icon

Štvormesačné dieťa robí prvé kroky

lussylujzalu
30. nov 2016

Ahojte. Naša malá princezna má v piatok 4 mesiace este sama nesedí ani nelozi. Ale s pomocou čiže pridržiavanim robi kroky .myslíte že je to v poriadku.ci je to ešte skoro?

baaambulkaa
30. nov 2016

@diablikovci tak ty si riadne hlúpa...prepáč za výraz.....chváliť sa tým, čo robíš zle? daj si tri facky na večer....dvojmesačné dieťa nie je ani fyziologicky vyzreté na to, aby bolo v inej polohe ako ležmo, či na chrbte, či na bruchu......ja si fakt myslím, že žena by mala ísť na IQ testy kým porodí.....bože

diablikovci
30. nov 2016

@puklica13 tu mal 3 mes.

baaambulkaa
30. nov 2016

@diablikovci dávaš ho do sedu....celé zle....myká nohami a jupííí chce chodiť???

diablikovci
30. nov 2016

@baaambulkaa Ja sa tym nechválim, ja hovorim ako to bolo. A opytajte sa neurologicky ze hyperaktivne deti su aj toho schopne. Myslis, ze ja som nim nechodila po lekaroch a aj oni boli z toho v riti.

vevesh
30. nov 2016

@lussylujzalu ja som mala tiez hyperaktivne babo (rozumej vsetky veci robilo skor ako rovesnici) - ako 6 tyzdnove sa mi dokazalo z chrbata pretocit na brusko, ako 3 mesacne same zdvihat na nohy pridrziavanim sa nabytku, chodit okolo nabytku ako 4 mesacne- bez pomoci !!!( a to je dolezite, ze nikto dietatu nepomahal, aby nepreskocilo vyvojove kroky ci si nejako poskodilo kostru/svalstvo do buducnosti)- a div sa svete okolo nabytku mi dieta lozilo este dalsich 11 mesiacov, dokym sa same naucilo chodit, cize zrazu bolo "podpriemerove " voci rovesnikom - kazde dieta ma svoje tempo a netreba ho urychlovat ci pomahat, tu nejde o preteky, ale ono samo vie, kedy je na co pripravene...a tabulky su vzdy len orientacne spriemerovane hodnoty 🙂

puklica13
30. nov 2016

@diablikovci pockaj..to je ten gauc? Cize v 3m nan aj vyliezol a takto si sadol..predpokladam...

diablikovci
30. nov 2016

@puklica13 ja som dala fotku, ze ako sa hybal. Ja som nikde nenapisala ze vyliezol!!!

puklica13
30. nov 2016

@diablikovci ved som sa len pytala..nedurdi sa😀

diablikovci
30. nov 2016

@vevesh presne ako u nas. Ale az ked mal 12 mes. tak chodil sam bez pomoci ..

petatrubicka
30. nov 2016

@diablikovci chudatko malicke ved pozri ako je zhrbrene aku zataz ma na chrbticu,to co tu riesis to v roku chces aby sa samo uz aj oblieklo najedlo a slo uz do skolky?

charlie1980
30. nov 2016

@diablikovci A co vobec robi taketo dieta v takomto pasivnom sede....? Ma byt na zemi, na chrbte, na brusku a nie byt opierane.

Bohaca, vam uz fakt chyba zdravy rozum ? Moj chodil v 9.mesiacoch, na sedacku a zo sedacky sa zosuchtal, ked este ani nechodil, neviem kolko mal, mozno 6-7mes, natocil sa na bruchu smerom nohami nadol a do sedu, lozenie asi 2 tyzdne a v zivote takto nesedel. Co ma co byt dieta takto skrutene....?

monikaparson
30. nov 2016

@diablikovci Keď mal 3 mesiace, tak už takto "sedel", to by som aj ja bola v riti z toho, že tvoje "hyperaktívne" dieťa 😀 (toto pomenovanie ma nikdy neprestane baviť) dávate sadať. Neviem si ani predstaviť, čo takto malé telíčko musí zažívať, ak je takto neprirodzene vystavované takémuto nátlaku. Kopanie nohami a mávanie rukami mne jasne hovorí len jedno, takto nie a nie, mama aha ja chcem chodiť, rýchlo si to odfoť a hoď to na FB. 😀 aaaaaaaa
Niekedy si poviem, že už som toho videla dosť, ale stačí prísť sem a presviedčam sa o tom, že nevidela.

pallacinka29
30. nov 2016

Keď môjmu mužovi čítam niektoré perly tu z koníka, len sa ma spýta, či dotyčné dámy už nakŕmili všetky sliepky a ostatnú hydinu... Myslím, že na zakladateľku témy a jej podobné dámy sa táto poznámka neuveriteľne hodí...
Mám doma prvé 4- mesačné dieťatko, som rada, keď je ticho, resp. keď neplače a keď sa snaží pretáčať sa. Neviem a nerozumiem, prečo niektoré ženy vytvárajú okolo seba dojem, že sú obklopené dokonalosťou. Podľa mňa, veľkosť ženy-matky spočíva v tom, povedať, že som unavená, dieťa plače (veď to je normálne, ono nevie inak komunikovať), pri pohľade do zrkadla vo výťahu si povzdychnúť, že sú dni, keď som sa zabudla učesať, lebo dieťa tak plakalo pri obliekaní a dávaní do kočíka, že som sa spotila až po nohavičky. 🙂

diablikovci
30. nov 2016

@petatrubicka
@charlie1980
@monikaparson
Pisala som to uz 5x, ze chodila som snim po lekaroch. On stale plakal ked lezal az rical tak co som mala robit, proste chcel. Ja som ho len dala opriet, on proste chcel si normalne sadnut preto ta fotka je taka.

@petatrubicka ano oblieka sa sam. Aj mi chodi do skolky.. Inac mu davat este aj sunar cislo 5.

maminecka2
30. nov 2016

@lussylujzalu Prepec ale toto je tu furt dokola! To nie je chodza ale automaticke pohyby, s chodzou to nema nic spolocne, na to este nema dozrete centra v mozgu, prepojene hemisfery atd. Urcite to s nou nerobte, nie je to dobre. Ak Ta zaujima viac o tom co kedy dietatko ma robit a co sa s detickami robit nema a co moze tak si to vygoogli alebo popros pediatra o vysvetlenie. Dieta sa vobec nema niecomu ucit stylom podopriet, pridrziavat, apod.
Ja mam 3 deti a kazde malo uplne iny rytmus vyvoja- najstarsi sa pretocil na brusko v 9-tom tyzdni, plazil v 4,5 mesiaci, stal a presuval sa pri nabytku v 7, chodil od 10. Mladsi neskor- napr. stvornozkoval az v 11 mes., chodit zacal v 14 mes., a teraz babike sa nechce a len ako dovrsila 7 mesiacov sa zacala plazit.
Nic netreba uponahlat, pokial by nieco nebolo v poriadku v poradni by doktor odporucil co s tym.

charlie1980
30. nov 2016

@diablikovci Vidim, ze namas ponatia o spravnej a samostatnej technike sedu. Nevadi. Ved on chcel 😀 Aj moj sa jedoval, nelubil byt na bruchu a plazit sa. Musel. Ina moznost nebola.

diablikovci
30. nov 2016

@pallacinka29 za mna. ja som sa nevytahovala ja som len napisala co som prezila so synom. Aby mamicka nemala strach. Ja som svoje dieta nenutila on chcel sam. A tiez som sa bala a chodili sme po lekaroch, ale proste aj povedali ze je to tak a hotovo.

diablikovci
30. nov 2016

@charlie1980 aka je spravna technika sedu?

monikaparson
30. nov 2016

@diablikovci On nechcel sedieť, on chcel vidieť a to je dosť zásadný rozdiel. To, že ti dieťa stále plače len znamená, že ti chce niečo povedať. To, že ty nepočúvaš a nevnímaš, to už je o tých vzťahoch rodičov s deťmi. A po doktoroch sa ešte len nachodíte.

petatrubicka
30. nov 2016

@diablikovci ja mam druhe dieta chodila som s nim na rehabilitacie cvicila som s s nim vojtovku a stale mi bolo zdoraznovane neposadzat,nepostavovat na nozky nechodit...

charlie1980
30. nov 2016

@diablikovci Myslis "chcel", lebo rycal, alebo chcel, to co vidim na obrazku....? Lebo ak chcel na obrazku, potom ma hlavicku spadnutu dopredu, chrbticu ohnutu, pliecka drzi nerovnomerne, k tomu ta zdvihnuta noha, tak toto je ze uplne prirodzeny sed, len co je fakt.

diablikovci
30. nov 2016

@monikaparson
Ano chodíme kazdy rok na preventivky a musim poklopat ze vsade ma dobre vysledky a je zdravy.

baaambulkaa
30. nov 2016

@diablikovci vies to jeho rycanie znamenalo urcite nieco ine, len si ho asi zle pocuvala

diablikovci
30. nov 2016

@charlie1980 On bol oprety v zadu a proste chcel si normalne sadnut tak preto dal nozku hore.

diablikovci
30. nov 2016

@baaambulkaa dala som ho sadnut a bol ticho

maminecka2
30. nov 2016

@lussylujzalu A prosim Ta, nedavaj ju do polosedu, nema v nom byt a teda sa z neho tahat do sedu. A ani s nou "necvicte" zlahu do sedu- zrejme myslis take to tahanie za rucicky ked si babo potom sadne- to sa tiez nesmie. Vela ludi to robi, vyslovene to zvadza takto "cvicit", ale nema sa to. Ja som musela aj muza krotit a zakazovat.
Velmi Ta prosim porad sa s pediatrom alebo si to trosku nastuduj, lebo malej velmi poskodis a nasledky budu na cely zivot. Ani by som to tu nekomentovala len je mi malej luto.
A ak by chcel niekto namietat- aj s nami to takto robili a tu sme- tak sa prihlaste kto ma uplne rovny chrbat, to nehovorim ani o skolioze, spravne drzanie tela, nema bolesti chrbta, ploche nohy, atd. Ja osobne skoliozu uz od cca 12-tich 😔, bolesti chrbta.....

monikaparson
30. nov 2016

@diablikovci ty asi nemáš moc veľké znalosti, ale to nevadí, všetko to časom príde. Čo sa týka práve motorického vývoja alebo teda hlavne jeho predbiehanie, tie problémy sa ukážu oveľa, oveľa neskôr. A tak ako ti tu píšu aj iné mamičky, chcel vidieť alebo byť pri tebe, či hoc čo iné, nie sedieť, ale to ako keby človek hrach na stenu hádzal. Hlavne, že bol ticho.

sasesoe
30. nov 2016

@diablikovci dietatu najviac pomozes tym,ze mu nebudes pomahat. To co zvladne samo je ok, ale nepomahat,nepodopierat, nedvihat, nevodit za rucicky.... ak je zvedave a chce vyhkad, daj si ho do satky al nosica. A spravna technika posadenia sa u dietata je, ze lezi na brusku/styroch a z toho si sadne. Normalne z chrbta az omnoho neskor. Jasne, deti sa dotahuju,zapieraju,ked im das ruku,ale netreba ich tahat,podopierat ani nic podobne, naozaj im tym nepomahas. A nemaj nam to tu za zle, ze sa snazime Ta na to upozornit. Maj sa krasne

sasesoe
30. nov 2016

@lussylujzalu vid prispevok o jedno vyssie 😉

aaandrea89
30. nov 2016

@baaambulkaa 👏👏👏