Prečo skoro 2 ročná dcéra váži už 5 mesiacov iba 10 kg?
Pekný večer chcem sa spýtať,ked moja dcéra má rok a 9 mesiacou a važí 10kg je to normálná váha pre ňu?Papá všetko zaradom,chodí sama tak behá po izbách hore dole.. 🙂 Pribere ona ešte vobec ked všetko papá????Už 5 mesiacou váží 10kg.Pribere ked beha???dakujem za rady...Som ztoho nešťastná že váží tak málo.Dakujem za odpovede ktoré ma uspokojia....
pokial je dieta zive, zdrave, vesele a hlavne pokial vsetko papa a nemate problemy s jedenim, tak je vsetko OK, dieta je zive a vela vybeha, pre mnohych rodicov to byva sok, ked prestane tolko priberat ako v prvom roku zivota, moja vazi 9,6 kg a som stastna ako blska, pretoze sa od narodenia trapime s jedenim a ne-priberanim, takze radim prestat sa trapit s hmotnostou a zacat sa tesit, ze mala pekne papa a prospieva 😉 😵
Moj drobec bude mat vo februari 2 roky a momentalne vazi 9,3 kg... zatial to lekarka neriesi, pretoze ma vsetky vysledky krvi v poriadku, akurat ma trosku menej zeleza. Je akurat alergicky na laktozu... Za posledne 4 mesiace pribral iba stvrt kila... nebojte sa, este to tie nase deturence dobehnu... ja som bola tiez ako 2-rocna len 9 kilove dieta a teraz sa trapim s nadvahou... 🙂
Vzdy sa musis pozerat na to, ako narasta jej vlastna hmotnostna krivka, nikdy nie na to, kolko vazia ostatni.
Moja dcera vazi tak isto. Jej porodna vaha bola 2.5kg a konstantne normalne pribera. 10 kg je uplne perfekt.
Najdolezitejsie je, ci prospieva - vahu neries 😉 Nasa ma 18 mesiacov a 10 kg (ledva, ledva sme sa dopracovali, tiez to trvalo teda). Vraj ma na svoju porodnu vahu malo - mala by mat trojnasobok porodnej vahy (3.750g mala, cize by mala mat cca 11. 250g), tak nam povedala doki. ALE vraj co sa tyka vseobecneho stavu (prospieva), je to v poriadku, nie je podvyzivena 😉 Takze sa nestresuj 😉
ahoj ja mam 27 mesacnu dcerku a vazi 11,5 kg, je chuda normalne jej trcia rebra, niekedy spapa viac inokedy menej, vela beha ale nemam pocit ze by neprospievala, iba sa jej zastavila vaha. ked mala rok mala 10 kg...ale mame zistenu alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka takze je to aj tym ze sme vypustili z jedalnicka vsetko mliecne.
moja má 4 roky a váži 13,2 kila, tiež je subtílna, ale čo narobím ? zje za troch, má dvoch starších bratov a zje oveľa viac ako oni, zrejme to je aj geneticky a je aj v pohybe, takže ťažko povedať...
hovoria nám popoluška, aj nožičku má od tejto zimy konečne č. 24
netreba sa riadiť tabuľkami a inými detičkami , možno jej to len dobre spaľuje
Ak prospieva, nemas co riesit. A ked bude starsia, neposielaj ju na vykrmovacky ku babke, ako to casto robili nasi rodicia nam 🙂
moja ma za par dni 19mesiacov 82cm a 10,5kg. podla mna je v pohode.
Môj syn má 23 mesiacov, 92cm, 15,5kg.5 mesiacov mi vôbec nepodrastol iba priberal a teraz zase rastie, ale nepriberá. Podľa mňa to priberanie a rast veľmi nesleduj, skôr to, ako napreduje, či má dosť energie, či nie je malátna. Výška ani váha sa neda porovnávať s inými deťmi.
my sme na tom uplne rovnako, este ani 10 nemame 😉 a budeme mat 21mesiacov a mame asi 82cm a vaha ukazuje asi 9,8kg 😉
@hanule 24 Lebo jej nedávaš jesť! 😀 😀 😀
Ale teraz vážne, je to úplne v pohode. Ak by bola podvýživená, dr. by vás už naháňala. Však kedy ste boli naposledy?
Ja mám zas doma opačný extrém. Som si hodila prepočet podľa tých tabuliek, čo dali @svetlankat a @olifcek a vyšlo mi, že naša dcéra sa do tabuliek ani nezmestí. Má 21 mesiacov, 90 cm výšku a váži 14,5 kg. A to pri pohľade na ňu nepovieš, že je tučná. 😉
Ono to závisí aj od rodinnej dispozície. Ak si ty chrúst a tvoj manžo napr. tiež, asi nebudete mať silné dieťa. Ak si z rodiny vysokých a statných z oboch strán, ako je naša malá, tak nemôžeš čakať mušiu váhu. Nech si hovorí kto chce čo chce, genetika robí svoje. 😅
A to ju neprepchávam a papá strašne racionálnu stravu.
Je zas pravda, že 14,5 kg si drží už pol roka. 😉
Každé dieťa je iné, tak to ber tak, že ak je zdravá, nič jej nechýba. 🙂
@heni79 ... u nas to iste ... a vobec to neriesim, mala je zdrava a spokojna ... ma 22. mesiacov 92 cm a 15,1 kg, vobec nie je tucna, skor taka pevna slecna, papa tak akurat, ja som stihla, manzel je vysoky a statny chlap ... za posledny mesiac vobec nenarastla, predtym rastla 2 cm za mesiac.

ahoj,aj náš synček ako 2 ročný vážil skoro pol roka 11kg,asi tak od 9 mesiacov ako začal sám chodiť sa mu váha dlho nemenila,tak si myslím,že sa nemáš čoho obávať,kým je malá zdravá a spokojná,tak to nie je nič nezvyčajné a ak ťa to moc trápi,tak sa pýtaj doktorky na poradni,ale určite ťa ubezpečí,že je všetko v poriadku 🙂