icon

Zaspávanie na rukách. Ako to ročné dieťa odnaučiť?

lienka434
21. jún 2011

Budem vdacna za vase prispevky mamicky,mna uz nebavi uspavat dcerku na rukach a pri miernom prebudeni ako ju vlozim do postelky tak chce znova a neulozi sa sama ale stoji a place v postelke:(

Strana
z2
kryska5
23. jún 2011

@bodka13 Ano poznám ju, bola naša detská. Inak za tie veci čo tam má popísané by ju laktačné asi v zuboch roznosili 😀 😀 😀 ale to už je iná téma.

kryska5
23. jún 2011

@lucia20 môžem mi prosím ťa napísať na koho som bola útočná? asi máš pocit, že aj na teba a to ma naozaj mrzí, lebo ten koment patril ešte bodke13 a nie tebe, takže sa ti dodatočne omlúvam, že som ťa takto z rána vytočila. K tebe som tam nemala čo komentovať. Ako chúďatko sa necítim, sú maminy ktoré sú na tom podstatne horšie ako som kedy bola ja, stačí kuknúť do témy náročné deti 🙂

kryska5
23. jún 2011

@dari neboj, nemám v pláne ofukovať ju do 6 rokov 🙂 veru na tie fajnové obdobia sa snažím psychicky pripravovať už teraz 😀 😀 😀

lucia20
23. jún 2011

@kryska5 som rada,ze aspon trosku sme si to vysvetlili. ale na svojom nazore napreik tomu trvam. toto neni len tebe, ale vseobecne. kazda mama, ktora miluje sa obetovava. a robi to preto, lebo miluje. miluje svoje deti nie preto ake su, ale napriek tomu... tak je to aj s muzmi. 😀

kryska5
23. jún 2011

@lucia20 neviem kde som niečo takéto spochybnila? možno máš taký pocit z toho čo som napísala, že ja som akože obetavejšia keď ju uspávam? Necítim to tak, napísala som že by som nikdy nekomentovala ani sa nepýtala prečo maminky uspávajú inak ako ja, lebo je to každej vec. (aj som napísala, že ja to už ani ako problém nevidím, že ju tak uspávam) A tak to aj vnímam. Lebo mi je jasné, že každá sme iná, robíme veci inak ale všetky svoje deti lúbime, presne ako si to napísala 😵 na tom sa s tebou určite hocikedy a vlastne s hocikým zhodnem.

vodnarky
23. jún 2011

@kryska5 -priznavam,ze kazde dietatko je ine..ale neda mi nereagovat na to co si napisala.."nechat svoje dieta plakavat a trapit sa v postielke"?? 😅 😅 ..si uplne vedla,lebo takto sa to vobec nerobi...vzdy som bola tam,ked mi dala najavo,ze ma potrebuje(aj ked som sa musela cca 20x vratit do izby)..hladkala som ju,utisovala,spievala(co robim aj dodnes),ale nevyberala som ju s postielky(pokial netreballo prebalit,alebo napapat) a nenosila na rukach,koli problemom s chrbtom..vies,podla mna je pre dietatko ovela tahsie pochopit,ked mamina je cele vecere pri nom,nosi ho na rukach atd a zrazu mu je rok,alebo dva,mamina uz nevladze,tak sa rozhodne to zmenit..take dieta uz vnima viac a nechape preco zrazu to ma byt inak,naco je uz zvyknute a co mu vyhovovalo...nic v zlom,len moj nazor.. 😉

kryska5
23. jún 2011

@vodnarky jéminenky, vidíš to by sa zasa nechcelo ani náhodou mne 🙂 (prosím ťa neuraz sa) ja som ten čas radšej s ňou 🙂 ale k veci, podľa mňa zas dvoj ročné dieťa dokáže toho pochopiť asi podstatne viacej ako jednoročné a asi si aj podstatne viacej vecí nechá vysvetliť. Ja som sa tiež malú pokúšala dávať do postieľky, spávala ako zajac, tiež sa zakaždým zobudila. Proste ma to nebavilo stále ju dávať von a dnu, von a dnu. Možno by to bolo praktickejšie keby som nekojila, ale tým že kojím mi to prišlo nezmyselné. Takže spíme spolu v posteli 🙂 A mám pocit, že tak to bývalo odjakživa, deti spali s rodičmi, so súrodencami, všetci pokope a nie každý komfortne na vlastnej posteli (prosím nechytať ma za slovíčka) či postieľke. Som rada, že ti v postieľke neplakávala, resp. si vždy k nej prišla, no i tak si myslím, že jediné čo chcela je byť pri tebe 😉
... ggrrrr, zas budem za zlú, ale proste takým mám názor a naozaj sa nechcem hádať ale keď vám stále nedá nereagovať 😒

a proste každá mamina to má tak ako to chce mať, a keď sa tu opýta, je dobré že niektoré maminky jej poradia jednu vec a iné zas ďalšiu, lebo každá mamina si tu potom má aspoň z čoho vybrať 😝

vodnarky
23. jún 2011

@kryska5 -chapem.. 🙂 ..len ked mne prisla ta veta,ako keby sme ich nechavali trapit... 😕 ..ale v pohode..myslim,ze kazda mamina rozumie svojmu dietatku najlepsie a robi pren len to najlepsie.. 🙂 (inak my spime vsetci v jednej posteli 😀)

lienka434
autor
23. jún 2011

Mamicky pekne ste sa rozpisali🙂ale ja stale rozmyslam ako???inak nazov temy bol adminom upraveny co znie trosku drastickejsie.moja dcerka zaspavala do 8mes. sama,vypila flasu a uz zaspavala,vzala som ju do narucia nech si odgrne a ulozila spinkat,vsetko bolo okej.az kym sme ju prestali davat do spacieho vaku,vtedy sa zacala pretacat na brusko a hned na styry staviat,ona to od narodenia nemala rada-myslim tym polohu na brusku,mali sme s tym aj problem ju prinutit sa dvihat a zacat sa tak plazit a lozit...no a v postelke sa neulozila ale hned dvihala a plakala,takze odvtedy uspavam na rukach.ja to niekedy vobec nechapem ze dcerka tak dlho vydrzi lebo ona uz ani poobede nespi a niekedy unavou zaspi uz po vypiti flase ale niekedy nie.myslim si ze tez neni ono ju uspavat polhodinu a potom ju nervozna dam do postelky a ona sa zobudi a ja odidem a kedze ona chce zaspavat v naruci tak place.no skusim ju dat hned po vypiti flase,odgrgne,poviem jej dobruu noc,rozlozim hracky a uvidime..Ja nie som za uspavanie na rukach ani za 20x chodenie do izby ved to dieta presne vie co si moze dovolit a potom sa uz len hraje s vasimi nervami:D :( ale nieco ine je ked je dietatko chore al.ma koliky a tez starsie dieta-2-3r ako 1rocne.Tak diky, urcite si precitam aj nejaku literatutu. Diky

lienka434
autor
23. jún 2011

mozte zadat aj do google: kazde dieta sa vie naucit spat-vraj dobra knizka v pdf formate.

kryska5
23. jún 2011

@vodnarky ono keď si to prečítaš ešte raz, tak ti to možno príde inak. Lebo ja som reagovala na bodku, že "prečo preboha maminky nosíte deti na rukách" tak nejak to znelo mne 😀 😀 😀 a to malo byť ako prirovnanie, že ja by som niečo také nenapísala, resp. sa nepýtala maminiek čo uspávajú podľa tej "druhej" metódy (neviem ako sa to volá 🙂) Bolo to myslené nadnesene, nie doslovne. Ja by som to nezvládla, ktovie, možno si raz budem búchať hlavu o stenu 😉 Inak ja si zas napr. zapamatám ako dobrý tip na neskôr posielať k malej tatinka 🙂 len ho musím predtým asi nejako vycvičiť, zatiaľ skôr ešte viac malú rozjaší ako uspí 🙂

zmajerikova
23. jún 2011

@denne73 urcite sa podari len treba byt trpezlivy. Budem vam drzat palce.

nicky182
23. nov 2011

@lienka434 ahoj, mame vela spolocneho 😀 aj ja stale dcerku uspavam na rukach 😠 Vypije okolo 20:00 mliecko z flasky, zoberiem ju na ruky, uz si ulozi hlavku na ruku a ideme - UZ to trva par minut ....ALE keby to bolo takto, tak cert to ber, ak by spala celu noc ...okolo 22:00 alebo niekedy az 23:00 sa mlada dama zobudi a sup do mojej postele - to je zial dalsi zly navyk, ked sa v noci budievala aj 10x, tak som si ju vzala do postele ...akonahle si lazka na vankus, spi v klude dalej, drzi ma chvilku za rucku a spinka ....bojovala som proti tomu, vzdy ked uz zaspala, prelozila som ju naspat do postielky , takto aj 4x v noci , po hodinke sa prebrala a zacala srdcervuco plakat...cez den spi 2hodky pekne v postielky bez problemov. ....vy ste ako pokrocili ? tu knizku mam aj ja, ale u nas zatial nezafungovalo, ani raz nezaspala, skusala som 7 dni, potom pauza, ani tak ....ja mam asi slabu volu,alebo ja uz neviem ...

lienka434
autor
23. nov 2011

@nicky182 ahojky heh dakujem za prispevok...aj som zabudla ze som tuto temu zakladala..a v momentalnej dobe zacinam presne riesit tento problem:/ zatial este nie celkom aktivne ale snazime sa..dcerka ma 17mes.stale doobeda ju uspavam na rukach po sediacky a tak prelozit do postielky pospi si 1,5-2hod.v klude.vecer vypije mliecko a ja lezim vedla nej na velkej posteli a tak zaspava ze sa mi hrabe vo vlasoch-asi to ma tak rada...a kustik sa povrti najde si miesto a do 20-30min.zaspi...nechavam ju v posteli kym nejdeme spat a tak ju prelozim-niekedy prespi celu noc,niekedy sa zobudi a ide k nam do postele.stava sa ze ked ju prelozim hned tak sa zvykne zobudit do polnoci a chce ist k nam..stalo sa mi minule,chcela som vyskusat lebo sme sli spat o polnoci a dcerka sa zobudila a chcela ist k nam a ja som bola unavena tak som si lahla do postele a ju som nechala lahnut do postielky a hladkala jej rucku a zaspavali sme tak..bola som vsak chora a dusilo ma na kasel tak som to obcas kazila ale zaspali sme🙂 teraz sme sa prestahovali do noveho bytika kde ma dcerka vlastnu izbu...ukladam ju tam na poobedny spanok a vydrzi hodku spinkat a potom sa zobudi:( za paru dni pojde uz aj na noc spinkat...a tak sa mi vynaraju nove otazky ako to spravit ked sa zobudi tam??? nechaj ju plakat a neprist?spat tam chvilku s nou v tej izbelebo tam je jedna valenda?ako ju ukladat? na valende ale nech si vypije flasu v postielke a izba nech je prazdna alebo tam mam byt?a co tie vlasy?mam jej kupit babiku co jej bude pripominat moje?:D ach jaj...a vysvetlit si to nenecha ma svoju hlavu:D tak sme ju naucili...a do knih som sa nepozrela-nebol cas..tak co teraz???

nicky182
24. nov 2011

@lienka434 boze , toto aj nas caka, ja sa kazdy den odhodlavam k nejakemu cinu - ale DNES je ten den 🙂 aj ja ju skusim opat uspavat v posteli s flaskou ...a idem ju prekladat spat do postielky ...aj tvoja dcera je taka tvdohlava, lebo moje dieta uz v tomto veku ano ....ked si nieco zaumieni, aj to dosiahne 😀 Podla mna by si s malou mala asi nejaky cas lezat pri nej kym nezaspi ...alebo si tam daj nejake kreslo ....moja dcerka ma od narodenia v postielke plysoveho zajaca, uz ho zacina tahat vsade so sebou - splna svoj ucel 😀 urcite jej nejaku hracku do postielky daj... mne sa paci aj ta svietiaca korytnacka, vraj ma upokojujuce ucinky ...no neviem, treba poskusat ...uz niekolko tyzdnov spava moj manzel na gauci v obyvacke, takze musim s tym nieco robit 😀 😀 😀

lienka434
autor
24. nov 2011

@nicky182 chcem sa ta opyta ci tvoja dcerka ostane po zakryti paplonom zakryta alebo sa odkope?moja stale..za 5sek..ju zo seba skope..dcerke zatial ziadna hracka tak neucarovala ze by ju sebou vsade teda aj na spinkanie nosila..ona ma viacej oblubenych..ma aj v postelke nejake ale nic z nich..kamoska maju takeho psika co ma v sebe tie gulicky a to miluje ich dcerka...

nicky182
24. nov 2011

@lienka434 vies co, ked zaspava je zakryta, potom sa odkope, ale automaticky ju v noci zakryvam, ale mam pocit, ze cim dalej tym menej sa odkopava .....v noci sa dost prevracia, najradsej spi naboku, potom spod nej len vytahujem perina, ked sa zamoce 😀 😀 vo vaku spavala dovtedy, kym sa nezacala stavat na nozky, to bola nervozna, ze sa jej neda postavit 🙂 pozri, ak by aj mala nemala nejakeho maznacika v postileke, nic sa nedeje, vymyslite nieco ine ... 😀

sharlotta
25. nov 2011

@bodka13 No, ja som bola zastancom toho, ze v ziadnom pripade nie na ruky. Tu nejde o "ucenie deti", ale skor o povahu dietata. Ked mi dieta niekolko dni nespalo a len plakalo a plakalo, tak som skusala vsetko mozne a jedine, co fungovalo a funguje dodnes je bud kociar, alebo zaspavanie na rukach. Nemala som to srdce ju nechat zufalo plakat, len preto, aby som ju nebodaj "nenaucila na ruky". Niektore deti proste maju problem zaspat a niektore nie, kazde je ine.

@lienka434 tako co?Podarilo sa? Ako ste to dokazali?

sharlotta
25. nov 2011

Mne neukazalo najnovsie prispevky 😕 tak sorry...

lienka434
autor
29. nov 2011

@nicky182 chcela som este napisat ze spanok,papanie a nocnik je nas-mamickovsky vecny problem 😕 raz som si citala prispevok jednej mamicky ako ucila dcerku na nocnik a bolo to len o tom ze bola ctiziadostiva a vytrvala a fakt ked chceme deti nieco naucit tak musime byt vytrvale,deti presne vedia co si mozu dovolit ako a kedy a zalezi na tom ako im to dovolime.Uvidim ako dopadnem pri druhom baby ale je lepsie zacat skor ako potom vo vacsom veku ked uz dieta spekuluje 😝

nicky182
30. nov 2011

@lienka434 jasne, mas pravdu, je to len o nasej voli ...nocnik u nas zatial nehrozi, raz sa nahodou vycikala, nechce si tam sadnut, podla mna jej jej nepohodlny, alebo co ....dufam, ze v lete sa nauci, ked by som ju nechala behat bez plienky po dvore, predsa bude starsia, aby pochopila o co ide 🙂 Jedlo nastastie u nas nie je problem ...vy ste ako pokrocili zo spanim ?

lienka434
autor
30. nov 2011

@nicky182 U nas je to presne stejne s nocnikom..a tez aj u troch kamosiek co poznam..ani dcerky ani syncek nechce sediet na nocniku ☹ Od Pondelka zaspava dcerka vo svojej izbe v postielke kde si vypije flasu a ja potom zhasnem a lahnem si vedla na valendu.Dala som jej do postielky plysov.psikov co ma rada,zatial to ide pekne...klop klop..budi sa nad ranom a to vyleze z postielky,lebo ma cestovnu s otvorom a vola na mna-mama mama a ja ju zavolam k nam do spalne kde sa este ulozi vedla nas...Doobeda ju uspavam ako sa mi chce-raz na rukach raz spolu na valende...Problem bude a je ked ju ma uspat priatel,pri nom nechce,neni na nho zvyknuta 😖

nicky182
30. nov 2011

@lienka434 super, tesim sa s tebou, ze ste to takto paradne zvladli 😀 😀 😀 boze vies co, pozeram prave Modre z neba, a ked si predstavim, co mi tu riesime, a tam mamicka zomiera na rakovinu a dietatko si zela aby nezomrela ... ☹ ☹ kaslat na nocniky, uspavania, len nech sme zdravi vsetci, vsak ...booze, zase nebudem spat ...

lienka434
autor
30. nov 2011

@nicky182 dakujem ti,zatial sme este velmi nepokrocili ale sme rady🙂 ach ani mi nehovor o Modrom z neba:( my zijeme v CR a nemame tu SR programy takze som aj rada ze kazdu stredu neplacem na Markize ale na druhu stranu si stale precitam na FB alebo ked sa mi nieco pritrafi o MzN a vzdycham ze co to maju ti ludia za zivot a co sa v ich rodinach deje 😢

nicky182
30. nov 2011

@lienka434 vies co, ja smo modre z neba nikdy nepozeravala, hlavne ked som cakala Simonku, ale ako sa narodila, proste ma to k tomuto programu taha....nikdy som nebola precitlivela, alebo by som nedajboze plakala pri filme , zato teraz, to ide samo ...clovek si rychlo uvedomi co je v zivote dolezite a za co vsetko budme denne vdacni, hmmm

Strana
z2