icon

Schudli časom vaše bucľaté detičky?

verbe
7. sep 2013

Dobrý deň, mám ročnú dcérku. Váži cca 9,5 kg, meria okolo 76 cm. Narodila sa o pár dní pred termínom, bola vtedy taká malá žabka s tenkými nôžkami. Začala však rýchlo naberať, hoci bola plne dojčená do pol roka. Aj teraz sa jej snažím dávať výživné kvalitné jedlá. No je to taký závisláčik na mojom mliečku, inej stravy veľa nepoje. Vlastne, úplne minimum. No aj tak je to riadna baba. Ako je to možné? My s mužom sme obaja štíhli. Mali ste tiež také detičky? Schudli časom? Alebo boli aj neskôr také plnšie? Ako si všímam po okolí, tak sa mi zdá, že veľa plnších žien majú chudé detičky. Ako je to možné? Rozmýšľala som, či to nebude aj mojím mliekom, dosť totiž fičím na sladkom, tak či sa to neprejavuje v materskom mlieku, že je také tučné, smotankové a kalorické🙂 Čo si o tom myslíte?

Strana
z3
cecil36
8. sep 2013

Moja 14 rocna dcera bola taka buclata gulicka. Vahu ti uz teraz nepoviem, ale pupok a nozky mavala teda riadne. Este do 10 rokov bola taky macko. A dnes ma postavu modelky a uz sa velakrat stalo, ze sla odporevadit kamosku na kasting pre modelky a lakali ju predvadzat 😉 Ale mama neodvoli 😀 Tak z vahy dcerky si naozaj nic nerob, to sa tak meni.... 😉

kokorunecka
8. sep 2013

@patkobo Kde útočím? 😀 😀 😀 Si ma teraz pobavila 😀 😀 😀

@carodejnica Ja som až príliš empatická. 🙂

verbe
autor
8. sep 2013

@patkobo
@carodejnica
vďaka milé mamičky;)

estterka
8. sep 2013

@kokorunecka a co je podla teba vhodne robit s dietatom,co do ust neda ziadnu stravu v roku? nasa nejedla takmer vobec nic do dvoch rokov,mohla som sa aj na hlavu postavit,bolo to ciste zufalstvo,fakt nic prijemne-mam tu cely album o tom,ako som vymyslala,dekorovala atd. to,ze som dojcila bolo to najlepsie co som mohla robit,pretoze inak neviem co by bolo. ked napises nieco taketo fakt to nemusi padnut dobre rodicom,co sa snazia a dieta nechce jest. nie vsetky su deti su rovnake,ze hned jedia s radostou prikrm 😒

verbe
autor
8. sep 2013

aby som to trochu ujasnila, moje obavy sa točia okolo toho, že mám výčitky kvôli tomu, že JA nejako dcérke zarábam na budúce problémy s váhou. Práve kvôli tej mojej strave. Ak sa dobre pamätám, zdá sa mi, že pred tehotenstvom a počas tehotenstva som jedla zdravšie ako po pôrode. Keď sa narodila, bolo ju ledva vidno v postieľke a potom to všetko dobehla. Tá známa veta, že v pol roku sa má váha zdvojnásobiť sa jej tým pádom netýkala. Tak som sa začala zamýšľať nad tým, či tá váha nestúpa až príliš, či za to nemôžem práve ja a že predsa len sa to nejak môže prejavovať v mlieku (okrem toho, že som si dala sladké každý deň, boli okrem tejto dennej dávky moje raňajky a večere, hoci nie zakaždým, znova sladkosti. Viem, zlé, zlé, zlé..)

estterka
8. sep 2013

@verbe nasa lekarka od zaciatku hovorila,ze tuk z materskeho mlieka je uplne iny ako taky ten zo sladkosti a spol. nasa priberala velmi prvy rok,vazila oela viac ako vasa v roku a teraz v troch rokoch sa uz poriadne vytiahla. ma brusko,ale take to co ma vacsina deti,ale urcite uz nie je taka ako bola ked mala rok,lebo bola fakt poriadne baculata. zalezi vsak aj od toho,co dieta je-myslim si 😉

barcelona94901
8. sep 2013

@verbe deti kojené do dvoch rokov nemaju neskor problém s obezitou 😉

estterka
8. sep 2013

@verbe tvoje mlieko ze vzdy rpesne take ako ho dcerka potrebuje,zlozenie mlieka je urcite v poriadku 😉 skutocne sa nestresuj z tohto,u nas to bolo rovnake 🙂

carodejnica
8. sep 2013

@verbe vôbec sa netráp, mliečko je presne také aké má byť... 😵

patkobo
8. sep 2013

@kokorunecka prepac, ja sa dohadovat nebudem, ale ak si presvedcena, ze toto cele "No mám dosť.. Aby tu niekto riešil či je ročné dieťa obézne alebo nie.. Choďte s tým fakt do riti, veď to nie je normálne.. Resp. VY všetky, ktoré takéto veci v takom detskom veku riešite, NIE STE NORMÁLNE. !!!
A to, že ročné dieťa plne kojené a príkrmy minimálne- to už sa radšej ani nevyjadrujem.. " nie je utocna reakcia tak odporucam zopakovat, resp. naucit sa zasady slusnej asertivnej komunikacie 😉

barla5
8. sep 2013

@verbe ja mám síce chlapcov, ale starší ako ročný nemal ani 9 kg, bol chudučký a teraz je ako medveď, mladší ako ročný mal 3 brady, faldy úplne všade a teraz mu trčia rebrá.

radkanika
16. sep 2013

Ja som mala strašne tucnucku dcérku,bola dlho dojcena a po pol roku samé zdravé prikrmy.Ked začala chodiť,dosť rýchlo schudla a teraz ma 6 rokov a ľudia sa ma pýtajú, ako môže byt taka tenka 🙂 ked si občas pozriem fotky z babatka,skoro jej ani ocka nebolo vidno a teraz je extrémne chuda, hoci papa kadeco. Teraz mame 4 tyzdnoveho drobca a tiež začína uz vyzerať ako sysel 🙂

Strana
z3