icon

Výchova 7 mesačného dieťaťa

stefanykiko
10. apr 2016

Chcela by som radu od skusenejsich mamiciek ktore uz maju aj starsie deti, a maju s tym skusenost, kedze ja som mala dost skusenosti s takymi malymi drobcami ale nestretla som sa este s tym ako sa niekedy sprava moj drobec a nechcem nieco urobit zle. Ako viem ze u tak maleho dietata sa neda este nejak velmi vychovavat ani od neho nic extra necakam. Ale ja mu venujem vsetok moj cas ako som matka naplny uvazok co myslim vazne 24-hodin denne, ked je hore je minimum casu ked pri nom niesom proste na najzakladnejsie veci co musim vybavit tak ho necham sestre ked s nim manzel nemoze byt. Mimo domu som bola zatial len u zubara a raz na urade, mame spolu dost silne puto a mne sa to aj tak paci zas nedusim ho laskou, ale chcem aby vedel ze som pri nom ked nieco potrebuje a ze ma tu istotu ze ho ochranim. Ale zas ho nechcem rozmaznat uplne, viem ze dieta skusa hranice kam az moze zajst. Ale poslednu dobu mi zacal strasne plakat ked sa mu nieco vezme samozrejme on chce len nevhodne veci takze sa to stane aj 3 krat na den. Viem ze asi v takom pripade by som ho mala aj trocha nechat vyplakat nech so mnou nezacne cvicit ale u nho sa to neda zacne plakat ani nie plakat ale revat a poznam jeho plac a vidim ze ked nieco chce a mu to vezmem je to cieleny rev co sa az dusi skoro a niekedy ho nemozem ani nicim inym zaujat len mu dat prso nech sa ukludni. Jeho keby som nechala vyplakat aby sa naucil ze to nesmie on je schopny plakat aj hodinu alebo sa zacne az dusit takze nejde ho nechat len tak aby som ho neukludnila snazim sa ho najprv niecim zaujat ale uz boli aj situacie ze pomohlo uz len prso zas nechcem aby si zvykol ze stale sa mu da len prso do ust a hotovo. Stalo sa mi zatial len raz ze ked tak plakal tak sa otocil na mna a nervozne zvysil intenzitu svojho revu a tak akokeby sa vyprsil na mna akokeby mi ukazal ze som ho tym nahnevala ako situacia bola smiesna ale tak nechcem aby si takymto stylom chcel vydobijat to co chce on a este aj takto zareagovat na cloveka ktory mu to vezme. Ako snazim sa tomu predchadzat aby take veci co nemoze nemal na dohlad ale zas nemozem vsetko skryt a ani v buducnosti nemoze byt vsetko tak ako chce on musi vidiet nejake hranice ze co moze a co nie. Myslite ze je to len vekom? a casom to prejde alebo to bude skusat aj v buducnosti..Niesom zastancom toho aby sa na deti kricalo a vobec nie aby sa dieta buchlo ani vyychovne kedze si myslim ze je stale aj ina moznost..Ale vo vyhrotenych situaciach asi musi dostat niekedy dieta po zadku samozrejme starsie ale zas tomu by som chcela predist. Myslim si ze aj dietatu sa da vela vysvetlit lenze takemu malickemu nie pokial este nechape..ale tak nechcem to riesit uz ked si bude mysliet ze taketo spravanie je v poriadku a potom az bude starsie to zacat riesit. Takze mamicky stretli ste sa s tymto uz niektora? Najradsej by som bola keby ste mali taku skusenost ze to za mesiac dva prejde. A ked nie ako ste to riesili ?..alebo co by ste mi odporucali robit v takychto situaciach aby pochopil ze takto to nejde ale zas kricat nanho nebudem aj tak nebude chapat co ja od neho chcem a ani ho nebuchnem to si myslim ze by nemalo ziadny ucinok. ALe zas rada nechaj ho vyplakat je u nho neucinna takze citim sa bezradne a radsej ho stale utisim len sa bojim ci mu tym akurat neuskodim viac. Dufam ze som nevyznela ako histerka ale moj nazor je to ze vela veci sa da ovplyvnit uz v takomto skorom detstve a teraz si dieta pomaly buduje svoje charakterove crty. Mozno sa mylim ale moj nazor je ze hoc si nebude pamatat z tohto obdobia nic ale psychiku mu to ovplivni preto mu teraz chcem dodat co najviac istoty a bezpecia a naucit ho ze mne moze dvoverovat aby sme si vytvorili zdravy vztah aj ked bude starsi.

Strana
z3
anjika42
16. máj 2016

keď mu niečo vezmeš, daj mu dačo iné na výmenu, inak si bude jesť ponožky 🙂

Strana
z3