Požičovňa hračiek pre deti

romanuuska
12. aug 2019

Dobrý deň, spolumamičky,
Chcem sa opýtať či by sa Vám páčila myšlienka požičovne hračiek pre deti.
Momentálne už s mužom na požičovni pracujeme.
Viem sama, že keď kúpim hračku, chvíľu sa s ňou pohrá a potom je nezaujímavá. Tak ma napadlo otvoriť prvú slovenskú požičovňu hračiek.
Požičiate si hračku na cca 2 týždne, dieťatko sa s ňou pohrá a vy ju pošlete k nám naspäť na sklad.

Ušetríme si peniaze na neustále kupovanie nových hračiek, ktoré aj tak bavia len chvíľu.

Čo si o tom myslíte? Páči sa Vám myšlienka požičovne?
O akú hračku by ste mali záujem na požičanie pre Vaše dieťa?
Ďakujem Romana

saurian
12. aug 2019

@romanuuska za mňa super nápad... Najmä na drahšie hračky... Švagriná žije v zahraničí a majú tam takúto požičovňu a si to veľmi chválila keď boli deti menšie... Požičala nejakú drahší hračku na cca 3 týždne..., potom niečo iné.... 😉 Požičiavali si najmä rôzne dráhy, garážové domy, dievčenské domčeky pre bábiky, veľké stavevnice z veľkých kúskov, ale aj veci na pohybovú stimuláciu ako také tie veľké molitanove kocky, či auto elektrické (vozidlo) pre dieťa 😉

lula313
12. aug 2019

Fuuuha, mne to príde ako blbosť. Radšej dietatu kupim hracku ako by som mala pre nejakú chodit na postu, potom ju balit a posielat spat. Dnes na fb vieš aj nevyužité hracky celkom draho predať, niekedy dokonca za obstarávaciu cenu. Ja to robím tak, že dcere pravidelne schovavam hracky a priebežne jej ich dávam po tyzdni-dvoch a ona sa z nich tesi, ako by ich videla prvýkrát.

nikusiak9
12. aug 2019

Blbost lebo ked sibju oblubila nebude ju chciet vratir. a okrem toho viem aku zivotnost maju hracky ze niektorym detom stacia dve pouzitia a uz nefunguju...a tiez si nvm predstavit ze 30e hracky by son mozbbi na bazari zohmala za 15 a teraz budem paltiti dvojite postovne a balenie a pozicovne este

maminkasisa
12. aug 2019

Za mna tiez nie, to by bolo pozicovne zadarmo? Ako by sa riesilo poskodenie hracky? Teraz tie hracky samzrejme niektore vela nevydrzia.

midka
12. aug 2019

vies,, vela napadov,, by uz zdalo byt o nicom,, a nakoniec to boli celkom uspesne projekty,,, myslim, ze mozno by to vyuzili rodicia napr,, ak su prazdniny,, ,, alebo robia detsku oslavu,, ze tam bude viacero deti,, tak nejake spolocne hracky, pre viac deti,, vacsie kuchynky,,, traktory pre chlapcov,, len co by asi odradzalo,, je to balenie,,,, 🙂... ale ak by to bolo napr u nas v meste,,,, a robim,, synovi oslavu,, mam len same chlapcenske hracky,, tak si viem, predstavit, ze ak na oslave budu aj dievcata, zbehnem do pozicovne,, poziciam, nejake babiky + kuchynku, nech sa zahraju aj dievcata,, v pondelok vratim,,, 🙂 to by mozno vyuzili 🙂

mirka17
12. aug 2019

@romanuuska hračky určite nie, ale viem si predstaviť že by som si požičala veci ktoré využívam občas, napr. turistický nosič na par dni, cestovnu postielku, a tak. Namiesto požičovne by som skôr zriadila nejaku herničku.

fokuska
12. aug 2019

@romanuuska Samotny napad sa zda byt fajn, ale neviem ako budes riesit opotrebovanie. Niektore hracky sa snad ani nedaju zachovat v povodnom stave a ako budes urcovat, ci je to bezne opotrebenie alebo je uz hracka znicena? Nebudes musiet casto hracky obmienat aby boli vzdy v pouzitelnom stave?
Budes mat viac kusov? Ak nie, moze sa stat, ze o niektore bude taky zaujem, ze nebudes schopna pokryt dopyt a ludi to potom moze znechutit.
Ako budes mat vyriesene ak hracku nevratia? Ak sa vrati poskodena a zakaznik bude tvrdit, ze ju urcite odoslal neposkodenu ako to budes riesit?
Budes zabezpecovat cistenie, pripadne dzinfekciu?

To su prve otazky, ktore mi napadli... neviem pre aku vekovu kategoriu by to malo byt, od toho sa potom odvijaju dalsie a dalsie otazky ;)

mareka49
12. aug 2019

Jedine skutocne velmi dobre zvazit sortiment, co by sa dal pozicat. Ak cez postu, to je vlastne troska obtazujuce vyzdvihovat a prebalovat potom. Mozno ako fyzicka pozicovna vo vacsom meste by to malo sancu. Cize prides vyzdvihnes pohras sa vratis. Teda aspon mna by ta posta odradila. Samozrejme otazka su aj naklady pre vas ako prevadzkovatela. Tiez hygiena..
Nastavenie cien?
Trebars auticko by som kupila odrazadlo za 30 eur a vy by ste mi ho pozicali na kolko a za kolko?
Mozno by som vyskusala vo velkom meste zo sortimentom 20 hraciek max a uvidelo by sa..

jana_eyre_2
12. aug 2019

hracky by som nepoziciavala, ale take veci ako ceatovne postielky, zabrany, turisticke nosice, ergo nosice, kociky.. clovek co cestuje 2x do roka by to nemusel kupovat..

romanuuska
autor
12. aug 2019

Chceme poziciavat take hračky, ktoré sú nádherné vizuálne, urcite aj drevené. Tie majú veľký úspech, ale nie každá si môže takto dovoliť kupovať nové a nové hračky. Keďže za pár dní to aj tak dieťa už nebaví. Môžu sa teda často požičať nové, pohrať sa na chvíľu a opäť vrátiť. Myšlienka je úžasná, funguje to všade vo svete! Preprava by urcite nebola zabezpečená tak, aby mamička musela niekam chodiť. Doviezli by jej hračku k dverám. Samozrejmosťou je hygienicky čistá hračka. To nie je žiaden problém.
Tiež si može dieťatko vyskúšat rozne typy hračiek aj montessori aktivity budú v ponuke. Nikto potom nemusí riešiť následný predaj kupovanej hračky doma. Veď kým to predáte na bazároch, a za polovičné ceny, to trvá dlho.
Takto mozete mat k dispozicii stale nejake nove, zaujimave hracky napr na 2 tyzdne a potom ich vrátite.

caelley
12. aug 2019

Existuje lego pozicovna, co je tiez dost dobry napad, najma ked dnesne lega uz su prevazne o tom, ze nieco konkretne postavis a tam si skoncila. A cena za lego je dost vysoka na to, ze z toho dieta raz postavi tu jednuvec, na ktoru tam su kocky a koniec.
https://www.legorent.sk/
Este sme to nevyskusali, ale skoda, ze som o tom nevedela skor, mozno by sme nemali teraz doma plnu skrinu lega.

romanuuska
autor
12. aug 2019

@caelley praveze mne lego pride ako blbost, kedze je to z malinkych casti. Ked mamicka strati polku lega, co potom? Tie malinke kusky sa velmi rychlo postracaju doma

chichua
12. aug 2019

@romanuuska u nas v meste mame takuto pozicovnu hraciek.este som.ju nebola omrkmut,ale chystam sa.podla mna je to.skvely napad.a kludne aj cez internet to moze byt dobry napad.ja uz hracky ani nekupujem,lebo ich to bavi chvilku a pritom je izba plna hraciek.take ak by po niecom tuzili,tak by som si kludne takto hracku pozicala a ked by ich omrzela aspon by mam doma zbytocne nestala v kute

romanuuska
autor
12. aug 2019

@chichua dakujem za nazor, urcite to coskoro spustime! A v ktorom meste? Dakujem

denisa098
12. aug 2019

@romanuuska rátaj s tým že keď popožičiavate buď sa vám nevrátia alebo sa vrátia v nie pôvodnom stave, takže my už nepožičiavme ale darujeme. Či hračky ci oblečka, vieš svoje si šanuješ, šetriš pre druhé dieťa, ale druhý na to ohľad neberú a v takom stave sa ti to aj vráti, takže tak.

romanuuska
autor
12. aug 2019

@denisa098 urcite bude vratna kaucia. To mas ako pozicovnu lyží.

lula313
12. aug 2019

@denisa098 ja som nakupila kopec drahých hraciek, kníh, že bude aj pre druhé dieťa, no nebude. Lebo naša otrieska hracky o zem, knihy trhá, okusovala ich tiež asi do roka, takze si myslim, že je problem dat si pozor aj na svoje hracky, na ktorých ti záleží.

chichua
12. aug 2019

@romanuuska v Banskej Stiavnici

romanuuska
autor
12. aug 2019

@lula313 naozaj? Nas maly nic nepokazil, hráme sa spolu, tak davam aj pozor ale nejak ho to ani nenapadlo ničiť. Jasne, že z papierovej knihy by potrhal strany, ale take su neni pre najmenšie deti.
A kazda maminka je aj zodovedna za to, co ma pozicané. Predsa v detskom kutiku nenecha dieta ponicit hracky....

veronikaszabova
12. aug 2019

@romanuuska za mna je to blbost. Radsej kupim deckam sama hracky a potom ich posuniem do rodiny dalej.
Aspon nemusim cihat, ci ich nenicia.

dzina007
12. aug 2019

Viem ze existuje lego pozicovna. Ta sa mi.paci ako napad. Toleruju aj par stratenych kociek co som citala.
Hracky no.neviem. uz len z tpho ze ja detom kupujem hracky preto aby sa hrali aspon chvilu same bez dozoru a ja som mala pokoj. Neviem si prrdstavit zeby som na nich dozerala ze ci sa hraju spravne a nic nenicia. To by som prisla o tie krasne minuty/ hodiny kludu. 😀 😀 😀

romanuuska
autor
12. aug 2019

Je v tom požičiavaní aj výchovný charakter. Dieťa používa cudziu hračku, musí ju vrátiť, čizme dávať na ňu pozor. Tých hračiek, ako dieťa rastie len pribúda, takto sa pohrá 2 týždne a vráti ju a môže si požičať zas inú, novú. Myslím, zme rodičia hlavne ocenia to, že nebudú mať doma skladisko.

dopolbokaodrata
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lula313
12. aug 2019

@romanuuska samozrejme, že papierové knihy nemala. Mala rôzne tvrde knizky od Svojtky ako minipedia, rôzne interaktívne a samej mi bolo luto ako ich ničí, lebo stali kopec penazi, len som si povedala, že načo som ich kupovala, keď jej ich potom ani nedam.. a neviem, či si bola už v spomínanom kutiku, že ako tam deti/matky davaju pozor na hracky.. no nedavaju, vôbec. Niektoré matky sú tak zabraté do rozhovoru, že im je jedno, že ich dieťa bije druhé dieťa, takze väčšine sú hracky ukradnuté a väčšina si ani len tie hracky neuprace, keď odchádza z kútika..

caelley
12. aug 2019

@romanuuska Maju to rozpisane v podmienkach, do urciteho poctu stratenych kociek sa neplati nic, rataju s tym a asi maju nahradne, a hadam nestratite polku lega, to co s tym doma robite 🙂
Inac treba tovratit rozobrate a oni to umyvaju a dezinfikuju.

romanuuska
autor
12. aug 2019

@caelley idem pozriet tie ich podmienky. Dakujem

romanuuska
autor
12. aug 2019

@lula313
Jasne, rozumiem. Budeme brat aj vratnu kauciu.

masinka
13. aug 2019

Ako napad sa mi to paci, ale viem si to skor predstavit ako nejaky projekt pri komunitnom centre kde by poziciavali hracky za symbolicky poplatok, nie ako zarobkovu cinnost ktora by mala niekoho uzivit. Ako kniznice, preukaz na rok stoji u nas 8 E, poziciam si kazdy mesiac niekolko knih, keby sa to rozpocitalo, tak ma pozicanie jednej stoji cca 20 centov. Keby za kazdu pytali 1,5 -3 E podla jej hodnoty a este by som mala platit postu aby mi ich poslali + postu naspat...pripadne ako nejaka pridruzena sluzba pri hrackarstve. V podstate clovek by si hracku pozical na vyskusanie a ak by sa osvedcila, tak by ju odkupil.... tu by musela ale cena klesat s poctom pozicani....
Funkciu pozicovne momentalne velmi dobre nahradza napriklad bazarik na MK. Kupim tu hracku za polovicu ceny ako stoji nova a ked deti prestane bavit, a ak ju neznicia, este stale ju za takmer rovnaku cenu viem predat.
Kolko by u vas stalo pozicovne ? Co som videla , napriklad pozicovna spolocenskych hier ma pozicovne 10 % z ceny novej hry + postovne cez zasielkovnu.

romanuuska
autor
13. aug 2019

@masinka a keby si mozete pozicat nejake hraccky, montessori aktivity, co by to bolo?

sasesoe
13. aug 2019

@romanuuska ahoj, v Presove funguje pozicovna hraciek popri pozicovni satiek a nosicov vramci skupinky Nosime deti v Presove. V Ziline sa prave zriadzuje v materskom centre Sirotar. Funguju ale na osobnom vyzdvihnuti a odovzdani pre lokalnych clenov.