Štvormesačné dieťa robí prvé kroky
Ahojte. Naša malá princezna má v piatok 4 mesiace este sama nesedí ani nelozi. Ale s pomocou čiže pridržiavanim robi kroky .myslíte že je to v poriadku.ci je to ešte skoro?
@sasesoe Dakujem za radu. Ale ako som pisala chodíme na preventivky kazdy rok a vsetko je ok aspon podla vysledkov a lekarov. Len uz do satky 3,5 rocne dieta nedam 🙂 to len uz tak na okraj.
@diablikovci Veď, ak ty si svojim konaním v pohode a stotožnená, tak sa tu ani predo mnou, ani pred inou nemusíš obhajovať a niečo vysvetľovať.
@diablikovci celeee zle
@maminecka2 hmm,necitala som predoslu diskusiu,ale napr. mne so starsim synom na rehabilitaciach kazali cvicit s babatkom,ktore uz drzi hlavicku tak,ze v lahu ho chytim za jednu rucku,pridrzim protilahle kolienko a pomozem pomalicky sadnut...cvicia sa tym brusne svaly... preco sa to podla teba nesmie?
@monilik rehabilitovali ste píšeš, takže asi nebolo všetko ok a bolo treba posilniť tie brušné svaly alebo niečo? My sme tiež museli s malou cvičiť, lebo sa nedotáčala na jednu stranu, teda bolo potrebné jej s tým pomôcť. Akonáhle to zvládala sama, čo bolo veľmi rýchlo už sme necvičili, nepolohovali, nepomáhali.
@diablikovci jasne ze si chcel normalne sadnut z takejto priserne blbej polohy.
blbsie citanie je uz len :Da sa otehotniet zo spermii v bazene?
lussylujzalu zničis jej chrbticu a možeš jej velmi poškodiť zdravie, nakolko jej telo nie je na chodenie zrele... na to treba aby boli klby chrbica, svaly pevne , mne deti sa k tomu dosatanu až ako 1.5 rocne..... žiadne 4 mes dieťa nechodi, pocie ti to kazdy neurolog.
@monilik Vyslovene mi to zakazala pediatricka. Ten cvik co opisujes Ty je jednak uplne iny, zapaja presne urcene svaly, naucili Ta to presne pod dozorom, prepaja urcite konkretne centra v mozgu, a hlavne je to indikovane na urcity presny problem. Keby malo dietatko nieco ine tak mozno presne toto zasa zakazu robit. Takze ak odporuci lekar a presne nauci je to samozrejme OK. Napr. ani Vojtovku nikto doma nejde sam cvicit ked to nema dietatko indikovane, nema to naucene na RHB len preto ze inemu babatku to kazali- aj tam by sa mohlo urobit viac skody ako uzitku. Vzdy sa treba poradit (s pediatrom, nie na konovi 😉) ak si clovek nie je isty. Lebo my rodicia sme casto az moc akcni a prilis chceme a nakoniec to moze byt aj kontraproduktivne 🙂
Naša malá bola tiež urýchlena, v 4 mes. plazila, v 5 mes.stvornozkovala a v 6 sa v postieľke postavila a odvtedy non-stop skakala.... Proste akčná, lenže naša pediatricka hneď šup s nami na rehabilitačné a tam som dostala presne inštrukcie čo a ako a záznam do karty, že dieťa je vyvojovo o 2,5 mesiaca dopredu, je zdravé, skontrolovali ju od hlavy po päty, či má tomu svalstvo už prispobene, 3x som tam bola s ňou cvičiť aby ju videli v akcii, a skonštatovali že je ok a mám ju nechať robiť to, čo sama zvladne.... A v 9,5 mesiaci mi už behala po dome sama. Ale nebola som z toho nadšená, skôr som mala obavy...
poznám aj také že v štyroch mesiacoch dávali dieťa do chodítka aby sa naučila chodiť a tešili sa keď sa dieťa pohlo v chodítku a dopadlo to tak, že s malou musia chodiť na ortopédiu kvôli klbikom a chrbtici ... malá začala chodiť po roku a vôbec o nič neprišla. Niekedy mám pocit že mamičky by boli najradšej keby sa deti rodili s vyštudovanou VŠ :D
@natalka13 on bol oprety len nechcel byt tak si chcel sadnut a manzel ho chcel odfotit a vtedy sa takto pohol..
@mivis aj mi sme chodili po lekaroch a tiez na rehabky. Proste on chcel len chodit a chodit a chodit. Nechcel sediet. Pre mna by bolo tiez vyhodne nech dieta lezi a ja mozem urobit co potrebujem, ale tak on tak to nechcel. Ja som tiez ako 9 mes. vedela chodit sama a od 6 mes. som bola v jasliach.
@diablikovci ak to dr.odobria (coz si nemyslím) je to ok... Ale určite nie pomáhať, skôr ten vývoj treba brzdiť.... Ja som to brzdila nosením na rukách, malá mala prehľad a bola spokojná, ja som mala síce ruky vytahane po zem, ale neľutujem, pretože viem že nemá zdravotné ťažkosti.... Treba deti zabaviť
Tu je 3 mes.
Vsetky ste na mna nadavali a mali take poznaky ze ake mam IQ a pod. Ja som iba chcela napisat mamine ze nieje same to dieta co tak rychlo sa zacalo staviat na nozky. A bola som dosledna lebo sme chodili po lekaroch a aj plavat sme chodili. A nieje mi to jedno, ze sa tak rychlo chcel postavit a preto este aj doteraz mu davat umele mlieko co je urcene pre deti od 36 mesiacov aby bol zdravy. Chcela by som vediet kto este dava umele mlieko v takom veku. A tiez do 2,5 roku pravidelne pil v noci mlieko. A to aj lekarka povedala, ze je to tak preto lebo on potrebuje energiu.
Napr. moje druhe dieta malo presne 3 mes. aj 2 tyz. a jej vysli zubky a aj lekarka povedala, zeje to skoro a co mam jej to zakazat.
A deti boli aj su stale pod lekarskym dohladom, kedze mame v rodine lekara.
Ziadny matros neuzivam a pod. keci co ste tu pisali.
@diablikovci ja len na okraj ze bez pomoci v roku chodi kazde dieta pomaly a nie je to ziadna hypermobilita ako tu ty popisujes, vodit za ruky, podkladat, sadat na sedacku pana beka... my sme mali tretorodeneho s vrtulou v zadku (to mu aj ostalo), pretacal sa od narodenia (ano prepad) a potom 6 tyzdnovy nazad, 3,5 mesacny sa plazil, 4 mesacny stvornozkoval... v 6 mesiacoch chodil okolo nabytku, ale sedel az ako 8,5 mesacny a chodil presne rocny... to, ze v 9 mesiacoch nam vyliezal na skrine a regale radsej vynecham haha... proste vsetko robil SAM a o tom je cely motoricky vyvoj dietata... nezasahovat a nechat ich skusat, nijako im nepomahat - oni to zvladnu sami bez nasej pomoci...
@anjelicek26 Sak vidis ze aj tvoj ako 3,5mes. sa plazil. A kazda mi tu pisala ze nechceli verit ze ako 5 mes. chodil okolo nabytku. Kazda na mna nadvala si som sisi ze tak skoro.
@diablikovci tak keby nemam take dieta poviem, ze to nie je mozne... jeho sestra narodena po nom sa plazila az ako 8 mesacna prvy krat sa pohla z miesta a chodila az ako 15 mesacna... proste deti su strasne odlisne. Ben mal diagnostovanu hypermobilitu od narodenia a vela sme chodili k osteopatovi odstranovat blokady a na masaze, aby sa mu uvolnilo to prepnute svalstvo...
@anjelicek26 tak moj nemal nic vazne ako na rehabky sme chodili ale iba na plavanie. Ale na preventiky chodíme pravidelne kazdy rok. Moja mala uz ked lezi na chrbte tak pokrci nohami a odrazi sa ze sa tak pohybuje na chrbte a tak dajako zvihne zadocek a uz je hned na druhom konci postele 🙂 A mala 3 mes a 2 tyz a mala dva zuby uz vonku. Teraz ma 4 mes a 2 tyz. a uz sa sama prekruca ze otoci sa na brusko hlavka hore aj nohy jak na plazi :D A uz viac sa vie odrazit s nohami ked lezi na chrbte 🙂
@diablikovci jaj, jasne, ty si uplne top, lebo doeta pije esre umele mliejo, fakt klobuk dole pred tebou.
Len by si mohla uz konecne pochopit, co ti tu baby vysvetluju, ze sice kazde dieta ide inac, ale podstata je, nechat to na nom, nech SAME skusa, nie ho davat sediet, do polosedu a podobne blbosti
@lussylujzalu prepac ale stavat tak male dietatko na nozicky ked ani nelozi ani nesedi? Spamataj sa kym neni neskoro ved tomu drobceku ublizis klbiky nie su vyvinute este na chodenie trpi chrbtiica..ja neviem kam sa tak ponahlas? Ja som svoju nikdy nedala do choditka nestavala ju na nohy a az v 10 zacala lozit do tyzdna stala na nozickach potom chodila za ruku a od 11 mesiacov beha ako drak bez nutenia pomocok vsetko som nechala na nu a bola omnoho sikovnejsia ako deti ktore pouzivaju choditko bacha nato sekne sa ti a uz chodit nebude velmi dlho
@diablikovci moja, ale to co robia tvoje deti robi 99% ostatnych deti, nastastie vacsina z nich maju normalne matky
@tenerifka a ja som nenormálna?
@moni244 a vy chápte že to chcel on sám!!!!
to ze sa stavia na nohy je len reflex...ja mam 4 deti a kazde inak zacalo .syn sedel v piatich5mes.a v 10 mes.sam chodil.dcerka sedelav 8mes. a zacala chodit az v 15mes.dalsia dcerka zacala sediet v 6mes.a do roka chodila,tento nas najmensi zacal sedet sam v 8mes.a na chodenie to este nevyzera.a nie kazde z nich sa plazilo,kazde dietatko je ine...ale urcite v 4 mes.ti chodit nebude
@diablikovci nechcel, to l3n ty si to ospravedlnujes tak
@lussylujzalu vacsina deti ma take reflexy a skusa chodit,tym ako to samo rovi postupne, trenuje klby a svaly. Ked jej pomahate,zbytocne to zatazuje nevytrenovane klby a svaly a moze mat neskor problemy. Teraz sa to moze prejavit tym,ze ju budu boliet klby a moze mat svalovicu,co vy nemate ako spoznat,kedze vam nevie este povedat,akurat bude uplakanejsia. Radsej ju vy sama uputavajte pri zemi v lahu,vravi sa,ze cim dlhsie dieta lozi a stvornozkuje,tym lepsie prenho. Aj po rozumovej stranke
najlepšie je, že sama zakladateľka už o rady a skúsenosti nejaví záujem... žeby troll?
@moni244 Ok pošli mi mail a ti pošlem video !!! Popýtam manžela nech ho dá do formátu aby vošiel do mailu
Nehádžte sa tu, nech si robí kto chce, čo chce a nech sa potom zodpovedá vlastnému dieťaťu a svedomiu, amen

@monikaparson ako nebudem sa vyjadrovat kto ma ake znalosti. Nie ze bol ticho, a bolo mi dobre. Aj moja mama bola v soku aj svokra. Tiez mama bola pri nas mes. a tiez skusala ci je hladny ci nieje mokry ci ho neboli brusko a dala ho do sedu a ticho. To iste aj v poradni u lekara