Vrodené vykĺbenie bedrových kĺbov, zasadrovanie nožičiek. Vaše rady
Ahojte mamičky! Nájdu sa tu také, ktorých detičky majú nožičky v sadre pre vrodene vyklbenie klbikov? Rada by som sa vás spýtala vaše skúsenosti, ako ste dieťatko obliekali, prebaľovali, nosili, prevážali a tak? 🙂 Prosím poraďte, podeľte sa. Mám 2,5 mesačného syna, ktorému pred pár dňami zasadrovali nožičky a už sa vyskytli prvé problémiky. Všetkým vám vopred ďakujem o akúkoľvek radu, skúsenosť 🙂 .
@slnieckolu no to hovoril aj doktor tak dufam,ze to bude oka coskoro...neviem si predstavit taku sadru...aaaach...ale clovek prezije aj neprezitelne...
pripajam sa aj ja k vam, moja mala ma jednu nozku uplne v poriadku a lavu ma 2C.. dostali sme perinku, len malej sa to nepaci je z toho strasne nervozna. nasla som na nete tie marwell nohavicky a zda ssa mi to byt ovela lepsie a menej desivejsie pre malu. v tej perinke malej lietaju nozky a ramienka sa uvolnuju. velmi dufam v to ze sa nam to napravi a bude dobre...
ahojte, moja mala mala jednu nozicku 1A a druhu III - IV, hned nas poslali na Kramare a dostala sadrovu spiku (to mala a 5 tyzdnov) (Dr. Liscak), teraz ju ma druhy tyzden. Uz sme si ako tak zvykli, nasli sme i autosedacku, kde sa da zapnut. Ale je o dost mrzutejsia, celkom dobre spi na brusku...Hlboky kocik sme vypchali vankusmi a tak ju vozime 🙂 plienky zasuvame pod sadru, okraje som oblepila paskou a intimkami
Ak mate este dake rady, budem rada 😉
@milionova151 prosim ta to aku perinku ste dostali a ake marwell nohavicky? je to lepsie ako postolky?
@ena88 tak marwel nohavicky mi pridu este lepsie ako ta perinka a postolky. malej sa nozicka po mesiaci nosenia marwel zlepsila na 1b, tak som rada ze sa nam polepsilo. dostali sme perinu karina, len ja som to hned menila za marwell.. tazko sa to zhana, sstoji to 15eur ale stalo to zato a nelutujem...
@evasablica pomohli vsam marwell nohavicky?
@milionova151 no my sme uz nastastie 1a obe nozky...zohnala som si tu cez konika jedna super kocka mi poslala marwel a sa to zlepsilo..ale ja som dost davala postolky a dve plienky..podla mna je to najlepsie a najpevnejsie..my sme mali tubingen ortezu a v tom nam lietali nozky jedna radost..a tieto marwel nohavicky sa zasa uvolnovali..
@trpezliva inak dakujem ti este raz za tie nohavicky ..mala ma nozicky uz v poriadku..hrozne sa z toho tesime..konrola v 11.mesiaci...takze nastastie my sme sa rychlo uzdravili..🙂..teraz zasa stresujem nad ockovanim..
baby a neviete mi povedat ake velkosti vyrabaju z tych marwell nohaviciek? moj maly ma 10 m. a neviem ci mu to bude dobre
baby ktora by ste chcela alebo potrebovala mam doma jedny tubingen ortezy (neviem presne ako sa to pise) myslim 2jky
@lenus2304 myslím, že áno, i keď ju neviem porovnať s remencami a ich funkčnosťou. Nám myslím pomohla, i keď sme ju dávali dole nachvíľu kvôli cvičeniu a aj keď sa v nej hýbal, nakoniec naučil sa v nej štvorkať a aj chodiť. Ja som to akosi neriešila, toto nám dali a verila som, že to pomôže.
dakujem za odpoved, akurat od dnes nam predpisali remence, tak sa este trochu potrapime, trochu sa to malej zlepsilo po orteze, dnes som sa napriamo opytala doktora, vela stasia
Lenka
@ena88 su 1tky a 2jky .. neviem ake su veľké. Skuste sa informovať v zdravotníckych potrebách. Ja som sice teraz objednala 2jky lebo este nemáme osifikovane jadierka. S tou plienkou a postolkami je to na nerv, som zvyknúťa na marwell. A odporúčam každému. Pri ďalším baby i h hned začnem pouzivat namiesto postoliek
@ena88
@milionova151 a objednam ich v lekarni ?
my ideme zajtra na kontrolu tak som zvedava
v zdravotnickych potrebach..
@ena88
@ena88 mozna vam povedia ze este o tom nepoculi, je to malo zname ale povedzte im nech vam to zistia. nato su tam
Ahojte my akurat vysime uz tyzden tyzden je este pred nami ☹ 14 by sme mali istdomov uz so sadrou...tak som zvedava
@mzz ahoj,,mala si pravdu,,soft sadru nam nedaju,,ta klasicka je naj,,dakujeme ti pekne za odpoved)) 😉 este mam otazku aky postup potom aku mu daju sadru dole,,nejake rehabilitacie,,ci ako,,alebo vojtova metoda cvicenia,,a ako je to z vyvojom nebude maly potom omeskany vo vyvoji,,kedze v jeho veku sa uz deti pretacaju atd,,dik moc 😉
@andrea1511 ahoj,,no co ako ste to zvladli,,a a ko malinke zvlada sadru????
@lionx no to neviem, i som sa na to pytala, ale mi bolo povedané, že to nemám riešiť kým to nie je aktuálne. Zatiaľ môžme ortezu skladať na 4 hod cez deň. Sama sa prekročila zatiaľ len raz. Ked ma dole ortezu, tak je ako besna. Na brusku sa hýbe tak, že dvíha zadok a hadze sa dozadu, hlavu hore dlho neudrzi. Sedí zatiaľ len s oporou. Tak uvidime. Zatiaľ žiaden pediater neriesil či sa otáča, že ked bude môcť, tak to dozenie. Na ortopedii mi povedali, že zatiaľ určite žiadne cvičenie, mam ju nechať robiť, čo dokáže sama, nič nesilit ....
Ahojte,moja dcerka to nastastie nema,no ja som sa tak narodila.Bola som zasadrovana a nosila som aj remene,v ktoruch som sa naucila aj chodit.Nikdy som si nevedela predstavit,ako vyzerala ta sadra,ked mi o tom mamina rozpravala.Teraz uz viem vdaka vasim obrazkom 🙂 Nemam ziadne nasledky,len rodit som musela kvoli tomu sekciou.Vydrzte 🙂
A už sme bez ortez 😀

@trpezliva aj ja nosim malu furt na rukach a aj satku som si kupila ale v tomto horku sa to neda...ja som tak hrozne dufala,ze sa to urobi,ale vsetci hovorili,ze to je dlhodoby proces,ale aj tak som dufala...ale nastastie sa to zlepsilo aspon nieco...aj to sa tesim..si z bratislavy,ze by muz prisiel niekam po to..alebo postou nejako aby som ja hradila postovne..je to neprijemnost,ale mohlo by byt aj horsie..zervaj Kusin je dobry odbornik..je velmi mily...syn mal na nozicke taku gulicku pri kotniku a on mu to operoval-vyberal ked mal dva roky a super..