icon

Schudli časom vaše bucľaté detičky?

verbe
7. sep 2013

Dobrý deň, mám ročnú dcérku. Váži cca 9,5 kg, meria okolo 76 cm. Narodila sa o pár dní pred termínom, bola vtedy taká malá žabka s tenkými nôžkami. Začala však rýchlo naberať, hoci bola plne dojčená do pol roka. Aj teraz sa jej snažím dávať výživné kvalitné jedlá. No je to taký závisláčik na mojom mliečku, inej stravy veľa nepoje. Vlastne, úplne minimum. No aj tak je to riadna baba. Ako je to možné? My s mužom sme obaja štíhli. Mali ste tiež také detičky? Schudli časom? Alebo boli aj neskôr také plnšie? Ako si všímam po okolí, tak sa mi zdá, že veľa plnších žien majú chudé detičky. Ako je to možné? Rozmýšľala som, či to nebude aj mojím mliekom, dosť totiž fičím na sladkom, tak či sa to neprejavuje v materskom mlieku, že je také tučné, smotankové a kalorické🙂 Čo si o tom myslíte?

Strana
z3
yarnie
7. sep 2013

Podla tabuliekma uplne priemernu vahu a vysku. A ano, pokial sa deti rozumne stravuju, detsky tuk casom stratia.

kokorunecka
7. sep 2013

Neviem čo riešiš..
Moja malá váži 13 kg a meria do 90 cm. 😀

nikasv29
7. sep 2013

@verbe a moja malá ma 10 mesiacov a 13kg a 76 cm 🙂

tinki
7. sep 2013

@verbe aj moja bola taká bucľatá gulička..po roku, keď začala chodiť, pomaličky začala chudnúť a teraz je už chudučká..Dojčila som ju 15 mesiacov a je to možné s tou tvojou teóriou, lebo aj ja som bola na sladkom..logiku to má..

bipsy
7. sep 2013

@verbe moja prva sa narodila v 37tt a v roku mala uz 12 kil... Dnes ma sest a je stihla... Ale dbam na zlozenie stravy a aj na dostatok pohybu....dojcena bola do dvoch rokov.

batmanka
7. sep 2013

@verbe Ahoj nedá mi neraegovat,ja si myslím,že toto je úplne individuálne,ako sme každý jedinečný tak aj s detičkami je to tak...naše Babuľky sú každá iná-obaja sme chudý,straršiu som kojila do 16mesiaca tiež okrem mlieka nič moc nepojedla-zmenilo sa to odstavením 😀 vždy bola bacuľaté krásne dievčatko v roku mala cez 12 kg a všetci jej typovali 2 rôčky-doteraz je pevnejšia no už určite nie je silná,je predškoláčkou a vyzerá na školáčku 😉 ,mladšia bola predčasniatko drobučké kojila som 19 mesiacov-no ona mala z kojenia len bacuľkaté líčka a normálnej strave nedala nijak zabrat 😉 -doteraz je to naše drobátko 😀 a so sladkým si hlavu nelám-ja som totálna závisláčka na sladkom 😀 vždy keď som kojila tak som vkuse čosi sladké nosila so sebou až sa mi kamarátki smiali ,dokonca som po nociach vyjédala Marina kekse 😉

mikibe
7. sep 2013

moj najstarší bol v roku 13kg,bol taky bacuľatý,že som mala strach či nebudú problémy,ale rozchodil to,teraz má 14rokov,170výšku a 53kg,má rád futbal,ale strava je dôležitá,žiadné sladké vody,radšej od mala odstatú pitnú vodu...

snopkulka
7. sep 2013

@verbe tvoja dcéra má úplne normálnu váhu 🙂 a neboj, vyrastie z toho, začne behať, vytiahne sa, podrastie... náš prcek bol taký šunkoško (keby som ho nekojila do 15-mesiacov, potom sme pokračovali bez UM, tak si myslím, že je to jedno z detí odchované na umelom mlieku 😀 ) a teraz má tenké nôžky, vyšvihol sa 🙂

katy1979
7. sep 2013

Vsak je uplne normalna. Starsi mal v roku 11kg teraz ma 6rokov a 22kg na hranici podvahy.

cerez
7. sep 2013

@verbe Dcérka mi mala na ročnej prehliadke 9,05 kg a výška 74cm. Do troch rokov bola taká puclatejšia a potom sa začala ťahať. Nemusíš mať strach.

alex02
7. sep 2013

moj mal pred par dnami 8 mesiacikov a vazi 11kg. 🙂

verbe
autor
7. sep 2013

baby, dík, ja viem, váhu má normálnu, priemernú, ale na pohľad vyzerá tak zavalito, veľko. A to bruško guľaté, no fakt a to prevažne z môjho mlieka🙂

verbe
autor
7. sep 2013

ale baby, čo máte chlapčekov, to je trochu iné. Predsa len, tí sú silnejší.

marylis
7. sep 2013

@verbe neviem co riesis, moj syn, ked mal 5,5 mesiaca mal 73cm a 9,1kg 😀

sense
7. sep 2013

@verbe myslim ze ta vaha nie je ziaden extrem , moja ma 4.5 mesiaca a ma 7.5 kila a to sa narodila na zaciatku38tt a mala 47 cm a 2700g, teraz meria 67cm a vazi 7.5 kila, ....i ked jej tu vahu nikto netipuje aj naporadni ju dvakrat prevazili lebo sa im to nezdalo,...

lucikaa
7. sep 2013

aj ja mám doma plne dojčenú polročnú guličku - 8400g. 🙂 Ale buďme radi, mám kamarátku, ktorej dcérka mala v polroku 5,5kg, take chudučké bábätko som ešte nevidela, samá ruka, samá noha.

yarnie
7. sep 2013

@verbe pokial si si vedoma, ze ma normalnu vahu a riesis vzhlad rocneho dietata, tak to je problem uplne niekde inde.

anika25
7. sep 2013

@verbe no a mi mame 4 mesiace, 9kg a 67cm. Maly je len kojeny 🙂) Tak si myslim ze ste na tom uplne super 🙂

zuzana76
7. sep 2013

@verbe ja by som povedala,ze ta ma este mensiu vahu, niektore deti maju v roku aj 12 kg, urcite je to vsetko v norme a podla vahy by som povedala, ze je skor drobnejsia

skuste1983
7. sep 2013

Naša najmenšia mala v roku 11 kg, teraz v 19 mes. má 12 kg. Začala chodiť, vybehala. Už tak rýchlo nepriberá.... Našťastie 🙂

sijust
7. sep 2013

@verbe moja dcerka ma 14 mes nieco cez 9kg priblizne tolko isto cm a je chuducka,niektore veci ma 6-9mes,dr.nam povedala,ze by mohla mat aj viac podla tabulky...takze si neviem predstavit ako moze byt tvoja dcerka buclata... 😕 ja som z jej jedenia nestastna,pretoze ona je schopna cely den len cicik tahat a inak ani nic ine nemusi byt,napriek nasej snahe.

evelynm
7. sep 2013

orientacne by malo mat rocne dietatko trojnasobok porodnej hmotnosti. 9 kg u rocneho dietatka nie je vela.
Ak ju dojcis, papa zdravu stravu, ziadne hluposti, sladkosti atd, neboj sa, urcite nie je obezna.
Tvoje mlieko je presne take, ake tvoja dcerka potrebuje. Ak nefajcis, nepijes alkohol, neberies drogy - co predpokladam, ze urcite nerobis, tak je tvoje mlieko v poriadku, neboj 🙂
Uzivaj si toto krasne obdobie, deticky rychlo rastu, raz budes s laskou spominat, aka bola malicka, baculatucka 🙂

danjelca
7. sep 2013

inak nejedná sa len o váhu ale aj o určitu kompozíciu telesnú...12 kg dieťa môže vyzerať nomálne a 9 kg buclato..lebo má viac tuku-ľahšie kosti atď.
Môj syn je píkladom. Má rok 10,2 kg asi 73 cm a na ulici ma zastavujú že aký tučko, čím ho krmim.Pritom je dobnejší..maličký ale vyzerá buclato. A je plne kojený príkrmy minimálne.

monhla
7. sep 2013

Moja má zajtra 1 rok má "iba" 74 cm a váži ani nie 10 kg a pritom vyzerá ako buchtička. Staršia bola vždy dlhá a tenučká. Staršiu som kojila 17 mesiacov a mladšiu ešte kojím. Hoci by som nemala - od malička milujem sladkosti a jem ich ozaj dosť 😀 😀 😀 Ak by sa to prejavovalo na mliečku - boli by mali obe v roku minimálne 20 kíl 😀 😀 😀

Pekne a spokojne koj ďalej a nevyrábaj si problém tam, kde žiadny nie je.
Ja som nadšená, že mladšia je taká "bacuľka" - vyzerá roztomilo. A som rada, že staršia je "tintítko" - je krajšia ako miss world. Suma sumárom - baby sú zdravé a milované.

skeptik
7. sep 2013

@verbe to je uplne normalne, okolo 18.-19. mesiaca z jedneho dna na druhy zrazu zistis, ze tvoje babo uz nieje baculate babo, ale je to male dievcatko. Vaha sa nepohne, ale narastie do vysky aj 5cm. Okolo toho 20. mesiaca ak sa ti to bude zdat, tak to moze byt problem, ale dovtedy je normalne, ze babatka vyzeraju tak "obezne".

zexi
7. sep 2013

@verbe ak ste obaja štíhli a starí rodičia tiež, nemá byť po kom baculka, takže sa to ešte zmení - vybehá to 🙂 ja mám skúsenosti také, že detičky na MM sú oveľa väčšie bacuľky ako detičky na UM - potvrdilo sa mi to aj na vlastných deťoch 😉

idris
7. sep 2013

Je presne tabuľková.U nás to bol opak malú som kojila do 11 mesiacov na rok mala a 9 kg a 78 cm pôsobila tak chudučko krehko, teraz má 3r a 9m váha okolo 19 kg a výška 107cm .. pri jej spolužiakoch z triedy pôsobí tak o rok dva staršie, v škôlke chceli vidieť pas lebo neverili jej vek, sme v UK 😅 je krv a mlieko ale je po mne aj mm. časom sa to u nej stratí tak ako sa to stratilo u nás . A som rada že je taká ako je, lebo keď tu vidím tie anglické deti, buď vychudnuté vyblednuté , že ja mám strach aby to dieťa nevzal vietor, alebo obézne že sa na to nedá pozerať 🤐 😔 😔 😔

asemilka
7. sep 2013

Naša krpaňa má rok aj dva týždne, 11020 g a cca 80cm. Sme väčší 😉 kojíme sa, papáme normálnu stravu.. Jedlu veľa neublíži, ale ani mliecka zase nevypije nejako extra veľa.. 🙂 ja aj mm máme priemernú postavu. Aj krpata bude mať.. Vybeha to 🙂

billam
7. sep 2013

Určite by som sa nestresovala vahou ročného dieťaťa

siska53
7. sep 2013

Suhlasim s billam, ak nebude neskor jest same zbytocnosti, nebude sa prejedat a budes ju vyvazene stravovat, tak z toho vyrastie. Maly mal v roku podobne miery ako tvoja dcerka, teraz ma tri roky a je taky akurat.

Strana
z3