Odkedy Vaše ratolesti spávajú iba raz za deň?
Môj 15-mesačný synček krásne spával dva razy(ráno od 10,00-12,00 a poobede od 16,00-17,00),večer išiel síce spať neskôr,t.j.cca pred 22,00 a celú noc mi krásne prespal.Cez deň bol plný energie,vyspatý a kľudný..Posledný týždeň mi nechce poriadne spávať,leží aj hodinu v postielke,ja samozrejme vedľa neho, a až po dlhom dohováraní zaspí na hodinku,poobede až okolo 18,00,čo už je dosť neskoro...bojím sa,že keď ho dám spať len raz za deň,bude nervózny a v noci nekľudný..Čo na to hovoríte?Vopred Vám ďakujem za každý Váš názor 🙂
moja zacala spavat raz za den od 8,5 mesiaca
teda super ti vydrzal ked az do 15tich mesiacov spaval 2x denne. moj mal necely rok odkedy spava len raz. a hybe sa to medzi1-3h spanku. ale zase to ma vyhodu, uz o pol 8-8 vecer spi a tiez prespi celu noc. je to individualne. ved ho nechavaj spat len raz za den, bez nutenia a uvidis ci bude nervozny alebo naladovy. skus viac variant a uvidis ktora zaberie 🙂 drzim prsty nech sa vam to rychlo a "bezbolestne" upravi 🙂
ja som ho davala spavat tak od 1 roka uz iba raz za den zaspi tak okolo 12 a spi do tej 3 vecer nemam problem o 8-9 zaspi a prespi celu noc sice vstava uz rano o 7 ale je to takto v pohode
Moja okolo 11 m zacala protestovat so spanim, potom bola dovolenka kde sa spalo kadejako v aute ci kociku a teraz mala rok a pekne spava raz denne asi 2 hod. od 11:30-12h do 13:30-14h, niekedy aj dlhsie, ale to uz ju idem poobzerat, aby dlho nevyspavala. Inak deti netreba nutit do spanku, ani dlho uspavat, nema to vyznam a stoji kopec nervov. Oni vedia najlepsie kedy su unavene. Chodime spat tak okolo 20h +- pol hodka a spi najradsej do 8-9h. Ked vstane skôr, tak je doobeda unavena a pripadne sivtedy pospi aj poobede, najmä ak sme vonku, tak v kociku zalomi jedna radost 😀
No pozeram, ze moj maly je nejaky rychly. Este nema ani 8 mesiacov a uz spi len raz za den. Asi tak 2,5 hodky prespi od ca. pol jednej do tretej. Som zvedava, kedy prestane uplne spavat. V noci spi ale krasne 11 az 12 hodin. Tato uz v robote a my este vyspavame.
od 9 mesiacov ale spi 3 hodiny v kuse.
my sme presli na jeden denny spanok ked mala okolo 1,5 roka..cize uz nebol doobedny(okolo desiatej) a poobedny(okolo tretej) ale hned ako sme sa naobedovali tak okolo 12:30 sme isli spinkat..a spinkali sme do 13:30,14:00,alebo 14:30..ako kedy..😉
Od 13,5 mesiaca. Vstávame cca o 7:00 ideme hajkať okolo 12:00 cca na vyše hodinku a potom mi večer hajká už pred 19:30 celú noc
mne ninka zacala spavat 1 spanok cca od 1 roku , pllus minus nejaky tt..
treaz ma 2 roky a funguje to stale rovnako okolo 12 obed, od pol 1 spi cca do 3... niekedy spi od 12...
je tak naucena a vyhovuje jej to , rano vstava cca okolo 7 pol 8, vecer zaspi medzi 9 a pol10.. spi celu noc

my mame skoro rok, spavame 1x za den asi od 9,5 mesiaca. predtym to bolo 2x za den polhodku a teraz 1x za den hodinku az hodinku a pol. a potom od vecera 18:30 do tej 7-7:30 (s tromi papaniami v noci 😝 )