Odkedy Vaše ratolesti spávajú iba raz za deň?
Môj 15-mesačný synček krásne spával dva razy(ráno od 10,00-12,00 a poobede od 16,00-17,00),večer išiel síce spať neskôr,t.j.cca pred 22,00 a celú noc mi krásne prespal.Cez deň bol plný energie,vyspatý a kľudný..Posledný týždeň mi nechce poriadne spávať,leží aj hodinu v postielke,ja samozrejme vedľa neho, a až po dlhom dohováraní zaspí na hodinku,poobede až okolo 18,00,čo už je dosť neskoro...bojím sa,že keď ho dám spať len raz za deň,bude nervózny a v noci nekľudný..Čo na to hovoríte?Vopred Vám ďakujem za každý Váš názor 🙂
Maminky,takze moje predpoklady sa potvrdili,maly sa po mesiacoch krasneho spanku,v noci trikrat zobudil...cez den spal len hodinku,neviem,ci sa to bude postupne predlzovat,hadam ano..a co sa tyka dnesneho spanku,po 45 minutach dohovarania,placu a nervov sa mi ho nakoniec podarilo o 13.00 uspat a to je od 7.20 hore..neviem,co sa mu porobilo,tak pekne spaval a zrazu ani za svet... ☹
dievčata neviete mi poradit chcela som do pasu dopisat ale nejak sa mi nedari 😝 pomenili cosi na tom konovi ani za svet sa mi nedari 🙄 dakujem
naš maly spava raz za den približne od 1 roka plus minus par dni, Spava hodinu a pol a uplne mu to stači. Spavať chodi medzi 20 - 21 a rano vstava medzi 6 - 7. a v noci sa budi ešte niekolkokrat na mliečko
Ahojte, tak starsia mi spavala raz denne od roka, s tym, ze sa budila o 8:00-9:00 a chodievala vecer spavat o 21:00. Spavala tak 1,5 - 2 hod. Mladsia zacala spavat raz denne od 10 mesiaca ( u nej bol od malicka problem so spanim, dvakrat denne spavala od 4 mesiaca, aj to po 30-45 min.) Teraz mi obe spavaju konecne rovnako 😀 rano vstavaju o 7:30-8:00, obedny spanok maju 12:30-14:30, vecer chodia spat o 20:30-20:45 a spia az do rana. Obcas starsia vymysla cez den a nespi, ale vecer potom zalomi hned ako si lahne. No a v poslednom case sa nam stava, mladsia este o pol desiatej vykrikuje z postielky. 😠
Maly spava raz denne tak cca od roka a spi asi 1,5-2 hodiny. Vecer chodi spat okolo 8 - pol 9 a vstava okolo 7 rano. Ten denny spanok sa mi ale este stale nepodarilo posunut na poobede - ked ho nedam dost skoro spat, tak je nervozny, cize spime od 11 az pol 12 a obeduje az ked sa zobudi 😉
ahoj, moj maly prestal spavat dvakrat uz po 14mesiacoch, asi prvy týzden sme si zvykali lebo zaspat nechcel ale ani v pohode velmi nebol ale teraz potom to uz bolo ok
@evitaa777 moj drobcek prestal spavat dva krat ked mal 13 mesiacov. odvtedy spinka 3 hodinky, hned, ked sa naobeduje zaspi. Iba ked mu idu zubky, tak je spanok kratsi a aj v noci sa budi. Nebude toto aj Vas pripad? Mozno preto spinka menej a je aj v noci nepokojny. U nas v takychto pripadoch zabera gel dentinox, vecer pred spanim potriem dasienka. Vdaka tomuto zaspi tvrdsie /nakolko ho to neboli/ a prespi v pohode aspon prvu polovicu noci. A ked sa zubok prereze, vrati sa spat k svojmu 3 hodinovemu spanku.
Obidve deti začali spávať raz od deviatich mesiacov a od dvoch rokov už ani raz. ☹
@kamilka22 ano,mate pravdu,trapia nas yubkz,ale mne sa yda,ye uy dost dlho..tri mesiace hnackujeme,vraj sa tlacia stolicky,pred tyzdnom sme mali aj horucky 39,5 asi tri dni,stolicky citim,ale este stale nie su prerezane az dodnes..ja mu tiez natieram na noc dasienka,le to je asi vsetko,co pre nich chudacikov mozme spravit..uz aby boli vonku..a potom este ocne ☹
@vejula pytala som sa preto,lebo moj maly bol ojeny 14 mesiacov a jeho noci boli hlavne o tom,asi 6-krat maminku zobudit,cucnut si,podudlat namiesto dudlika,kedze ho od 3 mesiacov odmieta a zaspat..ked som ho prestala kojit,prespal celu noc,preto si vazim tie vyspate noci a bola by som nerada,keby sme sa k tomu vratili.. 🙂
@evitaa777 Mne malá spáva tiež takto.. Má 16mesiacov a dva týždne. Stále, ak ju dám spať iba raz, že ako si písala, že len na obed - proste ak sa niečo stane, že niekam cestujeme, nestíhame ten spánok dopoludnia a potom by sa nám to posunulo, ako Tebe, tak mi nespí ani potom v noci..
Veľa narobia tiež tie nešťastné zúbky, nám pomáha Calgel. Potom zaspí - gel na zuby.
A aj počasie, mne napríklad ani za svet nechce spať pred búrkou, ako náhle začne pršať, tak sladko zaspí..
Ale ak ju uspávam dlhšie ako 15minút, tak to vzdám a pokiaľ je pekne, idem von a spí v kočíku.
Ale ešte stále mi spáva 2krát denne. Od 10.00 do tej 11.00-11.30 a od 15.00 do 17.00 až 17.30 a ak sa to aj posunie, tak spí do tej 18.00 ale do 21.00 vždy spí a do 7.30
@evitaa777 tak mojmu synovi sa teraz tlacia ocne. Pri dcerke sme mali 3 dni "trapenia" - teplota, sem tam hnacka a mrzutost. Syn je mrzuty 2 mesiace a az potom konecne vylezie zubok. Obcas je to fakt hrozne. Ale co uz, hovorim si, ze este ocne a posledne patky a sme za vodou. Syn obcas pri zuboch mava soplik. vtedy mu nasa lekarka vzdy predpise fenistil /je aj na alergiu a dava ho aj pri nadche, odpuchnu sliznice z toho/ a jeho vedlajsi ucinok je aj ospalost. Tak vtedy aj vdaka nemu spinka takmer celu noc. Rano sa zobudi ako slniecko a hned je krajsi den. Len mu ho nedavam bezdovodne, iba ak ma sopliky, nech ma opodstatnenie a nie len to aby sme sa vyspali.
nas zacal spavat raz za den,ked mal 10,5 mesiaca.
teraz vstavame vacsinou o 6,15-6,30,cez vikend aj do 7,30,obedny spanok od 11,00 do 13,00 vacsinou a vecer o 21,15-21,30 spat,aj to vacsinou s problemami... 😒 ma dost energie,cely den lieta,nepostoji na mieste ani 5 minut.... 😒 😒
@kamilka22 no my mame zatial len styri zubky hore a dva dole,takze vsetko pred nami..uz nech su vonku a bude pokoj..chudatka,co si musia vytrpiet..viem,aka to bola bolest,ked sa mne ako dospelej tlacil zubok mudrosti,neviem naco,ked som si ich dala vytrhnut 🙂 ..je to neprijemne...
@evitaa777 ahoj, ja som mojho začala dávať spávať raz okolo roka, pretože tiež to druhé spanie bolo strašne neskoro... teraz ho dám o 20.00 do postielky a je po ňom 😀 , niekedy sa zadarý aj skôr. Cez deň mi chodí spať zhruba od 11.00- 11.30 do 14.00. My máme už 16 zúbkov, ale ešte 4 stále chýbajú.
nas rocny syn sa budi o 6tej rano, niekedy aj skor, okolo 8mej asi 40min spanok a potom zase o 12tej tiez tak hodinu. vecer uspavanie okolo 19tej...
no tak dnes sme vstali až o pol osmej rano a potom som ho nemohla uspať s nevôlou zaspal o pol druhej uvidime dokedy potiahne. zvykne hodku a pol lenže ked vstane o 3 tak to neviem kedy pojde večer spať či o desiatej či kedy 😖
Máme 13 mesiacov, zatiaľ spíme 2x za deň. Cca od 10:00 do 11:00 a potom od 14:30-15:00 do 15:45. Večer spi od 20:00 do 7-7:30 🙂
ja mám dosť aktívnu dcéru, tá mi spala raz na deň od 13 mesiacov. Snažila som sa ju všelijako nútiť, ale vypomstilo sa mi to tak, že sa začala budiť v noci, že je vyspatá a dve až tri hodiny počas noci nespala. Jednoducho to nepotrebuje.Takže spala mi od 11- 14-15 a potom už od pol ôsmej spala až do rána. Teraz má tri roky a keď ju nanútim cez deň spať, tak ide večer až dakedy okolo jedenástej. čo ja už odpadávam od únavy a jej sa nechce..A keď ju cez deň nechám tak, tak zasa od pol ôsmej do rána do pol ôsmej spinká. Tak už to neriešim. Horšie je to keď chodí do škôlky, lebo tam nechce spať, ale leží a leží a nakoniec zaspí vtedy, keď už ostatné deti začínajú vstávať a ja ju musím potom budiť, že ideme domov...a večer máme zasa problém zaspať..
nam sa tlacia obe horne stolicky,ale uz dost dlho a stale nic,chudacik a uz si aj vytrpel.. ☹
my zatial spime 2 krat za den ale uz budeme asi len raz lebo ked si ideme druhy krat lahnut uz sa mu az tak nechce spat a najviac cez den spi max. 2 hodiny a to hned ked sa naobedujeme 🙂 🙂

@evitaa777 tak moj maly chodi spavat raz za den od 11 mesiaca. a energie ma viac ako cela rodina dokopy 😀 vstavame rano medzi 7:00-8:00,na obde chodi spat medzi 12:00-12:30 a najneskor 15:00 ho chodim zobudit,inak by vecer nezaspal..spavat chodi medzi 20:30-21:00 a nezaspi lahko...ma moc energie a nejak ho nic tak lahko neunavi..a spi celu noc,iba obcas chce napit alebo cumlik..ziadne mlieko,nic..spi pekne az do rana..