icon

Polročné dieťa málo priberá

alexandra1104
8. okt 2013

Dobry den....moja mala ked sa narodila mala 3100g.....a teraz ma pol roka a ma len 6100g...a strasne jej trcia rebra....pritom papa vela ale kg hore nejdu kto ma podobnu skusenost 😢

andrejta
8. okt 2013

@alexandra1104 a lekárka sa k tomu nevyjadrila?

alexandra1104
autor
8. okt 2013

Mala je dost ziva takze povedala ze to nevadi ale strasne jej trcia rebra hlavne ked lezi

alena16
8. okt 2013

@alexandra1104 Ved do pol roka by sa mala zdvojnasobit vaha a to ma, tak potom co? Ja to mam podobne. Mala ma 5 mesiacov a tyzden a ma tiez 6100g. Ale ona bola tazsia pri porode (3520 g). Na poradni dr skonstatovala ze malo pribera, aj ked rebra jej netrcia a ze je skoda zacinat s UM, ze mam zacat prikrmovat zeleninou.

alexandra1104
autor
8. okt 2013

No vsetky decka v jej veku maju 7 a viac kg....a dost jej trcia...mi sme zacali s UM ked mala Alexandra 5dni 🙂

seemani
8. okt 2013

malý má mesiace a má 6kg, pri narodení mal 3400, a sme akurát. Tak nvm, podľ a mňa je to trochu málo. ale ak lekárka vraví, že je to v pohode, tak by to tak malo byť.

eliska07
8. okt 2013

@alexandra1104 Náš malý, keď sa narodil, tiež mal 3100 gramov. A veruže veľa nepriberal. Nemám pri sebe teraz tú knižočku, kde mi doktorka zapisovala miery. Ale viem, že keď mal malý 1 rok, tak mal asi 9 kg. Takže by som si z toho nič nerobila. Pokiaľ dieťatko papá, nemá zdravotné problémy, tak by som v tom problém nevidela.
Niektoré deti sú proste také. Náš malý mal v máji teraz 4 roky a vtedy nemal ani 15 kg. Jednoducho je tenučký. A to mal 110 cm, aby si mala predstavu, že nie je drobček, len jednoducho je štíhly.

Nestresuj sa zbytočne. Môžeš sa opýtať na to aj doktorky, či to nie je problém, ale nie každé dieťa je tabuľkové. Náš bol vždy na dolnej hranici, a veruže niekedy aj pod ňou.

cicimon
8. okt 2013

alexandra1104 ved takmer zdvojnasobila porodnu hmotnost.... kolko by mala podla teba vazit? moja sa narodila s 3700g a ako rocna vazila 7.6kg a nikto z toho nerobi tragediu.! je krasne zive dieta

preco chces aby bola ako ine decka? pokial je ok tak nech ma o pol kila menej ako ine decka

sjuzan77
8. okt 2013

@alexandra1104 vobec nepozeraj na vahu dietata, nejde o to, kolko pribera, ale ci pribera, aj ked len malicko. Pokial nema pediatricka ziadne pochybnosti, mala papa a nechudne, tak je vsetko ok. Moja dcerka ma rok a pol, vazi 8600g, ale je extremne ziva, nezastavi sa, doslova cely den non-stop beha, tak ani nema kedy pribrat. A to mi na obed spapa 2 taniere polievky a hned za tym aj druhy chod 😉 neriad sa tabulkami, kazde dieta je individualna osobnost a napreduje podla svojho tempa 😉

alexandra1104
autor
8. okt 2013

dakujem..no ano hlavne ze pribera....len keby aspon vyrabali nohavice na chude deti bo nam vsetky padaju

brumka
8. okt 2013

netrap sa hlavne ze pribera a ma 2nasobok uz. ja mam 3mesacnu a teraz mi po mesiaci pribrala len 340g a nejdem dokrmovat, naco. prva mi v tom istom veku pribrala dojcena 1,4kg. deti sa nesmiu porovnavat tak ich nani neporovnavam. a to ze trcia po leziacky rebra, tak to mne robila aj ta starsia a pritom maa nadherne miselinky 🙂 dolezite je aby dieta prospievalo a nechudlo. toby sme potom uz skoro ziadna nedojcili a farmako firmy by mali super trzby

alexandra1104
autor
8. okt 2013

@brumka mi od5 teho dna davame nutrilon bo ako som prisla s porodnice som prisla o mlieko

brumka
8. okt 2013

@alexandra1104 mliecko sa rozbieha neskor mne sa poo oboch porodoch po 4-5 dnoch trocha rozbiehalo uplne po 2t.

alexandra1104
autor
8. okt 2013

@brumka mne mlieko slo v porodnici som ho mala az nadmerne vela potom sa mi zapalil prsnik s ktoreho som ju kojila a uz vobec neslo tak sme museli prejisz na nutrilon

nikolet_89
8. okt 2013

ahoj podla mna je to uplne ok 🙂 moja dcerka ma 19 mesiacov a 10kg 😀

brumka
8. okt 2013

@alexandra1104 aha, no aj tak sa netrap cii kojis alebo nie, vahu ma podla mna dobru 🙂

alexandra1104
autor
8. okt 2013

Dakujem vam

hori
8. okt 2013

@alexandra1104 ahoooj, moja mala tiez 3100 g pri narodeni, tak som specialne kvoli tebe pozrela do zaznamov... 😉 tak v 6 mesiacoch 6220 g - pekne zdvojnasobila hmotnost... tiez som sa nastresovala - v okoli sami znami, co mali v nasom veku 8-9 kg ☹ nastastie pediatricka tiez ani brvou nemihla, povedala, ze primerane... najlepsie nepozerat na druhych... teraz bude mat mala 2 roky a 10,5 kila, papkacka je iba velmi priemerna... tak co uz, mam spagetku... rebra sa jej daju spocitat, ale tak vraj na dietati nema preco byt ani gram tuku navyse... 😉

quaxi
8. okt 2013

@alexandra1104 ja mam podobnu skusenost, syn mal 3000g pri narodeni a 5900g ked mal 7 mesiacov, v roku 7,5kg. U nas bol problem v kojeni, nemal spravne prisatie a tym padom pil neefektivne, v takom veku nam uz nepomohlo nic, nedokazal sa to preucit a postupne som vdaka tomu prisla o mlieko. Ale inac je malicky doteraz, aj druhe dieta mam rovnake - pribrala za cely prvy rok 4kg a to u nej uz nebol vobec ziadny problem, lebo som si na to dala pozor. Co cakat, ked som sama isla do skoly 17kilova... Inac je to velmi prakticke, oblecenie je lacnejsie a vydrzi dlhsie, nie je problem ked treba dieta odniest, dlho vydrzia bezpecnejsie autosedacky, hocikde nas pustia zadarmo, lebo deti vyzeraju, ze su mladsie, aj sa im kadeco prepecie, ked od nich okolie podla vzhladu caka, ze maju o rok menej 🙂 Akurat treba do kazdych nohavic navliect gumu, az potom sa daju pouzit 🙂

katy1979
8. okt 2013

@alexandra1104 vahu mate uplne v poriadku a oblecenie tak ide zima takze pancuchy vam padat nebudu a nam dobre sedeli bavlnene nohavice z hm ci next teplaky. Ale ty mas babu takze leginy jej urcite padat nebudu. Ci nohavice na traky sme kupovali vratane teplakov.

kingstonka
8. okt 2013

moja mala mala 3600 pri narodeni a v roku 8kg a nikto nikdy neriesil... bola a je uplne v poriadku... teraz ma 5 rokov a nohavicovy "problem" mame doteraz 🙂 ... okrem legin jej nesadne nic ...no hlavne , ze je zdrava 🙂 ...nech sa tvojej kocke dari...

alexandra1104
autor
8. okt 2013

@katy1979 ahoj no mame aj leginy a aj tie padaju

alexandra1104
autor
8. okt 2013

@kingstonka somrada ze nie som jedina....no nam aj leginy teraz padaju takze uvidime ked bude starsia

alexandra1104
autor
8. okt 2013

@quaxi no nam padaju aj leginy aj vsetko asi najlepsie budu traky bo mala je hyperaktivna uz teraz ani chvilku nepolezi skusa na 4rnosky a prevaluje a obcas pozrem a nohavice dolu

alexandra1104
autor
8. okt 2013

@hori Moja papa ako kedy niekedy by zjedla aj dvojnasobok inokedy som rada ak zje aspon polku

anjelaa
8. okt 2013

nie je pravda, ze vsetky deticky vazia viac. Nasa nemala v polroku ani dvojnasobok a bolo to v poriadku. Narodila sa 2840g a dokonca v roku mala iba nieco cez 7 kg a nikto nic neriesil, lebo sa vyvija normalne. Takze vahovo je na tom tvoja mala uplne v norme. Pokial papa, nema ine zdravotne problemy, tak sa nie je coho obavat.

quaxi
8. okt 2013

@alexandra1104 ano ja som tiez musela aj leginy odsivat v pase, do ostatnych gati automaticky navliekam gumu, ked su nove. Najhorsie su rifle, lebo tam ked navleciem gumu, tak sa cele poskladaju a potom sa deti stazuju, ze ich to tlaci.
Ale inac v skolke je syn sice medzi najmensimi, ale su tam taki rovnaki traja chlapci a dve dievcata. Takze vobec to nie je nic vynimocne, skor si mala stastie na privelke deti v okoli 😉 My mame tiez takych znamych, ze syn zdedil nohavice po dievcatku, co je od neho o 2 roky mladsie, a moju dceru co ma 2,5 roka teraz prerastla kamoskina 10mes. dcera 😀

dahra
8. okt 2013

@alexandra1104 - som sa v duchu pousmiala nad vetou, že veľa papá a nepriberá. Segrin malý má opačný problém, málo papá a strašne priberá. Ani to sa lekárke nepáči. 😉
Však ako dospelí - niekto priberie, ako sa vraví, aj z vody a niekto nič. Mala som kolegynu 40-tničku, čo denno-denne tlačila do seba klobasy a slaniny (vídavala som ju) a postavu by jej mohli závidieť aj topmodelky. Moja segra je na tom podobne - má 32 rokov/168cm/48kg - rebrá jej trčia, postava zozadu ako vytiahnutá 14nástka a to má takmer 5mesačného chlapca. Včera ho vážili - má 8,2kg, narodil sa s 3,7kg a je len dojčený, papá každé 4 hodky, častejšie vôbec nechce, v noci sa zobudí 2x, takže viac ako 6x denne neje a pritom taaaak priberá. To je zasa opačný extrém. Na ňom vidno bruško ako svet, lýtka hustejšie ako stehná mojej malej, kt. je od neho mladšia o 2 týždne. Mimochodom moja má 4,5 mesiaca a 6,4kg, narodila sa ako 3760g. Oproti malému vyzerá ako vychrtlina 🙂 Zato otáča sa na boky bez problémov, kým on - ťažká váha hrošíka- leží len na chrbte ako chrobáčik a kyvoce ručičkami nožičkami, aby sme ním pohli. 😒
Nuž kým je dieťa čulé, papá, pekne rastie a celkovo prospieva, tak by som nestresovala. Každé telo je individuálne.
Okrem toho - v polroku má dieťa zdvojnásobiť svoju váhu, čo tvoja presne dosiahla.

andrejka1974
9. okt 2013

Ahoj určite sa s tím netráp, ma proste rýchlejšie spaľovanie tak ako moje deti , u nás bol problém už od narodenia museli sme prikrmovať od prvého mesiaca proste nepriberali začiatku len 100 gramov za mesiac, staršia dcérka ma teraz 5 rokov a ma ledva 14 kg, ale jedák je veljy a najmenšia ta ma 1 a pol roka a.s máme ledva 9200 gramov a lekárka mi vraví základ, že pribera aj ked po troške , oni to proste spaluju na energiu, sú stale v pohybe a v 6 mesiacoch mali ledva 5 kg neboj sa sú proste deti, ktoré všetko jedlo spaluju do energie a sú stihle ako moje

stupel181
10. okt 2013

Nasa mala pri narodeni 2410 a ako pol rocna ma 6300g a nikto to neriesi nebojkaj to vsetko dobehne!