icon

Snažím sa dieťa niečo naučiť a ono to nechce

andrema
7. jan 2012

Ahojte zakladam temu zufalych mamiciek, ktore sa stale snazia nieco naucit svoje dieta a ono nie a nie.
Nie som velmi tabulkova a moje dieta neskatulkujem, ale uz od narodenia sa snazim ju naucit spat a ona nie a nie.
Snad 2 tyzdne mi zaspavala konecne sama, ked mala az rok a pol a odvted zasa nic. Dokonca stale vymysla.
Nechat dieta vyplakat a zaspi? Nehrozi, preziape mi celu noc. Takze ani to sa nenauci.
Odnaucit v noci nepit mlieko. Ano, hovoria,ze to treba proste pretrpiet par noci a vydrzat, no ale snad nie kazdu noc.
Ono ten rev proste neprestava a je az taky, ze sa mala dusi. To sa neda snad za kazdu cenu.
Takze ani zaspavat sama, ani nejest v noci, ani cez den poriadne spat, a ani to, ze ked sa nieco zakaze tak to plati sme sa nenaucili.
Mate aj vy skusenosti s najakymi takymito pokusmi dieta nieco naucit a ono nie a nie.
Proste ked si nieco do tej hlavicky zaberie,tak sa nevzda a bojuje s vami?
Ja uz fakt niekedy nevladzem z toho vecneho boja a z tych reci, musi sa to predsa naucit, sak kazde dieta sa vie naucit spat a pod.....
Tebe pije v noci mlieko? Tak jej daj caj...no caj mi odprckne so slovami NEPA TAKE a skoncili sme....

miruska15
8. jan 2012

@zuzanockamt keby sa im deti povracali s toho že maju reflux tak by ho nenechavali plakat lebo by boli štastne keby to male malo čosi v brušku bez toho aby to vygrckalo tomu to nechapem a zdviha sa mi žlč 😠

zuzanockamt
8. jan 2012

@karmelka77 ale zase netreba tvrdit, ze komu dieta v urcitom veku celu noc neprespi, ze urobil chybu ... kazde dieta je ine a nieco ine potrebuje ... kazdy dostane take dieta, ake zvladne 🙂

lenocka84
8. jan 2012

priklad nasho vecera,dnes, o 20tej po otazke kto ide cikat, ma maly vzal za ruku, viedol do kupelne, ukazal nocnik, podala som mu ho vzal si do izby, stiahol pancuchy ja plienku, sadol a po par sekundach cikal (nie vzdy sa vycika), obliekla som ho dopyzamka, pytam sa kam ides spinkat, ukazal postielku, dala som ho dnu, flasku s mlieckom tiez, vypil, dal si cumlik lahol na vankus a do 5min je tvrdy. a tak to funguje uz min. polroka.
a bude spat min. do 7-7:30
a kym nam nejdu zuby tak spi bez zobudenia, ked mu isli, tak plackal zo sna. obcas sa mu to stane aj teraz, kedze spracuva vsetko co cez den zazil.

karmelka77
8. jan 2012

@zuzanockamt ja inak nechapem preco mas pocit ze vsetky deti kotre zaspavaju same presli touto drezurou???? Nikdy som taku knihu necitala stacil mi na to materinsky instinkt a dokazali sme to bez placov, maly mi nikdy neplakaval a nikdy som ho takto netrapila a naucil sa to...ale u nas to bude asi tym ze ako dvojmesacny malsvoju izbu uz a bol tam v postielke sam, lebo kym spal s nami tak som zistila ze ho rusime...a kedze si zvyol taky maly na to tak to prenho je uplne priorodzene zaspavat pekne sam, doteraz tak spime, aj na obed aj vecer dokonca ma sam vyhana z izby ked chce spat...kde som spravila chybu???

miruska15
8. jan 2012

@karmelka77 ale o tom pišem aj ja každe dieta je ine nič ine nepišem.Ja nepresviedčam že to čo robim ja je najspravnejšie.Ale vytačama ako sa tu stažuju na bežne veci okolo deti.Aj ja som sem pisala na MK ohladom maleho lebo mi nepapal,nepriberal,grckal ale to sem nepatri,toto mi pride zbytočne ved deti plaču,nespia vytačaju nas a stale budu aj ked budu mat 16r

zuzanockamt
8. jan 2012

@karmelka77 tak ja osobne by som dvojmesacne dieta same v izbe nenechala ... to je kazdeho vec ... ja mam iny nazor na vychovu a starostlivost o dieta ... u nas funguje spolocne spanie od narodenia - nevie, co to je detska postielka, mam ju doma ako zbytocny kus nabytku, teraz tam mam nahadzane pradlo na zehlenie 😀 , nosenie - do polroka nepoznal takmer vobec kocik, bol len noseny - idem touto cestou 🙂

karmelka77
8. jan 2012

@zuzanockamt nikto to netvrdi...a ze kazdy ma take dieta ako zvladne??? smiesne ale nevadi...🙂))) ja si cez den uzijem niekedy viac ako zvladnem a som tu...

lenocka84
8. jan 2012

@zuzanockamt a teraz sa ta opytam taku intimnu vec, ked spi s vami v posteli, sex mavate? vedla neho ako spi alebo vobec??

karmelka77
8. jan 2012

@miruska15 ved prave to...🙂)) ze tieto veci ako je zaspavanie a spanie nikto za nich nevyriesi, mozme im poradit ale ked clovek poradi proti nazoru vacsine tak je zle...co uz no...ale mne pamat funguje az moc dobre a raz si pozriem tie zufale otazky ako dostat dieta z postele rodicov a pod...🙂))

karmelka77
8. jan 2012

@zuzanockamt ta izba je hned vedla spalne, pocujem ako dycha v noci ked spi, tak co riesis????

zuzanockamt
8. jan 2012

@lenocka84 sex mavame, sme predsa normalni a zdravi dospeli ludia ... ale na sex nie je predsa vyhradne urcena len manzelska postel 😀

zuzanockamt
8. jan 2012

@karmelka77 neriesim uz nic, len nechapem

lenocka84
8. jan 2012

@zuzanockamt a ty ho nechavas sameho?? kusok vyssie si pisala ze sameho by si ho spat nenechala

zuzanockamt
8. jan 2012

@lenocka84 aj teraz spi na posteli sam ... ale som pri nom v izbe - mame jednoizbak totizto 😀 ... zaspavat by som nenechala sameho

miruska15
8. jan 2012

@karmelka77 vieš ale niektore nazory su fakt mimo 😕 .Mne maly spaval s nami potom sam potom som ho uspavala potom zase sam a takto je to dookola asi som divna a neschopna? čo mysliš alebo je to proste ako ma maly potrebuje.

miruska15
8. jan 2012

@zuzanockamt ani ja nerieš 😲

tehua
8. jan 2012

@zuzanockamt myslis tu knihu Kazde dieta sa vie naucit spat?

nepisali o tom vracani v suvislosti s detmi starsimi ako 3 roky? lebo vtedy uz byvaju velmi prefikane a vedia robit neuveritelne veci na presadzovanie svojho. pamatam si, ze Dr. Zahn pisala o detoch, ktore sa vedia povracat naschval a pouzivaju to ako prostriedok na dosiahnutie svojho ciela (nielen co sa tyka spania, ale aj jedenia, obliekania, hraciek,...). v tom pripade by som to nebrala ako krutost, ze to ignorujes.

mne ta kniha velmi pomohla, len ju treba citat pozorne (uznavam, ze to nie je lahke, je to predsa len kvantum informacii a popri dietatku sa neda citat celkom sustredene a naraz)

lenocka84
8. jan 2012

@zuzanockamt hmm tak to mate ako my, a v jednoizbaku toho miesta na sex vela nie je
preto som stastna ze maly spi pekne v postielke. lebo on ma svoju a my svoju postel. a toho sa drzim uz davno. a tak to aj ostane

miruska15
8. jan 2012

@lenocka84 my sexujeme všade

zuzanockamt
8. jan 2012

@tehua ano, je to ta kniha ... mam na nu svoj nazor a aj na celu metodu uspavania a pri slovach ze dieta treba naucit spat a jest a pod sa mi iba dviha krvny tlak 😝 ... tu knihu uz nechcem v zivote vidiet, lutujem, ze som ju niekedy vobec citala ... tiez jej mohli dat iny nazov, aby odradila tych, co maju trosku iny nazor na vychovu

lenocka84
8. jan 2012

@miruska15 len je rozdiel jednoizbak a viac izbak 😉 straaaaasne velky

karmelka77
8. jan 2012

@miruska15 potrebuje nepotrebuje toto nema vyznam...ale ty si prosim ta precitaj spatne co si pisala lebo raz zastavas nazor jednej strany potom druhej, tak sa rozhodni uz🙂)) alebo vies co nie...

miruska15
8. jan 2012

@karmelka77 ja nezastavam nikoho nazor moje deti moja vec vaše deti vaša vec.Rozhovor o ničom a k ničomu nevedie

karmelka77
8. jan 2012

@zuzanockamt ja nepochopim take ako si ty asi nikdy tiez a teraz co budem ta zato nejakym sposobom ociernovat??? Co robim zle? Na to si mi neodpovedala??? V com ukracujem svoje dieta oproti tvojmu napriklad??

zuzanockamt
8. jan 2012

@karmelka77 svoje dieta ukracujes o svoju pritomnost, jemu to uz asi nevadi, zvyklo si

lenocka84
8. jan 2012

@zuzanockamt tak to je aka blbost???? ze ukracuje lebo spi same?? aj moje dieta spi same, o co ho ukracujem????? ze sa na neho v noci netlacim? ze ho nejdem pridusit???

lenocka84
8. jan 2012

novy poznatok, dieta ktore spi same, je ukracovane o matkinu pritomnost. vacsi blbost som uz davno necitala!!!!!

zuzanockamt
8. jan 2012

@lenocka84
@karmelka77 dievcata, nema to vyznam ... nikdy nepochopite tento sposob vychovy a starostlivosti o dieta ... ja zase nepochopim ten vas ... kazda robime to, co pokladame za najlepsie pre nase deti ... vy ste si zvolili svoju cestu, ja svoju

karmelka77
8. jan 2012

@zuzanockamt ked spi moju pritomnost nepotrebuje, prave preto spi sam lebo moja pritomnost mu vadila...vadila tym ze sa stale budil aj na to ze dycham...a neboj cez den si ma uzije poriadne, cize nikoho tym neukracujem...prave naopak doprajem mu pokojny spanok...nicim a nikym neruseny

lenocka84
8. jan 2012

@zuzanockamt ano nepochopim, lebo svoje dieta ucim samostatnosti! a nie ze sa mu tlacim este aj do postele, kde ma mat svoj priestor. mojej pritomnosti ma za cely den dost, kedze som s nim nonstop ja, ani len babkam ho nedavam aby som si "oddychla"