icon

Nespokojné 6 mesačné dieťatko

abika26
14. dec 2011

Nasa mala ma polroka anajma k veceru sa mi zda stale unravcana,nie ze place al je taka akoby nespokona.chcela by len sediet v kresielku alebo sa vozit po byte na rukach 🙂 mam ju nechat aj trochu mrncat?ake mate skusenosti?

elienka
14. dec 2011

asi je unavená. Inak stretneš sa tu s 2 názormi - jedny ti budú radiť nosiť, veď je to tvoja úloha ako matky, druhé ti budú radiť, aby si si ju to nenaučila. Moja rada - rob ako ti to vyhovuje a najmä zamysli sa nad spánkovým režimom, moja dcéra spí už len 2x denne a ak sa poobede zobudí pred 4 tak potom do večera do 8mej kedy chodí spať ťažko vydrží, tak to je aj ona umrnčaná, ale je to z únavy, vtedy kúpem trocha skorej, aby už o 8mej bola v postielke. Ak nie je tak unavená , tak zaspáva cca o 8:30

nani7278
14. dec 2011

Noooooooo, najlepšie by bolo tomu predísť a uložiť ju spať, alebo aspoň oddýchnuť skôr, aby umrnčaná nebola. Také malé dieťa ešte nevie, čo potrebuje, mamina musí myslieť za neho v predstihu. Mrnčať by som ju nenechala...

abika26
autor
14. dec 2011

no spanok cez den este nema ustaleny ale spi 2x dlhsie alebo 3x kratsie.niekedy je to mrncanie z unavy ale niekedy mrnci aj hodinu po poobednajsom prebudeni cize unavena bz nemala byt....tak neviem mozno sa nudi,mozno zubky pojdu...snazim sa ju zabavit ale tiez nemozem v kuse 3 hodiny s nou po byte pochodovat 🙂 snad to s vekom prejde 🙂

elienka
14. dec 2011

@abika26 možno sa nudí, alebo je to kombinácia viacerých faktorov. Môžu to byť aj zuby. Mne to o zuboch všetci tvrdia už 4 mesiace, všetko sú zuby, ale ja viem svoje. Je nespokojná ak je aj predráždená - po návštevách a tak, ale to asi nie je tvoj prípad. Skús jej dať nejaké nové hračky - v tom veku moja Sofi už všetky hračky pozná, len tak niekedy do všetkého ďobne prstom a nič ju nezaujme tak, ako lyžička, papierik z čaju a podobne.

anjelicek26
14. dec 2011

@abika26 - no nosit po byte na rukach sa ti vypomsti, fakt moze byt unavena, treba ju skusit dat skor spinkat, alebo naopak unudena, treba jej dat viacero podnetov. Treba skusat. Ale nie nechat mrncat. Tato tma tak skoro cloveku nerobi dobre, nie to babätku, tma uz o stvrtej, nevie ci je den ci noc...

katrinka8
14. dec 2011

@abika26 - no, ako pisu baby, moze to byt nuda, ale aj naopak, moze byt presytena podnetmi a potrebuje sa skludnit. Treba skusat, ako sa hovori 😉 A mozno je len zvedava, nasa neznasala, ked bola "ponechana sama na seba", t. z. ked sa jej nik nevenoval, v zmysle, kde boli vsetci, tam aj ona - a najlepsie na rukach, aby vsetko videla. Ziadne kresielka, sedacky, nic nezaberalo, len ruky. Nemuselo sa nic robit, stacilo jej byt na rukach a kukat po okoli. Ale vyrastla z toho a vo vseobecnosti je kludne dieta, usmievave 😉 Keby som nebola "zaspata", hned by som ju naucila na Manducu alebo satku. Ked sme to chceli skusit (tiez kvoli tomu noseniu, cca okolo toho 6. mesiaca uz bola dost tazka), tak sa jej tam nepacilo.

zebra41
14. dec 2011

@abika26 to ako keby si o nasom pisala....a fakt niekedy mrnci uz hodinku po zobudeni. ale aj po obednom spanku. u nas pomaha byt vonku. teraz je super, lebo v tme moze pozerat na auta ako svietia a tak vydrzi aj v kociku. a potom sa doma blaznime s ockom. nahaname sa, prelieza cez nas. Rano az do obeda vydrzi aj sam, vyhra sa. Ale poobede a navecer chce uz pozornost. Takze trosku ponosime alebo sedime na zemi a citame knizky, potom ho cosi zaujem a chvilu sa pohra a tak dokola, kym ide spinkat. Spinkava od 18:30 -19 do 6-7 rana a potom rano a pobede po 30 min a cez obed 1.5 az 2 hodiny. Takze celkom dost, nemal by byt extra unaveny.