Problém s odplienkovaním dvojročnej dcérky
ahojte viem ze takýchto tém je tu mnoho ale nenašla som to čo potrebujem
mám 2ročnú dcérku odplienkovanie už som vzdala asi 5x vždy samozrejme z časovým odstupom rozhodla som sa teda počkať na signál zo strany Barborky
momentálne sme v štádiu kedy si uvedomuje čo je cikanie, čo je mokré, ale nočník ju proste nezaujíma záchod ju fascinoval zhruba dva dni
ona sa vie povyzliekať a keď sa počúra alebo si cvrkne povie "mokve" dá všetko dolu a je spokojná toto mi robí aj s plienkami dávam síce látkové čo nie je až tak drahé ale minúť denno denne 30 kusov je už aj tu finančne náročné, nehovoriac o tom že plienkujem ešte ďalšie dieťa
už aj papierové som kúpia tie sťahovacie ale asi by som sa nedoplatila keď ona ju zahodí po každom cvrknutí
už so skúsila snáď úplne všetko
poraďte čo ďalej

@wewe22:
To iste som mala aj ja. Syn v zhruba dvoch rokoch vedel, o co sa jedna, aj si par krat sadol na nocnik, aj sa vycikal a vykakal. A potom po par dnoch konec, ani za svet.
Moje riesenie? Nechat to tak 😉
Potom ked mal tri roky, sme ho doslova podplatili. Ine triky nepomahali, nohavickove plienky, na ktorych je Bob the Builder, este stale mam :-/ Nakupila som aj gatky so vsetkymi obluibenymi postavickami 😉 Slubili sme mu jednu mincu (zvycajne 50 centov az 1 euro) za kazdy den, ked sa mu dobre podari chodit na nocnik alebo zachod (mohol si vybrat). Jednu motivacnu sme mu dali hned. A povedali sme mu, ze ked bude mat dost minci, pojdeme do hrackarstva, a moze si vybrat co len bude chciet.
Prvy den som ho prezliekala snad kazdu pol hodinu. Sli sme "na ostro", hned s gatkami, bez plienky. Na druhy den lepsie, a potom coraz lepsie. Chcel chodit na nocnik, lebo taku mal knizku. Po asi 2 tyzdnoch to slo naozaj celkom dobre. Tak sme sli do hrackarstva, povedali sme mu, nech si vyberie, ale zavola jedneho z nas, aby sme mu povedali, ci ma dost penazi. Nakoniec si vybral male matchbox auticko 😉 Este mu aj vydali. Tym padom to prenho bolo vybavene, nikdy dalsiu mincu nepytal a zacal potom chodit aj na zachod. Nehody sa stavali, ale nikdy sme mu nenadavali. Len sme povedali, na buduce povedz skor, aby sme ti stihli pomoct ist na zachod.
On vedel uz v tych dvoch rokoch tiez velmi dobre, co od neho chceme a o co ide. Ale nechcel. Pytali sme sa ho vzdy, ale nenutili. Az potom v tych troch rokoch sme ho teda podplatili 😉 😀
Takze pevne nervy a neboj sa, do skoly s plienkou nepojde 😉