Snažím sa dieťa niečo naučiť a ono to nechce
Ahojte zakladam temu zufalych mamiciek, ktore sa stale snazia nieco naucit svoje dieta a ono nie a nie.
Nie som velmi tabulkova a moje dieta neskatulkujem, ale uz od narodenia sa snazim ju naucit spat a ona nie a nie.
Snad 2 tyzdne mi zaspavala konecne sama, ked mala az rok a pol a odvted zasa nic. Dokonca stale vymysla.
Nechat dieta vyplakat a zaspi? Nehrozi, preziape mi celu noc. Takze ani to sa nenauci.
Odnaucit v noci nepit mlieko. Ano, hovoria,ze to treba proste pretrpiet par noci a vydrzat, no ale snad nie kazdu noc.
Ono ten rev proste neprestava a je az taky, ze sa mala dusi. To sa neda snad za kazdu cenu.
Takze ani zaspavat sama, ani nejest v noci, ani cez den poriadne spat, a ani to, ze ked sa nieco zakaze tak to plati sme sa nenaucili.
Mate aj vy skusenosti s najakymi takymito pokusmi dieta nieco naucit a ono nie a nie.
Proste ked si nieco do tej hlavicky zaberie,tak sa nevzda a bojuje s vami?
Ja uz fakt niekedy nevladzem z toho vecneho boja a z tych reci, musi sa to predsa naucit, sak kazde dieta sa vie naucit spat a pod.....
Tebe pije v noci mlieko? Tak jej daj caj...no caj mi odprckne so slovami NEPA TAKE a skoncili sme....
@karmelka77 nie, moje dieťa má režim, ale nie na minútu ... ide spať keď je unavená, nie keď ja zavelím, lebo práve odbilo 18:00 .... to je rozdiel, každé dieťa je iné a hrdiť sa tu napr. že mi dieťa samé zaspí od 3mes. a prespí celú noc je smiešne, lebo to že jedno je také neznamená že všetky. Moja malá mala vždy problém so zaspávaním, skákali sme na fitlopte ale prešlo to, proste to tak potrebovala, teraz už nie ...
este je na to mala abz vedela prespat celu noc moja najmladsia dcerka celu noc prespala ked mala 2 roky 9 mesiacov do polroka spala cez den len 2 krat 20 minut a v noci vriesklala od 17.00 do 2.00 vkuse zacala spavat dve hodinky vkuse az ked mala rok v noci sa budila stale od roku a pol zaspava sama v postielke ked sa zobudila pocula som ju cez vysielacku a dala som jej mliecko mliecko v noci pila este ked m,ala 2 roky a 9 mesiacov aspon raz niekedy aj 2 krat za noc teraz mliecko vypije pred spanim na nocnik sme zacali chodit neskor na vsetko treba cas sama sa nauci
@kryska5 nie je smiesne povedat ze moje dieta prespi celu noc, ee, to je velmi pekne, ale zase napisat ze ona to tak potrebovala, to je smiesne, lebo to su navyky ktore mi detom ukazeme a oni si zvyknu a vyzaduju ich. preco mne maly zaspava sam? lebo som mu nedala moznost zaspavat inak. tak sa naucil.
kazde dieta je ine, ale hlavne robi to co mu dovolime.
@kryska5 na minutu presne to bolo cca do dvoch mesiacov ked si na to zvykol tak ze sam zacal vyzadovat veci ktoreho som ho naucila na minutu presne, asi tak🙂)) teraz je to uz o inom, ale on si tie hodinky nastavil v sebe tak ze z toho tazim doteraz...a nechapem preco by malo byt hrdenie sa to ze ze mi maly prespi celu noc uz od takeho skoreho mesiaca...ja viem ze je taky, a su deti ktore nie su take, ale uspavat na fitlopte tak to by uz neviem co muselo byt aby som to urobila...ani na rukach mi nikdy nezaspaval...ale ty vies, ked tebe to nevadi rob si ako myslis dalej...len sa tu prosim ta raz nepytaj ako ju od vsetkeho odnaucit...
@kryska5 suhlasim s tebou.Každe dieta je ine niektore prespi celu noc ako 3m a niektore nie ako 3r.žiadny režim ale dieta.A čo sa tyka odplienkovania od 6m ako toto je šikovnost matky a nie dietata.dieta si neuvedomuje že je na nočniku začne sa pytat až ked ma vyvynuty zvierač a pokial ho nema tak nič neurobim.Mam kamaratku ma syna o mesiac mladšieho ako my a ten od kedy chodi teda od roka na povel cikal on dokazal sa vycikat ked mu mama povedala teraz sa krasne pyta aj v noci a vobec ho nedavala na nočnik od 6m proste to je dietatom.
@andrema necitala som celu diskusiu, len tvoj uvodny prispevok ... ja mam doma takmer 16-mesacneho syna ... zaspaval do 14.mesiaca na rukach alebo v nosici ... jedneho dna sa sam rozhodol, ze uz bude zaspavat na posteli, staci mu, ked pri nom lezim, spava s nami v posteli a neriesim to, nic ho oducat nebudem, oduci sa sam, ked bude pripraveny ... donedavna pil v noci 2-krat mlieko, uz nejaky cas sa sam rozhodol, ze mu staci len jedna flaska v noci, v ziadnom pripade ho neskusam klamat cajom, chce mlieko, tak bude mat mlieko ... nevidim v tom problem, pride cas, ked prespi celu noc ... nocnik absolutne neriesim, ani ho tam nedavam, skusala som davnejsie, nechcel tam sediet, mozno zacnem pomaly skusat po 18.mesiaci, uvidim ako bude spolupracovat, ked nebude chciet, nebudem nutit, necham to znova na neho ... tato metoda sa mi v tychto dolezitych veciach osvedcila, ziadne vyplakavanie a stresy
baby stop každe dieta je ine čo dokaže vaše moje nemusi a naopak.Aradenie čo ma ako robit ta a ta je zbytočne.
@kryska5 je taka kniha, sice som ju necitala, nebol dovod, ale aj nazov je ze kazde dieta sa vie naucit spat.
a fitlopta? neviem, ja osobne by som asi nezaspala pri natriasani na lopte, pri tej predstave sa mi dviha zaludok.
@miruska15 to je uz potom navyk, tiez mam znamu, ktora malu dala cikat pred jedlom, po jedle, a do roka boli bez plienok. co sa mi uz nepacilo ze aj ked sme boli vonku stiahli plienku a cikali von, ci zima ci nezima ☹ ale to si uz urobi taky navyk to dieta. ale chce to vela trpezlivosti
@miruska15 mrzí ma to ale musím s tebou nesúhlasiť ☹ mne malá od 3mes. nekakáva do plienky a to síce je aj moja šikovnosť ale zvierač si vie dieťa ovládať od malička keď mu dáš príležitosť. Skús nakuknúť do témy o bezplienkovej metóde, sama z vlastnej skúsenosti viem, že dieťa zvierač ovláda. Bežne som malú odbalila a zo spálne prešla do kúpelne, či záchodu a malá začala kakať, či cikať až keď bola tam, nie po ceste.
Bohužiaľ deti to zabudnú keď ich rodič nechá kakať do plienky 😒
@lenocka84 s tou fitloptou to je smiešne, prečo sa porovnávaš s novorodencom ... aký pocit malo dieťa v maternici, tam to s ním nehúpalo, myslíš že mu to bolo nepríjemné? Práve preto ten húpavý pohyb deti upokojuje 😉 je tu kopa mamičiek čo deti uspávajú na fitlopte a ver tomu že to nerobia s vlastnej roztopaše 😉
@lenocka84 fitlopta je na uspavanie uzasna, moj krpec zaspaval aj tymto sposobom 🙂
ja som dceru uspavala v starom kočari do 2r a čo ked tak chcela noačo.Bože chceli sme deti mame ich su zdrave krasne a my tu riešime taketo somariny.idem majte sa
ale sak uspavajte na fitloptach, a potom ze preco nespia sami v postielke, ja sa ani necudujem
dieta potrebuje klud, dobru polohu, a nie natriasacky.
ale kludne, mne je to tak uz jedno. ale kazda mamicka robi len to co je pre nu pohodlnejsie
mne bolo pohodlnejsie naucit ho spat pekne v postielke, a ma taky zvyk dodnes. aj ked je chory, aj ked zubky idu, a sme spokojni vsetci
@lenocka84 podla mna dieta do tych 2 rokov ma plne pravo neprespat celu noc ... ja mam pomaly 30 rokov a tiez neprespim celu noc 😀 (teraz to je jasne, ze kvoli malemu, ale aj ked som bola bez neho, tiez som neprespala, myslim si, ze je normalne, ked sa clovek a teda aj dieta v noci budi) ... a nutit dieta, ktore nema ani pol roka aby spalo celu noc je nonsens 😀
@zuzanockamt ty neprespiš celu noc bože niesi ufonec 😀 😀 😀robim si srandu lebo tu ked deco neprespi celu noc katastrofa
@lenocka84 nie, on celkom pekne spinkal,ale budil sa rovnako,kazde 3 hodiny na papanie, to mu ostalo, par x sa zdalo, ze sato lepsi,zaspal po kupani a hore bol az o 1 v noci a potom o 5 rano, sme sa tesili, to som este kojila, ze uz lepsie, ale tobolo len 2 noci, a zase v tom istom,uhojdavat sme ho museli asi od mesiaca, kedy zacali koliky a potom aj reflux, bolo to dost zle,,, ale to preslo, a teraz zase zuby nas trapili , uz mame 2,,, takze sme v neakom bludnom kruhu, ale po veceri o 11 uz hojdat netreba, zaspi sam v postielke, aj po tych dalsich nocnych krmeniach netreba hojdat, , to len cez den a ku veceru hojdame a hojdame, skusala som, ze som ho nechala porevat, ale sa tak rozreval, ze az dusit zacal, a to nechcem ho takto trapit
@karmelka77 , jaj, nikto nechce viac ako ja, potrebujem sa uz konecne normalne vyspat, neviem ako dlho este vydrzim takto tahat, a to, ze uz nekojim, tak vsetko to sterilizovanie a varenie mlieka v noci je dost narocne,,,, ale verim, ze sa dopracujeme aspon k 6 hodinovemu spanku bez prestavky,,, preto cakam ako na zarak, ked zacne chodit a saporiadne zmori 😀 , a dakujem 😉
@lenocka84 este jedna vec ma zaujala v tvojom prispevku ... "ale kazda mamicka robi len to co je pre nu pohodlnejsie" - obrovsky omyl ... ja robim to, co je pohodlnejsie, prirodzenejsie pre moje dieta ... aj ja som mohla dieta bachnut do postielky a spi a ked nechces spat, tak rev ako o zivot, ved raz zaspis - zial aj takato je realita u niektorych matiek ... ale toto by som svojmu dietatu nespravila nikdy v zivote ... ked sa potrebuje nosit, tak je noseny ... dieta tu nie je na to, aby nas vydieralo nejakym nevhodnym spravanim ... aspon teda pokial sa bavime o velmi malych detoch
@lenocka84 snažím sa robiť tak aby to bolo pre malú prirodzené, aj jej je prirodzené zaspávať so mnou v poriadku, rovnako nebudem nikomu hovoriť aby budil svoje dieťa keď mu prespí celú noc 😉 Kojené deti málokedy prespia celú noc 🙂 ale nebudem nasilu za vreskotu dieťaťa nútiť ho zaspávať samé, to mi prirodzené nepríde (samozrejme niečo iné je ak dieťa vymýšľa že nechce ísť spať)
@zuzanockamt to sme mi nemali, on sam zaspaval od malicka, ked mal koliky, aj sme sa nosili, ale zaspaval zasadne sam, a bez placu. ale vies dietatko sa nauci zaspavat same, kazde a jedno, ale je len na mamicke ako to dovoli aby sa to naucilo. o tom to bolo. a aj v tej knihe je take odporucanie, lebo vela bab ho pisalo, dat do postielky, odist, ked place, prist pohladit, prehovorit a zase odist.
to nie je moj vymysel.
ja som stastna ze je moj syn aky je, nato ze sa narodil predcasne, krasne dobehol vo vyvoji co mal, vyskou dokonca uz predbehol svojich vrstovnikov, a nie je na nom badat ze je predcasniatko. a ja som ho tak nikdy ani nebrala. a mozno to som urobila velmi dobre, lebo stale pozerat nato ze je predcasniatko, by mohlo vela ovplyvnit. ale to som nepripustila
@anicka1981 a čo si čakala že mat dieta je prechadzka ružovou zahradou.Raz je dobre a raz nie to male ma len teba a je na teba odkazane tak prečo ho nechat plakat pre pana jana nechapem ja mam 3 deti 16r,9r a 2r.mali by ste byt u nas aka tu je byčica ale chcela som mam a bojujem.
@lenocka84 tu knihu som citala zo zvedavosti, uputal ma jej nazov, nevedela som ake zverstva sa tam pisu ... dokonca odporucaju kludne nechat dieta aj povracat sa od placu, prezliect, umyt a pokracovat dalej 😝
@anicka1981 tak si vecer daj prevarenu vodu do termosky, schlad ju, aby si nemusela v noci varit a chladit, velmi to pomaha. ja som robila mliecko malemu od 6tt, takze to dobre poznam. velmi to ulahcuje nocne krmenie
@miruska15 to vobec nie je o tom zeby niekto utocil na niekoho komu dieta neprespi celu noc, prosim ta...tu sme sa snazili niektorym vysvetlit kde "mozno" robia chyby vsetko to bolo len v dobrom ako rady, lenze ked tu zacne niekto utocit a robit este z nas niekoho kto sa povysuje za to ze u nas to ide tak jasne ze sa branime...ja nechapem naco su take debaty potom ked to nakoniec skonci vzdy tak ze ked ma malo ludi odlisny nazor tak hned su ti zli..kazdy si musi urobit ako to on prave citi a vie co je pre jeho dieta najlepsie, lenze sme aj taki ktorí sa na taketo bezne veci nepytame...urobili sme si to nejakym sposoboma funguje to a ja nedovolim aby ma za to niekto este pomaly upaloval...ked si niekto nevie odstrihnut pupocnu snuru aj v 5 tich rokoch je mi to jedno je to jeho zivot, len nech sa tu potom nestazuje...
@zuzanockamt tak to je uz prisilna kava, to je fakt.

ahoj niečo podobné ale nie až tak " hrozné " máme aj u nás 🙂 dva tri dni o.k. a potom všetci susedia vedia že mám dieťa xixixi nepočúvaj nikoho počúvaj len seba a svoje dieťa sama poznáš čo na ňu platí a čo nie deti skúšajú našu trpezlivosť a naše nervy a neni nad to keď vyhrávajú tie malé " mršky " to moc dobre vedia že sú na koni 😀 jedine čo mi pomohlo aby som sa nezbláznila bolo že keď má svoje "dni " uspávame z mužom na striedačku a aj noc sme na striedačku trocha to pomôže ale len nám 😵 želám ti pevné nervy a ak ti niekto povie že to do dvoch rokov prejde never mu naša už bude mať dva a pol a neprešlo len sa to trocha zmiernilo ale aj maličkosť poteší 🙂 😀