Nešikovné trojročné dieťa
Ahojte uz ma prepada zufalstvo prisla som sa opytat poradit mozno len vyrozpravat ... Ide o moju trojrocnu dceru po nej vsade ostava spust... Aj vase deti v tomto veku pravidelne pri kazdom jedeni vyleju misku s polievkou alebo kakavko alebo prevratia tanier so zemiakmi proste vzdy nieco .... Napr isla okolo okna mam tam dlhe zaclony neviem presne ako stiahla zaclonu zvalila garniz proste nechapem ci je taka nesikovna alebo to robi naschval . vsetko obliate pokazene obabrane od jedla pomaskane nechapem co robim zle ja si myslim ze deti v jej veku uz chodia aj do skolky a urcite zakazdym nevyleju ci nevysypu vsetko ci ? 😕
@sunny8 opytaj sa manzela ze preco jemu takto nevyvada 🙂 alebo aj jemu?
@sunny8 si určite unavená. Ona chce byť stebo. Ja presne viem čo je 12-ka. No nočnú som nie robila. Mali ešte niemala 2 roky ale musia som vrátiť do práce. Nie našala som dobre. Potrebuješ venovať aj sama sebe. Kedy budeš spokojný, menej stres budeš lepšie vladzat. Vermi to čo ty citis tak to city aj dieťa. Majú nieuveritelnu radar. Vier sama sebe, potrebuješ jej objet. Prozpravat jej špitát ako sa má. Nieviem kedy robíš nočnú, kedy prídeš domov, stretnete ráno spolu, alebo ešte spinká. Určite si vyčerpaná, možno kedy spy tak leskaj tam kde ona je, ohladkaj daj pusu. Víkend dajte spoločenský kúpaní. 😅 Kedy človek píše a prečíta od znova a znova lepšie môže realizovať sama sebe. ❤❤❤❤ Toto je len pre Teba
@sunny8 Ak je tvoj manzel s nou na materskej tak on si uz vybudoval zrejme znacný odstup od toho a ho to tolko netankuje.
Čo sa týka počmáraných stien, tak to sa stalo už aj nám. Ale to bola naša chyba že sme na ňu nedali pozor a stalo sa. Teraz je pod dozorom viac a ceruzky dostáva tak aby sme na ňu videli. Keď domaluje tak jej ich zoberieme. Ak sme ju zbadali že chcela ist k stene s ceruzkami sme ju na to upozornili.
Byt sme si vymalovali dulux farbami, takze stačí len pretrieť problematickú časť a nie je nič vidieť.
@sunny8 Ahoj, moj syn takisto niekdy neodisiel od stola cisty.. s jedlom vzdy experimentoval.. miesal jedlo s napojom a pod. jedno kolko krat sme mu dohovarali. Takze bol vzdy vyzbrojeny.. pod jedlom mal tacku, na sebe velky podbradnik (aj ked sa mu priecil) a na kolenach este polozenu utierku.. tym sme dokazali zachytit vacsinu neporiadku 🙂. ked bol trosku vacsi (2,5 rocny) tak sa zacal tymto opatreniam branit (ze uz je velky 🙂..) a tak sme mu vysvetlili, ze my radi na podbradnik a pod. zabudneme ak nebude vzdy on aj cele okoli spinave a kedze velmi tuzil byt tiez velky, tak si teraz dava pozor... to este neznamena, ze je vsetko okolo neho ciste, ale neporovnatelne lepsie ako predtym. Niekedy musia proste deti chciet same od seba az potom to funguje. Na dcerku sa za to skus nehnevat, kazdy ma iny talent a nastastie uz zeny nemusia chodit prat do potoka, takze pracka operie 🙂.
neviem ci by som robila z toho az taku vedu. proste su to deti a su zvedave, mozno ked moje drobatko bude mat tolko tiez budem na prasky ale teraz sa mi to zda byt v celku normalne. jasne, ze ich je treba upozornovat ale nepojde to zo dna na den
@fatima99 Veľmy som tešila na bábätko, že láska prekoná všetko. Ale to nie stálo. Kedy mali narodil som nevládal. Mala som pocit že nie som dobre mamina a nie stačí túžba ale aj vďačnosť a nie byť sebecký. Mám kamaráti kto majú viac detí a dokázali lepšie vládnuť situácia. Deti pocitiu všetko. Aj to kedy sme unavená. No sunny8 robí 12 hodín do práce, nočnú... Áno má manžel kto je na materskú dovolenku, ale ocino je ocino. Naša detí v rodine pod naša srdca, putá je iná. Potrebujeme oby dva aspekty života. Nie ide otom že čo robí to dieťa ale oim ako dokážeme byt láskavý, bez strachu. Nozaj sú maminu kto nikdy nie prezivaly napr. frustráciou. Ako som rozumela my sme tu kvôli tomu aby navzájom pomôžeme. Určite máš krásne obdobie, pretože tehotenstva pre mňa je zázrak. Prosim nie zober zle. 🙏
@sunny8 Ahoj dúfam že máš pekný večer, nieviem že si práce alebo nie ale prajem tebe veľa 🌞🌞🌞

@sense ako som.s nou ale kazdy druhy den pomaly mam dvanastky takze dost malo.som s nou a ked mam cely tyzden nocne to skoro vobec kym doobedu pospim poobede alebo vecer mi uz treba ist zasa ... Teraz sa mi uz maju zmenit smeny nebudem mat dvanastky budem mat aj viac casu