icon

Veľmi pomalé 7,5 mesačné dieťa

lenka1993
11. okt 2021

Pekný deň zienky. Mám 7 a pol ročnú dcéru. Je druhacka. V škole sa aj snaží aj jej to celkom ide, samozrejme nie je dokonalá ale vidíme že sa snaží. Problém jej že ona je strašne strašne pomalá. Napr ráno vyrážame z domu o 7. Ale vstávame o 5:50. Ja urobím raňajky a budím ju o 6. Má hodinu na to aby sa najedla, obliekla a umyla. No ajtak nikdy nestihame. S tým jedlom úplne katastrofa. Dnes jedla jeden rožok 45 minút. Samozrejme potom nestíhala ostatne činnosti. Neraňajkuje pri telke, je v kuchyni kde je max pustené rádio. Zas poobede keď pre ňu prídem do školy čakám aj 20 minút kým si pobali veci a prezuje sa. Skratka ona má absolútne na všetko čas. Máte niekto take dieťa ? Ako na ňu ?

Strana
z2
elizita
11. okt 2021

ja ti neviem.. my mame daco podobne.. ked ma ist von s kamoskami, to je pripravena ako blesk.. skus zmenit postupnost cinnosti.. ja som to tak zmenila a trochu pomohlo sa mi zda, obliect, umyt a jest ako posledne.. a ked nestihnes, budes hladna.. uz ani nelipnem tak na ranajkach.. ked nechuti, tak nechuti, nebudem ju trapit.. obcas si da rano kusok jablcka, oriesky... a niekedy nic.. ale cela domacnost je rano kludnejsia.. mne tiez 20min po vstani z postele nechuti jest... a ked jej trva obliekanie, tak jej pomozem.. niekedy mam pocit, ze to robi naschval, ze ziarli na mladsiu, ktorej vzdy pomaham sa obliect... zakladom je rodic bez nervozity...

lenka1993
autor
11. okt 2021

@elizita postupnosť musí byt takáto lebo pri jedle a umývaní sa stále zababre 😀. Tak je špinavé pyžamo, inak by sa musela prezliekať cela. Samozrejme že aj ja pomôže keď vidím že sa jej ozaj nechce. Ale chyba mi u naj taká tá akčnosť. Ja ráno vstanem, rýchla sprcha, kava raňajky a idem na 120%. A tá jej pomalost má doslova ubíja.

luccija
11. okt 2021

@lenka1993 nebude iná🙂)mňa zas irituju ľudia ako ty🙂 asi si ranné vtáča aj môj muž vyskočí z postele, ide si umyť vlasy, hneď dobrá nálada ja som ráno unavena, mrzuta idem na 30%, ale večer o 21 ešte bude variť a mať vrtulu v zadku.Som nočná sova.
Tak ju nesur, až je v strese a rozplače sa ona nemôže za to, že ma takú povahu..Ja som mala strašne obavy, keď nastúpila do prvej triedy či si stihne vybrať veci na hodinu, najesť sa...stíhala, ale vždy učiteľka povedala, že ona má svoje tempo🙂
Ja jej niekedy ten kľud a rozvahu závidím a mám sa čo od nej učiť.Tak bude skoro vstávať a pomaly jesť...

lenka1993
autor
11. okt 2021

@luccija veď fajn, ale ja potrebujem ráno stíhať. Cez víkend je mi úplne sumak ako dlho bude jesť a obliekať sa. Ale ja nebudem vstávam o 3 ráno aby do 7 slečna stíhala. A áno som ranné vtáča. Ráno vstanem, behom 20 minút som čerstvá na nohách ale večer o pol10 už spím.

aktak444
11. okt 2021

@lenka1993 ja dcéru ráno nenútim raňajkovať,lebo mne tiež nechuti hneď po prebudení. A desiatu zje skoro vždy celú a aj obed jej chuti. Skus vynechať raňajky a možno usetris kopec nervov sebe aj dcére 🤷‍♀️

ikissedagirl
11. okt 2021

@aktak444 mne tiez inac nechuti rano a neviem sa donutit jest. ale napriklad protein alebo take nieco vypijem. tak aj dietatku radsej skusit nieco take... smothie, riedku kasu, jogurtovy napoj....

makova333
11. okt 2021

@lenka1993 nechavas so sebou manipulovat. Zistila, ze funguje plac, tak ho pouziva. Zment taktiku, tuto uz ma "obkukanu".

elizita
11. okt 2021

@lenka1993 plne ta chapem a uprimnu sustrast.. my ako rodina mame problem rano dost so vstavanim.. ale to som ja osobne mala vzdy.. preto som nacvicena, ze vstanem a makam aby som bola nacas nachystana.. no ostatni 3 clenovia rodiny.. na cele s mojim muzom.. ja uz oblecena, umyta, decka obliekam, desiata nabalena, caj nachystany a on este v trenkach v "maxi" tempe daco riesi.. akoze ma z toho vykaca... neviem ci nase deti z toho vyrastu, maju to po kom mat 😀

Strana
z2