icon

Od nástupu do škôlky nespoznávam svoje dieťa

nikkyniks
11. sep 2016

Ahojte mamičky, môj malý ma 2,5 roka... Začala som ho dávať do škôlky, no lenže týždeň - od nástupu do škôlky ho vôbec nespoznávam... V kuse plače, chodí za mnou aj na záchod, lebo som ho nechala samého, v noci vrieska zo sna, ze nejde do škôlky, proste je v kuse na mne nalepený.Nechce nikoho, ani moju mamu, doteraz s tým problém nemal. Najnovšie sa vycika mimo nočníka, záchoda, najlepšie na podlahu a potom sa v tom čľapka. Neviem či to má nejaký súvis so školkou, prácu nemám a začala som ho do škôlky dávať, aby sa pohral s deťmi, ale vidím, že je to zlé, tak asi škôlku prerušime. Mate nejaké skúsenosti s takým niečím a nejaké rady? 😕 😔 ďakujem 😉

Strana
z4
nikkyniks
autor
14. sep 2016

Ahojte, od pondelka sme doma a spíme v noci, aj cez deň bez počuravania sa 🙂 stále je na mne nalepeny, ale už aspoň tak nevyvadza, dnes sme šli okolo škôlky a zasa rev, a to sme len okolo prechádzali... Sme teraz doma, a som aj ja kľudnejsia 🙂

darkadm
14. sep 2016

Ahojte. My sme dali dcéru do škôlky tento rok prvýkrát ,má 4 roky a 3mesiace.Bolo to jedno z najlepších rozhodnutí v živote.

tinapa
14. sep 2016

@nikkyniks Tak to je myslím jasné, že chudáčik má z nej traumu...o škôlke ani nemukni vôbec, vyhýbaj sa jej na sto honov, počkaj pár mesiacov, kým zabudne...a určite ho začni potom pomaly ale isto pripravovať na škôlku..t.j. rozprávaj mu, ako to tam prebieha, čo tam všetko deti robia, učia sa...však vieš sama. Ja som zháňala knižku Hurá do škôlky, ale až v auguste a to už bola vypredaná, možno mu tiež pomôže..al. iné. my sme absolvovali letnú prípravu v materskom centre, boli sme tam síce s nimi, deťmi, ale kvázi simulovalo to aspoň trošku tú škôlkarsku atmosféru s veľa deťmi pokope. Toť moje rady.. Pekný deň.

vanesaerik
14. sep 2016

nechapem mamičky ktore pišu,, to je normalne dieta si zvykne,, tak to určite normalne nieje,, a ešte ked sa budi aj zo sna ?? to je akože v pohode ? normalne ? zvykne si ? mala som tu čest vidiet deti ktore su v školke a ako sa ktore chovaju, moj syn ma 5 rokov a začal chodit teraz do školky mala som povolene od p.riaditelky aby som snim mohla byt tyžden každy den pol hodinku aby si zvykol, tiež sa veelmi bal ist do školky lebo som snim chodila po nemocniciach a aj ked som snim preživa to hrozne stale je pri mne večer ked ide spat plače, budi sa zo sna,, proste viac nekomentujem lebo som sa tak vytočila že proste je to v normalne,, , ,asi si tym zo svojim dietatom neprešli,,,ale napišu zvykne si,,,

tinapa
14. sep 2016

@vanesaerik Každé dieťa je predsa iné...ku každému pristupujeme individuálne, nie? ..asi si to fakt nezažili..tak to je so všetkým. Jedna známa mi rozprávala, že dcérka sa jej tiež budievala, kričala zo sna, a s manželom zvažovali, či ju nezoberú domov, ale vydržali to nejaký čas a potom bolo už dobre a do škôlky sa tešila. Určite je tam xy faktorov, ktoré zohrávajú svoje.. Ty urob, ako uznáš ty za najlepšie a basta.

mickao
14. sep 2016

@nikkyniks dobre si urobila. Mne tiez trhalo srdce, ked moj maly plakaval. Nic mu urcite neujde. A s maminkou je mu teraz isto najlepsie.

cucoriedkafiha
14. sep 2016

@vafinka
@vierkalien
@nikkyniks takže napíšem minulý týždeň dcérka dovŕšila tri rocky bolo mi aj veselo ale skôr smutno na tri rocky prvý krát do skolky prvý deň z minulého týždňa....rev zajakavanie nič nejedla učiteľka sa jej pýta pod ideme číkat kakat nie nie hlávku dole nie... Plakala som keď som prišla dom že či som dobre urobila lenže prišla som po ňu vystrašene očká mami...zober má preč reku bude fajn prišli sme domou..... Rev nie nie nejdem... V noci budenie, utorok nasilu mi ju zobrali z náručia... A to bola chyba veľmi plakala... Nedokázali ju utíšiť a pýtam sa prečo ste mi nezavolali že ju neviete utíšiť zas nič ani raňajky ani obed. Prišla som po ňu rev, poobede sme šli na výlet sľúbila som jej
.. Išli sme u kamošky sa spomenula škôlka rev že nie do skolky reku neplackaj.. A ako sme prišli domou. Tak... Sa jej dedko opýtal ako bolo v škôlke.. A ona do revu... Že mami nie do skolky.... Išli sme späť v noci rev nie nie do skolky mamičky mi radili musíš vydržať to je dobre keď hučí zvykne si???? Reku prosím revom? A noci strašne to co... Ale čo stredu ráno revy.... Katastrofa reku pod pôjdeme pozrieť spolu len sme prešli na aute okolo skolky a rev nie nie nejdem tak sme nešli ohlásila som do konca týždňa.. Tento týždeň že skus to reku ja neviem ja mam strach v pondelok reku skúsim, išli sme rev potom jen vravím že pôjdem stebou..... Do triedy plač išla som aj keď som tam bola nechcela sa hrať.... Bolo vidieť laknuta... Nesvoja reku vytratim sa vytratila som sa.... Ale ten rev mami mami mami kričala plakala mala som vtedy sto chutí otvoriť dvere
.. Ale učiteľka má poslala domou, volala mi učiteľka že hodinu revala reku to prečo tak dlho ju necháte nič a ďalšia vec že po mojom odchode hneď ju chceli upokojiť rozprávkou v škôlke sa má učiť a nie kukať TV to kde sme ale nezabralo.... Revala noci sú také že sa budí presadzuje
.. Včera som ju plačúcu dala do triedy a utiekla ale ona do obrovského revu a zdrhla som revala... Ale necikala nič
..papať dve lyžičky a dosť mne do plaču keď vidím svoje dieťa ako doma je skvelá a príde do skolky cudzie prostredie a učiteľka mi povedala ze celkom sa hrala ale že je iná moc Aa nechce mne to príde ako keby utiahnuta... Dnešné ráno plač je každé ráno pri škôlke doma nie nie do skolky nechcem,, zase rev postavila som ju do triedy zavrela dvere a ona do dverí kopala... Mami pod sem počula som to ale bolo mi smutno. Prišla som po ňu videla som po druhý krát ako tam deti sedia a moje dieťa ticho a zmoli mojkacika a nič nehovorí a uplakane očká a potom v duchu si hovorím ja kráva či som dobre urobila
.. Že tam chodí keď ju... Vidím smutnú a uplakane očká
.. A stále rozmýšľam že či je dobré že či ju tam mam dávať keď chodíme z domu plačom nechcem aby mala nejakú traumu ale ako jej niekto povie slovo škôlka príde za mnou zo smutným očkami a povie mi mami nechcem škôlka zla budem plakať za tebou lebo mam len maminku, dnes trošku spapala ale keď ju vidím medzi tými deťmi..tak uvažujem má to význam tam aby chodila keď ju nemôžem dnu dostať a keď dostanem tak s revom a zavrú sa dvere a rev rev a učiteľka ju nedokáže upokojiť.. Každý mi vraví výdrž ale nik nevie čo ja cítim moje dievčatko a keď som po ňu dnes prišla ni povedala mami nie nechcem dala mi obrázok z.e kde plakala a nakreslila čiarky maminka moja
..až sa mi slzy stihli
. Neviem co mam robiť... Mám ešte v tom pokračovať? Alebo ako hrozne plače sú
..nechcem aby mala dáke následky a v kuse mi hovorí že ona ma v hlavičke chaos... Ďakujem ide mi o dieťa moje

.

cucoriedkafiha
14. sep 2016

Ale pritom každý deň sme v kontakte medzi deťmi ba ulici s mamičkami leb ako sa povie slovo škôlka rev.... A nie ešte ráno obliecť... Skúsila som ale mam stoho tiež jeden veľký chaos ako moja dcérka asi či je pripravená alebo ako trojročná je aj tak zavčasu neviem
..nechcem aby moje dieťa trpelo keďže je so mnou od malička

marytesss
14. sep 2016

@cucoriedkafiha stalo sa už, že si ju nechala niekde samu? napr na pieskovisku s deťmi? síce nemám deti, ale doteraz si pamätám, že aj ja som mala problém so škôlkou, ako 5 ročná. strach byť sama s ľuďmi, ktorých nepoznám, bez rodičov. má v tebe bezpečné útočište a kde nie si ty, nechce byť ani ona. chcelo by to dieťa na to postupne psychicky pripraviť, rozprávať sa s ňou o tom, uistiť ju, že je to ok, že tam nie si, že po ňu prídeš vtedy a vtedy, že sa nemusí báť, že tam má učiteľku, za ktorou môže prísť keby niečo atd.

Strana
z4