Od koľkých mesiacov odúčať od dudlíka?
baby poradte od kolkych mesiacov je najvhodnejsie oduucat od cumlika?nasa mala bude mat dva roky 8.juna a rozmyslam a skusala som to ale samozrejme velke revy ze chce didu...viem ze je vela moznosti zamenit to za hocico ine al.skusat hocico.kedy tak najlepsie dieta pochopi ze uz ju dudku nepotrebuje?diik za nazory a skusenosti.
Ahoj, ja som sa tiez o to dost zaujimala... pytala som sa aj detskej zubarky a ona povedala, ze do 2,5 - 3 rokov najneskor, pretoze dovtedy sa deformacie zubkov z dudlika este upravia, ale ak sa dudlik pouziva aj po tretom roku zivota, deformacie su uz trvale... a tak na zaklade toho sme my oducali v 2 roky a 3 mesiace a bez problemov.. Dokonca nechce ani sestrickin dudlik 🙂))) iba obcas vyskusa a vypluje 🙂
Nasej malacke som vzala asi v 22 mesiacoch. Bala som sa toho zleho skusu, lebo nasa od dudlika naozaj mala oddialene zubky, skusla iba stolickami. Naozaj sa jej to postupne upravilo (asi behom dvoch, troch mesiacov) a teraz skusne zubkami pekne. No a potom - jej rovesnici vtedy uz vela rozpravali a ona par sloviek, aj ked rozumela vsetko a ukazovala v knizkach vsetko. Ked sme sa zbavili dudlika, do mesiaca rozpravala vo vetach. To len ako motivacia pre maminy, aby im to stalo za to vydrzat 🙂)))) Mala viac dudiek (asi 5), vzdy som jednu vecer nastrihla a tu jej ponukla prvu. Samozrejme ze sa jej nepacilo. Tak som jej vysvetlila, ze duda sa uz pokazila, ze dudka nechcela, aby mala krive zubky. No este som jej vzdy "akoze" pohladala dalsiu. Ked doslo na posledu dudku, uz ani neboli place. Len si ich vsetky v misticke sporila a skusala a povedala ble. Mama zasije. Mama zalepi. Dudka sama zahoji. To boli veticky, s ktorymi za mnou codila 🙂))) Stoji to za to skusit, mamy sa viac boja ako deti potom mrnkaju. A to hovorim aj za mna, aj ja som sa dlho odhodlavala.
Moj bude mať štyri roky a zaspáva s didi. aj keď je nervozny, si dá na chvilku. Snád do školy pôjde bez. Aj som mu ukázala obrázky krivých zubov, opýtala som sa, či je to pekné a on na to, že áno! Asi chce mať zuby ako Freddie Mercury...Tak to nechám na ňom. Dospelí si pri nervozite zapália, nalejú, alebo zjedia pol torty, dieťa si dá aspoň didinku. Zaspí s ním a potom mu ho hned vyberiem.

nas je presne stary ako tvoje dievcatko a zatial dudu odstranovat vobec neplanujem 🙂 sama som mala dudu veeelmi dlho, radsej ani nepriznam do kedy 😀 psychicke nasledky ziadne, zuby identicke so sestrou kt dudu nikdy nemala ... proste nemam motivaciu mu ju brat - a cakam kedy ju dostanem - alebo on 😉