icon

Prečo taká zmena dieťaťa?

pimpulienka
23. júl 2013

Ahojte. Dcerka (3 rôčky) je po celodennom pobyte u babiny a dedka na mna dost hnusna. Ked som dnes o 16 po nu prišla do parčiku (rano ked odchadzala tak pusinky vsetko v poriadku) plač, keď ma uvidela o zvitani nemohlo byt reci. Hysak, nechcela ma no proste som sa tam citila ako najhoršiaa matka..otrasny pocit som mala a navyse to pretrvavalo aj cestu domov, doma neprijemna vzdory. Nechapem. Takto mi to teraz spravila 2x ked som po nu prisla priamo do parku, ked sa hrala. Premuslam ci to nemoze byt z toho, ze ju nejak vyrusim pri hre s babinou..no.neviem. proste strasna zmena po celom dni, ked nebola so mnou. dokonca si lahla na chodnik ze ona nejde. to som neverila vlastnym ociam.oma na mna normalne vrieskala aj som zatrhla pozeranie vecernej rozpravocky a bola chvilu sama v spalnicke a tam dalej zurila ☹ ja radsej v kuchyni..no proste celkom som z toho smutna hlavne z tej reakcie, ked som prisla po nu.

albao
23. júl 2013

Proste sa len chcela dalej hrat, k tomu vycerpanie z horucav, unava z hry ... nie kazdy mame furt idealny den, aj deti maju den blbec. Preo si to beries osobne? Mne to pride trochu vztahovacne. Obycajny truc

lenyy
23. júl 2013

podla mna obdobie vzdoru

darzneba
23. júl 2013

normalne, oni vedia, ze mamy vsetko odpustaju. pred babinou si vacsinou deti taketo nedovolia. to je asi vsade rovnako, netreba si to vsimat, 3 rocne dieta akurat objavuje svoje ja, ze moze povedat nie. obdobie vzdoru, tym prejde kazde dieta. niektori viac , iny zasa menej, netreba si ztoho robit tazku hlavu. ked si to budete vsimat, jej reakcia bude este horsia, treba jej odputat s niecim pozornost, ono to casom pominie

bosoriak
23. júl 2013

Normalka. Moje dcery sa spravaju podobne, myslim, ze je to kvoli tomu, ze stari rodicia im dovolia strasne vela veci, ktore my, rodicia nie.
A este to moze byt forma volania o pozornost - nieco v zmysle ked budem robit cirkus, bude si ma mama viacej vsimat, kedze doteraz bola prec.
A do tretice to moze byt jej forma trestu pre teba, za to, ze si ju nechala cely den s dedkom a s babkou.

Kazdopadne odporucam to radsej vobec neriesit, nevsimat si to a nerobit okolo toho velke halo. Ju to prejde. Maminka je len jedna a ziadne prejavy vzdoru to nezmenia 🙂

oskorusa
23. júl 2013

podľa mňa to netreba brať osobne, určite ťa ľúbi a si pre ňu najviac na svete, len v danej chvíli to chcela inak, moja malá pred rokom nastúpila do jasiel a bolo to jediné dieťa, čo plakalo, keď som po ňu prišla, že ideme domov - poviem vám - hrozný pocit, po večeroch som plakala aj ja a nechcela som sa znížiť ju odlákavať rôznymi taktikami, čo jej dám, kam pôjdeme a podobne. Jednoducho nechcela ísť odtiaľ, lebo jej tam bolo dobre, časom to ustalo a teraz sa na mňa teší, tak ako aj ostatné deti na svoje maminky 🙂. Podľa tvojho popisu, @pimpulienka mi to príde veľmi podobná situácia, ber to tak, že sa mala dobre a to vzdorovité obdobie pominie, a kľudne jej aj môžeš povedať, že si z jej správania smutná, že si sa na ňu tešila, pýtaj sa jej ako sa mala, čo robila aký pekný deň strávila. Určite ju netrestaj, kľudne môže byť aj ona zmätená z tej situácie, držte sa 🙂

lejlla
23. júl 2013

To ja by som musela staaale rozmyslat 😀.st.syncek je taky od mala,ale ja uz viem ako nanho.
presne ako pisu baby skusa odkial -pokial moze zajst...

evabb35
23. júl 2013

Vyčerpané detičky sa takto správajú. Celodenný pobyt u babiny dáva takýmto malým detičkám riadne zabrať a riadne ich vyčerpá. Stačí nedodržať pitný režim a dostatok spánku. Stáva sa, že babiny nedodržia pitný režim, nedajú dieťatko poobede spinkať, pobyt na priamom slnku, v ruchu a pod. Skús sa s babinou porozprávať, ako trávili dnešný deň, koľko jej dcérka vypila tekutín, ako poobede spala, ako jedla, čo jedla. Obdobie vzdoru vyčerpanosť dieťatka dokáže poriadne skomplikovať.

ejuska79
23. júl 2013

moja dcerka, tiez bude mat o dva tyzdne 3 rocky ma teraz podobne obdobie, sice nechodi babicke na cely den, ale sem tam si ju moja mama vezme na 3 hodinky, tak raz za tyzden...minule ju vzala do zoo, chvalila, ze aka bola dobrunka, hotove zlaticko, ze vobec sa nespravala ako ked je so mnou..dnes sme boli v tej zoo spolu, aj mama aj sestry s detmi..to ste mali vidiet co tam robila, ake sceny, no jak cert....fakt si pri mne dovoluje ovela viac....je to trosku ina situacia, ale zas ona doma, ked sa jej nieco nepodari (zle sa obuje a podobne) zacne na mna kricat, ty zla mamina, ty hnusoba a podobne (slova ma od starsieho bratranca), trieska sa o zem a podobne, srdce mi ide puknut, jak ma tie slova bolia, i ked viem ze je to len take vzdorovite obdobie, ze to pominie....zato vecer, ked ich uspavam, len same ty si dobra maminecka, neni si hnusoba, dobra si a len by sa mojkala....asi musime len vydrzat 😀 ale urcite nas lubia najviac na svete 😀

katka1981
23. júl 2013

to ju chytilo az teraz? Nasa je taka mila snad od roka. Dieta je v obdobi vzdoru, zmeny nalad, hysaky, cirkusy, to vsetko k tomu patri. Mna z dnesneho rana doteraz boli zaludok, neviem sa dockat, kedy to skonci.

jaruska8
23. júl 2013

Keď je u babky moja, tak hádam najčastejšia veta je:,, Ty choď pječ, mamka!!" 😀 😀 😀 😀

zuzanocka
23. júl 2013

🙂 nastvana je, ze si ju dala k babke, tak si to musis pekne "vyzrat" 😀 ale nie 😉
mozno by zabralo, keby si babine zavolala, ze o pol hodiny prides..a ona by to malej aj tak vopred povedala..ze este sa trosku pohra a pride maminka, ze pojde s tebou domov.. ale ako pisu baby.. to prejde 🙂

libertine
24. júl 2013

tiez badam podobne spravanie u dcery, po tom, co je s babkami. tiez si myslim, ze je to preto, ze ony jej vsetko dovolia, kdezto my s muzom vychovavame a nedovolime jej robit niektore veci, ktore sa skratka robit nemaju. babky su benevolentne, maju z tych vylomenin zabavu a potom to tak vyzera...

cerez
24. júl 2013

Rodičia vychovávajú, starý rodičia rozmaznávajú. To čo platí doma, u starkých nie. Máme to doma tiež. My zas bojujeme s jedlom u starkých. Keď som sa dcéry pýtala čo jedla u starkých, tak sa mi dostalo odpovede. Ráno, večer vianočka celé 4 dni. Na obed buchty, rezance s makom a iné sladké obedy. Pomedzi to sladkosti. Pitný režim biedny. Sem tam si vybehli na bagetu a hranolky a podobné hovadiny. Išlo ma poraziť. Keď som sa jej spýtala čo zelenina a ovocie, za 4 dni ani jedno. Vonku moc nechodila, bola snáď raz na výlete. Čo sa týka bežných ranných, večerných povinností, nikto po nej nič nechcel. Nemusela pomáhať. Išla spať o 22 - 23 hod, ráno sa budila cca o 10.30 hod. Jedlo k telke. Bez komentára. Preto sa ťa pýtam, kde je dieťaťu najlepšie?