icon

Nezvládnutá výchova u syna. Čo s ním robiť?

adriana1712
2. aug 2011

Ahojte. Trapi ma jedna vec. Nas 3-rocny syncek si robi co chce, nikoho nepocuva, pred nikym nema respekt, neuznava autoritu, je nervak, bitkar, a myslim ze aj rozmaznany ☹ Musi byt vzdy po jeho, ked mu poviem NIE, zacne zurit a kricat, pripadne aj buchat si hlavu o zem. Zbytocne mu nieco prikazujeme, ako napriklad..poupratuj si hracky.. jeho odpoved je nie, a dalej si bez zaujmu pokracuje vo svojej aktivite. Nepomaha ani kricanie, ani po zadku, ani vyhrazanie sa. Proste nic.,Robi len co on chce a nedajboze aby ho niekto rusil..velakrat sa uz na nas aj zahnal. A dalsia vec...je strasny placko, kvoli vsetkemu sa rozplace, aj ked je to skor krik ako plac. napr. dnes. pytal si zmrzlinu, a ked som mu povedala ze musi pockat, lebo cakame na autobus, tak koniec. vzdy mi vsade urobi cirkus, skrieka na cele mesto, aj susedia nas uz poznaju ako tych s uvrieskanym dietatom ☹ neviem cim to je, bojim sa, ze som nezvladla jeho vychovu. no inokedy je to zas take zlaticko...zaspieva mi, zatancuje, vystiska ma, vybozkava..ked ma takuto dobru naladu, aj cudzi ludia vravia..aky zlaty chlapcek, krasne dietatko....a ja si len v duchu pomyslim..no len dokedy ☹ prosim, poradte mi ako na neho, uz som skusila snad vsetko, a som v koncoch. Vopred moc dakujem.

metlonka
15. aug 2011

@denisocka niektore deti su na to velmi citlive...napriklad moja dcera vobec...ale maly hrozne 😉
pri nom vzdy viem ze bude spln...uz si to zacinam zapisovat do kalendara 😀

metlonka
15. aug 2011

@denisocka inak ja mam doma podobne problemy s dcerou ako ty...tiez nic neje...stale by len jedla maskrty a nic normalne do nej nemozem dostat 😒

elephant
15. aug 2011

@metlonka S tým spaním je to pravda, dcérka mala asi pol roka, možno i viac, také obdobie, že pár dní okolo splnu spávala v noci veľmi zle, budeila sa a plakala... A až teraz som si uvedomila, že cca od štvrtku sa zase v noci budila a plakala.. Dúfam, že dnes v noci už bude konečne kľud.

metlonka
15. aug 2011

@denisocka tak ako vy...rano kakao ...to dopije len vdaka tomu, ze ju neustale napominam aby ho vypila...potom si vypita jogurt...ten musim do nej natlacit ja...ideme von...tan spapa jedno jablko...doma na obed polievku...4-5 lyzic aj to pod roznymi vyhrazkami...potom ide spat...ked sa zobudi nechce nic jest...sice je hladna, lebo sa obsmieta okolo kuchyni a vidim ze by si nieco dala...samozrejme sladkost 😝 ale vsetko ma zakazane...ideme von a zase zje len jablko...popripade nieco vyzobre na ihrisku...lebo doma jej nedavaju jest 😝 a vecer vypije kakao a zje pod vyhrazkami polovicku sucheho chlieba...ale korku nechce. a ide spat akoze najedena 😀 takto to trva uz od zaciatku prazdnin. Vyzera to tak...ze mama nevie varit a v skolke im ine dobroty vyvarali 😀 😀 😀

metlonka
15. aug 2011

@elephant nam sa maly budil od soboty...ale dnes uz vyzeral v pohode 😉 tak sa hadam vyspite aj vy 🙂

elephant
15. aug 2011

@denisocka Ja neviem, len môj názor... ale keď píšeš, že už bude mať 4 roky, to mi už príde dosť veľký na ranné mliečko... neskúšala si mu o tej pol siedmej dať raňajky? Ja nie som vôbec fanda Granka, príde mi to príliš sladké (a miesto jedla nevhodné), ale ak má rád mlieko, možno by som skúsila obyčajné corn flakesy (nie ochutené) s mliekom ráno.

elephant
15. aug 2011

@metlonka no dúfam, že sa vyspíme 😀

denisocka
15. aug 2011

@metlonka zahada,ze v skolke udajne krasne papa. Tam mozno par hltov je dost.

metlonka
15. aug 2011

@elephant mas pravdu...granko je velmi sladke...a je to zase len akoze "zdrava" nahrada za sladkosti...viem to...a aj tak jej ho davam, len aby nieco teple mala v zaludku...ak si nevypyta jogurt...tak jej davam cokoladove gulicky s mliekom...a to je tiez sladkost...takze ostatne sladkosti obmedzujem na minimum, lebo viem ze klamem samu seba, ze jej davam nieco "zdrave" a ono to vlastne vyhovuje jej 😝

denisocka
15. aug 2011

@elephant nevypije inak ako z flase. A flasa musi byt. On sa tym cumlom ukludnuje,hlavne na obed,lebo mlieko cuca 1 0minut. Rano a vecer vypije hned

metlonka
15. aug 2011

@denisocka 😀 😀 😀 presne tak ....aj nasa velmi pekne papa v skolke...
a to mi je fakt zahada ze je vzdy cista ked ide zo skolky...a doma ked papa sama tak je ako prasiatko 😝

metlonka
15. aug 2011

@denisocka ja ho malej davam do hrnceka a pije ho cez slamku 😉

denisocka
15. aug 2011

a mam strach vynechat mlieko a vziat flasu. Nebude jest ani tolko a bude nervozny. Uz sme to zazili,jak sme mu vzali cumle,prestal doma poobede spat. A on spat potrebuje. Teraz spi poobede vdaka mlieku

elephant
15. aug 2011

@denisocka Ja som nenarážala na fľašu, ale na to, že keď sa zobudí, dostane hneď Granko, a nie jedlo. Neskúšala si mu nejakú dobu najprv núkať raňajky a Granko až k nim na zapitie? (A kľudne do hrnčeka, proste normálne pitie)

denisocka
15. aug 2011

@elephant nie neskusala.on velmi pomaly je,jak slimak,zapozera sa,nezuva.takze ranajky neskusam,bo by nestihol rano do skolky

elephant
16. aug 2011

@denisocka To je tradičný problém všetkých ranný vstávačov, i školákov, môžem ťa ubezpečiť. 😀 Keď vstávam s deťmi a chystám ich do školy/škôlky, tak pri nich musím v kuchyni sedieť, a čo pol minúty pripomenúť, že majú jesť, aby sme to stihli 😀
Neviem, my sme cez šk. rok vstávali o 6:45, a o 7:35 sme vyrážali z domu, a raňajky sme stihli. Proste si na to skús dať dostatok času... ak s tým teda chceš niečo urobiť...

denisocka
16. aug 2011

@elephant mne maly vyraza z domu o 7.05 ,nosi ho MM cestou do prace, vstava okolo 6-30

katka1981
16. aug 2011

@kamilka22, ked tu knihu najdem, hned zacnem citat, lebo u nas doma je to podobne uz vyse tyzdna.... zatial len doma

kamilka22
16. aug 2011

hm, baby, dnes boli aj moji ako satani.... lepsi vyraz ma nenapada, od rana sa len vadili a tahali o hracky. A to boli uplynule 3 tyzdne fakt skvele... a ja sprosta som si este vymyslela take skvele varenie - sosovicova polievky a kysnute osuchy /2 druhy/, tak som v kuchyni stravila doslova vecnost, aj sa cudujem, ze som to dokoncila. Aj ked priznavam, ze uz ku koncu ma moj syn vytocil a dala som ho do "vazenia" vlastnej postielky, nech sa tam vyplace a ukludni. Aspon to zabralo... A rano zacalo u dcerky katastroficky. Uz odmietala ranajkovat aj ked som povedala, ze jej ranajky vyhodim a bude hladna do obeda. Tak som pouzila inu fintu. Zakazala som sladkosti vsetkeho druhu, az kym uvidim, ze 3 dni papa bez odvravania. Akoze, som vyvalila take 😕 oci, co vsetko zjedla. Ale predchadzala tomu debata typu : "maminka, mne to nevadi, ze ty mi nedas sladkosti, ved babka mi da a tatinko tiez", na co som jej pekne krasne vysvetlila, ze k babke kvoli tomuto ani nepojde a s otcom si to vybavim.... a pochopila, ze to myslim smrrrrrrtelne vazne. O par tyzdnov dcera nastupuje do skolky, tak som zvedava, co za spravanie si prinesie odtial...

koniarova
16. aug 2011

@kamilka22 Ty bývaš u nás? Ja som mala dnes navlas rovnaký deň. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kamilka22
16. aug 2011

@koniarova uprimne? Si ma potesila, ze v tom nie som sama. Ja som sa uz v jednu chvilku pristihla, ako si v duchu hovorim "Boze, daj mi velku davku trpezlivosti a nech nevybuchnem"....niekde som ju v sebe naskrabala, ale stalo ma to nadludsku namahu...

koniarova
16. aug 2011

@kamilka22 No ja som veru aj vybuchla. Keď mi malý okakal nový koberec. 😒

kamilka22
16. aug 2011

A to co vy byvate u nas? Nas sice nebol novy, ale pri prebalovani mi syn zdrhol a rozvlacil "zvysky" po koberci, skoro ma trafil slak....a potom som si povedala, ze o dovod viac tepovat....

anett9
16. aug 2011

@darca30 o akú liečbu ide,mám tiež ten typ dieťaťa 😉

anett9
16. aug 2011

@kamilka22 ja dnes nápodobne-šošovica a kysnuté parené buchty..celá večnosť pri sporáku a z dvora len samé vvrieskanie čo sa moji čerti každú chvíľu vadili 😉

kamilka22
16. aug 2011

@anett9 co by som ja dala za dvor, my byvame v panelaku, tak moje deti doslova trpia, ked musim doobeda varit a nemozeme ist von.... po veceroch snivam o dome s dvorom, kam by som ich mohla "vypustit" aby sa mohli vyblaznit bez toho, aby som sa bala, ze ich zrazi auto.

jabadaba
16. aug 2011

nemyslim si, ze u trojrocneho je to dosledok nezvladnutej vychovy, na tej sa da u neho stale popracovat. Skor sa mozno nudi, nema dostatok podnetov a zabavky. Taketo deticky strasne rady pracuju, zapriahni ho, zamestnaj - pecte spolu kolac, daj mu povyvesovat pradlo na susiak, jednoducho ho vclen do vsetkeho co robis. Uvidis aky bude nadseny. Vela mu vysvetluj, rozpravajte sa, pokojne. Plus moze mat este nejake to obdobie vzdoru, je obdobie kedy sa deti zahanaju na dospelych, najma ak si nevedia rady s pretlakom emocii, citia sa nepochopene a pod.

anett9
17. aug 2011

@kamilka22 plne ťa chápem 😉 doteraz sme boli v paneláku,dom sme kúpili pred 2 mesiacmi-práve kvôli deťom,aby nemuseli sedieť doma a čakať kým si porobím svoje a vyjdeme von. 🙂

denisocka
17. aug 2011

@adriana1712 napíš adminom,nech zmenia nazuov temy,ja sa s nim neviem stotozniť,pride mi hrozne drsny