icon

Susedia nám búchajú

anjika42
15. okt 2017

Máme dvojročné chlapča a napriek tomu, že s ním chodievame von - doobeda asi hodinu a pol, poobede detto, niekdy aj dlhšie a tam behá, tak behá ešte aj doma večer. A dolní susedia nám búchajú aj keď behá o ôsmej večer. Máme parkety, už sme aj do kuchyne kúpili koberec, dávame mu namiesto papučiek špeciálne ponožky, no aj tak nám búchajú. To ho mám priviazať? On behá hlavne v tie večery, keď v ten deň nekakal. Ja chápem, že možno vstávajú veľmi skoro a chcú mať o ôsmej večer pokoj. Ale čo ja mám robiť? Na jeseň o ôsmej večer ho von nevezmem, aby sa vybehal, keď je už tma.

nelinka2009
16. okt 2017

@anjika42 tak skus detske centra, detske kutiky... Ale to jevriesenie na chvilku. Zmena vychovy by bola efektivnejsia.

anjika42
autor
16. okt 2017

neviem, či v detských centrách sa dá medzi toľkými hračkami behať bez zranenia

nelinka2009
16. okt 2017

@anjika42 tak tebe uz nic nepomoze. Mozno sa bude hrat a nielen bezcielne behat.

nelinka2009
16. okt 2017

@anjika42 a v byte sa da? Ci to je holobyt?

moni73
16. okt 2017

To vazne takto zijete? To vazne takto vychovavate svoje deti? Medzi 6-22 je vsetko dovolene? Sa mi snad snivate. Moja dcera je vychovavana viacmenej bez hranic. Jej hranica, ale konci v mieste, kde zacinaju hranice druhych. Nebude vecer a vlastne ani cez denvbyte skakat, nebude behat a nebude tancovat. Vo velmi vynimocnych pripadoch (ked sa u nas stretne viac deti) sa pri najblizsom stretnuti so susedmi zdola ospravedlnim.
Ja som sa nevedela dlho stotoznit s prirovnanim "ovce", ale postupne to zacinam chapat. Ziadny rozum, ziadne city. Baca povedal, resp.zavelil 6-22.😞

jankalukasova
16. okt 2017

@anjika42 dalsi navrh.. dalsi problem... uz som to pochopila... ty nepotrebujes poradit ako to cele riesit.. Ty len cakas na komentare, ze je to ok... sorry.. nie je, z mojho pohladu urcite nie.

nelinka2009
16. okt 2017

@moni73 vidis vidis

silverrko
16. okt 2017

@moni73 Ano tancujeme spievame...hráme sa ale s hranicami. Cez deň sme vonku a ak nie vždy sa opýtam či nie sme hluční. Mne ešte ani raz susedia nebuchali máme dobré vztahy. Koľko krát sa aj ja opytam. Asi sme v norme. No ako čítam je tu aj extrém za extrémom.

silverrko
16. okt 2017

@moni73 mne sa skôr nepáči že nemôže mať obuté papučky...veď noha sa vyvíja klenba a pod..tolerancie by mohla mať aj suseda a aj autorka( viac von menej doma) a samozrejme večer ma dieťa už spat.

babulkomale
16. okt 2017

@meluela presne. Moj syn spaval 3-4 hodiny poobede a tym padom nesiel spat o 20.00. Co som ho mala budit? A urcite si nefandim, ze som si ho tak dobre naucila spat. Snad tie mamy, co sa im deti budia po polhodine spanku s vreskotom, si ich tiez tak "naucili"? Urcite by boli radsej keby pokojne spali par hodin.
Len cumim ake netolerantne vedia k sebe matky byt 😕

novana
16. okt 2017

Pri otrepanej fráze "veď je to dieťa" sa mi ježia chlpy na celom tele. Naposledy som túto "duchaplnú" vetu počula od mamičky 10 ročného nevychovaného chlapca. Každé zdravé dieťa je živé, plné energie... Rozdiel je len v tom, že niektoré deti "vychováva" televízor, internet, odrážadlo... a iné vychovávjú rodičia tým, že sa mu VENUJÚ. V každom druhom statuse a aj príspevku na MK čítam: Milujem svoje dieťa! Milujem ho najviac na svete! Je to moja najväčšia láska! etc Neviem, či niektoré mamičky o tom potrebujú presvedčiť seba alebo neznáme ženy na MK, pretože minimálne 99, 9999999% svoje deti miluje, je to prirodzené. Matka, ktorá svoje dieťa naozaj miluje, sa snaží s láskou ho vychovávať už od útleho veku mu určuje hranice. To, že dieťaťu všetko, čo ono chce, dovolím, lebo ja ho milujem, je tkz. opičia láska. A potom tu čítame diskusie: Môj osemročý syn ma neposlúcha, Môj 7 ročný syn má v škole problémy so správaním atď. Bodaj by nemal, keď si už ako dvojročný robí čo ON CHCE, lebo veď je ešte dieťa. Dieťa musí mať od malička zavedený režim - do postele najneskôr o ôsmej a pred tým kľudné aktivity, nie bezprízorné behanie po byte, hádzanie hračkami atď. Vedieť sa hrať, sústrediť sa na hru, rešpektovať dospelých... ho predsa musia naučiť rodičia, a tomu sa hovorí láska. 🙂

silverrko
16. okt 2017

@babulkomale pozri my tak správame a potom ideme ešte von. O 20:30 ideme spať a zaspime. Výchovu vývoj máme sledovanu psychológom a poviem ti budiť mi nekazala. Ak toľko spí asi to potrebuje.

silverrko
16. okt 2017

@babulkomale my tu sústredenosť ešte len cvičíme. Posedí mi pri knižke ( s odborníkom) nie na MK

jaruska6
16. okt 2017

Kočky čo by som dala za behanie drobca o 20.00 v byte nado mnou,možno blbá poznámka,ale keď takmer pol roka riešite partiu nájomníkov v byte nad nami, ktorý takmer každých 10dni sa rehocu,prekrikuju do 2.00-3.00 do rána,spím 2-3hod. a vstavam do práce,malý do školy.Riesili sme to s majiteľom,aj kade kým a nič, nič, nič...V noci hocikedy zobudia syna,ten s revom vybehne z postele,jeho mi je najviac ľúto....A s tými mantakmi ani po dobrom,ani po zlom,proste arogantný tupci.Verim,že božie mlyny melú pomaly ale isto a príde ten čas keď sa im všetko vráti.Tiez som s nervami na konci....Neprajem to zažívať nikomu,ale nevzdám sa,budem vyvolávať policajtov, sťažovať sa na MU,žeby niekto nechápal pojem nočný kľud a obťažoval moju rodinu nadmerným hlukom😵😢😴

kikina84
16. okt 2017

:👏:

kikina84
16. okt 2017

👍👏

meluela
16. okt 2017

@babulkomale ja som tiez vselico hovorila o (neschopnych) matkach, kym sa mi nenarodili deti. trosku viac narocne deti 😀 to mam za to, co za blbosti som vtedy natrepala ...
@jaruska6 tiez sme mali takeho suseda asi 2r, islo ma porazit, party do 4.00, trieskanie dverami, taxiky so zapnutym motorom pod oknami, kokain, slapky ... ale vyhrali sme nakoniec ... neviem preco predal byt, tajne dufam ze detsky plac ho vyhnal 😀

lavender273
16. okt 2017

@meluela

Aj mne sa teraz vracaju naspat moje poznamky na materstvo 😀

lavender273
16. okt 2017

@nikaeli

Mas moj obdiv ze toto zvladas. Ja by som uz mala zily na cele navrete a tlak 220. 🙏

lenkaam_1
17. okt 2017

Tato logika niekt.tu..mnoxny kludnje od 22-6...
Aaaaaaaaa????? Preboha? Za to budeme ako v stajni? To co je za hlupy argument...taky by som cakala od puberata ked mu buchas aby dal hudbu tichsie. Obrazne povedane
A nie od dospelej zenyyyyyy prebohaaaaaa fakt sa mi az rozum zastavil

mia18112
17. okt 2017

@lenkaam_1 Ved to nezenme do extremov zase....Preco rovno ako v stajni ? Nemam pocit, ze vysypat a hrat sa s legom ( co riez robi hluk)😊alebo zapnut pracku o 20 tej je prejavom zivota v stajni.

mia18112
17. okt 2017

Zase viem,ze su ludia,krorym vadi vsetko.Nasa suseda z prizemia vola policajtov na deti koli tomu, ze sa bicykluju popod jej balkon. Akoze je to okolo ihriska. Raz na deti orechy hadzala, dokonca vodu z kybla liala. Policajti boli aj pridu zakazdym ked zavola ,lebo musia, ale hold nemaju im co zakazat....

mia18112
17. okt 2017

@evitka83 Super si to napisala cele👍

simca06022011
17. okt 2017

@jaruska6 toto sa dá riešiť cez dôverníka, petíciou vkastbikov bytov v bytovke a potom buď sa to zákaze v paneláku s budú cusat alebo majiteľovi sa zatrhne prenajímanie a myslím že aj pokuty môže dostávať za rušenie kľudu. Určite niečo sa s tým dá robiť.

silverrko
17. okt 2017

Mne keby dieta behalo iba koli tomu ze sa nemoze....dam mu slaby odvar zihlavoveho caju (napravi sa travenie) uz som radila autorke v inej teme. Len ja mam pocit ze susede vadi vsetko.Taktiez dieta potrebuje rezim.

silverrko
17. okt 2017

@anjika42 Neviem ake mate vy centrum v meste ale my mame take ze je prisposobene detom aby sa nestal uraz....penove koberce a podobne

wieruska1
17. okt 2017

je to len dieta ma 18 mesiacov, je to len dieta ma 4 roky, je to len dieta ma 8,12,22,49, ..... deti navzdy pre matku ostanu detmi ale zneprijemnovat kvoli tomu niekomu zivot? prepacte ale ja tomu nejako nerozumiem. Mam dve a z toho jedno ma ozaj vrtulu v zadku ale su pravidla ktore sa neprekracuju. a tym je aj neumerny dupot, jazdenie na odrazadle a hadzanie tvrdej lopty. pisem to uz do XY tej temy ale ludom chyba pokora a ucta. A este zdravy pohlad na vychovu a na to ze ma vychovava rodic a nie dieta no ale to by bolo na dlho. Nie, mojej dcere ani synovi nedovolim dupat lebo mi to vadi a to su moji a milujem ich ale ked mi nad hlavou dupocu tak idem a riesim a nie je to tak casto. Je to jednoduche, tak ako sa nauci dieta nemalovat na steny nauci sa aj netrieskat. U nas ked je tma (vyborna vyhoda v zime) aj nevyvreskovat 🙂

nikaeli
17. okt 2017

@rainee to vies, ze riesila. Najprv s usmevom, ze my sme Vasi novi susedia a mame aj drobatko, keby ste boli taki ochotni byt trosku potichsie.. Potom s malou na rukach, potom sama s krikom. S prosikom, s vyhrazanim sa, ze to budem riesit inak, ked sa s nimi neda normalne dohodnut.. Pani sa mi vysmiala do ksichtu, nech idem hoc aj na lamparen. Prosila som o pomoc susedov (oni si nebudu kazit dobre vztahy, lebo suseda im zadarmo opravi gate), bol u mna aj u nich domovnik, dohovaral im, volala som policiu - no zial pani nerusia nocny klud, tak co.. No tak nic. Tak sa tu mozem osalit. Tak sa podme chovat vsetci jak burani a robme bengal, lebo nie je npcny klud a bytovka nam od tolkych vibracii spadne na hlavu. Pisala som staznost na bytove - no to tiez nemalo vyznam - susedia dostali kopiu a mali sa vyjadrit. Samozrejme, ze moja staznost su len kecy, ved sa nik nestazuje, len ja. A kto sa ma este stazovat, ked pod nimi je pivnica a byt vedla je dlhodobo prazdny?? Proste mam smolu, neda sa to poriesit, pretoze niekto mudry vymyslel formulku "nocny klud". Mozem ist este na sud. Ale naco?? Pridu k nam 3x bahodne zmerat hlucnost. Napr.teraz. Teraz je ticho, normalny bytovkovy hluk. Nenamerali by nic. A ak by aj. Max dostanu pokutu. Bodka.

Ja sa vas chcem mile mamicky - obhajkyne svojich deti - opytat - co je ta carovna formulka " on z toho vyrastie"?? Ako?? Sam od seba? Odrazu bude mat 7, rano sa zobudi a bude z neho anjelik?? Viete co znamena "ohybaj ma mamko,..."? - to je presne to, co som pisala vyssie. Nase deti nevedia, preco je toto tak a toto tak. Preco ta teta bucha. Preco chodi vyzvanat. Ved su len deti a maju dovolene vsetko. Ziadny zakaz, ziadna hranica. To je ta dnesna volna vychova. Ja jej ale hovorim nevychova. Tieto matky nevedia, co so svojimi detmi. Nevedia im vyplnit volny cas, nevedia (nechcu) sa s nimi hrat. Im staci najnovsi iPhone v ruke, tip.top oblecko od ciapky po ponozky a ty si rob co chces.
Niekto sa tu ohradil, ze dieta nemusi byt o osmej v posteli. Nie, nemusi. Ale my ho mame viest k tomu, ze jd uz vecer, tak sa stisime, nebudeme rusit ostatnych, lebo tu nie sme len my. Nebudeme ich viest k nezdravemu egoizmu.. Lebo teraz su mali, rozkosni, cupitajuci po byte.. Ale oni podrastu a ked ich nenaucime uz teraz, ze existuje aj " nie", o to tazsie ho prijmu neskor. V skolke, v skole. Odrazu je problem, kazdy sa nan stazuje. Preco?? Pretoze toto dieta nerespektuje nikoho. Neuznava ziadnu autoritu. Vidi len seba, ved takto ho to doma ucili....

Este jeden zazitok nakoniec - cesta v autobuse. Dietatko, asi 5.rocne, v znacke od hlavy po paty, krasne, naozaj na pohlad katalog. Maminka modelka. Dieta sa trepe do autobusu. Nevadia mu babky, ktore tu nastupuju s palicami (je tu blizko poliklinika, starych a chorych ludi je tu teda viac ako dost), nevadim mu ani ja s bruskom. Drga do vsetkych, maminka ani slovo. Dieta sa usadi na 2-miesto a hojda nohami. Oproti sedi starsi pan, dieta ho intenzivne kope. Pan sa len usmieva a uhyba kolenami, snazi sa najst si inu polohu, aby sa ho dieta co najmenej dotykalo. Okolo stoja babky s palicami, dieta na dvoch miestach, maminka nic. Tak mu teda vravim ja, posunies sa trosku, aby si aj teta s chorymi nozkami mohla sadnut? Dieta mi vyplazi jazyk. Ja vyplestim oci, babka povie "nechajte tak, o chvilu vystupujem". Pan sa stale usmieva. Maminka nic. Dieta zacina podskakovat, pistat. Asi po tretej zastavke to uz nejaka pani s vreckovkou na puse nevydrzala a mierne ho okrikla, aby bol potichsie a sadol si, ci nevidi, ze stale kope do uja. Pan sa zase pousmial a povedal tu magicku vetu "aale, ved je este maly, on z toho vyrastie". Vystupila som.....

Tak vam mile maminky prajem, aby z Vasich deti vyrastli osobnosti, za ktore sa neskor nebudete hanbit len preto, ze "z toho proste nevyrastli"..

maciatkolulu
17. okt 2017

Boze vdaka za dom,mne chodi dieta spat okolo 23.00,anooooo a som dobra matka,spi poobede dve,tri hodiny,anooooo,som normalna matka,mam uz aj dve dospele.deti odchovane rovnako a su ok😀 v lete na nezaplatenie,ked najvacsie horucavy prespi napriklad,nuz,ale k teme,moje starsie vyrastali v panelaku a je to o tolerancii a empatii,lenze realne sa tazko dve deti,normalne,zdrave deti daju pri zdravok rozume matky udrzat na zadku v pohode cele popoludnie napr.v zime. Na montesori dielnicky nema kazda matka nervy a chut a vkuse. Ano,deti sa aj nahanali,klbcili,skrecali,ano aj som.ich usmernovala,napominala,ale tak suseda,stara pani bola za ich detstvo len raz hore😀 inak tie deti,co vyrastaju v domoch,kde si realne robia,co chcu,resp.co nevadi "domacim" si myslite,ze nie su vychovavane a nahodou sa ocitnu v dospelosti v panelaku a budu sa prehanat na odrazadle😅 a budu z nich neprisposobivi obcania,lebo im.v.detstve bolo za dlhych zimnych vecer so sialenou matkou,co ich neukladala spat o osmej povolene hopsat pred tv namiesto presypania ryze😉 ? Ja fakt.lutujem tie matky,ze musia vkuse deti napominat a rovnako lutujem aj tych susedov,co musia deti pocuvat,ale za mna je zarucene horsie mat suseda,co si robi zurky a vrieska,ako dieta co o do osmej nevykonava montesori,ale take bezne detske "hry" a udivuje ma ako som tu citala,ze skolopovinne deti trieskaju,plieskaju cele dni,kym ich skolopovinne dietko je v skole a oni sa nevyspia poobede,to su tie decka so socialne slabsich rodin? Ci co? Nechodia do skoly? Ziadne nechodi do skolky? No dobre....opat dakujem za dom a za to,ze si moje dieta uziva detstvo bez/"neskac,nebehaj,nejazdi(ano ma odrazadlo aj vnutri,rad na nom pozera tv) nehuc, a pod. A nebojim sa,ze z neho vyrastie rozmaznany,arogantny fracek,vie napriklad,ze susedovie karinka,chodi spavat vecer o osmej,tak sa v zahrade uz "nehuci", nie je tam debatny kruzok so psom,ale mozu sa o " kost"(pre tie,co nevedia,tak zuvacia kost pre psa,nie sme "hnojari" co sa im kadejake hnaty valaju doma)natahovat vnutri...

nikaeli
17. okt 2017

@nika898 Tvoja veta "ignoruj ju a pokial ti nebudi maleho, tak ju nechaj, nech si bucha"- to myslis naozaj vazne?? Takze Ty a Tvoje dieta mozete robit bengal cely den, ale ostatni nech sa ani neopovazia, lebo Tebe teraz dieta spi??

Tak toto je fakt pecka! 🤐