icon

Neodporúčam súkromnú škôlku Vtáčia búdka v Kvetoslavove

aduska_ba
23. jan 2016

Povinne prečítať!!!Ucitelka stratila dvojročné dieťa na prechádzke !!!
http://vas.cas.sk/clanok/12865/ucitelky-stratil...

celasapremenim
25. jan 2016

@katrinka8 podla mna je to ich skusenostami, ci zavolaju policiu alebo bulvar
ktovie, co sa im v zivote stalo, ked to takto riesia, mozno skutocne je na vec vacsi doraz, ked to rozpitve bulvar, lebo hoci vsetci sa busia do prs, ako to necitaju, ale nie je to pravda, cize info sa dorazne roznesie rychlejsie a nazor priemerneho volica, cojeskutocnedes, je mozno dolezitejsi a pritlaci na riesenie pod dohladom

philipha22
25. jan 2016

Nevidim dovod preco by sa to nemalo medializovat... inak by o tom nikto nevedel.... a bolo spomenute ze na prechadzke boli 3 osoby... a ani jedna z nich si to nevsimla??? ... tak to je top... ja neviem ci to je este zvykom...ale ja ked som pracovala v skolke... vzdy bola jedna zenska v predu a jedna uplne na konci, pokial sme boli 2...pokial 3 tak ta tretia bola v strede...a vtedy je rozhlad na deti dost dobry.... hm a moje dohady preco to rodicia nechali tak???? Myslim, ze to moze byt velmi jednoduche...ak su to rodicia co potrebuju bezpodmienecne mat niekde umiestnene cez den dieta, nakolko su v praci, mozno dostali ponuku...maju par mesiacov skolne zdarma a tym padom vsetko je ok....a nebudu to riesit... niekto na to pristupi, ak su si vedomi ze v okoli nie je jednoduche dostat miesto pre 2 rocne dieta...

ajana1
25. jan 2016

zeny a ruku na srdce kolkym z vas sa "stratilo" dieta ci uz pri nakupoch alebo na ihrisku. Stat sa moze cokolvek. Nam sa stal podobny incident v nasej skolke ked ten nas betar preliezol cez plot a spadol do pieskoviska kde bola voda. Chuda ucitelka bola z toho este tyzden v soku ale pekne nam povedali co sa stalo pricom vklude si mohli vymysliet nejaku vyhovorku. Ze sa nieco take stalo este neznamena ze ta skolka je zla.

katrinka8
25. jan 2016

@ajana1 - no neviem, ale podľa mňa je dosť iné, keď sa Ti stratí dieťa v nákupnom centre alebo v ZOO - predpokladám, že si to všimneš prakticky okamžite a podnikneš kroky k jeho nájdeniu. Navyše, v takom prostredí je pre dieťa pomerne jednoduché sa stratiť - veľa ľudí, neznáme prostredie, proste sa rozbehne v panike na nejakú stranu a je to -otázka doslova pár sekúnd. To pochopiť dokážem.
Ale nedokážem pochopiť, ako 3 dospelé osoby (alebo aj 2) dokážu na dedinskej ulici "stratiť" dvojročné cudzie dieťa, za ktoré sú zodpovedné a nevšimnúť si, že im to dieťa chýba ani vtedy, keď sa naň prídu opýtať. Pre mňa je to teda naozaj nepochopiteľné. Veď čo si ja ako dieťa pamätám, dokonca aj počas strednej, nás učiteľky vždy preratávali, keď sme niekam šli, pri odchode, pri príchode... proste sa kontrolovali, či niekto nechýba. Tým skôr by som si dala pozor, keby som vedela, že ide o tak malé deti.
Čo sa týka toho, že dieťa ujde cez plot a zraní sa, spadne - predpokladám, že učiteľka nemá 25 očí, takže naozaj je ťažké ustriehnuť všetky deti naraz a že ide o sekundy, a môže sa hocičo prihodiť - to sa ľahko dá pochopiť. Ale predpokladám, že si to v dohľadnom čase hádam všimla a podnikla potrebné kroky k náprave situácie.
Mňa udivuje nie to, že dieťa sa "stratilo" (hoci za daných podmienok aj to dosť prekvapí - ja keď pozorujem naše deti zo škôlky na prechádzke mimo dvora, tak to teda nechápem, ako môžu zabudnúť niekde 2-ročné dieťa), ale že si to nikto nevšimol, že to dieťa tam nie je a nik ho nehľadal. Ja to považujem za dosť nezodpovedný a vlažný prístup k povinnostiam.

celasapremenim
25. jan 2016

@ajana1 ja mam tri a zatial sa mi nestratilo nikdy ani jedno ani na par sekund, nie som v tejto skatulke a nikdy nebudem, davam si na deti strasny pozor

katrinka8
25. jan 2016

@celasapremenim - viem, že sa hovorí nikdy nehovor nikdy, ale ani mne sa ešte nestalo, že by sa mi stratilo dieťa a neviem si predstaviť, čo by sa muselo diať, aby som si nevšimla, že je fuč. Keď idem s deťmi, vždy si kontrolujem, kde sú a musia byť v dohľade. Ak mám pravdu povedať, ani osobne nepoznám nikoho, komu by sa stratilo dieťa. Zas také bežné to nie je podľa mňa. A aj tak si myslím, že skôr sa stratí staršie dieťa, ktoré odbehne, a ktoré asi rodič necíti potrebu až tak kontrolovať. Predpokladám, že také 2-ročné človek stráži viac ako povedzme 5-ročné. Ale tak to je len môj názor, nemusí to tak byť.

celasapremenim
25. jan 2016

ja poznam len jednu babu, ktorej maly pojedol lieky
a to si davam tiez velky pozor, co mame v dosahu v domacnosti
tuto debatu by som tu ani nenacinala, lebo tu je vela ludi, co od pat rokov pustaju deti same von, to mas fakt potom tazke debaty s takymi ludmi

ajana1
25. jan 2016

@katrinka8 a kde v Tom clanku bolo napisane ze tam boli 3 ucitelky na prechadzke. A naozaj bolo to dieta 40 minut von alebo pani len zvelicila. Nie je totizto vzdy vsetko tak ako cas napise. A hlavne v clanking bolo soomenute ze pani isla po susedoch ci Im nechyba dieta. To naozaj nevie kto byva na jej ulici v takej dedine? Samozrejme ze nechcem ich ospravedlnovat lebo by sa to nemalo stat ale cela ta prihoda mi pride divna. Lebo prve co by som zavolala policiu nech to riesi a nie bulvar.

moon1979
25. jan 2016

@ajana1 nie každý vie koho má v susedstve na dedine .... ja by som tiež nevedela, komu patrí dieťa ak by som našla nejaké na ulici .... žijeme už v dome, kedy sa ľudia dosť separujú a vzťahy na ulici sú max dobrý deň a dovidenia ... sú výnimky samozrejme ...

katrinka8
25. jan 2016

@ajana1 - niekde v diskusii to tu bolo spomenuté. Ale to je snáď jedno, koľko ich bolo, nie? Podstata ostáva - zabudli/stratili na ulici v dedine 2-ročné dieťa počas prechádzky. to je pre mňa ako rodiča dosť závažný nedostatok v starostlivosti o deti v predškolskom zariadení.
To, či cudzia žena, ktorá to dieťa našla, pozná alebo nepozná to dieťa je irelevantné - ona sa snažila zistiť, čo je to za dieťa a kam patrí. Nie je povinná poznať žiadne cudzie deti. Narozdiel od dotyčných učiteliek, ktoré sú povinné si ustrážiť deti, ktoré majú na starosti. To, či dotyčná volala políciu alebo bulvár (údajne to ani nebola ona, ale úplne iná osoba) je na inú diskusiu a absolútne to nesúvisí s tým, že dotyčné osoby , ktoré to spôsobili, nie sú veľmi spoľahlivé, čo sa týka starostlivosti o malé deti, ak si nedokážu zistiť, že im pri návrate z prechádzky chýba 1 dieťa.
Mimochodom, neviem, čo na tej prechádzke asi mohli robiť, keď ho tam zabudli. Keď pozorujem deti z našej (aj iných) škôlok, ako idú na prechádzku, vždy idú deti za ruky po 2, vpredu je 1 učiteľka, vzadu je 1 učiteľka, ak je detí viac, tak je aj v strede 1 učiteľka. Keď akékoľvek deti zaostanú, tak sa vždy na nich čaká. Minimálne tie najmenšie deti u nás chodia zo začiatku "na lane" - to je to také lano s "okami", za ktoré sa detičky držia a učia sa chodiť v skupinke, aby sa nerozliezali.
Keď učiteľky deti počas prechádzky nechajú sa hrať, vybehať, tak si vždy pred odchodom deti zoradia do dvojíc, porátajú. To isté na dvore, pred dverami do budovy sa deti zoraďujú a rátajú. Preto osobne nedokážem pochopiť, ako mohli zabudnúť dieťa. Zrejme takéto pre škôlky bežné opatrenia v danej inštitúcii nemajú. Ale to je pre mňa jednoducho neprofesionálne.

celasapremenim
25. jan 2016

@katrinka8 ze sa vobec namahas :D

sasa1310
25. jan 2016

@moni244 najmúdrejšia sa zase ozvala. Niekto nemá také šťastie, že má vzaté dieťa do škôlky hneď v 3 rokoch ešte k tomu aj v štátnej a najlepšie rovno pri dome.
Ak si niečo podobné nezažila, že nevieš kde dieťa dať a do práce musíš ísť...tak potom nemúdruj.
Aby sa aj v tej tvojej štátnej škôlke niečo podobné nestalo.

wilikiki
25. jan 2016

Hadam neporusim ziadne pravidla.
Tu je link na fb diskusiu, kde pise priamo pani ktora ho nasla, ako to bolo - aby sa predislo zbytocnym spekulaciam
https://m.facebook.com/groups/176519882389287?v...

wilikiki
25. jan 2016

A, ak mozem, pani majitelku poznam osobne, a to ako sukromne, tak aj ako klient. Na jednej strane velmi mila, vyborne vari, krasne vie dizajnovat, pristup k detom ma velmi dobry.....na druhej strane je skutocne arogantna, sebecka a ide jej len o peniaze, ostatme to bol dovod aj nasho odchodu. Dokazuje to aj sposob, akym vyriesila celu tuto kauzu (jednou sms vsetkym ostatnym rodicom ze je vsetko ok a nemieni sa k tomu vracat), pricom jej vobec nedochadza, ze to je snad to najhorsie, ako to mohla vyriesit. Skolku ako taku ale nezatracujem, toto nieje jedina skolka ktorej sa to stalo a ani nie posledna... Akurat majitelka by mala fakt radsej prejst do sfery kucharciny alebo dizajnu radsej a skolku predat dakomu schopnejsiemu, kto si bude okrem brania penazi aj zakaznikov vazit. Lebo ona nema ani stipku ucty alebo pokory v sebe. Prajem jej, aby jej to raz doslo.

moni244
25. jan 2016

@sasa1310 a tymto citovym vylevom si chcela co povedat? Ja nezavrhujem sukromne skolky/jasle, ja len neuznavam tieto pofiderne detske centra tvariace sa ako skolka, ale takym ako ty zbytocne nieco vysvetlovat, precitaju len to, co chcu vidiet

qidko
26. jan 2016

Precitala som si na FB ako pani co nasla chlaceka opisuje celu situaciu vela ludi to podcenuje a posmesky nech si kazdy da ruku na srdce a polozi si otazku keby to bolo moje dieta?Co ak by aly sa zatulal dalej a nedaj boze by sa mu nieco stalo?V dnesnej dobe kde kazdy kasle na kazdeho a zavidia si aj nos medzi ocami ta pani sa zachovala uzastne rodicia a hlavne riaditelka by jej mala ruky nohy bozkavat ze je vsimava a nebola lahostajna k cudziemu dietatu mohlo to kludne skoncit tragediou a take keci ze kazdy urcite stratil svoje dieta aspon na chvilu tak to nie ja som svoje nespustala z oci a myslim ze mamicky mi daju za pravdu ak poviem ze nechapem ako moze matka stratit dieta v obchodaku alebo na ihrisku az na pani riaditelku ktora strati cudzie dieta a ani si to nevsimne

nikaj
26. jan 2016

Keď sa ide na prechádzku vždy je jedna učiteľka vpredu a druhá ide posledná. A keď chýba učiteľka tak sa na prechádzku nejde.

tana112
26. jan 2016

suhlasim klobuk dole pred dou panou co nasla chlapca.
Este pre upresnenie Vtacia Budka je len nazov v skutocnosti sa jedna o spolocnost A.I.B., spol. s r.o. kde pani riaditelka Alexandra Litecká vystupuje ako spolocnik

qidko
26. jan 2016

Bezne v Presove stretavam ucitelky s detmi na prechadzke ako vravis jedna v predu druha v zadu deturence maju reflexne vesticky a drzia s spolu takej snurocky jeto roskosne

zergei
26. jan 2016

@moni244 ono bez neakeho riesenia zo strany statu to nepojde... ci uz otvorenim viacerych skolok jasli alebo kontrolou... toto bola chyba jedina ktora sa moze stat hocikde aj v statnej aj v pred tyzdnom kontrolovanej skolke... chyba bola v komunikacii kde zasa raz sa moze stat aj v statnej, aj ked tam verim ze maju niekoho na konzultaciu ako postupovat v takychto pripadoch lebo oni sa stavaju isto 🙂

zergei
26. jan 2016

chyba jedinca

wilikiki
26. jan 2016

@tana112 tak to je asi jedno ako sa oficialne volaju..... urcite chyba jednotlivca, ale prave preto by rodicia potrebovali pocut, ake kroky budu podniknute aby sa to nestavalo. Reflexne vesty na prechadzkach by boli dobry zaciatok :D

jana_eyre
26. jan 2016

@ajana1 ruku na srdce, vies si predstavit ze sa ti strati dieta na dedinskej prazdnej ulici a ze si to nevsimnes takmer hodinu?

ajana1
26. jan 2016

@jana_eyre kebyze som sama tak nie ale pri 15 - 20 detoch sa to vklude moze stat. Ako som uz spominala moj synator ani nie dvojrocny tiez usiel z dvora a ucitelka si to vsimla az ked prisiel rumazgajuc a to ma kazda nastarosti iba 5 deti.

mircalla
26. jan 2016

@libka1 tu diskusiu pamatam aj ja, jedna mamicka este nalozila matke toho syna, ze je blby

jana_eyre
26. jan 2016

@ajana1 a to si brala uplne v pohode?

Ja som asi velmi divna, lebo mna by teda riadne soklo, keby si ucitelka nevsimla, ze namiesto 5 deti ma len 4 a myslim, ze by to jej vycitky nezachranili..

Aj ja sa budem opakovat.. Kazdemu sa moze stat ze sa mu dieta strati.. Ale nie tak, ze si to ani nevsimne, to je nezodpovednost a nesustredenost - vlastnosti ktore by dospelym.ludom na takychto postoch nemali chybat..

ajana1
26. jan 2016

@jana_eyre ale ja ich neobhajujem. Samozrejme ze sa take nema stavat len chcem poukazat ze to mohlo byt aj trochu inak. Mne je totizto velmi divne ze pani nevedela ci dieta je od susedov ale na vsetkych mala cislo aby Im poslala mms. A to ze tema bola zalozena niekym kto nasiel clanok v bulvarnych novinach. Medzi tym sa tu uz naslo niekolko verzii a interpretacii a ak sa ozvu rodicoa ktori deti v tej skolke maju tak su pomaly ze blbych a nezodpovednych

jana_eyre
26. jan 2016

@ajana1 nepostrehla som, ze by take nieco niekto naznacoval..

A neviem co je take zvlastne na tom, ze najprv riesila susedov - u nas doma su napr. bezne navstevy s detmi, ktore moje susedia nepoznaju..

Na jej mieste by som asi skor zavolala policiu, ale zas je to urcite dost stresujuce riesit takuto vec, nemusi cloveka napadnut hned to najspravnejsie..

Mna skor ako to ze niekto zaklada temy na nete na zaklade bulvaru zaraza, ze tu padlo tolko nazorov, ze by sa to nemalo rozmazavat.. Vsetci, co maju zaujem vyuzivat sluzby detskych centier by mali mat zaujem na tom, aby sa majitelia posnazili o preskolenie svojich zamestnancov a taketo diskusie k tomu mozu dopomoct..

wilikiki
26. jan 2016

Ja myslim ze prave taketo diskusie pomozu rodicom, ktori hladaju skolku pre dieta, uvedomit si, ze vlastne naozaj davaju deti napospas cudzim ludom, akokolvek to blbo vyznieva, v konecnom dosledku je to tak. . Uvedomit si, ze aj taketo veci sa mozu stat, aj sa stavaju, a ze si maju dat sakra zalezat na tom, komu deti zveria. Ze priorita nema byt najlacnejsia volba a ani pekne prostredie , ale naozaj si poriadne prepinknut vybratu skolku. A ked uz vyberu, trvat na riadnej zmluve kde budu riaadne spisane nielen povinnosti rodicov, ale aj skolky a co im bude vyplyvat z nezodpovedneho pristupu. Sukromne centra bohuzial teraz trochu profituju z nedostatocnych kapacit na statnych skolach, a tak sa mozete stretnut aj s takymto pristupom zodpovednych osob v sukromnych skolkach... :(

jabadaba
30. jan 2016

Ja nestiham zasnut nad lahkovaznostou podaktorych princezien, ktore su tak neskutocne chapave a empaticke, ze hrube porusenie profesionality zlahcuju stylom, ze sa predsa stava....To sme huste a chapave na vsetky strany, pokial nejde o nase vlastne dieta, ze? Damy! To co sa stalo ucitelkam inkriminovaneho zariadenia je neodpustitelne, tu nehra ziadnu rolu stupen ich oblubenosti u inych deti! Stratene dieta malo z pekla stastie, ze vsimava zena od susedov bola v dany moment doma a ze sa nic vazne nestalo! Vzhladom na to, kde sa dieta nachadzalo! Uprostred noveho satelitu, prazdnych stavebnych pozemkov, kde kludne kdesi mohla byt aj otvorena zumpa! Dieta mohlo napadnut kadeco, nemuselo smutit sediac na ceste! Kludne sa mohlo vybrat napriec pozemkami kdesi do tramtarie! By som bola zvedava co by ste dristali potom! Zaujimave je, ze za hyenizmus oznacime medializaciu pripadu, ale nebetycnu nezodpovednost uciteliek uz nie! Zaujimavy postoj....Zhovievavost na nepravom mieste! 😝