Susedia nám búchajú
Máme dvojročné chlapča a napriek tomu, že s ním chodievame von - doobeda asi hodinu a pol, poobede detto, niekdy aj dlhšie a tam behá, tak behá ešte aj doma večer. A dolní susedia nám búchajú aj keď behá o ôsmej večer. Máme parkety, už sme aj do kuchyne kúpili koberec, dávame mu namiesto papučiek špeciálne ponožky, no aj tak nám búchajú. To ho mám priviazať? On behá hlavne v tie večery, keď v ten deň nekakal. Ja chápem, že možno vstávajú veľmi skoro a chcú mať o ôsmej večer pokoj. Ale čo ja mám robiť? Na jeseň o ôsmej večer ho von nevezmem, aby sa vybehal, keď je už tma.
Vsetky deti behaju a dupocu,to je prirodzene.A o osmej vecer chcu ticho?Treba im povedat ze treba brat ohlad aj na deti a respektovat ich .je vela hlupakov bezcharakternych sebeckych co si nevazia deti.Taketo veci ma vedia rozhnevat.
@bobana297 a byvate v byte?Lebo niekedy sa to neda,maly len prejde a vsetko pocut,a deti co byvaju pod nami tak ich pocujem ako behaju.Je to tazsie v byte lebo musim napominat ale nie vzdy sa to da.A co jena tom nelogicke nerozumiem🙂Ked som mala jedno nebehalo,mam tri -tak sa prebehnu na chvilu
@monise a ešte viac tých, ktorí nemajú úctu k šedinám. Na nedávnej dovolenke v Turecku mi pri ceste hromadnou dopravou skoro oči vyskočili z jamok. Akonáhle sa v autobuse objavil človek starší, podotýkam - nie starý, v tom momente mu bolo ponúknuté miesto, či už dieťaťom alebo dámou či pánom. Tak toto veru u nás vo verejnej doprave nehrozí. Aj dieťa si treba vážiť, ak je na to dôvod, nie len preto, že je dieťa. Dnešní mladí rodičia žijú v akomsi klame, domnievajúc sa, že keď si urobili dieťa, sú z nich nadľudia či nejakí hrdinovia a majú aj so svojim dieťaťom právo byť bezohľadní, sebeckí, arogantní... Nad takýmto zmýšľaním a správaním mi ostáva veľakrát rozum stáť.
@dai presne tak. Ja mam toletovat duracelku, ktora vcera vecer o pol desiatej este nespala a behala jak besna po byte a dnes rano o pol siedmej uz lietala na odrazadle?? A co moje dieta s poruchami ucenia, ktore chodi do skoly a dnes na nu cakali dve pisomky? Na nu berie ohlad kto? A na mna na rizikovom berie ohlad kto? Svet sa nekruti len okolo malych deti
@monise 😒
@bobana297 tak aj moja mama vtedy bola mlada.. Ved mala len 26,5r,ked sa segra narodila,tak jasne,ze ju zabrzdila,len ta segra bola dobra,ze vedela,ze ju za to vyhresia,tak sa vyhresila hned.. Ona bola inak kludne dieta,casto ani nevedeli,ze ju maju,to ja som bola ten zivel,ktoreho bol plny dom. Nastastie nikto sa nestazoval,to skor my sme.si uzili a nasi si este uzivaju s nadsusedmi,ktorych je strasne pocut- okrem.vrtania aj vytapanie plus v noci akoby presuvali nabytok,rano mama pocuje susedu chodit, ich decka sa kedysi korculovali po byte (to sme aj my boli este male,o je skoro 30rokov dozadu)....
Prosto panelak je uz taky,pocujes vsetko,aj chrapanie,kychanie, chodzu susedov,hadky...
ja myslím, že ked je niekto mega precitlivený na hluk, mal by si kupiť dom na samote u lesa a nie bývať v paneláku. My teda búchajúcich susedov nemáme, ale hluk je v meste bežný, my sme na pešej zone a počujeme autá, vlak a cez víkend aj diskotéku a všeliakých opilcov a nadrogovanú mládež od polnoci do rána ... a určite je to horšie, ako 2-ročný drobec, čo večer o 20:00 ešte prebehne po kuchyni.
Predtým sme bývali na dedine, prekticky na samote a večer, ked šli miestni opilci z krčmy a spivali, tiež sme počuli... a keby len spev...
Moji rodičia bývajú pod nami, ked boli decká malé, počuli fakt len ak sa občas vozili na odrážadle po chodbe, alebo ak bola u nás návšteva a hlučnejšie sa hrali ... a to mame plavačku a len menšie koberce (sme alergici, takže celopločné koberce nemôžeme mať). Nejaké špeciálne odhlučnenie nemáme, lenže niektorí ludia mi pripadajú, že s uchom nastaveným len čakajú, kedy niekto prejde.
Ja tiež počujem mamu, ako chodí (otca nie, akosi inak našlapuje) a čo ... ved to nie je zbíjačka ani pribíjanie klincov.
Nemyslím si, že by nejaké dieťa bolo rozmaznané z toho, že o 20:00 ešte nespí a dovolí si prebehnúť ... Keby ešte o 23:00 skáče, je to iné ... Treba trochu s mierou brať niektoré veci.
@rainee este som nedocitala, ale musism. Prepac. Ze dvojrocne dieta nevie, nerozumie, nechape? Prosim? Kolko tych dvojrocnych poznas? Tak poviem ti takto:
ano kazde dieta je ine, ale kazde ZDRAve dieta sa da vychovavat. Ale s tou vycgovou treba zacat viac-menej od narodenie, nie si stale hovorit, pri jednorocnom, vsak to je doeta, pri trojrocnom, vsakt to je este len dieta, pri desatrocnom ta ista pesnicka grrrr
NAsa copana mala vcera presne dva roky a tri mesiace. V poradi uz stvrte dvojrocne dieta. A ti poviem, kazde zo vsetkych 4 deti je ine, inej povahy. Ale KAZDE vedelo v dvoch rokoch (a dokonca uz skor), ze ked sa povie nie, tak to aj znamena NIE. Rocnemu NONONO a vytrceny prst a pochopilo.
Copana je takzvana duracelka, najstarsi 11 rocny tiez. Obaja skor nespaci/malo spaci. Aaaaaale ked sa povien, teraz nebehaj, neskac, nekric, nepisti, tak pochopi aj ta krpata . Nie vzdy na prvy krat, ale na druhy 100%ne.
Vcetci su nauceni od malicka, v urcity cas (to sme urcili my s muzom - po 18. hodine) je u nas pianko. V lete tak este v zahrade sa moze vyblaznit. Ale po DOME sa nebeha NIKDY. A to, ako sim uz tu pisala, mame dom, velku zahradu a z dvoch stran ani dusi. Z jednej susedovcov cez plot. INak samota. A aj tak nemaju dovolene vecer behat, skakat, dupat, vrieskat, pustat nahlas hudbu.
Medzi 6-pol 7 vecera, potom (uz teraz pomaly idu hore, je pol 7) kupanie/sprchovanie, potom podla toho ako dlho sa clapkaju sa mozu potichu hrat, citat, rozpravat, s malou si lahnem o ca. pol 8 a okolo 8 dvojrocna uz drichme. Vstava medzi 6 a pol 7. Ano je to skoro, ale bolo to tak vzdy a je jedno, kedy som ju ulozila. Bolo uz aj 9 aj 10 a po prve, ona neodkväcne sama, a po druhe, jedno ako neskoro skonci v posteli, o 6 je uz hore. Pribehne a chce varit kavu. Najstarsi detto. Dvaja stredni spavaju a spavali vzdy dlhsie ale o 8 pol 9 uz aj tak su vyspati. A mozu ist spat aj o pol noci.
@yanni parada palec hore!!! tak to ma byt. a ja pevne verim tomu ze aj duracel sa vie ukludnit. pokial sa im rodicia venuju. ja viem aj skriknut na rocneho mojho krpca aj capnut po ruke ked nepocuvne a ked bolo uz najhorsie nebala som sa mu dat po ritke. ma plienku a samozrejme ze som mu nevytala ako sbskarovi v disco clube 😂 ale taku ze sa otocil na mna a pozeral co sa to stalo ale vedel ze aha. tak toto uz ozaj nie je sranda. neni som az tak ohromne precitlivena na syna ze boze nehukaj na neho, boze necapaj mu po riti ani po ruke. lebo potom by to skoncilo ako kamoskyna dcera,ktoru nikdy nebuchla po riti ani nezvysovala hlas lebo boze ved je to dieta a teraz ma 5 rokov a ked jej nieco nekupi tak sa doslova drbne o zem a kope ju a ma zachvaty. a som powedala byt to mona dcera tak ju tak preplieskam po riti ze by si to zapametala do konca zivota. aby vlastnu mamu kopala a ona ako tela si bucha hlavh kde som urobila chybu ked mi to robi. 😂😂😂😂 to vies
@nyusika ved to nie pravidelne, občas sa previezli, možno raz do mesiaca a určite sme si nerobili doma ihrisko, kedže máme aj dvor
ja som to písala len preto, že reálne a nahlas naozaj počuť odrážadlo, ale bežné kroky či aj pobehnutie NIE JE to nejako extra počuť, nie je to rušivý zvuk - jedine, ak z toho niekto umelo problém vyrába. V paneláku je to bežné, počuť chodenie, výťah, práčku, splachovanie, zvuky zvonka ... ak to niekomu vadí tak, že ma potrebu niekoho neustále buzerovať a chodiť vyklopkávať, tak asi v paneláku nemože bývať...
Skor si myslím, že tu ide o starú osobu, čo boli zvyknutí, že maju ticho a zrazu tu je malé dieťa, ktoré robí istý špecifický hluk, na ktorý neboli zvyknutí.
@stanka2612 je ich viac,neboj,len skor cusia ako o tom hovoria verejne,vid tieto komentare... Ved by ich ukamenovali 😉 ja budem robit to co vyhovuje mne,mojmu dietatu a mojek rodine a hotovo. Inak fajn napady,oducat dvojrocne dieta od poobednajsieho spanku na to,aby o rok ho v skolke zase nutili spat. Podla mna uplne "skvele"....
@monise skor to vyzera tak, ze Ty si necitala moje prispevky vyssie, inak by si mi nepisala, ze mam byt tolerantna. Som takou uz 10 rokov v tomto byte, ale posledne dni mi uz kypia nervy, pretoze rodina pod nami si mysli to iste co Ty, ze malym detom sa ma tolerovat vsetko. Nic som neprekrutila na extrem, extrem zije o poschodie nizsie.
Uz vcera som napisala, ze sa k tomu viac nebudem vyjadrovat, napriek tomu som sa zase ozvala 🤐
@maciatkolulu veru,moj ma sice len rok a pol,no keby som ho poobede nedala spat,nebolo by dobre,to by mi ani nevydrzal...vstava rano medzi 8:00-8:30 a poobede ide spat okolo jednej a vie potiahnut aj do pol stvrtej,tak potom jasne,ze mi o osmej nezaspi...ale o deviatej je uz okupany a napapany v posteli a uz sa len mojkame,spievam mu uspavanky a pomaly ho uspavam 😊 a teda ja osobne si myslim,ze dvojrocne dieta este poobede spat potrebuje 😉
@stanka2612, jasné, že malé deti poobedný spánok potrebujú. Moja tiež zvykla potiahnuť poobede do pol štvrtej a o siedmej už zase zarezávala v posteli. Poobede spávala aj v škôlke. Dostatočný spánok je pre deti nevyhnutný k dobrému vývinu. Nevyspaté deti sú následkom únavy mrzuté. Zdravé dieťa má taký režim, na aký ho rodič od útleho detstva naučí.
@novana ani nevies,ako by som prijala tuto alternativu,ze by mi maly chodil spavat o siedmej,co aj o osmej by mi stacilo 😀 ale nech som mu akokolvek upravovala spanok,proste skor ako o pol desiatej nikdy nezaspal,zial...tak uz to neriesim,ale samozrejme,ze o osmej uz je kludovy rezim a nebeha po dome,len sa hrame alebo inak zabavame... A teda aj keby ze byvame v bytovke,tak mu nedovolim vecer o osmej tam behat a jazdit na odrazadle,no v bytovkach je vacsinou pocut uplne vsetko (u nasich pocujem aj suseda si s prepacenim prdnut na zachode 😂)
@anjika42 ak tvoja mala naozaj len obcas prebehne z izby do izby,to by som vobec neriesila 😉
@stanka2612 , nikdy nezaspal skôr ako o pol desiatej? Už po príchode z pôrodnice bol od pol štvrtej do pol desiatej čulý?

jedna vec je či rozumie a druhá či to aj rešpektuje ako píše hettinka,niekedy aj 300x povieš,vie že robí zle ale aj tak to nepomôže a môžeš byť rovno psychologicka či výchovný poradca,nie matka čo nezvláda svoje dieta. A môžeš aj nakricať alebo dať po zadku. Ja mám 2 , staršia bola kludnejsia a hlavne ju nemal kto rozblaznovat ako teraz menšiu. Tá je úplne iná, živšia aj väčší nervak,málo spí a viac plače za blbosti. Susedom vadilo keď plakala ako bábo a to nebol tiež extrem že by plakala nonstop,ale niekedy to je pocut. Nikdy sme doma neloptovali,nejazdili na odrazadku,veľa chodíme von a o 20 spinká. Tiez upozorním keby kričali alebo sa nahanali.A aj tak im vadí keď prebehne po byte či padne hračka,lebo sú celé dni doma,už mám pocit že striehnu na všetko čo sa pohne. Keby boli v robote od 8-16 ani by pomaly nevedeli že dáke deti tu sú.