icon

Ročný syn nechce ísť na odrážadlo

hiphop_stawa
31. mar 2015

baby ahojte mám čerstvo ročného syna, na narodky dva tyždne dozadu dostal odrážatko, ale nejako sa k tomu nemá 🙂 . Sadne si nanho sem tam, urobí "vrrrrrn vrrrn" ani sa nepohne na ňom a zleze 🙂 . Aké s tým máte skúsenosti? hádam ho to chytí či? ďakujem za vlastné skúsenosti

prasiatko30
1. apr 2015

Boze zeny uz aj z tohto stresovat a temu vytvarat😱😱😱

vedorka
1. apr 2015

Tu sa fakt clovek boji cokolvek spytat, lebo sa to okamzite zvrtne na: jezis, preco to musis riesit a boze moj, co sa to pytas, prosim ta, nemas co rozumnejsie na praci, velkou ironiou a podobne. Samozrejme s vela otaznikmi, vykricnikmi a znasobenymi pismenami. A potom sa tu natahuje diskusia uplne o inych veciach ako sa autorka pytala. Uz vo viacerych diskusiach som bola sokovana ako sa to otocilo kto ma ake vzdelanie, skade je a podobne. Pritom to velakrat zacalo iba tym, ze ich autorka upozornila, ze nepotrebuje hodnotenia seba a svojej otazky.
Preco ked nemate nieco rozumne napisat a hlavne SLUSNYM A MILYM sposobom, preco sa vobec zapajate do diskusie? Kludne mozete tu otazku ignorovat a robit nieco zmysluplnejsie.

wieruska1
1. apr 2015

ani moja trojrocna...... boze co z nej bude...... konecna totok

zuzka_puska
1. apr 2015

@wieruska1 3 roky a nechce odrazadlo??? :P :P :P pre boha nieeeee, to je strasne zle, to uz by davno mala odrazadlo milovat :P hehehe, som sa dobre zasmiala :P

sardinka333
1. apr 2015

@vedorka asi preto, že čoraz častejšie vidíme ako chýba ,,zdravý sedliacky rozum,,. A takých otazok tu je....Pretože niektoré otazky podobného typu, či može ročné dieťa paradajkový pretlak alebo od kedy ponuknut dieťaťu jablčko, piškotu a podobne tak to su otazky ako z osobitnej školy. Dnes sa už ludia pýtaju na take veci ze to naozaj hlava nebere....

mamulienka30
1. apr 2015

@sardinka333 podla mna taketo otazky vystresovanych zien boli vzdy, len vtedy sa pytali maminy, tety, sestry, svokry, teraz sa pytaju na nete... ludia sa nezmenili... len sposoby...

zuzka_puska
1. apr 2015

@sardinka333 suhlasim 🙂 ked sa tu slecna/pani opytala toto,ze co ma robit s rocnym synom ktory nechce odrazadlo, tak zas nemohla cakat pochopenie, lasku a kopec milych odpovedi :P clovek nevie, či to pani myslela zo srandy, alebo to akoze mysli vazne??? :P :P podla mna sa vobec nemoze divit,ze jej niektore baby odpovedali tak,ako odpovedali. Proste rocne dieta by malo davno robit ine veci, sudoku, pocitat chemicke vzorce, spievat a plynule rozpravat, bicykel, kde tam smiesne odrazadlo pre bohaaaaaaaaaa :P :P ked nechce odrazadlo, urcite treba navstivit cely rad odbornikov, psycholog,ortoped,chirurg a ini by ho uz mali davno prezriet :P pre boha,odrazadlo treba riesit, zarucene!!!! no, na blbu otazku blbe odpovede.
@vedorka

shania31
1. apr 2015

@sardinka333
No ja hovorim, ze tie zeny sa doma nudia a hladaju problemy tam, kde nie su. 😀

sardinka333
1. apr 2015

@mamulienka30 ja som ako prvorodička pred 8 rokmi ani nevedela ako maleho chytiť...a tiež som neutekala hned na net, vtedy to ani take moderne nebolo - proste človek dal viac na intuiciu, ,,sedliacky rozum,, a často ked som sa niečo opýtala tak som dostala tolko protichodných odpovedí že som sa skor ešte viac nevedela zorientovať. Zmenilo sa vela aj sposob myslenia, na život už potrebujeme pomaly návody čo jest, čo piť, čo obliekať, čo kedy robiť, kedy mať deti, či mat druhé dieťa či vobec dýchať....Netvrdím, že sa netreba pýtať, ale treba rozlišovať čo je naozaj problém, čo je pseudoproblém a čo je blbosť čo nestojí za reč, prípadne som na to schopná dojsť aj sama.

vedorka
1. apr 2015

ja nerozumiem tomu, ze ked vidite, ze "chyba sedliacky rozum" a otazky su ako z osobitnej skoly, alebo Vam to hlava neberie, PRECO na ne odpovedate? inak paci sa mi sebavedomie, ktorym posudzujete co je ok a co uz nie..

kvetka_
1. apr 2015

@hiphop_stawa moj ma 1,5 roka a kasle na vsetky odrazadla 🙂 hadam sa toho chyti ked bude starsi.

henikav
1. apr 2015

@hiphop_stawa este je podla mna malicky, nasa dcerka bude mat teraz dva roky a odrazadlo sa u nas ujalo len mozno 3-4 mesiace dozadu, odlozte ho a ponuknite znova okolo 18-20 mesiacov 😉 Rocna dokonca na trojkolke nevedela ani volant smerovat, museli sme ho priviazat na snurky a my ho snurkami smerovat ako v babkovom divadle babky :D

slunce3
1. apr 2015

Tak mas viac moznosti,pockat az ho to zqcne bavit alebo ísť s niekym do party nech vidi zeje to sranda. A ak nie tka nie, mozno ho bud ebavit kolobezka, mozno bude mat talent na kreslenie.
Skus a uvidis ak nie,neva najdi inu zabavku.. Len nie elektricke auticko, pretoze chlapimaju tendenciu leniviet. Staci ze od 18 si zadok usedi v aute 😂

sardinka333
1. apr 2015

@vedorka ja napr. ani nepachnem do tém kde nemám čo povedať a čomu nerozumiem. Len si to prečítam - lebo si netrufam povedať len tak z brucha kolko krát ale niektoré nicky su v každej teme erudovane odborničky na všetko - lekarky studovane na Mk sa vyjadruju k praci odborníkov a z jedneho odstavca vedia diagnozu. Toto považujem za sebavedomie!

katussska24
1. apr 2015

@hiphop_stawa 😀 😀 😀 😀 😀 no...ani moja nechcela ist v roku na odrazadlo a teraz ma cez dva roky a nechce ist zo ziadneho dole 😎

jaruskatt
1. apr 2015

aj môj syn sa až od 1,5 roka začal odrážať 😉

anny1984
1. apr 2015

Absolútne by som sa týmto nestresovala. Tak malé dieťa ešte nevie skoordinovať svoje pohyby. Ešte len teraz sa naučilo chodiť, je to pre neho niečo nové. Aj ja som synčekovi kúpila zhruba v tom istom veku odrážadlo - motorku a bola som šťastná ak si na ňu vôbec sadol. Najprv sa s ním hral tak, že len točil kolesá 😀 , tie ho fascinujú doteraz. Teraz má 2 roky a lieta na nej ako drak. Musí ho to chytiť, nemôžeš ho do ničoho nútiť tak ako pri iných veciach. Zatiaľ ho maj len tak na očiach, či si ho vôbec všimne. Občas ho tam posaď, povoz. Neskôr uvidíš, bude chcieť aj sám. 🙂 Držím palce, sú aj horšie problémy. 🙂

lalinko2010
1. apr 2015

Prečo sa takéto otázky nedávajú do statusov? ale hneď zakladať diskusie, na čo? šak diskutovať môžte aj pod vlastným statusom a nie zakladať hneď diskusiu a otázky a podobne.
Založím aj ja diskusiu, prečo môj 4 ročný syn furt skáče do mlák - ma to rozčuľuje, prečo doma dupe ako slon????? a poďme diskutovať.... 😀

zeriempizzu
1. apr 2015

@hiphop_stawa chudatko ako to zvladnes? Take dieta mat!
Dufam ale ze mandarinsku cinstinu a kvantovu fyziku uz v malicku ma, ved ma prepana uz rok! 😜😄😄😄😄😄😄😄

zuzka_puska
1. apr 2015

@vedorka ked su tie otazky pisane verejne, znamena to ze na ne moze odpovedat kazdy 🙂 🙂 ci uz pozitivne alebo negativne odpovede 🙂

anetuska7
1. apr 2015

Ja sa chystám umývať okná ale ešte si to nájdem na internete či to nemám nechať na zajtra.

lalinko2010
1. apr 2015

@anetuska7 zajtra možno bude fúkať silnejší vietor alebo bude snežiť, tak to treba nechať až na máj - pôjdeme manifestovať....

zuzka_puska
1. apr 2015

@anetuska7
@lalinko2010 baby ja som uz okna umyla v sobotu :P :P ale keby som sa opytala na MK,ci mam umyt,podla mna by mi poradili ze nie, usetrila by som si robotu :P :P :P ach som ja ale hlupanaa, preco som sa len neopytala skor ☹

lalinko2010
1. apr 2015

@zuzka_puska no??? najprv konáš a potom myslíš.... 😀

verushkokav
1. apr 2015

...riešiť odrážadol u dieťaťa , ktoré chodí od 9 mesiacov a má 12 je .................... doplnte si , mne by bolo trapné sem takýto príspevko dať, neviem naozaj , niektoré "dnešné" mamičky rozmýšlajú tak naivným spôsobom , že naozaj je lepšie pomlčať ..... neraz som sem písala , že vývinová psychológia by mala byť povinné čítanie pre prvorodičky ......

dahra
1. apr 2015

Malá má takmer 2 roky a na odrážadle chodí - žiadne sedenie, ale chodí. Sestrin syn, rovnako starý, si naň ani nesadne. A môj malý mal tiež 2 roky, keď sa začal voziť.

lullu86
1. apr 2015

Moj syn ma 2 roky a 4 mesiace a nezaujima ho vobec, kupili sme mu az dve a ani jedno ho neoslovilo...Nie vsetky deti to zaujima...Tiez som bola z toho nestastna, ale zaujimaju ho ine veci, tak to neriesim...1 rocik je malo si myslim, kludne pockaj 🙂

lajlilinka
1. apr 2015

Pri prečítaní otz som si pomyslela - že dieťa má viac rozumu ako mama 😠
Potom budeš riešiť - moje dieťa má ploché nohy a skoliózu... čo mám robiť???

sinqa
1. apr 2015

ani nas nechcel, az tento rok a to uz ma dva...daj mu cas, on sa postupne na tom nauci chodit..

shania31
1. apr 2015

@zuzka_puska
@sardinka333
No mile mamicky, moje dvojrocne dvojicky este moc nerozpravaju, asi by som to uz mala riesit nie???? Co poradite? Logoped? Detsky psycholog? 😲 😲 😀 😀
@lalinko2010