Stály plač 6 týždňového dieťatka v bdelom stave
Ahojte mamicky. Potrebujem sa poradit. Mam 6tyzdnoveho chlapceka. V noci nastastie krasne spinka cca od 20.00 do 6.00 - 7.00, budi sa na krmenie a hned opat spinkame. Cez den mam problem, neviem, mozno ja robim nieco zle, je to moje prve dieta. Akonahle otvori oci tak place. Cez den zaspi na mne, v kociku... ale ked nespi a akurat nepapa tak place... prebalujem, place...mam ho na rukach, rozpravam s nim, spievam, tancujem... place. Rozbalim, hladkam, masirujem, place. Jednoducho nepoznam taky ten cas straveny s nim, kedy by neplakal ked je hore. Snazim sa nenechavat ho pkatak, zaujat nejako, ale nedari sa. Kolotoc nepomaha, vibracne kresielko, manduca... verte mi, ze mi nejde o to, aby vobec nezaplakal, alebo som bola leniva sa mu venovat... ale toto mi pride zvlastne. Jednoducho, ked ma otvorene oci tak place, bez ohladu na moju snahu ho utisit, pritulit, hladkat. Od narodenia je na umelom mlieku, mne sa tvorit nezacalo. Lekarka vravi, ze je zdravy ako buk, rastie, pribera... len tie dni su strasne. Chcela by som s nim nejako aktivne travit bdely cas, ale neda sa. Mate s tymto niektora skusenosti? Ako to u vas prebiehalo? Preslo to? Kedy? Dakujem za kazdy nazor.
preslo 🙂 ale u nas ako ja hovorim bud spal alebo reval. co ti viem dokedy mozno do 3/4 roka ci roka. nosény kojeny hyckany a dieta len rev. v kociku vydrzal len ak spal. uz ked zacal byt samostatnejsi bolo to lepsie.
mojma 4,5 mes. a place stale....cez den, ekd je hore, ale narozdiel od teba...place aj cele noci....takze bud rada, ze ti aspon v noci spi 😉 ...kedy to prejde netusim..... moj starsi 5,5 roc. je urevany doteraz, ale to je skor povahou a vydobijamim si...
@nostress Dakujem. Ani nevies,co tvoje slova pre mna znamenaju,aspon vidim svetlo na konci tunela. Ja tiez googlim donekonecna,skusam kvapky,sirupy... hadam aj modre z neba by som mu kupila... Musim vydrzat,neviem ako ale musim,kvoli nemu. Este raz dakujem,ze si mi napisala svoju skusenost.
Neboj pride den, ked sa bude usmievat viac a viac. My sme tiez vykupili celu lekaren a mame vsetky kvapky a masazne kremiky na brusko, nosic manduka za 100 eur, proste modre z neba ako vravis 🙂
A nic nezabralo, len to vydrzat aj ked viem ze je to tazke, najma ak mu chces pomoct a trpis s nim (pomaha sa vyplakat na zachode ;). Nie vazne, uvidis este mi napises ako vam je super a maly je najstastnejsie babo na sveye. Budem cakat ;)
@nostress Ahoj. Mozno si spomenies na tvoj prispevok, ktory mi tak pomohol v tazkych casoch... Iba ti chcem napisat, ze si mala pravdu... mame doma usmievaveho,nadherneho a sikovneho maleho cloviecika :o) to placlive obdobie u nas trvalo tak do tretieho mesiaca... a nic z komercnych pripravkov nam nepomohlo. Mam pocit, ze ako sa zacal zaostrovat zrak tak sa to zacalo zlepsovat. Musel vyrast a my sme museli vydrzat. Zvykal si na svet a ako nam povedala neurologicka, on je taky strateny v tomto velkom svete. Tak som ho stale objimala, aby vedel, ze v tom velkom svete je jedna naruc, ktora ho nikdy neopusti.
Moja suseda tak plakala strasne nonstop a nakoniec zistili ze ma intoleranciu laktozy.Ale ked si spomeniem na moju malu,tiez fuuuurt plakala
@eldane ani nevies ako sa s vami uprimne tesim. Nasa mala bude mat na Silvestra rok, je to jedna velka slecna, ktora sa na kazdeho usmieva ako slniecko a robi nam velku radost. Uz si ani na ten zaciatok nespomeniem. Akurat prisli tie zuby, ale to co sme zazili na zaciatku uz nic neprekona, takze sme celkom v pohode , lebo viem, ze aj to raz skonci (teda dufam ze jej nebudu rast do tridsiatky 🙂 A ako hovori moj kolega, najhorsia je aj tak puberta 🙂))))))) prajem vam nadherne Vianoce a uzivajte si jeden druheho kazdy den, lebo to nejako rychlo s tymi deturencami bezi !!!!!!! 🙂
Chcela by som vám odporúčať Doodoo plyšovú hračku, ktorá vydáva zvuky maternice, čo počulo bábo 9 mesiacov v brušku. V Belgicku a Nemecku sa to už osvedčilo, používajú mamičky vyše 10 rokov. U nás je to ešte novinka, ale som si istá že mamičky ,a hlavne bábätká si to veľmi rýchlo obľúbia, lebo super ukludňuje a uspáva nekludné miminká. 🙂
moja dcera bola taka a nic jej nebolo len stoho musela vyrast nic ine nepomohlo
@eldane - takého syna mala segra doma. Medzi mojou a nim bol rozdiel 2 tyzdne. Ani sme ich nevolali menami, ale o jeho sme volali "ten, čo hlasno leží" a moju "tá, čo ticho leží". 😀 Rovnaká starostlivosť, obaja pekne rástli, žiadne zdravotné problémy, žiadne koliky. Len on sa nudil - nudil sa, kým sa sám nedokázal nejako hýbať. Začalo to, keď mal 2-3týždne. ešteže nás bolo v dome neurekom. Kazdý sa pri nom vystriedal, lebo segru by "pepka ranila." Bolo ho treba nosiť, meniť polohy, kolisať, rozprávať, spievať, natriasať - všetko ho dokázalo zaujať max. na 5-10 minut. V noci spal bez problemov, cez den dokazal naraz spat max. 90min. Keby sa sestra musela ešte starať o domacnosť, tak by ju asi len vyniesli. Malý bol akčný, ani nie 3mesacný sa už otáčal ako vrtuľa, 4mesacný sa staval na nohy - dvihal zadok dohora a aj na ruckach chvilu zotrval (sme to nazývali "poloha mrtvy chrobák"), potom taký vystretý padol nabok a znova skusal. Toto ho uz na nejaku chvilu zaujalo. No a ako 5mesacny uz stvornozkoval po izbe, co bol cas, ked sa plac zredukoval o polovicu. Keby som to nevidela, ani neverim. Moja malá v tom case este iba lezala, sme ju otacali ako kura na grile. Popri nom, moji dvaja (aj syn kedysi a dcera vtedy) vyzerali ako "telesne handicapovani"). Inak ta jeho akcnost a rychlosť, ako sa zacal hybat, viedla k domnienke, že nebude mať ani 10 mesiacov a bude behat. No figu, zacal skoro na tyzden presne ako moja mala, co zacala stvrnozkovat ako 9mesacná.
Takže niektoré deti sú uplakane aj z nudy a nestaci im iba lezať. Ak sa vylucia zdravotne problemy, nejaka bolest, tak potom je to "syndrom narocneho dietata."Tuším, tak sa tomu nadáva. 🙂 Potrebuju akciu. Asi to treba len vydrzat, ale to je velmi tazke a mne - matke 2 pohodlnych, do roka uplne tichych deti, sa to lahko hovori. Neviem si predstaviť to zazivať. Inak aj toto moje tretie sa javi uplne rovnako - ticho.
@dahra ahoj. Myslim ze u nas bol skor problem reflux a koliky. Do 4 mesiacov kakal iba po rektalnej rurke. Teraz uz kaka sam ako kral :o) ale tvojej sestre nezavidim, asponzs vas bolo v dome viacej. Ja som na neho bola sama a musim sa priznat,ze to jeho placlive obdobie mi nieco vzalo... odvahu mat druhe dieta... niekedy tak v kutikuduse zavidim mamickam ako si ty, ze si v pohode uzili tie krasne prve mesiace s babatkom. Uz inak nebude. Hlavne ze teraz je uz vsetko ok a je pre nas tym najdolezitejsim cloviecikom v zivote.

@eldane ked som bola mala,pod nami byval maly chlapcek a ten plakal tiez takto az do dovrsenia jedneho roka. Nasledne akoby utalo a bol z neho usmievavy chlapcek.
Tiez vselico skusali,starali sa,venovali,no s tym placom si neporadili. To mi raz rozpravala mama (v suvislosti s kolikami nasej malej). Ta tiez vela bdeleho casu preplakala,no u nej to po 3,5m.prestalo.