icon

Snažím sa dieťa niečo naučiť a ono to nechce

andrema
7. jan 2012

Ahojte zakladam temu zufalych mamiciek, ktore sa stale snazia nieco naucit svoje dieta a ono nie a nie.
Nie som velmi tabulkova a moje dieta neskatulkujem, ale uz od narodenia sa snazim ju naucit spat a ona nie a nie.
Snad 2 tyzdne mi zaspavala konecne sama, ked mala az rok a pol a odvted zasa nic. Dokonca stale vymysla.
Nechat dieta vyplakat a zaspi? Nehrozi, preziape mi celu noc. Takze ani to sa nenauci.
Odnaucit v noci nepit mlieko. Ano, hovoria,ze to treba proste pretrpiet par noci a vydrzat, no ale snad nie kazdu noc.
Ono ten rev proste neprestava a je az taky, ze sa mala dusi. To sa neda snad za kazdu cenu.
Takze ani zaspavat sama, ani nejest v noci, ani cez den poriadne spat, a ani to, ze ked sa nieco zakaze tak to plati sme sa nenaucili.
Mate aj vy skusenosti s najakymi takymito pokusmi dieta nieco naucit a ono nie a nie.
Proste ked si nieco do tej hlavicky zaberie,tak sa nevzda a bojuje s vami?
Ja uz fakt niekedy nevladzem z toho vecneho boja a z tych reci, musi sa to predsa naucit, sak kazde dieta sa vie naucit spat a pod.....
Tebe pije v noci mlieko? Tak jej daj caj...no caj mi odprckne so slovami NEPA TAKE a skoncili sme....

adelaine
8. jan 2012

kocky, nevsimli ste si, ze vobec nepomahate riesit otazku, co bola polozena, iba sa do seba navazate?

u nas je to tak, ze maly sice spava v postielke, ale s nami v spalni, ja mam tiez pocit, ze ho rusime,
ale nic ine nam neostava...na oplatku nam to vracia, a mlieko si pyta v noci tiez, zavisi to od toho kolko a coho si da na veceru....a to ma rok a pol.

lenocka84
8. jan 2012

@adelaine to sme sa snazili, kym ssa neukazalo zopar provokaterok 😀 😀 😀 😀

karmelka77
8. jan 2012

Ok jasne, takze koncime tuto debatu kedze mame nenarocne deti na ktore sme sa vykaslali tym ze spinkaju same vo svojich postielkach co sme docielili tym ze sme ich nechali vyrevat az si zvykli ze mlieko a matkina pritomnost v noci je pre nich tabu...🙂)

lenocka84
8. jan 2012

karmelke davam velke PACI SA MI, snad to admini nevymazu
ale je mi az na smiech chvilami.
zelam pevne nervy Vasim detickam.

kryska5
8. jan 2012

@lenocka84 škoda že na žiadnu moju otázku si mi nedala rozumnú odpoveď, hlavne že ja som provokatérka a ty si tá ktorej názory sú asi správne. Napísala som nie tebe, ale zakladateľke témy, že je aj iná cesta ako nechať svoje dieťa plakávať v postieľke .... ty učíš podľa teba svoje dieťa samostatnosti, sranda že čo sa plienok týka tam už dieťa samostatné byť nemusí ... 😉

jana776
8. jan 2012

@andrema Ahoj, ak ta to potesi, tak moja mala ma dva roky, zaspava stale na prse, dojci sa hocikedy, aj v noci niekolkokrat, spi s nami v posteli, nosi plienky, casto sa nosi na rukach, nie vzdy sa jej chce jest samej, takze ju aktivne krmim, NO A CO 😀
Je este malicka, vsetko sa nauci ked pride jej cas. A hlavne je to stastne dieta, ktore sa usmieva od rana do vecera, poslucha na slovo (ale to aj ja ju vo veciach ktore su pre nu zasadne - mlieko, spanie, nosenie...) a je velmi sikovna.
A ak nahodou niekto cudzi zacne nieco riesit, ze uz by mala to a ono, tak nech si hovori, ja len pokrcim ramenami a necham tak.

lenocka84
8. jan 2012

@kryska5 jaaaaj tak prepac ze som ho v 3m nedrzala nad nocnikom a nenechala cikat a kakat. staci ze sa to uci teraz a ide mu to.

ollski
8. jan 2012

...tiez u druheho syna na tom boli boli vo veku okolo 2r velmi podobne, o rezim sme sa sice snazili od prveho dna, ale ked dieta od narodenia place, tak rodicia a vsetci okolo robia vsetko preto, aby to dieta bolo spokojne a pokojne, a konecne neplakalo...ono si krcek na to zvykne a velmi rychlo, ze vsetci skacu ako on che, ano mozem si za to sama 😅 😅 😝??!!...keby nie prvej dcerky, tak si myslim, ze som neschopna absolutne nanic mama 🙄 🤐 dcerka mala rezim od mala...syn ani za svet!! doteraz spolupracuje, ale len kedy chce on...asi treba len vydrzat 😉 ja by som napr plienky neriesila...co sme sa natrapili a nakoniec sme s nimi skoncili zo dna na den, ale vtedy ked si to mlady pan zmyslel...

kryska5
8. jan 2012

@lenocka84 tak to ti blahoželám 😀

zuzanockamt
8. jan 2012

@jana776 perfektny prispevok 🙂

lenocka84
8. jan 2012

@kryska5 no ved ako som pisala, a trafena hus vzdy zagaga

@andrema kazde dieta sa to vie naucit, je to tazke ale nie nemozne. to je asi tak vsetko

dobru noc

kryska5
8. jan 2012

@lenocka84 nechápem o tej husi, ale od teba nevadí 😎 , vidíš mne malá už len občas ciká v noci, cez deň dávno ciká do nočníka, rob si veci ako chceš, mne je to srdečne jedno, ale nenavážaj sa tu do každého kto má iný názor ako ty

lenocka84
8. jan 2012

@kryska5 a ty sa co do mna obuvas? zato ze ja som nenatriasala maleho na fitlopte, alebo na rukach, ze spi sam v svojej postielke, ze prespi celu noc bez pitia mlieka, zato som ja nejaka zla? sa spamataj moja. a ze moje nazory su tie naj? to si napisala ty nie ja. a mam pravo povedat si svoj nazor.

a ten kto cita aj tu hus pochopil 😀 😀 😀 😀

karmelka77
8. jan 2012

V jedine co dufam ze tak autorka ako aj ostatne mamicky ktore maju o to zaujem si zobrali nieco z nasich rad mojich a
@lenocka84 kedze sme dnes boli v opozicii a ze Vam to niektorym trochu pomoze...chce to len trochu discipliny a vediet co chcete a hlavne vydrzat a tieto rady Vam mozu prispiet k tomu ako to docielite, odhliadnuc od tychto poslednych prispevkov kde sa tu niektore snazili z nas urobit neschopne matky...vsak ako vacsinou na tomto fore...

kryska5
8. jan 2012

@lenocka84 😅 😅 😅

lenocka84
Odpoveď bola odstránená
kryska5
8. jan 2012

@lenocka84 nenahlásim ťa adminovi za urážanie, nech si to tu každý prečíta čo si zač 😀 😀 😀

miruska15
8. jan 2012

@karmelka77 to neni pravda nikto s vas nerobil neschopne matky.Nie všetky mame rovnake nazory.Maš 10 nazorov no ja možem suhlasit s 5 a opačne.To však neznamena že som na oboch stranach.Mne tu vela mamičiek pomohlo psychicky lebo som vedela že to čo mam nie som sama.Rada niekedy nepomože ale to že niesom sama ano.

lenocka84
8. jan 2012

uraza sa len ten kto si nevie pripustit pravdu
ale ako deti v skole, aj zalobaby musia byt.ja to plne chapem

miruska15
8. jan 2012

@lenocka84 😀 už dost

czechzuzanaba
8. jan 2012

@lenocka84 vymyvani mozku kojenim? 😀 a nechces se dotknut zadnej? 😅

ellysa
8. jan 2012

@andrema my sme na tom podobne, skúšala som všetko,čo baby radia, aj čítala spomínanú knihu a pár krát to skúsila, ale nepomohlo, jednoducho ju uspávam-niekedy vymýšľa aj hodinu, kým zaspí a netuším, ako ju naučiť spať samu, bez nočného mlieka sme 3 týždne, rozhodla sa sama od seba, dovtedy tak isto nefungovalo nič, čaj zahodila a pýtala si mlieko, alebo ričala, kým sa úplne neprebrala a skončila som...

niektoré deti jednoducho asi potrebujú niekoho pri sebe a raz samé dozrejú ...prajem veľa síl... 😉

lenocka84
8. jan 2012

@miruska15 prepac ale ja sa urazat nenecham, nic som jej nenapisala aby sa ona do mna obuvala. to kde sme.

@czechzuzanaba zial maminy ktore dlho koja, a idu za kojenim hlava nehlava mi obcas take pridu. ale to je moj nazor. len sa treba nato pozriet objektivne. a nie nechcela som sa nikoho dotknut, ale to co mi ona pride, je uz dost chore. tak to nejako prislo do toho suvisu.

kryska5
8. jan 2012

@lenocka84 prosím ťa posledný dotaz, čím som ťa urážala? Ja som ti písala niečo o husi, či podobne? Jediný kto tu uráža si ty .... to s kojením fakt ani nebudem komentovať si na smiech :D

czechzuzanaba
8. jan 2012

@lenocka84 ja at se divam, jak se divam, tak @kryska5 te neurazila nikde, jen se asi dotkla slabeho mista - tech plinek. Coz ja teda nepovazuju za spatne, ze ma tvuj Patrik jeste plinky v jeho veku, to je normalka, ale tebe to asi nejak vytocilo.....
Ale ja se vam do toho motat, pac stejne asi se se mnou nechces bavit, ja su totiz taky vymleta, uz totiz dost dlouho kojim 😀

lenocka84
8. jan 2012

@kryska5 trafena hus bolo v spojitosti s tym ze som napisala ze par provokaterok, a len ty si sa nato ozvala. tak si sa sama oznacila za nu.
nikoho neurazam, ked som pisala o zakomplexovanej trube, takych je vela, a v kazdej teme. znova si sa prihlasila len ty.
a to kojenie, zial je to realita. lebo niektore budu kojit aj keby sa neviem co dialo.
ale sak to je ich vec, ale moj nazor mi nevezme nikto.
lebo uz pri mnohych sa mi to potvrdilo. uz davno nemam nazor ze materske mlieko je to najlepsie. moj syn ho mal kratko, a je mozno menej chory ako kojene deti. to je asi tak vsetko.

czechzuzanaba
8. jan 2012

@lenocka84 Pardon, zrovna sem dokojila, trochu mozko mi zmizlo a slova mi vypadavaji... motat nebudu sem chtela napsat 😉

asfodelka
8. jan 2012

@kryska5
@lenocka84
kde sa stretnu viac ako dve zeny je to nedobre 🙂 naco sa hned hadat zeny. ja som minule citala ze dieta ktore spi s rodicmi v posteli ma vyssie sebavedomie. o kojeni vacsinou nadavaju tie ktore nemohli alebo sa im nechcelo kojit, ale naco znechucovat tie ktore mozu a chcu. moja sestra kojila do 3rokov a nemam pocit ze by jej to nejako zabrzdilo rozum... ja tiez kojim a malemu to tak vyhovuje, ked ho to omrzi prejdeme na nieco ine. mozno by sa dalo povedat ze nezavid tak nahlas ale nechcem byt zla.

@andrema ja by som povedala, aj ked nemam take stare dieta ako Ty ale este len polovicne 🙂 ze sa zbytocne trapis. ona si najde svoj cas ked bude pripravena byt sama. raz to pride. drzim palce

zuzanockamt
8. jan 2012

tato tema mala radsej vzniknut ako otazka a nie ako diskusia 😀

lenocka84
8. jan 2012

tie ktore koja budu hucat na tie co davaju UM, a tie co davaju UM budu hucat po tych co koja. to vzdy bolo, je aj bude kamen urazu.
jedno dieta vie lepsie toto, a dalsie tamto. kryskina mala vie kakat, my zase spat. oni sa naucia spat, a my kakat. je to normalne a prirodzene.

zelam dobru noc, a kazdemu dietatku nech sa nauci to co este nevie 😉