Týždňové dieťatko
ahojte baby, moj malicky velmi rychlo rastie, a perinka mu uz je len tak tak......vytahuje mi rucky ma neskutocnu silu na svoj vek, chcela by som vediet ci ho mozem nechat volne ci to nebude vplivat na jeho vyvoj nejako a ako dlho ho tak mozem nechat strasne nechce byt zabaleny..... 🙂
ani jedna nasa dcerka nebola v perinke a su v pohode 😀 . Nikde nie je urcene, ze dieta musi byt tolko a tolko dni v perinke....niektore maminy balia do perinky, ako sa to robilo volakedy, niektore nebalia. Ale babatku nic nie je, ak nie je v perinke.
moj tiez nebol vobec v perinke, akurat par hodin kym mi ho priniesli na izbu potom uz nie a je uplne v poriadku 😉 mali sme kupenu zavinovacku ta je nova v skrini... nosili sme ho na rukach alebo v deke na volno, nie napevno zviazaneho... to zalezi na tebe a mm ci si trufate nosit ho bez toho, ale nejake zdravotne nasledky isto nehrozia, to su len take kecy 😉
vobec nemusiš davat do perinky
ani jedno z mojich deti nebolo po prichode z nemocnice v perinke viac ako par minut 🙂 nosila som ich aj ja aj manzel bez perinky(zavinovacky). Sice stare tety z celeho okolia na mna zazerali ako na krkavciu matku, ale ortoped hovoril, ze to vobec nevadi, ak babo spravne drzime...
takze ako uz tie tu dievcata pisali, ak si trufnete s babatkom manipulovat bez perinky, kludne to robte. Hlavne kojenie je v perinke dost nafigu....
a treba vypozorovat, lebo niektore deti su z velkeho priestoru okolo prave nervozne, takze moja segra napr. na spanie prave maleho balila lebo spal v perinke pokojnejsie....
Ak mu vsak perinka vadi, tak ju odloz a nechaj mu slobodu...
Moje deti boli v perinke len v porodnici 😀..mne sa s nimi lepsie manipulovalo bez nej..a na vyvoji ich to nijako nepoznacilo 😀..obaja su zive striebra 😀
@lyzzy Presne takto i my sme spravili. Nasa chrumka sa narodila dost velka. Hned obzerala vsetko, a sa mi zdala taka do predu 🙂 Presne tak isto hlupe rady a mudrosti som davala sa seba a i stale davam 🙂 Malicka je zdravucka, gulata a stiastna. Idem na niu inštinktívne i zatial mi to celkom ide 🙂
Zijem v spanielsku a tu sa perinky vôbec nedávajú. Prvého som nedávala a ani malú nedávam. Starší nemá žiadne problémy Novorodenci sa cítia v bezpečí zabalený ale na to úplne stačí deka 😀

ja som malemu rucky do perinky neviazala, nozky mal stale vonku... z perinky do dvoch tyzdnov vyrastol... 😉 a nemam pocit, ze by mu to chybalo 🙂