Neposedné dvojročné dieťa
Ahojte chcem sa spýtať ci je normálne aby dvojročné dieta sa nevedelo vôbec zahrať a stále vymyslalo hlúposti všade sa skriabe neposedi v kľude mrvy sa vrti sa nič ju nezaujíma koľko krát sa z nej idem už zbláznit nedá sa pri nej nič urobiť je to normálne?
@katkakovac a inak co popisujes, to uz je hranicna situacia, nedivim sa, ze si sa zlakla a dala si m u na rit
@kp7333 ja si tiez myslim, ze je to zlomove obdobie, od dvoch do troch, to sa vacsinou fakt podda
moja dcerka bola zivel az do styroch rokov, nejdela vovec sladke, pobyt vonku bol maximalny. Potom nastal zlom a krasne sa zacala hrat. Nikdy som ju nebila. Mladsia dcerka ma 13 mesiacov a je to tiez riadny zivel, ale nevadi, uz viem, ze vekom sa to zmeni 🙂
@celasapremenim To neboli len hranicne situacie. Navyse, dieta nerozozna, Co je hranicna situacia, rozozname to my. Co by si povedala na to, keby sa tvoje dieta 55krat Same vyviezlo vytahom v nakupnom centre na prve poschodie (bose, pretoze uslo z detskeho kutika) bez mojho dozoru a odmietam sa s nim vyvazat pol dna....? A ked ho chytim na ruky a odvediem, tak mi skoci do vlasov tak, ze som si chumac vytiahla....? Nuz, 5krat bolo bububu, nonono a siestykrat som ho tak zdrapla za vlasy ja, ze odvtedy sa to nezopakovalo a bol klud. Tu ide o to, ze dieta je neposedne a neposlucha mamu, a teda si automaticky vyvodzujem rozne situacie, ktore su jej neprijemne. Na niektore deti Fakt nic ine neplati, ako zakricat, alebo preplesk. Niekto tym obdobim prejde ani nevie ako a kedy, niekto intenzivnejsie, niekto by si aj slucku hodil.
@celasapremenim moj syn nie je zly, je len oplaseny a spekuluje. Nemyslim si, ze by potreboval odbornikov. Potrebuje sa socializovat -skolka, a potrebuje svoju energiu usmernit. A na tom viem pracovat aj ja z muzom. A obcas, ked je toho uz ozaj vela, zjedname poriadok a zas je na cas pokoj. To ze v ramci jasrnia a predvadzania hadze veci, je normalne. Niektore deti prestanu ked ich upozornis, niektore potrebuju raznejsie jednanie. Ma hranice, ma rezim a to ze obcas to prepiskne, beriem ako sucast zivota. Aj dospely ludia zo obcas prepisknu. A zibo ich za to "prefacka" Pre mna je dolezite to, ze nebije deti, nehadze sa o zem, nemrnci a pod. Skusal, ale ked sme ho ignorovali rychlo pochopil, ze tadeto cesta nevedie. Ked bude starsi, nikto mu nebude vysvetlovat, co smie a co nie. Proste realita zivota. A inak, aj my sme ako deti obcas vyfasovali, ked sme neposluchali. A vsetci traja sme normalni, nijak nam to neublizilo. Znova hovorim: urcit hranice, pevny rezim dna, ak nepomaha po dobrom, tak treba raznejsie. Nie som za bezdovodne tlcenie deti. Na to sa hnevam aj ja. Ale zas nechat si skakat po hlave... A potom si nevedia rady...
@charlie1980 take poznam. Kamoskyn maly chodil a stipal vsetky baby. Aj mna par krat. Mamicka len tym umojkanym hlaskom ze "to on robi vsetkym". Tak som ho raz postipala ja. Tsk decentne, ale zostal prekvapeny. Odvtedy mna nestipal. Ukazala som mu hranicu, pochopil. Bez slz, bez slov. A ako hovoris, dieta nerozozna, ci to je nebezpecne, alebo nevhodne spravanie. Musis ho usmernit. Lebo z banality moze byt sakra problem. Vidim toho po okoli vela a radsej budem obcas raznejsia ako potom v puberte riesit kradeze, sikanu a podobne. Lebo aj take mame v okoli a je to len nasledok priliz makkej resp. ziadnej vychovy rodicov.
@leuska35 toto co popisujes vyzera ako obdobie vzdoru. Ja mam doma tiez tvrdohlavca a aj taketo na nas skusa, ale najviac sa nam osvadcilo na jeho plac nereagovat. Akoze ked trucuje, alebo si chce nico vynutit placom, tak si ho skratka nevsimam (jasne, ze obcas prasknu nervy, ale je to ovela lepsie). Potom ked sa skludni a poprosi (aj iba rucickami), tak potom vec dostane. Inak este nam pomohlo s malym lepsie komunikovat, cize dat mu dopredu vediet, co bude nasledovat a dat mu cas informaciu spracovat a pripravit sa na nu. napr. O 5 minut pojdeme uz spinkat... toto bude posledna pesnicka a potom to uz vypneme,... o chvilku pojdeme na vylet autickom a bude to dlha cesta..., este sa raz smykni a pojdeme domov... Niekedy danu informaciu zopakujem aj 3 krat, aby pochopil, co bude nasledovat.
Zelam pevne nervy
@leuska35 co popisujes je vcelku normalne. Nas maly musi byt cely den vonku okrem spanku a vkuse v pohybe inak vymysla hluposti. Proste su deti ktore maju velmi vela energie a potrebuju ju vybit. Nas maly bezne prejde 5 km na peso alebo na bicykli a to ma 2.5 roka. Kocik uz dobreho pol roka nevyuzivame a vsade chodi pesky jedine ak je velmi zle tak ho vezmeme na kona ale to len vynimocne a teraz uz len manzel. Mozno len treba zvysit aktivitu.
@katkakovac Vies aka by som vtedy bola stastna, keby stacilo mojmu len dohovorit a bolo by ....? Ako som ja v tichosti zavidela mamickam, ktore stali na pesej zone a deti sa hrali okolo nich ? A ja vecne lietala som Bud za odrazadlom pol kilometra, alebo spravila 1500 schodov hore dolu ...? A ostatni krmili holuby 😂 A ja ani na sekundu som sa nezastavila. A to sa mi 10krat cestou hodil na zem, z nejakeho pre neho zavazneho dovodu, tahala som ho visiaceho za ruku cez cestu, alebo sa len tak zatal na strede cesty ako turecky somarik a nepohol sa. Ja som prisla tak vycerpana niekedy domov, psychicky. Samozrejme, obecenstvo nechybalo. No islo ma porazit. A ani ignorovanie u nas neplatilo. Fakt nie. Zatal sa, zastal a vrieskal tak, ze Este aj okna ludia otvarali. No prezili sme to. Ja som si uz hovorila, ze pojdem s nim k psychiatrovi, lebo ked nie on, tak tam skoncim ja 😄😄😄 No a teraz....pekne sa zahra, ked varim, vie, ze ten cas si proste musi sam vyplnit. Jednoducho musi, pretoze ked si predstavim 2 take exemplare, ktorym mam byt otrokom, to sa neda. Moj zivot neskoncil pri jednom dietati, Este stale je tu moj muz, moje dalsie dieta, pre ktorych si musim setrit nervy 😄 Tak Ale, ty mas rovno dva taketo exemplare, ty asi vies najlepsie 😂
@charlie1980 jeziis, to jak moj satanko😀 a vsetci sa obzeraju. A krpata uz sa tiez rysuje. Ja neustale obdivujem mamicky co idu z kocarim a druhe dieta pekne cupita vedla, alebo ide meter za/pred na odrazadle. Ja musim drzat za ruku. On sa inak zoberie a ide. A finta ze aha maminka ide prec nefunguje. On mi este zakyva ze PA PA😀 tiez som obcas na prasky z nich, nastastie teraz nastupuje starsi do skolky. Ale tiez odmietam byt otrokom. Musi sa prisposobit, uz je na to dost velky.
@katkakovac sme sa teraz vratili domov a teda mne tiez necupital ani jeden :D:D:D dvaja sa nahanali, ze iba dufam, ze pojdu do skoly bez sadry vzdy, a to maly slahol zo stromu :D a tento krpaty robi stvorce, nie dlzky :D, tak to trvalo
vsetko chce sam odomykat, ale nevie to :D tak vsade trcime a cakame :D
maly rovno do vane, lebo bol ako svinka divka a celkovo teda dost mam na dnes tak vam poviem :D:D:D sag to je tak s detmi, deti su zive a potrebuju sa vyjasit
@charlie1980 moj najmensi je ochotny stravit na ihrisku pre deti tak 20 minut a potom prasi po okoli :D stredny sa sposobne hral a ked som otocila hlavou, tak zdrhal, vystarty som mala excelentne :D a on behal ako fitipaldy, mala bola prijemna, opatrna a od troch rokov do styroch zase za vsetko tak uzasne piskala, ze ked zacala o osmej a o tretej poo padla, tak som bola nadsena, to od roka nespavala poobede a je strasne kreativna, takze som presla komplet amaterskym umenim od hrnciarstva az po stavby hradu z kartonu :D sadla som si vecer na postel pri nej prvy krat :D:D:D
@celasapremenim aspon ťa udržujú v kondičke ani do posilky nemusíš chodiť 🙂
@janickacrazy vies co, ale aj a nj uz zabudam velmi uspesne :D:D:D
@charlie1980 boze to ako keby o sebe citam s tym cirkusom von aj dnu. Vrieska a vriesa pre vsetko. Pozna len par slov ale na komunikaciu so mnou pouziva len vreskot. Je to strasne niekedy a dufam ze to prejde lebo este par takych dni ako tento a odvezu ma
@barborkark Zlepsi sa to, neboj....ked nastupi rec. Len clovek na to caka ako na spasenie, to viem 😂 Ja viem, ako to lezie na nervy...moj tiez vsetko s mrncanim, pistanim a veieskanim si vydobija (l), no stale menej. Od raaaaaaana ! Ja ked som uz len vyssi ton Zacula, uz mi tlak stupal. Lebo som to pocuvala 1,5r kazdy bozi den v kuse a cely den okrem toho, ked spal😄

Moja starsia bola tiez takato, velmi ziva, neposedna, vrcholne obdobie vzdoru bolo velmi narocne a okolo tretieho roku sa sama od seba ukludnila. Zacali ju zrazu zaujimat aj kludove aktivity ako kreslenie, modelovanie z plasteliny, pracovne zosity s ulohami, omalovanky a pod. Teraz ma 4 roky a dokaze sa sama prehrat cele hodiny v klude bez pobehovania a vykrikovania. Chce to cas, musi dozriet. Medzitym ju mozes postupne viest k jednoduchym tvorivym aktivitam, nech vidi, ze zabavit sa da aj v klude bez pobehovania. A zaroven bude mat nacvik na skolku.