Aký je váš názor na poštolky?

dadka2201
7. mar 2014

bola som so synom na kontrole klbov a ma ich v poriadku ale doktor vravel ze odporuca balit aj na dalej syn je ale s toho podrazdeny a zacina ju mu byt postolky male ,manzel volal so svojou znamou ktora je detska doktorka a vravela ze mam balit dalej ze jednemu sa stalo ze sa mu klbiky poskodili co velmi tomu neverim lebo ak mi doktor povie ze ma ich poriadku na co balit chcela by som vediet vas nazor dakujem

luba28
7. mar 2014

ak povedal,ze je vsetko ok tak by som nebalila,ale su aj 2,3,velkosti,...my sme tiez mali vsetko ok a akonahle som odisla od Dr.tak som ich zhodila

katarina822
7. mar 2014

my presne tak ako pise luba28.

alex1271
7. mar 2014

Ahoj , nam doktor povedal kedze sme mali vysledky hranicne niekde v strede cize mohli i nemuseli by sme balit ,ale doktor nam odporucal radsej balit na 3 mesiace nieje to na skodu a tak balime prv som si kupila tie klasice postolky co sa pod ne davaju este plienky prehnute, ale potom som objavila tuto na MK ortopedice nohavicky obsahuju taku vlozku da sa ta oblicka snimat a moze sa to vyprat som s nimy velmi spokojna je to omnoho jednoduchsie ako tie klasicke postokly davam ich na dupacky 🙂

evka_evka
7. mar 2014

Tak ked lekar povedal ze treba balit tak asi vie preco to hovori.ved su aj ine velkosti.a nemusis mu ich davat na cely den.ja som ich malej davala.rano do obeda.na prechadzku nedavala.potom este tak na hodinu a na noc som vobec nedavala.

stanulienkat
7. mar 2014

Ked ti to povedali dvaja doktori,co spekulujes a pytas sa tu ludi,vo tvoje dieta nikdy nevideli?

flower72
7. mar 2014

Lekár sa ťa mal spýtať aj na ďalšie informácie. Ak balíš dieťa do perinky, kde mu pevne zväzuješ telo, teda aj nožičky k sebe, tak tam je vhodné baliť do poštoliek. Ak dieťa necháš bez perinky od narodenia, sama uvidíš, v akej polohe má nožičky, či idú pekne od seba. Nám to ortopéd vysvetlil. Plus, poštolky máš v rôznych veľkostiach, možno maličkému škrtia nožičky.

lusyke
7. mar 2014

Je bezne ze sa aj zdrave deti balia do piateho mesiaca. Aj my sme mali nakazane a dodrziavali sme to aj ked boli v lete horucavy. Je to istota aby sa nozicky spravne vyvijali. Skus malemu pohladat vacsie cislo postoliek a mozno iny druh. My sme mali take co nemaju tu gumu a su vzdusne. Guma na postolkach zvykne deticky skriabat na stehienkach. Kupila som ich na maderna.sk. Odporucam..nasa bola z gumenych cela doskrabana.

euka210
7. mar 2014

ja som nepouzivala ani pri jednom...hoci sme mali latkove plienky. Ale keby mi pri prvej kontrole povedal, ze je vsetko ok, tak dalej nebalim. Iba fakt, ked je este v perinke. Balenie do 3m je podla mna neopodstatneny zvyk ortopedov.

jul11
7. mar 2014

Nikde vo svete sa nebali na siroko.a je to skor dolezitejsie u dievcat ako chlapcov.ked je nieco v poriadku ako sa to moze pokazit?nam tiez kazali balit nerobili sme to a pri kontrole ake super zlepsenie.ono do 3mesiacov je tzv prirodzena nevyvinutost ktora sa sama upravi a potom lekari povedia ze to balenie za to moze..ak su hodnoty velmi zle tak jasne treba balit nasiroko tymi ortopedickymi nohavickami postolky su v tomto podla mna dost neefektivne.

chanthall
7. mar 2014

Našej mladej som to dávala len keď sme išli na poradňu... "naoko". Inak nie. Mnoho a mnoho lekárov sa už zhodlo na tom, že nie sú tak dôležité, ako sa o tom rozprávalo. Iste, v niektorých prípadoch to je nutnosť (ale to doslova baliť naširoko, aj mňa tak matka musela), ale nakoľko naša mala všetko ok, nemala som dôvod jej brániť v pohodlí. Detičky majú nožičky v tej polohe tak prirodzene.

zuzana723
8. mar 2014

ja som mala trošku inú situáciu... kedže s malou od dvoch týždnov cvičím Vojtovu metodu (je predčasne narodená a má zvýšený svalový tonus, čiže je taká tuhšia) bolo pre mna balenie naširoko, podľa slov rehabilitačnej sestry, nie moc vhodné, pretože malá potrebuje čo najviac kopať, hýbať sa. samozrejme ortoped povedal, ako všetkým mamičkám, že treba baliť naširoko. tak som si mala vybrať. bud baliť naširoko a v tom prípade cvičenie nemá význam, alebo cvičiť a nebaliť. ani raz som ju nebalila a pri poslednej kontrole, že super, všetko je ok.

martula1977
8. mar 2014

http://www.pluska.sk/mamina/dieta/dojca/balit-n... Dobrý článok. Ja som balila. Najstarší ich mal vyvinuté už po pôrode. najmladšiemu vyslovene vadili, tak som to obmedzovala. Neviem, či to malo vplyv, ale začal mi pomerne neskoro chodiť - 17. mesiac. Kontroly, ale boli v poriadku.

miku1
8. mar 2014

Ja som balila obe dcéry. Prvú skoro do pol roka, na odporúčanie lekára, druhú do 3 mesiacov, tá mala všetko OK. Ja viem, že prišla móda nenosenia poštoliek, ale myslím si, že ak by boli fakt také nepotrebné, tak by sa proste nenosili vôbec. A viem, že keby som mala aj 3tie dieťa, tiež by som ho balila. Veľkosti sú rôzne, takže ak sú jedny malé, treba kúpiť väčšie.

mmmj
8. mar 2014

mne doktor povedat asi takuto vetu "klbiky su v poriadku, su primerane veku nezrele" Cize nie su nijako vyklbene ani poskodene, ale stale nezrele, lebo je to v tom veku takto normalne. Cize ak kaze balit, ja by som to este vydrzala. Aj ked nie cely den, tak aspon na noc...Radsej vydrzat ako potom lutovt, ze sa nieco mohlo zanedbat...aj ked viem, ze je to otrava, aj moja mala z toho nervy :P

migely
8. mar 2014

malej sme dávali navrch látkovú plienku