icon

Vrodené vykĺbenie bedrových kĺbov, zasadrovanie nožičiek. Vaše rady

vevet
14. okt 2010

Ahojte mamičky! Nájdu sa tu také, ktorých detičky majú nožičky v sadre pre vrodene vyklbenie klbikov? Rada by som sa vás spýtala vaše skúsenosti, ako ste dieťatko obliekali, prebaľovali, nosili, prevážali a tak? 🙂 Prosím poraďte, podeľte sa. Mám 2,5 mesačného syna, ktorému pred pár dňami zasadrovali nožičky a už sa vyskytli prvé problémiky. Všetkým vám vopred ďakujem o akúkoľvek radu, skúsenosť 🙂 .

nika14121
11. aug 2017

@mopypopy dakujem, ved keby sme drobcov nemohli nosit rak by to urcite povedali uz v nemocnici...ale tak ja som sa nato pytala vrchnej sestry a ta povedala ze len treba odsledovat ci nozicky neopuchaju a inak mozeme kludne pestovat

zizi79
12. aug 2017

nebojte sa,iste bude vsetko v poriadku 🙂 .my sme mali zial smolu :(.to sa tam uz nestalo 5 rokov :( .

nika14121
14. aug 2017

@zizi79 a aky ste mali problem???

mopypopy
1. sep 2017

Zeny, nemate nahodou niekto odporucanie na dobreho ortopeda v Rakusku? Potrebujem najst pre dceru, ale radsej sa pytam, kde mozem, lebo k hocikomu nejdem prirodzene.

vevet
autor
11. sep 2017

@matamisi vedela by si poradiť @mopypopy , vy ste tuším v rakúsku.

matamisi
11. sep 2017

@mopypopy mne detska doktorka dala odporucanie do prveho bezirku k spezializovanim ortopedom.Zial uz neviem ako sa tam volali boly viaceri v jednej ambulanci.To som ti asi moc nepomohla , prepac😔

mopypopy
11. sep 2017

@matamisi do prveho bezirku? to co znamena 🙂 Ja mam aj tak rada nasho v BA, takze uvidim, co mi povie pediatricka. Nechcem malu len tak trapit a ozarovat viac, lebo tabulky...

matamisi
11. sep 2017

@mopypopy vo Viedni v 1 bezirku...

vevet
autor
13. sep 2017

@mopypopy asi nieco ako okres, ci teda mestska cast, vsak @matamisi ?
Na Kramáre ste nechodili, tam sú tiež odborníci. Ešte Sameková v Medisime je fajn, len tam si musiš zaplatiť poplatok.

matamisi
13. sep 2017

@vevet ano mestka cast😉

mopypopy
16. sep 2017

@vevet My chodime na Kramare ku Kokavcovi, on je super. Nasa pediatricka v Klagenfurte vsak chce ortopeda aj v Rakusku, ja neviem preco a nepaci sa mi to 🙂 Tak dakujem, skusim sa poohliadnut...

vevet
autor
27. sep 2017

@mopypopy aha, rozumiem. Pamätala som si čosi - že ste boli na Kramároch. Kokavec je myslím jeden z dobrých odborníkov. My sme boli spokojní so Samekovou ale tam kde sme teraz posledne chodili už neordinune a Medissimo sa nám neoplatí kvôli len týmto kontrolám. Tak zasa hladáme nového v okolí Ba.

mopypopy
29. sep 2017

@vevet a preco nie Kokavca? Ja na neho nedam dopustit, som velmi spokojna s nim zatial. Nedam ju k nikomu v Rakusku, len keby nastal problem sa zamyslim. Tfuj tfuj, dufam, ze nenastane 🙂

vevet
autor
29. sep 2017

@mopypopy aj nad ním som rozmýšľala, len či normálne ordinuje v ambulancii lebo ako prednosta má toho myslím viac na starosti. Alebo ty si sa k nemu dáko zvlášť objednávala a dohodla termín pomimo?

mopypopy
29. sep 2017

Uprimne som mala odporucanie, moja mama pracovala v nemocnici, ale dovolim si tvrdit, ze ak moze, zoberie pacientov. Ja naozaj nemam skusenost so ziadnou protekciou u neho. Ordinuje utorky pokial viem, tak zavolaj na sekretariat a poinformuj sa, ta jeho sekretarka je mila. My ideme na kontrolu v decembri, tak budem vediet viac o jeho posobeni. Odporucam!

vevet
autor
11. okt 2017

@mopypopy vďaka, tak to skúsim, ak nikde nepochodím....

mopypopy
13. dec 2017

Ahojte,

prosim o radu. Mate niektora/y skusenost s cystou na lonovej kosti?

Mala nema problemy, nasli ju na rtg pri pravidelnej kontrole. Mala luxaciu bedr. klbu, je to po tejto stranke ok, ma plnu funkcnost a rovnake nohy. 3.5 roka teraz, treba cystu monitorovat a sledovat, ci nema bolesti, atd.

Mate nejaku radu, na co davat pozor alebo podobnu skusenost?

dakamaable
3. mar 2018

Ahojte, chcela by som sa opytat, baby ktorych deti mali klbiky zasadrovane... voslo sa vam s tou sadrou dietatko do nejakej autosedacky alebo ako ste si dietatko odviezli z nemocnice? Dakujem za odpovede 😊

nika14121
3. mar 2018

@dakamaable ahoj, nie v sadre sa nam maly nezmestil do nijakej sedacky...prevoz sme riesili vzdy tak ze som ho drzala na rukach takze vzdy so mnou niekto musel ist...auto sme vyuzivali iba v najnutnejsom pripade, teda iba ked sme isli k lekarom

mopypopy
15. mar 2018

@dakamaable My sme mali vankus v sedacke, a ju sme ako keby nan dali, aby sme ju mohli pripasat a v pohode sme cestovali. Snazili sme sa na uplne nie dlhe cesty, ale BA-Praha zvladla tiez. Treba ju tam zafixovat len stabilne.

monnula
8. apr 2018

Mamicky ahojte, chcela by som vas poprosit o radu. Mame 9 m dcerku, ktora ako 6 tyzdnove babätko dostala sadricku na 6t.,potom remienky.
Chcela som sa spytat, ako sa vase deticky vyvijali, kedy zacali sediet, kedy stvornozkovat a kedy chodit?

mopypopy
15. apr 2018

@monnula Ahoj, neboj sa, vsetko bude, ako pri normalnom vyvoji. Len to chce trpezlivost a zvysenu pozornost. Nasa Kali zacala sediet, lozit v cca tom 9m, chodit az v 17m sama uplne.

elinka17
15. máj 2018

Ahojte chcem sa opytat ci ma niektora z vas skusenosti s operaciou bedreveho klbu ? Moja malinka ma 9 mesiacov a vyklbeny lavy klbik a po neuspesnom sadrovani nam ostava uz len operacia.

mopypopy
23. máj 2018

@elinka17 Urcite pises spravne, skus tu alebo na emiminu.cz, uz som citala o vela pripadoch. Drzim palce, kde Vas operuju?

Ja sa chcem zase spytat na skusenosti s cystami na kostiach? Opatovne sa to malej objavuje na klboch, dufam, ze sa to samo upravi, no je to zase boj.

elinka17
23. máj 2018

@mopypopy Dakujem skusim pozriet.Operovat nas maju v Ziline tak dufam ze to dopadne dobre,zevraj su tam odbornici.Mam strach ako to vsetko drobec zvladne.

elinka17
23. máj 2018

@mopypopy A ako sa to lieci tie cysty? Dufam ze vsetko sa da u malinkej do poriadku.Je hrozne co vsetko tie deticky musia prezit.

mopypopy
24. máj 2018

@elinka17 Ahoj, najlepsie je mat konkretneho doktora, ktory s tym ma skusenosti, publikuje, specializuje sa na problemy klbov u deti. Ja mam svojho na Kramaroch v BA, inde fakt nepoznam na Slovensku. Sama niekedy s tym zapasim, ci som uplne spokojna, ale je naozaj dobry a ludsky.

Ano, bohuzial klby sa vyvijaju do 16tich rokov, treba verit, no stat sa moze vselico. Zatial sa tie cysty same vstrebavaju. Treba davat pozor, aby nepadla, atd. Vela ozarovania, no snazia sa to kontrolovat cez krvny obraz, ked tam nie je zapal, netreba to riesit, len sledovat. Take cysty moze mat kazdy druhy clovek, len u dietata s dysplaziou to vidia, lebo ju rentgenuju furt.

karolin741
4. jún 2018

Ahojte. Viete mi niekto poradit kto tiez mal Lorach ortezu ze ako ste drobcov obliekali? Myslim teplacky , lebo ja jej neviem nic obliect a ani si to neviem predstaviť zakazdym vyzliekat pri prebalovani kedze jej nechcem stale odopinat tu ortezu ktoru aj tak nemozeme davat dole. Hole nozky mat nemoze lebo tie popruhy sa jej zarezavaju do stehienok a teraz som rozstrihla pančušky a tie aspon natiahla ako stucne. Dakujem za kazdu radu.

vevet
autor
10. jún 2018

@karolin741 to s pančuškami si urobila veľmi dobre. Ja som to tak denne urobila. Čo sa týka tepláčikov, ja som ich dávala na ortézu. Väčšina bola o číslo dva väčšia, s volnejšou hornou gumkou, aby sa dala prevliecť zľahka cez obe nožky (teda natiahnuť z jednej aj na druhú - zväčša sommna jednu nožku navliekla tepláku a potom natiahla a navliekla na druhú, lebo obe naraz zospodu často nešli ale záleží aj od toho ako ďaleko má nožky od seba).
Ak by si sa potrebovala ešte čosi spýtať kľudne.

vevet
autor
10. jún 2018

@monnula pisem uz trosku neskor. Ono ten vyvoj sa trosku spomali ale dieta to dobehne. Nasi zacali sediet az neskor tiez, teda sam sediet, lebo v polosede, pripadne ze mali vyssi polosed vystlany vankusmi tak sedeli aj skor. Ale sami sa posadili okolo tych 10-11 mesiacov, ked zacali aj stvorkat. Syn dokonca zacal stvorkat aj v Thubingen orteze a v 14 mesiacoch v nej aj chodit. Dcerka zacala sama chodit tusim v 16mes