icon

Trojročná dcérka sa znovu pocikáva

gattttina
24. apr 2017

Mamicky, mate niektora skusenosti s takymto spravanim/reakciou dietata? Syncek sa narodil pred siestimi tyzdnami. Asi dva tyzdne pred porodom si zacala dcerka castejsie cvrkat a odkedy sme doma ma uz plienku. Som z toho nestastna. Chapem, ze je to normalna reakcia, ale aj tak. V noci este mala plienku, na poobedny spanok som sa chystala dat uz iba gatky, ked nastalo toto. Hovori sa, ze to mam tak nechat, ze to prejde, ale nedalo mi to. Skusala som uz vsetko mozne, pohrozovar, pochvalit, odmenit, dostala aj na zadok (viem to som nemala), motivovat...proste vsetko. Ale vidim, ze cim viac sa snazim, tym je to horsie. Jeden den ju to bavi, na druhy den ani za svet. Jednoducho nechce si sadnut ani na nocnik, ani na zachod. Poradte, alebo napiste, ak mate s takym niecim skusenosti. A prosim iba dobre spravy 🙂 Srandujem, vsetky prispevky su vitane....

erickatt
24. apr 2017

@gattttina len vydrz. Normal ju prebaluj. Nekomentuj, nic o tom nehovor. Je to normálne. Neboj potrvá to len krátko

libka1
24. apr 2017

Cas to vyriesi. Nechaj ju par dni tak, vrati sa to do starych kolaji, neboj.

janinah
24. apr 2017

žiarli,malého prebaľuješ,venuješ sa mu z jej pohľadu stále,aj ona chce byť obskakovaná hoc aj cez tú plienku,nerieš,nekomentuj,ju to prejde

stastnablcha
24. apr 2017

ahoj. mne toto robil maly.. ked som kojila dceru tak sa postavil predomna a pocikal sa schvalne. asi to robia vsetky deticky. ale prestane to, neboj... hned ako pochopi ze niekto iny maminku nevzal ale je tam stale 🙂

gattttina
autor
24. apr 2017

Dievcata dakujem! Takze predsa iba cakat? Mne sa to zda take neuveritelne akaždý poviem vam uprimne, strata casu. Ale posluchnem vas a nebudem to riesit. Uz iba dufam, ze jej plienka zacne v lete prekazat ...

erickatt
24. apr 2017

@gattttina 😀

katarinamarkova
24. apr 2017

@gattttina ak to máš presne odsledované a vieš určite, že ide časovo o súvislosť s príchodom nového súrodenca - žiarli, pýta pozornosť, hrá sa na bábo.
- sprav z nej jednoducho tú veľkú zodpovednú šikovnejšiu, lepšiu, rozumnejšiu ako je mladší súrodenec.
,, pomôžeš mi bábatko odnaučiť od plienky? ty to už vieš....pozri on je ešte malinký, treba ho to naučiť, že do plienky sa neciká - fúúúúha, už aby bol taký šikovný ako ty 🙂 poď ideme ho spolu prebaliť a vysvetlíš mu, že fuuuuj do plienky :( sa neciká, nekaká. ďakujem za pomoc,,
( nerieš, že bábo ešte reálne na záchod chodiť nebude a ona sa občas pociká, ide o to, že dostane pocit veľkej sestričky, tej šikovnejšej, ktorá chce ,,zamachrovať,, pred krpcom )

keď nastane moment, že ona sa pociká, nerieš, nekomentuj, prezleč a inak ignoruj. využi práve situácie, keď sa pociká pokaká súrodenec.

bluka2
24. apr 2017

Zapajaj ju do starostlivosti o babo, nech je tvoja velka pomocnicka 😉

gattttina
autor
12. máj 2017

Dakujem Vam dievcata 🙂