icon

Poplatok za škôlku pre dieťa do 3 rokov

mitrova80
29. sep 2015

Dobry den,
chcela by som sa spytat, ci ma niekto skusenost s platenim poplatku za skolku, ked dieta bolo prijate do skolky v priebehu mesiaca (od 21.09.), nakolko k 20.09. 2015 sme dovrsili 2 roky. Zo skolky mi bolo povedane, ze mam zaplatit poplatok za skolku vo vyske 50 €. Mne sa to zda nelogicke, pretoze mala mohla nastupit do skolky az 21.09.2015 po dovrseni 2 rokov a podla mna by som mala platit len alikvotnu ciastku, pretoze deti do skolky prijimaju po dovrseni 2 roku.

Strana
z2
darina1952
30. sep 2015

@mitrova80 nevidím na tom nič čudné - bežne si škôlky účtujú do troch rokov veku dieťaťa vyššiu sadzbu školného. Aj ja som dala synčeka do škôlky od septembra 2013 a počas prvého mesiaca dovŕšil 3rok - platila som celú sumu 50€ za september a až od októbra len normálny poplatok 17€. Škôlky to robia preto, že dieťa má možnosť byť do 3rokov veku s rodičom doma, a dať dieťa do škôlky skôr je "nadštandard" 😉

gabika87
30. sep 2015

A ak máš dieťa do dvoch rokov, ved máš nárok aj na príspevok od štátu, alebo rodičovskú dávku, či sa mýlim?

lucik194
30. sep 2015

skolne sa plati mesacne, nie denne, je dana mesacna sadzba a hotovo. ono to prepocitavaju na stav mesiacov / deti nie na pocet dni co je dieta v skolke.... je mi luto, ale treba zaplatit cely mesiac aj keby tam bolo dieta len jeden den....
jedine co sa prepocitava na dni je strava,

martus1
30. sep 2015

Takisto mozem potvrdit, že neplati sa alikvotna cast ale plna, aj ked bolo dieta v skolke len 1 den v mesiaci.
Este 1 vec, skolne sa neplati skolke ale zriadovatelovi - obci prípadne mestu a práve oni stanovujú výšku školného, nie škôlky 😉

lelia
30. sep 2015

Vyssia sadzba pre dieta do 3 rokov sa plati preto, nakolko zobrali dieta do 3 rokov museli zobrat o jedno dieta menej nad 3 roky, cize aby sa im to rentovalo.Aspon ja mam take info 🙂

mitrova80
autor
30. sep 2015

@lelia mne maly dovrsil 3 roky 23.10., neplatila som skolke poplatok 50 €,ale oni ho rozratali na dni ked nemal 3 roky a ked mal.

lelia
30. sep 2015

@mitrova80 no to by bolo super, ak by to aj nam rozratali. Uvidime. 🙂

katrinka8
30. sep 2015

@gabika87 - to platí pre dieťatko do 3 rokov a pre pracujúcu maminu 😉

katrinka8
30. sep 2015

@gr - to podľa mňa nie je celkom tak, že dieťa blokuje 20 dní miesto inému dieťaťu, a preto musí maminka platiť celý poplatok za celý mesiac. Pretože aký zmysel by pre škôlku (a aj pre rodinu) malo, že by na 20 dní zobrali iné dieťa, kým nemôže nastúpiť dieťa zakladateľky? To by ho potom po 20 dňoch, keď nastúpi zakladateľkino dieťa, ktorému držia miesto, zase vylúčili?

loginexistuje
30. sep 2015

Zena co da dieta do statnej skolky pred tretim rokom dostava stale RP vo vyske cca 200 EUR a toto dieta blokuje dve miesta preto su poplatky vyssie a ich vyska a sposob vyberania zavisi od zriadovatela v tomto pripade mesto, a to to riesi VZN... to ti tu baby dali

plati sa cely poplatok aj ked dieta chodi jeden den v mesiaci ... to co bolo kedysi pri inom synovi je uz irelevantne .. kedze toto sa mohlo zmenit a dost sa to menilo najma od doby ako sa berie RP aj ked je dieta v skolke a mama v praci.

cecil36
30. sep 2015

@mitrova80 ale pre tvoje vtedy 3 rocne dieta platili v jednom mesiaci dve sadzby, takze ti to rozratali na alikvotnu ciastku. Kym, pre to 2 rocne dieta plati jedna sadza, co by ti tam asi tak rozratavali ked v danom mesiaci nedovrsilo 3 roky? Uz chapeme?

gr
3. okt 2015

@katrinka8 ahoj, pises presne to iste, ako ja, asi som to zle vysvetlila. skolka nemoze zobrat ine dieta na 20 dni, lebo drzi zakladatelke miesto a preto zakladatelka musi zaplatit cely mesiac, lebo skolka nema moznost ponuknut to miesto na 20 dni inemu drobcovi. to som chcela povedat svojim prispevkom, ale asi som to nenapisala zrozumitelne.

Strana
z2