icon

O mesiac ideme do škôlky a stále cikáme do postele

zusika
30. júl 2013

Ahojte! Syn ma 2,5 roka a o mesiac ideme do skolky. Počas spanku ma stale mokru plienku, ale pre tyzdnom som mu ju cez obed dala nekompromisne dolu. Asi 2x bol v suchu, inak mokry. Vsimla som si ale podstatnu vec, ze ked spi tak 1h,30min. - 1h,45min....stale je v suchu...ale ak spi 2 hodiny...je pocikany...t.z. zrejme viac ako 2hodiny nevie byt v suchu...mam ho budit uprostred obedneho spanku? Ake mate overene triky? No a co sa tyka dna...bez plienky sme od februara, ale stale sa sam od seba cikat nepyta....radsej si cvrkne....ale vzdy ked sa ho spytam, tak ide...akoby cakal na pokyn...samemu to v hlave nedocvakava... som z toho uz na nervy!!! 😖
Mali ste niektora skolkara, ktory toto nemal este celkom zvladnute? Budem vdacna za kazdu jednu dobru radu a skusenosti!!!

sasa227
30. júl 2013

Syn ma tiez 2,5 roka a tiez ide od septembra do skolky. Plienku uz dlhsie nenosime ale na noc musime a cez den ked spi viac ako 2 hodky tak mu obcas ujde. Myslim ze to sa este stava obcas detickam. Mi mame problem ze sa maly nechce sam obliect ani sam najest tak dufam ze to tam nejako zvladne.

sisaha
30. júl 2013

@zusika a ide sa pred spanim vzdy vycikat? Ja by som to zatial nejak neriesila, lebo v skolke urcite viac ako dve hodiny spat nebude a on postupne zacne ovladat zvierace aj pocas spanku..

lvka
30. júl 2013

@zusika mam presne rovnaky "problem".... od feb bez plienky ale sam sa nepyta.. dokonca sa mi zda ze niekedy naschval zdrzuje... davala som ho sediet, teraz sa mi zda ze je to trosilinku lepsie ked som ho naucila stat ako "velkeho chlapa".....
o mesiac skolka a netusim co dovtedy... 🙂 ale drzim palce!

alusha
30. júl 2013

@zusika chce to cas... my sme presne takto isli do skolky v 2,5 roku, nerobili z toho vedu, na obed mu dali plienku... cikat sa tiez nepytal, ale oni chodia v pravidelnych intervaloch, takze to vydrzal pekne... cikat aktivne sam od seba zacal pred par tyzdnami, ma 3,5 roka, ale nie pytat sa, proste ide na zachod a urobi co treba... obedne spanky ma suche tiez len poslednych par tyzdnov a v noci este ma plienku, obcas je sucha, obcas pocikana

zusika
autor
30. júl 2013

@sisaha - jasne, vzdy ich nutim ist cikat pred spanim....mam dvojicky, ale sestricka to cele pochopila za tyzden, ta je uz uplne bez plienky aj na noc....ani som sa nesnazila...ma neskutocnu vydrz....A synator....ten zas tvrdo spi...minule sa pocikal, posunul a spal dalej.... Trdlo male!
@lvka - Samuso skor cika na stojaka ako po sediacky...ked sme u nasich na dvore, tam vytahuje pipika kdekolvek...vonku ho to bavi...doma zrejme nie... Proste sa prestanem pytat a snad pochopi....aj ked neviem... je to lenivost? pohodlnost??

zaza218
30. júl 2013

Aj moja dcera ide od septembra do skolky,v noci ma este plienku a cez den ked spi dlhsie ako 2 hod. tiez sa pocika, ani sa nepostavi,ale spi tvrdo,ja som uz s toho tiez na nervy. Ona bola uplne bez plienok,ale odkedy sa nam narodil syn a po roku dcea tak sa pocikava. Ona chce byt ako ona,vsetko robi to co oni, tak dufam,ze ked pojde do skolky ju to prejde

sante81
30. júl 2013

@zusika vôbec sa nestresuj, príde do toho sám. môj syn bol cez den bez plienky od roka a pol, ale na noc mal do vyse 3 rokov, v skôlke cez obed spal len 3x a to sa pocikal vzdy, lebo tvrdo zaspal aj ked doma cez obed plienku nemal dlhsie. niektorym detičkám to trvá trochu dlhsie, skus ho dat pred obednym spánkom vycikat aj 2x, dieta ked tuho spí a spí dlhsie, tak sa niektoré pocika, čo bol aj nás prípad. drzím palce a hlavne vela trpezlivosti

1177
30. júl 2013

Ahoj, existuju slipky, co udrzia moc a nepocika postielku, ale zaroven deti citia, ze su v mokrom.. Neskusala som, ale vraj to funguje...

natalka_10
30. júl 2013

Tak my mame presne ten isty problem , mala ma 2, 5 roka v septembri uz do skolky a stale ma pocas spanku plienku ... sem tam sa stane ze je sucha ale inak sa pomoci ... cez den jej plienky nedavam ale ked sa jej v kuse nepytam ci jej netreba piskat tak rada si cvrkne 😢 tak dufam ze za ten mesiac sa aspon niekam pohneme a nebudeme mat v septembri nijake problemy 🙂

dukokatka
30. júl 2013

@zusika pije nieco pred spanim?moja dcerka nema plienku ani cez den ani v noci od 2 rokov.sama sa zobudi ze jej treba pisat.pred spanim jej davam iba 1dl mlieka.

zusika
autor
30. júl 2013

@dukokatka - strazim pitie doobeda....v tychto horucavach je to ale tazke, ked chcem aby mali prisun tekutin... Ale davam na toto pozor... 😉

zusika
autor
30. júl 2013

@1177 - o tom som nepocula.....a to kde kupim??

simirek70
30. júl 2013

ahoj.a nevies kde by sa dali kupit? Dakujem zatial@1177

simirek70
30. júl 2013

Pozeram,ze uz sa zusika pytala. Baby a vam od septembra zoberu? Mne nechcu,ze az od 3 rokov,ze vysiel nejaky novy zakon.maly je februarovy ale som na materskej s 5 mesacnym.

rebroza
30. júl 2013

@zusika ahoj, ja mam doma skoro 5 rocneho a mame stale problem aj cez den aj v noci. jednoducho tak tvrdo spi, ze sa nezobudi, ze treba cikat. vecer som si zacala strazit prijem tekutin (napr. aj v ovoci) a ked ho dam v spanku okolo 23tej ciakt, tak mame sucho. cez obed doma malokedy spava, v skolke vzdy spava. tam som davala bud jednorazove nepremokave podlozky, potom som kupila nepremokavu plachtu. akurat, ze sa to skor zhorsilo druhy rok v skolke ako zlepsilo. nakoniec to pani ucitelky riesili tak, ze asi po hodinke spanku ho zoberu a daju cikat v spanku. aj tak mame obcas nehodu, ale ja som vdacna, ze su ochotne ho nosit na wcko, inak bola nehoda tak 2-3x do tyzdna. maju pre to pochopenie a nijak to nevycitaju ani mne ani synovi. cez obed je problem ustrazit pitie, hlavne ked deti su vonku, potom idu obedovat, no nedaj mu pit.
vraj je to tym, ze sa mu este netvori dost hormonu, ktory obmedzuje tvorbu mocu v spanku plus tuhy spanok (boli sme aj na nefrologii). a citala som peknu vec, ze za to nemozu ani deti, ani rodicia 🙂 uz len verit, ze pani ucitelky budu mat pochopenie.
inak. mladsia 2rocna dcerka zacina mat dni, ked ma suchu plienku po obednom spanku a obcas aj po noci. a to piju plus minus rovnake mnozstva v podobnych casoch.

tadaminka
30. júl 2013

@zusika syn mal tiez problem s poobednajsim pocikavanim, kupili sme nepremokavu plachtu do skolku a prali vsetku bielizen zakazdym ked sa tam pocikal, dlho to vsak netrvalo a prestal sa pocikavat. skusali sme aj tie slipky ale u nas to nefungovalo, necitil ze je pocikany o nic viac nez ked mal plienku.

1177
30. júl 2013

Vola sa to uciace plienkove nohavicky alebo treningove nohavicky. Vygooglite si firmy, nechcem hadzat nazov predajne. Rovnaky druh je vo viacerych obchodoch, takze by nemal byt problem. A do skolky kupte pod matrac gumenu plachtu. Ziadna normalna ucitelka s tym nema problem... Drzim palce a nech sa dari skolkarom 🙂

ohnicek1000
31. júl 2013

Neriešila by som to,učím v školke a tam sa chodí cikať pravidelne a na spanie sme menším detom dávali plienky,môj synátor mal 3 ked nastúpil do škôlky a na spanie mal stále plienky. 🙂

inffinity
31. júl 2013

@zusika u nás mají pani učitelky vychytane i starši deti..ze treba kdyz sppi 1,5h je to ok ale když 1,45 už se počura takže je budí a dava čurat.. ja bych se nebala oni je to nauči 🙂 a dokonce u nas když chceš daji plinku ale samy je uci pak bez

tara
1. aug 2013

@simirek70 aky novy zakon? musia to dodrzat, alebo je to na riaditelke skolky? nevies so tom viac?vdaka

simirek70
1. aug 2013

@tara neviem veru,mne povedala,ze skor nez od 3 rokov nezoberu a ani u nas neberu.ale tu citam ze v pohode.takze nerozumiem,odplienkovany,sam sa napapa a ked chce aj oblecie

zusika
autor
2. aug 2013

@tara ja o ziadnom zakone neviem,ale je to skor asi o kapacite a uprimne aj o lobingu. Takze sme si to prijatie vybojovali,dokonca pre dvojicky. Ale na druhej strane,zacinaju adaptacnym programom na 4 hodiny na 2-3 mesiace.

mirindah
21. aug 2013

u nas beru deticky aj skor pokial nieje plny stav nie je problem , skor robia problem stym ze nezoberu dieta do školky pokial nie je uplne odplienkovane a rata sa do toho aj spanok