icon

Trojročné dieťa nerozumie príkazom

majkabr
9. nov 2016

Ahojte moje dieťa rozumie príkazom napríklad obuj si topánočky, zhasni svetlo, alebo obleč sa vyzleč sa, alebo dones auto , alebo dones ceruzky, alebo ak chceš čítať dones si knižku. Ale keď mu poviem dones kocky a postav si cestu alebo nalož si zvieratka na tatru tak nevie čo od neho chcem. Je to normálne v jeho veku???

majkabr
autor
10. nov 2016

Napríklad príkazy typu ulož si topánočky , alebo vyzuj sa a vyzleč si bundičku spraví, Alebo sadkaj si ideme jesť, alebo podaj mi nožík alebo vidličku to vie hned ale to od neho pýtam skoro každý deň ,aj napríklad zanes toto do koša, alebo dones si papučky, alebo umy si ruky alebo zhasni ,zasvieť toto vie všetko, alebo ak ccheš čítať dones si knižku tak donesie

katarinamarkova
10. nov 2016

@majkabr 🙂 podla mňa sa len v danej chvíli len nechce hrať tak ako sa chce hrať mamička.....
on vidí okrem toho kufríka xy ďalších vecí, ktoré ho zaujmú, pod posteľou tiež asi.....prečo za tým hľadáš hrozný problém?
veď je uplne normalne, že dieťa nie vždy na 100% reaguje do sekundy na povel......občas má svoj svet 🙂
tebe sa fakt nikdy nestane, že ideš do obchodu pre múku a kúpiš všetko okrem nej?
alebo ideš do kúpelne pre - niečo a keď si v kúpelni tak ani za svet si spomenúť čo si to vlastne chcela?
alebo si mala dnes vybaviť 5 vecí....4 hotovo....ale čo bola pre pána tá piata???

spuntikmathiasko
10. nov 2016

@majkabr tak toto je podla mna presne vyvojova porucha reci. To chce odborne vysetrenie. On ti podla mna nerozumel ani na druhy den len uz vedel co od neho chces lebo sa to opakovalo. Druha vec je zase aj ta, ze ak si mu povedala vetu:chod do izby a dones cerveny kufrik kde su doktorske veci je to uplne nevhodna a zle povedana veta pre dieta co ma akykolvek problem s recou. Vety pri takychto detoch musia byt uplne jednoduche. Cize chod do izby, ked tam bude dones kufrik (ak pozna farbu tak povedat cerveny) inak oznacit kufrik farbou az ked ho mas uz ty v ruke atd.

spuntikmathiasko
10. nov 2016

@charlie1980 to ti autista istotne nie je a to, ze zopakuje inak ako ty povies moze suvisiet s tym, ze este nema dozretu akoby vyslovnost. To vobec nevadi. Alebo nevie este povedst priklad tak ako moj k a hovori miesto neho t. Podla mna bude na tom tak ako sme my. Bude to chciet bozsku trpezlivost s dobru logopedicku, neboj nic.

spuntikmathiasko
10. nov 2016

@charlie1980 a presne inak s tym odrazadlom aj nas, na nom bol maly "boh" a teraz to uste na bicykli neskutocne mu to ide. A klinec ved zatlc ako 1,5 rocny co nik nechapal. Sikovni su ty nasi chlapi 😉

charlie1980
10. nov 2016

@majkabr Presne takychto naucenych pokynov mame niekolko. Co mu raz ukazem, to spravi aj na druhy den, prip.na co mu prstom ukazem, vie, co od neho chcem...napr.aby si odlozil malu stolicku po sebe, ktoru si nosi. Ale kebyze mu to poviem z druhej izby, tak tomu nerozumie. Ale zas....hracky nosi podla pomenovania, aj saty, aj ine veci, len ich je strasne malo, ktore ovlada.

majkabr
autor
10. nov 2016

@katarinamarkova A navyše neskutočne vrieska , kope a hryzie u doktora , takže doktorka mi povedala že je zaostalý čo sa týka nadvazovania kontatkov

katarinamarkova
10. nov 2016

@majkabr spýtam sa podobne ako na začiatku:
iba u doktora? alebo sa takto správa aj pri iných ľuďoch?

majkabr
autor
10. nov 2016

Iba u doktorov sa takto správa . odkedy mu zubárka vrtala do zubov ako 2,5 ročnému tak nechce doktota ani vidieť a bojí sa čo i len vkročiť do ambulancie

majkabr
autor
10. nov 2016

@katarinamarkova Iba u doktorov sa takto správa . odkedy mu zubárka vrtala do zubov ako 2,5 ročnému tak nechce doktota ani vidieť a bojí sa čo i len vkročiť do ambulancie. Ale tak nevravím že si občas nedupne na niečo a nehodí sa o zem

katarinamarkova
10. nov 2016

@majkabr troška odbočím....
to aký bol dôvod, že mu ako 2ročnému zubárka vrtala zuby?? píšeš v množnom čísle, takže tých zubov asi bolo viac.

katarinamarkova
10. nov 2016

@majkabr 3r. chodí do škôlky? tam sa správa ako? učiteľkám rozumie? nerozumie? nechodí do škôlky?

mooonika1975
10. nov 2016

@majkabr inak hovoriť mu červený , pod posteľou, to asi aj dosť na 3 ročné, asi nerozumie trojslovnym opisom , stačí v takom malom dieťati skúsiť, .....ideme sa hrať na doktora???? 🙂 Tak poďme hľadať kufrík, SPOLU, v tomto veku sa dieťa učí napodobňovanim....treba asi ubrať z nárokov trošku🙂 šikovné mas dieťatko ak vie doniesť topánočky a sa obuť, obliecť...

majkabr
autor
10. nov 2016

Mal dva kazy, tak povedala že mu to nemože nechať tak tak mu ich vrtala

katarinamarkova
10. nov 2016

@majkabr teraz odhliadnúc od dr., ktorý ho vidí raz za sto rokov.
čo si o ňom myslia tí čo ho poznajú - babka, dedko, suseda, kamarátky, jeho kamoši, učiteľky v škôlke, jeho otec?

majkabr
autor
10. nov 2016

Práveže on toho doktora videl tento rok už asi 18 krát

katarinamarkova
10. nov 2016

@majkabr to mal tie kazy až také hlboké, že mu spôsobovali problémy? inak fakt nechápem dôvod prečo 2 ročnému dieťaťu vrtať zuby.
tak ako trošku tiež nechápem ako môže mať dvojročné dieťa dva kazy zrelé na vrtanie.
......ale to je mimo temu.....neriešme 🙂
len sa potom fakt nečuduj, že má stres z bielych plášťov

katarinamarkova
10. nov 2016

@majkabr prečo 18-krát???

mooonika1975
10. nov 2016

@majkabr logické že sa bojí, sa tým netreba hľadať nič iné, iba nedôveru a strach,

majkabr
autor
10. nov 2016

On nechodí do škôly tri roky bude mať v decembri. A zápis v škôlke je až v marci do tej čo ho mi chceme dať. Mamina moja je logopédka a špeciálný pedagóg ale je už na dôchodku tak povedala že jej sa nezdá žeby bol autista ale nemože to potvrdiť na 100 percent to že nerozpráva poriadne pripisuje kliešťovému pôrodu, a jednak že to môte byť trochu aj dedičné v manželovej rodine všetci rozprávali neskôr. Cvičí sním cviky na posilnenie jazyka a pier, a cvičíme jemnu motoriku. kamošky si myslia že je v poho. Chodíme na detské ihrisko a tam sa s deťmi hrá behá za nimi a je veselý

anjelicek26
10. nov 2016

@majkabr hlavne chodte na usne... ja som si myslela, ze som paranoidna a proste ma ignoruje... no on bol uplne hluchy... velmi dlhu dobu.

majkabr
autor
10. nov 2016

@katarinamarkova najprv dostal alergie boli sme u pediatra , ten nás posla na kožne, kožna na alergo z alerga na ORL, odtial na sono mandlí, raz u zubára, potom si hlavu rozbil tak na chirurgiu odtial na neurologiu a RTG, a keĎ si to poratate že každý ten doktor chcel aj kontrolu niektorí aj 2 krát tak V8m tologicky vyjde že už bol u doktora 18 krát tento rok

majkabr
autor
10. nov 2016

@majkabr zubky mal zdravé uplne a keď ochorel dali mu atb a tam to aj bolo napísané že sa mu možu spraviť kazy ako nežiaduce učinky a keď ich dobral dva týždne nato ich aj dostal a viem že ich pred tým nemal lebo sme boli na kontrole u zubárky tesne pred tým a bolo všeko vpoho

katarinamarkova
10. nov 2016

@majkabr 🙂 to by som už aj ja vrieskala u doktora, že doooosť bolo 🙂
hlavne nech je zdravý.
ak sa ti hocičo nezdá chodte k odborníkovi samozrejme.
ale aj tak si podla toho čo si napísala myslím, že máš totál normálne dieťa 🙂 možno trošku pomalšie v rozprávaní, ale normálne.

katarinamarkova
10. nov 2016

@majkabr zubný kaz ako nežiadúci účinok antibiotík?? to aké antibiotiká bral prosím ťa? pamataš si názov?
ono chápem že tie sirpčeky sú preplnené cukrom, či sladidlom......to skôr z toho, nie?
to fakt chceš povedať že za pár týždňov sa mu spraivili kazy zrelé na vrtanie?
- ja len nech viem ktorým liekom sa vyhnúť

majkabr
autor
10. nov 2016

@katarinamarkova nespomínam si ako sa volali jemu sa spravili malé bodky a volala som zubárky a tiež mi neverila že to je kameň že mu to mám len zoškrabať a objednala nás až o dva mesiace a ked sme došli o dva mesiace tak už z toho boli riadne kazy asi tak

katarinamarkova
10. nov 2016

@majkabr ako často si mu v tom období umývala zuby?

majkabr
autor
10. nov 2016

2 krát za deň a špeciálnymi zubnými kefkami od zubarky až dvoma čo nam dala priamo ona práve preto mi to nejde do hlavy že sa mu to tak rýchlo spravilo a ešte používame aj zubnu niť

katarinamarkova
10. nov 2016

@majkabr po tom ako si mu večer umyla zubky ešte niečo jedol? tie antibotika plne sladkeho bral aj počas noci??

majkabr
autor
10. nov 2016

@katarinamarkova nikdy neje po umytí zubkov večer , atb bral ráno aj večer, a vraj sa to stáva dosť často že sa deťom kazia zuby z atb