Potrebuje dieťa poštolky?

hypot
27. feb 2017

Ahojte, tak po 10tich rokoch znovu cakame babatko a chcem sa spytat ci sa este bali na siroko, ci mame zaobstarat postolky pripadne ci mate skusenosti s nosenim v satke a tym padom problem klbiky vyriesene 😉 dakujem za odpovede.

surriana
27. feb 2017

Postolky sa stále nosia-odporúčajú sa.Mam tri deti a ani jedno z nich ich poriadne nenosilo.Len zopárkrát.Ortopedi sú nato aby ich odporúčali no ak mrknes na nete tak sa dočítas ze nikde vo svete to nefunguje len mozno v nejakych 4-5 krajinach.Tak nejake opodstatnenie samozrejme majú ale,ale......ak je novorodenecky skrining ok tak načo......samozrejme stať sa môže všeličo.Aj naša pediatricka povie Netreba.......aj lekári majú rôzne názory.

nice202
27. feb 2017

Nie je to nutne. Ja osobne nepoznam nikoho, kto by este daval postolky. Sama mam 2 deti a ani jedno sa nebalilo nasiroko. Spravne pises, ak budes babo nosit, tak klbiky su v spravnej polohe.

atulik43
27. feb 2017

@hypot pozdravujem. Môj mladší má síce už 2 roky, ale balila som ho naširoko do 4mesiacov. Staršieho do 6mesiacov. Zaleží čo Vám povie ortopéd, ja som mu dôverovala plne. Neviem či dnešne mamičky sú moderné alebo ešte balia na široko. To je môj skromný názor. Kedy čakate bábo? Držím palce, nech všetko dobre dopadne! 🙂

elviku11
27. feb 2017

ja mam 10mesacnu dcerku a ani neviem ako postolky vyzeraju... nosila som v satke a ortoped mi na kontrole povedal, ze klby aj nozky ma pekne... (ale pouzivam latkove plienky, cize to je tiez akoby balenie "nasiroko")

majdalenka23
27. feb 2017

Syn má 2,5 roka a používala som látkové plienky a do 3 mes. poštolky. Ja som za balenie naširoko. Bol aj v klasickej perinke asi mesiac, no už mu trčali nôžky bo sa narodil veľký. Kevyze je menší tak je v perinke dlhšie. Ale urob si po svojom, každý sa musí rozhodnúť sám a nie čo je práve moderné 😉

lorela
27. feb 2017

@hypot Áno, na odporúčanie našej pediatričky sme istý čas balili naširoko, ale len na noc, a to aj napriek tomu, že ortopedické vyšetrenie dopadlo veľmi dobre.
Preto, ak nemáš dôvod pochybovať o odporúčaniach vášho lekára, držala by som sa jeho rád.

hypot
autor
27. feb 2017

Dakujem ;) atulik43 cakame v juni cca 15 😉 kupime a uvidime.

sykorkauhliarka
27. feb 2017

@hypot malu som nosila v satke aj ked ortoped nariadil skoro nonstop apostolky...malu som nosila cely den v satke a klby na kontrole mala ukazkove ;)

meusicka
27. feb 2017

@hypot ahoj, postolky treba, ale teraz sa robia skor kontroly pomocou ultrazvuku a tak vie dr. skor povedat, ci is este treba alebo nie. ja osobne by som neriskovala. kamoska rodila dvojicky a nedavala im, na kontrole potom bolo zle, mala musela mat doknca popruhy. samozrejme ona u lekara potom nepriznala, ze ich nasiroko nebalila.
ja zijem v ATm tu sa asi nasiroko nebali, ale co tu vidim to mnozstvo ludi, co krivaju, teda na SVK to nie je vidiet.
radsje to malinke mat v postolkach tie 3 mesiace ako potom neskor zbytocne trapit.

evulka3
28. feb 2017

nie netreba,ak je vsetko v poriadku,mam dve baby,nenosila ich ani jedna,ani nepoznam nikoho kto by ich nosil,to sa robilo kedysi automaticky...pojdete na sono klbikov ak by nebolo vsetko ok,tak ti potom doktor povie,ale preventivne nie..

fiftyshadesofgrey
28. feb 2017

Ja som balila obe deti....do 3 mesiacov podstivo...ani som neriesila ci balit ci nie ved je to len pomoc....nechcela som si potom buchat hlavu o stenu keby sa nahodou nieco stalo a vycitala by som si ze stacilo len chvilu balit nasiroko....clovek nikdy nevie

zapka21
28. feb 2017

Satka je super na klbiky, nosenim na tele sa prekrvuju vdaka pohybom matky, tym padom lepsie dozrievaju. v noci by som ale davala postolky

autumn11
10. máj 2017

ja som mala poštolky nachystané, ale v nemocnici nám nič nevraveli, tak som ho nebalila. Na kontrole kĺbikov bolo všetko ok.