prijemne pocity.
Druha vec je ta že prsia určite nestaviam na uroven pohlavnych organov. PRsia su podla mna uplne primarne určene prave na dojčenie ako u všetkych cicavcov. A pohlavne organy na rozmnožovanie.

vejula
10. máj 2012

@strapco13 môjho zas ovela viac zaujima ked nemam gaťky ako ked ich mam. Zrovna včera som sa prezliekala a ked videl že nemam gaťky, tak začal pišťať že iiiiiii a hned chcel aj ručkou oskušať čo to tam je resp. nieje... A to nevravim ked si vyzlečem podprsenku to je uplne uneseny. Ked tatino vyjde zo sprchy tak tiež hned začne pišťať že pipiiiiiiiiik. Ale on tak celkovo ma slabosť nejako na holu kožu. Stači že mi vidi holy chrbat a už mi ho bozkava, alebo aj chodidla 😅

minewka
10. máj 2012

@vejula no a? Pre mna znamena rodina to, co som napisala a budem ju viest tymto stylom. Je to moj nazor, ak sa s tym niekto nestotoznuje- v poriadku.

Ked sa ma niekto potrebu zamykat, nech sa doma zamika. Ale nebudem pisat, ze to chapem. Nechapem. Nikdy som nemala potrebu sa DOMA zamykat v kupelni a preto sa nedkazem vcitit do pocitov cloveka, ktory tu potrebu ma.