icon

Trojmesačný synček je na svoj vek príliš veľký

auberggine
7. feb 2017

Ahojte mamicky syncek ma 3 mesiace a uz je mu skoro mala velkost 68 ☹ co je 3-6 mesiacov , niektore veci uz nosi 74 som z toho strasne nestastna , vyzera uz ozaj ako polrocny . Kazdy sa zhrozi, ked ho pride pozriet... Mate s tym niektora skusenosti ?

jeennyv
7. feb 2017

@auberggine riesis blbosti..naco sama seba stresujes..bud rada, ze tvoje dieta sa vyvija prirodzene a spravne, kamoskin muz ma tiez skoro 2m a ich mala bola v polroku dlha tak na rok a viac..

petuska2110
7. feb 2017

bože toto by ma nenapadlo😠 moj ked mal tri mesiace 6kg a tak isto začína nosit overali 74 a čo?? je dlhý a ? to nemá ani 4m. Nechápem mne keby niekto povedal niečo na syna oknom ho vyhodím. Mladší bol menší a potom naraz narastol išiel o dve velkosti hore. Ma 3 roky na svoj vek je akurat sú aj menšie deti aj vačšie neriešim. A tak isto mladší teraz rastie rýchlo ale spomalí sa to podla mna každé dieta je iné. Hlavne že su zdravé. Nestresuj a hlavne ked má byt po kom vysoký. Aj naše deti budu vysoke ked obaja máme viac ako 170.

rachel36a
7. feb 2017

Moj starsi mal v 6 mesiacoch 80 cm, mladsi je tiez ovela vyssi ako deti v jeho veku, v dvoch rokoch nosi oblecenie na 3-4 roky, ma skoro meter a nevidim dovod byt z toho nestastna...

marllik
7. feb 2017

ahoj ja som drzala na rukach skoro 9 kilove 3mesacne babatko, lekarka s nim posielala maminu na vysetrenie stitnej zlazy, ale nic zle sa nepotvrdilo a dnes je to nadherna zdrava skolacka, ktora nijako neprecnieva rovesnikov -ani do vysky, ani do sirky. Len start mala taky raznejsi :D takze bud pokojna, neries, uzivaj si ze je zdravucke ;)

bambulka712
8. feb 2017

@auberggine Ahoj. Môj syn sa narodil ako 4600 g 55 cm dieťa a sestrička mi ho priniesla so slovami - tu je to vaše trojmesačné 🙂 🙂 🙂 Vždy a preventívkach mi doktorka povedala že je v horných hraniciach tabuliek, ale netreba riešiť tabuľky, narodil sa veľký tak bude taký. Teraz má skoro 6r., a na poslednej preventívke mal 125 cm a 27 kg. Už prerástol o rok staršieho bratranca. Jednoducho nerieš ostatných, buď rada že máš zdravé dieťa.

medovka14
8. feb 2017

Ahoj, nestresuj 🙂 moje staršie boli väčšie deti - 3930/51 a 4050/52, dnes sú z nich štíhle kočky 🙂 už v roku boli tenké a vysoké 🙂
Teraz tretia je tiež macko - 4260/52 - ma 5,5 mesiaca, okolo 8400g a 72cm. Veľkosť nosi 80, lebo ma dlhy trup a body 74-ky sú jej už krátke 🙂 🙂
On z toho vyrastie, začne behať a uvidíš tu zmenu 🙂

evuliceeek
8. feb 2017

aj ja mám veľké dieťa, aj v zdravotnej karte si detská lekárka poznačila, že "veľké dieťa", pri narodení mal 3590 gramov a 53 cm a od začiatku rýchlo rástol a priberal a keď začal chodiť vybehal to, teraz má cez 3 roky a 117 cm a 21 kg a zje za troch a absolútne to na ňom nie je vidieť ......... veľa určite záleží od toho, ako to zoberie detská lekárka, tá naša z toho nerobila vedu, povedala, že si môj syn rastie po svojej krivke, ktorá nemá žiadne odchýlky, je to jasná krivka, je síce o niečo vyššie ako u iných detí, ale nekolíše a že aj keď váha hovorí, že je silnejší, označila ho skôr "tuhý" a športová postava - široké plecia

sense
8. feb 2017

Ak si vysoka ty a muz neries, ma byt po kom velky.... Aj nasa ta bola aj je...narodila sa ako 47cm a 2800g a v roku mala 13kg a 90cm, teraz nema este ani 4 roky a ma 116cm a 18 kg... Kazdy kto nas nepozna si mysli ze ma 5 rokov

majdalenka23
8. feb 2017

Omg, neporovnavaj svoje dieťa. Môj mal pri narodení 4200g a 52cm. Teraz má 2,5 roka 17kg a nosí veľkosť 104/110. 68-ku nosil ako dvojcestný a nikdy nebol ako miselin. Má figuru po mm. Užívaj si kým sa dá a kašli na kocikujúce kamarátky 😂

bienennest
8. feb 2017

@auberggine Ahoj, skus si pozriet krivky vzrastu, napriklad tuto - http://babetko.rodinka.sk/babaetko-po-tyzdni/ra...

kazde dietatko rastie inak a ma tiez ine geneticke predispozicie (niektore maju vacsich, ini mensich rodicov). staci, ked sa tvoj syncek vyvija viac menej na svojej krivke.. ak by tam boli nejake vacsie diferencie, tvoj detsky lekar by ta na to urcite upozornil.

ejuska79
8. feb 2017

@auberggine moj syn bol tiez mega, uz pri narodeni meral 54 cm, fakt bol veliky..a ešte mal aj hlavičku veliku, neprimerane, to nas posielali po neurologoch.. nic mu nebolo... ale ked teraz pozriem fotky, fakt mal tu hlavicku velku 🙂 este ako dvojrocny ked siel do jasiel bol najvacsi, po roku vsak odchádzal ako najmensí...a aj teraz v skolke patri medzi najmenších 🙂 nič si z toho nerobte, je to v pohodke, hlavne ze je zdravucký....

cerez
8. feb 2017

@evuliceeek
@sense Veď vaše deťúrence prerástli toho môjho a to ide mať 5 a pol roka. Má 108 cm a 18 kg.

evuliceeek
8. feb 2017

@cerez 🙂 🙂 🙂 mám naozaj veľké dieťa 🙂 bežne mu tipujú 5 rokov 🙂

senta_sofia
8. feb 2017

@auberggine z tych mier,co si napisala,nie je az taky velky,skor asi ti,co ti to hovoria,moc nemaju s cim porovnavat. Aj ta velkost oblecenia je ok,aj ked tou by som sa riadila ako poslednou,lebo ono samotna stavba tela dost ovplyvni,co oblecie.

0silvia0
8. feb 2017

@auberggine dá sa zmenšiť dieťa podľa svojich predstáv? nedá... mne tiež nakúkali do kočíka kedysi a zalamovali rukami aké mám veľké dieťa, no bol veľký a pevný a čo akože? všetky deti musia spĺňať presné normy a potom matky sa majú zaťažovať a stresovať nad každým centimetrom navyše? Ešte budeš riešiť v živote problémy, toto problém nie je, toto je genetická záležiťosť a s tou fakt nič neurobíš. Môj syn má 15 rokov a 185 cm a 90 kg mám sa teraz stresovať že mal by mať o 10 kg menej a o 5 cm menej? Nie, nestresujem sa, mám iné veci na riešenie...

maciatkolulu
8. feb 2017

@auberggine jeeejda, to je akoze fakt problem, ze trojmesacny nosi oblecenie pre troj az sest mesacne deti???? To je fakt problem, ze mas zdrave a zjavne prospievajuuuuce dieta? Ja tomu trosku nerozumiem😉

labajka
8. feb 2017

naš malý bol ešte väčší a bola som nato hrdá

simca06022011
8. feb 2017

Skor by som povedala ze tie cislovania oblecenia nikdy nesedia... co mam povedat ked my 4 rocne dieta nosi veci na 7-8 rokov ? :D boze nestresujte ludia....

sense
8. feb 2017

@cerez mame kamarata v novembri mal pat rokov a je o hlavu mensi od mojej, ale tak my tiez nie sme najnizsi muz ma 188 a ja 172...

sasrnka
8. feb 2017

@auberggine moj syn mal cez 4kg, ked sa narodil. Ako 4-mesacny mal 9kg! Bol iba kojeny. Pediatricka z toho nerobila ziadnu vedu 😉 Teraz ma 5 rokov a 21kg, co je na ten vek normalna vaha... Takze ziaden stres. Mimochodom, starsia dcera mala 9kg, ked mala cez 2 roky. Deti su rozne a aj surodenci, ako vidis.

sisaka
8. feb 2017

@auberggine ved to Je len 64 cm! Ziadna katastofa, pozrela som si tabulky, 10% deti Je stale dlhsich ako on. Moj syn sa Drzi na 90 percentiloch od babatka, bude mat 9 rokov a Nie Je ziaden obor. Dolezite Je, aby rástol po tej svojej krivke.
Číslovanie oblečenia je iná kapitola, tým sa vôbec nezaoberaj, u nas sa necisluje v cm ale všetko je vo veku, vždy som kupovala väčšie, teraz nosí napr. veci na 10 rokov, s tým treba rátať, ze bude nosiť ine čísla ako deti v jeho veku, ak 90% z nich je menších

gita17
8. feb 2017

@auberggine na tvojom mieste by som bola viac zhrozena zo seba. Ako chces vychovat sebavedomeho, silneho a nezavisleho muza, ked uz teraz mu vstepujes nespravne vzorce? ''som z toho strasne nestastna , vyzera uz ozaj ako polrocny . Kazdy sa zhrozi, ked ho pride pozriet'' - tymto pristupom z neho vychovas zakomplexovaneho, nesebavedomeho uzkostliveho blbecka, ktory sa bude stale obzerat co hovoria ostatny a bude potlacovat svoj nazor.

nikomutonepoviem
8. feb 2017

pohodička 🙂 malá sa narodila predčasne s 2,5kg od pôrodu každý mesiac pribrala 1000-1200gr. V 2-3mes nosila 62-68, ako 5mesačná 74 a väčšie, to priberanie sa zmiernilo, nakoniec sa ako jednoročná vytiahla v zime keď mala rok a pol nosila bundy a svetriky ktoré nosila ako pol ročná, ako pol ročnej som jej ich ledva zapla a ako 1,5ročnej jej boli výborné :D

domin85
8. feb 2017

@auberggine na tabulky kasli. Ak je zdravy a spokojny a doktorka neprisla s nicim co by bolo uplne ze mimo neries. Moj syn nosil zasadne o cislo viac ako mal (velkost 3-6mesiacov nosil do troch mesiacov, do polroka 6-9mesiacov.. proste takisto ako tvoj) a nikomu to nevadilo. Bol fajny faldovy ako sa zacal hybat hned sa to vyrovnalo. Velkostou je stale popredu, ma dva roky a vyzera ako skolkar, chodit zacal ked mal 14mesiacov, teraz este nerozprava a ma plienky. Ale jednoducho kazde dieta je ine a keby mam riesit ze podla tabulky by mal byt mensi, odplienkovany a ma mat tolkoa tolko slov a ma zjest taku a onaku porciu na obed tak si ani ja neuzijem rodicak ani maly detstvo. Takze pekne kasli na ludi s blbymi poznamkami a uzivaj si babo, ktore doma mas lebo ak sa Ti teraz zda velky tak coskoro zistis ze kym si ho pozorovala on vyrastol z babatka na chlapca...

jana_eyre
8. feb 2017

a co ho chces zmensit, ci co riesis? moja druha dcera 68 nosila ked mala mesiac, bola najvacie dieta v porodnici :D mozno by bolo nacase sa zacat zmierovat s tym, ze deti nie su vzdy podla predstav rodicov..

inak ja som mala vsetky deti velke a ani ma nenapadlo sa tym nejako trapit, jedine koho to potrapilo bola moja maternica :D :D

uzivaj si babo..

elviku11
8. feb 2017

@auberggine Inac toto cislovanie detskeho oblecenia je nejake zvlastne cele. Moja ma 9 mesiacov a teraz su jej dobre niektore 74ky, ine 80tky a ine 86tky. Podla toho aka znacka oblecenia a aky typ (ci body, tricko, teplaky). Dokonca jedno tricko nosi velkost 92.

ivetkab.
8. feb 2017

@auberggine vôbec sa nestresuj kto Ti čo hovorí ... proste je to tak, že stále keď niekoho stretneme, tak zahlodáme ... ako si pribrala ... ako si schudla ... ale to je aké maličké bábätko ... ale to je aké veľké bábätko ... proste ... nerieš. Môj malý má 7 rokov a vyzerá na 10. Je od spolužiakov takmer o hlavu vyšší a neriešim to. Je zdravý, napreduje a proste neriešim. Veď aj môj muž má 195cm a niektorý dospelý chlap má 165cm. Proste ... neriešim... 🙂

auberggine
autor
8. feb 2017

Dakujem dievcata 😘

sosovica
8. feb 2017

@auberggine vôbec sa netráp.Napr.moj synček bude mať 13mesiacov a ma 13 a pol kila a nosí už 92jky......vôbec nerieš okolie...je zdravý?chuti mu?prospieva? VŠETKO JE V PORIADKU 👍👶🙂

auberggine
autor
9. feb 2017

Baby tak dnesna poradna , vcera mal 3 mesiace , vazi 7640 g 🙈🙈🙈🙈😀