icon

Trojročné dieťa málo rozpráva

majkabr
25. okt 2016

Ahojte môj malý ma 2 roky aj 10 mesiacov rozpráva málo zhruba 150 slov ale nie všetky povie čisto tvorí už aj vety, ako napríklad jedol by ,mama je moja a tata je moj, alebo tata mi nedal to, alebo to je ten, mám pocit že sa asi nikdy nerozropráva máte s tým skúsenosti???

Strana
z2
jeennyv
25. okt 2016

@majkabr poznám pár deti známych ci v rodine, kde bol problém s rozprávaním dokonca v 4 a aj 5 rokoch. Tam ale zohral úlohu nedostatočný záujem v tejto veci zo strany rodicov..ak navštevujes logopedičku s malym komunikuješ, venuješ sa tak len pokračuj, niekomu trvá dlhší čas kým sa na neho niečo nalepi..inak pozerám že mas chlapca oni sú obzvlášť v rozprávaní lenivejši a najčastejšie sa rozhovori neskôr v škôlke..ale je to aj vec genetického potenciálu..popýtaj sa babiek kedy ste vy s mužom rozprávali pripadne ďalšie deti v rodine...u nás sú napr.vsetci riadne kecky ja som rozpráva od 10 mes. a väčšina u nás začala vtedy alebo okolo roka...vezmi v úvahu všetky možnosti, venuj sa a ono to pôjde..

papricka33
25. okt 2016

@lasoninka pozeram že sirum je až od 3 rokov?

lasoninka
26. okt 2016

@papricka33 je napisane ale my sme ho uzivali ked mala asi vyse 2 rokov lebo nasa Nela nevypravala ani zakladne slova .Uz rok vie vsetko pocita basnicky pesnicky vsetko komentuje.Ja na ten sirup nedam dopustit.On nam vlastne spustil rozpravanie

anjelik2509
26. okt 2016

@maciatkolulu však to som nechápala aj ja 😕 ... či som si vtedy stála na kábli, alebo čo, nepochopila som 😕 😅 .... ona asi myslela na to, aby sa rozrozprávala, trocha to popchnúť tými liekmi, ale to som vravím, zamietla, načo 🙄 nechám to na malú, však sa navypráva v živote ešte dosť, no nie? 😀 ale inak, malá je veľmi šikovná, myslí jej to parádne 😉

Strana
z2